A to máte odkud, že elektromobil budou vlastnit všichni? Pro lidi, kteří nemůžou dobíjet doma přece existuje alternativa - hromadná doprava.
Elektromobilita
Re: Elektromobilita
Ona je MHD vyjmuta z plánů EU zakázat spalovací motory jako celek? Že jsem si nevšiml.
Přidáno za 1 hodina 54 minut 50 sekund:
Teď mi teprve došlo, že ten předchozí příspěvek Anonyma znamená (pokud je myšlen vážně), že se společnost bude vracet do začátku 20. století, kdy se chodilo hlavně pěšky a dostat se za život dál než do nejbližšího města či sousední čvrti se považovalo za výsadu zlomku procenta nejbohatších a nebo naprostých "nezodpovědných" dobrodruhů?
Nebo jsem to nepochopil a znamená to, že hromadná doprava posílí spoje asi 3x - 10x, aby se dala používat jako náhrada IAD?
Nezapoměňte (milý Anonyme) že ve městech s veřejnou dopravou a stylem "stačí mi mobil a kavárna" žije fakt jen zlomek populace.
Pochopil... cim vetsimu poctu lidi to dojde, tim lip.
2jozka: bohužel to nepomůže, protože ti, co o tom budou rozhodovat, budou vždycky patřit k těm, co se jich ta omezení týkat nebudou. 
"... ale vždyť tady o tom již nějakou dobu mluvíme
ačkoli ten smajlík měl být spíše tento
Přidáno za 1 minuta 58 sekund:
a pro ten zbytek tu budou sdílená elektrokola, ekopovozy s kravkou ( na vyjímku z metanu a CO2 ), případně roční odpočtová položka z daní na druhé a třetí trekové boty
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Sídliště v Praze a velkých městech mají dobrou dostupnost městké hromadné dopravy. Navíc i některé byty v panelácích mají vlastní garáže. Špatná dostupnost hromadné dopravy je na vesnicích, ale tam zase všichni bydlí v domcích, takže můžou dobíjet doma. Hromadná doprava se samozřejmě předělá na elektro, u ní to dává dokonce největší smysl - velký nájezd, možnost pravidelného dobíjení a omezení smradu ve městech.MPMP píše: ↑22.12.2023 14:21:21 Ona je MHD vyjmuta z plánů EU zakázat spalovací motory jako celek? Že jsem si nevšiml.
Přidáno za 1 hodina 54 minut 50 sekund:
Teď mi teprve došlo, že ten předchozí příspěvek Anonyma znamená (pokud je myšlen vážně), že se společnost bude vracet do začátku 20. století, kdy se chodilo hlavně pěšky a dostat se za život dál než do nejbližšího města či sousední čvrti se považovalo za výsadu zlomku procenta nejbohatších a nebo naprostých "nezodpovědných" dobrodruhů?
Nebo jsem to nepochopil a znamená to, že hromadná doprava posílí spoje asi 3x - 10x, aby se dala používat jako náhrada IAD?
Nezapoměňte (milý Anonyme) že ve městech s veřejnou dopravou a stylem "stačí mi mobil a kavárna" žije fakt jen zlomek populace.
Tak tohle je moc hezky napsáno !jozka píše: ↑20.12.2023 17:14:02 Tady zjevne nekdo nepochopil, ze elektromobilita je konicek. Proste pojedete tam, kde maji nabijecky (pripadne jen tak daleko abyste se mohli vratit), prestavku udelate tehdy a na tak dlouho, jak to chce vas milacek, pojedete tak, aby to nekam dojelo a tak dale.
No tohle je proste jen dalsi uroven. Budete delat tam, kde jsou hodni na vas elektromobil, jak zachazeji s vami je vedlejsi.
-
Tomas Eybl
Tak jestli ty trekové boty budou s eletrickým vyhříváním, tož to bude též elektromobilita - pro VŠECHNY.
Nějak z místní fobie z nabíjení my tady máme zákaz individuální mobility pro lidi na sídlištích. Nějak nechápu: co jim brání nabíjet?
Spíše by to chtělo lidem ze sídliště poradit KDE mají přes noc nabíjet. Tedy pokud možno ekologicky z PANELŮ... 
Jsem na sídlišti a nejsou zde téměř žádné nabíječky. Automobilů jsou zde tisíce, nabíječky spočítatelné na prstech rukou. Ptám se tedy, jestli je reálné aby na to množství aut co zde je, bylo nabíječek dostatek? Pokud by tedy měly být vše elektromobily. Je na to nějaká studie či úvaha, kolik by to v poměrech naší republiky stálo? A jestli to vůbec unese elektrická síť a kolik by případně stálo její posílení? Takhle na pohled to vypadá zcela nereálně a nezdá se, že by bylo v plánu v tomto směru něco dělat.
Takže v tomhle směru se začíná prohlubovat těžká schizofrenie, na jednu stranu stále platí zákaz spalovacích motorů od roku 2035, což je "za chvíli".. Ale není nikde vidět žádná výraznější snaha zajistit nabíjení pro větší množství elektromobilů. Evidentně s tím nikdo nepočítá. Minimálně v naší republice ne. Což je asi dobře, protože je to nereálná kravina, ale měl by konečně někdo i na nejvyšší EU úrovni říci, že je král nahý! A že to prostě nelze realizovat.
Dovolím si sem vložit malé OT jako historické okénko...
někdy v polovině 80let byl můj bratr u kamaráda na chalupě v Janově nad Nisou
(poznámka pod čarou, do části zvané Malý Semering jsme od 70let jezdili na podnikovou chatu )
plán byl jasný, v sobotu po obědě vyrazíme z hlavního města, vyzvedneme jej na chalupě u kamaráda, pokecáme se známými a na večeři jsme doma
sice jsme měli adresu, ale u toho jeho kamaráda jsme nikdy nebyli
takže okolo 15hodiny příjezd do Janova a hledání patřičného čísla popisného
po hodině a půl kroužení po kopcích, návrat do "centra", dozvonění na poštmistrovou, která nám na mapě ukázala, kde to je
po další hodině sjíždění kopců po těch cestičkách nalezení chalupy
večeře na místě, odjezd směr hlavní město
akorát tak trochu pod limit prázdná nádrž
noco, pumpa je v Hodkovicích...
ta měla ovšem jen do 18hod...
no co, další je v Boeslavi...
ano, dokonce přímo u rychlostní komunikace
jenže, překvapivě jen do 20hod...
po krátké konzultaci s místní hlídkou VB, že snad a možná v Jičíně je Benzina nonstop...
následuje příjezd na Mladoboleslavské sídliště u tehdejšího AZNP, vzbuzení strýce a odsátí 10ltr z jeho Škody 110L
lehce po 22hod příjezd do hlavního města
ráno pak doplnění nádrže u Benziny na Českobrodské
čili když to shrnu, s elektroautem bych mohl asi o 40let omládnout, kazit mi to bude jen navigace, kdy po horách nenajezdím těch 60km navíc
někdy v polovině 80let byl můj bratr u kamaráda na chalupě v Janově nad Nisou
(poznámka pod čarou, do části zvané Malý Semering jsme od 70let jezdili na podnikovou chatu )
plán byl jasný, v sobotu po obědě vyrazíme z hlavního města, vyzvedneme jej na chalupě u kamaráda, pokecáme se známými a na večeři jsme doma
sice jsme měli adresu, ale u toho jeho kamaráda jsme nikdy nebyli
takže okolo 15hodiny příjezd do Janova a hledání patřičného čísla popisného
po hodině a půl kroužení po kopcích, návrat do "centra", dozvonění na poštmistrovou, která nám na mapě ukázala, kde to je
po další hodině sjíždění kopců po těch cestičkách nalezení chalupy
večeře na místě, odjezd směr hlavní město
akorát tak trochu pod limit prázdná nádrž
noco, pumpa je v Hodkovicích...
ta měla ovšem jen do 18hod...
no co, další je v Boeslavi...
ano, dokonce přímo u rychlostní komunikace
jenže, překvapivě jen do 20hod...
po krátké konzultaci s místní hlídkou VB, že snad a možná v Jičíně je Benzina nonstop...
následuje příjezd na Mladoboleslavské sídliště u tehdejšího AZNP, vzbuzení strýce a odsátí 10ltr z jeho Škody 110L
lehce po 22hod příjezd do hlavního města
ráno pak doplnění nádrže u Benziny na Českobrodské
čili když to shrnu, s elektroautem bych mohl asi o 40let omládnout, kazit mi to bude jen navigace, kdy po horách nenajezdím těch 60km navíc
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Tady se pak nabizi otazka, jestli nasledujici vylet do Jizerskych hor byl na koni nebo parnim vlakem?
Na sídlištích se počítá s využitím nabíječek na veřejném osvětlení. Aktuálně se spíš řeší kapacita distribuční sítě v souvislosti s fotovoltaikou, ale není to neřešitelný problém.Lynx píše: ↑25.12.2023 5:40:44
Jsem na sídlišti a nejsou zde téměř žádné nabíječky. Automobilů jsou zde tisíce, nabíječky spočítatelné na prstech rukou. Ptám se tedy, jestli je reálné aby na to množství aut co zde je, bylo nabíječek dostatek? Pokud by tedy měly být vše elektromobily. Je na to nějaká studie či úvaha, kolik by to v poměrech naší republiky stálo? A jestli to vůbec unese elektrická síť a kolik by případně stálo její posílení? Takhle na pohled to vypadá zcela nereálně a nezdá se, že by bylo v plánu v tomto směru něco dělat.
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... y-40441235
Jinak infrastruktura roste velmi rychle. Jen za poslední dva roky došlo k nárůstu o téměř 100%. V EU celkem existuje již přes půl milionu dobíjecích stanic.
https://www.cistadoprava.cz/tiskove-zpr ... zemich-eu/
V sobotu si majitelé EV užili na D1 , nejen že zůstali na D1 přes 8 hod., ale pak byla prý zácpa ještě na Orlenu u Humpolce. A to měli ještě štěstí, že stanice byla jen kousek poté, co se kolona rozjela. Být to někde dál, tak někteří by ani nedojeli...
Ale určitě tam "hezky" vymrzli, protože tohle nezapadalo do "plánování" přestávek jak je mají muskafariáni rádi.
Tak poprosím odkaz kdo že nedojel v zácpě na D1?
Přidáno za 4 minuty 6 sekund:
Na jakém sídlišti? Pokud nějaké jsou tak jsem téměř jistý že jsou volné. Co bude za rok dva? Další volné nabíječky. A tak dál.
Co bude se sítí? - Síť to zvládne. Další otázka.
Přidáno za 25 minut 51 sekund:
chaden: ještě jednou si to pořádně přečti:
"A to měli ještě štěstí, že stanice byla jen kousek poté, co se kolona rozjela. Být to někde dál, tak někteří by ani nedojeli..."
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/au ... f6b220ee8/
"A to měli ještě štěstí, že stanice byla jen kousek poté, co se kolona rozjela. Být to někde dál, tak někteří by ani nedojeli..."
Jo ADAC testoval starší modely EV s malou baterkou a bez tepelného čerpadla. I tak vydrží stát hodiny. Článek z roku 21.Paul1 píše: ↑26.12.2023 8:43:20 chaden: ještě jednou si to pořádně přečti:
O tich co měli to štěstí v koloně na D1 tam není ani slovo.
Přidáno za 7 minut 30 sekund:
Také je zajímavý že závěr ADAC je úplny opak toho co napsali v tom článku. Ještě že dali odkaz. Auta obstáli test důstojné, nikdo neumrzne. Takže ano rada číst pořádné je na místě.
Nevím, jestli neumíš číst, ale já nepsal, že tam zůstali, ale že BY tam zůstali...
Jasně, dle tebe asi všechny EV v koloně na dálnici měly velkou baterku nabitou na 100%. Ten test měřil spotřebu za 12 hod. od nabití ze 100%, což asi pochopíš, že tam v koloně nebyl nikdo. Takže někomu přes těch 9 hod (nakonec tam někteří stáli déle než těch 8 hod. uvedených v prvním příspěvku) mohlo "sežrat" cca 50% baterky, když odečteš už spotřebu na místo kolony a dojezd třeba do Brna, tak už to bylo pro některé na hraně. Proto jsem psal, že měli štěstí, že pár km poté, co se kolona rozjela byla dobíjecí stanice. Ty fronty se na ní pak dle tebe tvořily proč, když měly být všechny EV po rozjezdu z kolony úplně v pohodě?
Jasně, dle tebe asi všechny EV v koloně na dálnici měly velkou baterku nabitou na 100%. Ten test měřil spotřebu za 12 hod. od nabití ze 100%, což asi pochopíš, že tam v koloně nebyl nikdo. Takže někomu přes těch 9 hod (nakonec tam někteří stáli déle než těch 8 hod. uvedených v prvním příspěvku) mohlo "sežrat" cca 50% baterky, když odečteš už spotřebu na místo kolony a dojezd třeba do Brna, tak už to bylo pro některé na hraně. Proto jsem psal, že měli štěstí, že pár km poté, co se kolona rozjela byla dobíjecí stanice. Ty fronty se na ní pak dle tebe tvořily proč, když měly být všechny EV po rozjezdu z kolony úplně v pohodě?
A bylo tam prosím -14 stupňů, a všichni jeli po dálnici v starších modelech určených do města?Paul1 píše: ↑26.12.2023 10:51:26 Nevím, jestli neumíš číst, ale já nepsal, že tam zůstali, ale že BY tam zůstali...
Takže ty čti pořádně. Já jsem ptal kdo nedojel? Odkaz prosím. "Málem nedojely" ce nepočítá. Díval se jsi jim do auta kolik měly v baterce?
To že tam náhodou je super charger od tesly neznamená že by oni nedojely i dál. To pak všichni fossily ve frontě na tank ONO "málem nedojely" nepotřebují na to ani zácpu.
Víš o tom prd a poučuješ jiné.
Přidáno za 29 minut 29 sekund:
Navíc i ten test od ADAC je tak pro děti ze školky.
Tohle je pořádný test
A je tam toho vic.
https://www.youtube.com/@bjornnyland/se ... g%20in%20-
Psal jsem o některých... Tímto s tebou končím,je zbytečný si psát s někým, kdo překrucuje má slova. Navíc pořád chceš nějaký odkazy na data a sám sen dáváš odkaz na nějakého zakuklenýho ekopošuka,. který tam jen plácá své domněnky bez jakýkoliv dat a důkazů...
Já že jsem chtěl nejaka data? Nechtěl jsem žádná data. Já chtěl fakty. Ukaž kdo nedojel v té zácpě. Sám něco vymyslíš pak obviňuješ mě.
Hofy že ekopošuk - to napiš mu do komentáře pod videím. Ať se pobaví. Také víš o něm prd a už soudíš.