D35 Ostrov - Vysoké Mýto
Re: D35 Ostrov - Vysoké Mýto
Tipuju to na Metrostav
Stále se neví kdo byly ty další 2 společnosti ? 
Za mne je jedno, kdo staví, záleží ale na tom, jak staví. U stavebních firem je celkem dost velká fluktuace...
Stavební úřad ve Vysokém Mýtě vydal stavební povolení na 12 stavebních objektů, které jsou součástí plánované stavby D35 Ostrov-Vysoké Mýto, která bude navazovat na dosavadní konec D35 u Ostrova. Povolení se týká zejména přeložek silnic nižších tříd, které budou dálnici křižovat. Jde tedy o přeložku silnic III/30520, II/305 a III/30517. Dále o napojení pozemků na katastrech Stradouňe, Vraclav, Zámrsk, Janovičky a Vysoké Mýto. Povolení se vztahuje též na provizorní napojení pozemků u III/30517, provizorní přeložku silnice II/305 na začátku a konci úseku a dvojici nadjezdů nad D35 (nadjezd nad D35 v km 33,595, most na II/305 v km 0,273). Příprava se nyní nachází ve fázi výběru zhotovitele stavby, kdy hodnotící komise prověřuje reference a nabídky jednotlivých uchazečů. Zahájení výstavby plánuje ŘSD v roce 2024.
Stav vykoupených pozemků
plné rozlišení:
stav k 10.12.2023
stav k 1.1.2023
stav k 28.12.2021
stav k 20.12.2020
náhled:
plné rozlišení:
stav k 10.12.2023
stav k 1.1.2023
stav k 28.12.2021
stav k 20.12.2020
náhled:
Takže provizorní sjezd na I/17 před tunelem bude.
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/t ... pravy_lati
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/t ... pravy_lati
Popravdě jsem čekal, že tunel bude později než dálnice. Jen jsem myslel, že to nastane až během výstavby, ne že to bude jasné ještě před jejím zahájením. 
Co je na tomhle probůh netypické ? Ach ti pisálci ..
Co je na tomhle probůh netypické ? Ach ti pisálci ..
Způsob výstavby tunelu bude poněkud netypický, protože na začátku bude hloubený, zatímco jeho prostřední část v délce zhruba 400 metrů bude ražená.
Zdroj: https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/t ... pravy_lati
Nesedí ty 3 kilometry na konci článku- z provizorního sjezdu před tunelem na MUK před Vysokým mýtem to je 4 a půl km....Chtělo by to i provizorní sjezd za Tunelem 
-
Tomas 1975
Hlavně, že se projektanti vrcholu Homole vyhýbali při různých trasováních dálnice už od let 1959 - 1962 kdy zde byly provedeny první studie...
Našel jsem hromadu materiálů k trasování a projektování atd.... Něco jsem dával i na fórum...
Jsou tam super věci... Mimo Homole nebo třeba trasování D11 sedlem u Kozí hůry s perfektním odůvodněním.... vedení tělesa dálnice 6 km v tehdy plánované přehradě severozápadně od Pardubic...
Kdo navrhnul trasu s tunelem Homole zaslouží ŘÁD...řád velmi dobře odvedené práce... Zaplatíme to stejně všichni...
Našel jsem hromadu materiálů k trasování a projektování atd.... Něco jsem dával i na fórum...
Jsou tam super věci... Mimo Homole nebo třeba trasování D11 sedlem u Kozí hůry s perfektním odůvodněním.... vedení tělesa dálnice 6 km v tehdy plánované přehradě severozápadně od Pardubic...
Kdo navrhnul trasu s tunelem Homole zaslouží ŘÁD...řád velmi dobře odvedené práce... Zaplatíme to stejně všichni...
Jeden z důvodů trasování D35 je ten úžasný kánal toho ***. Myslím, že už se to dříve řešilo.
-
Tomáš Němec
Provizorní sjezd je určitě fajn
jenom je tu riziko, že když se začne kopec v důsledku ražby propadat, povede to k zavření i I/17 a objízdná trasa bude začínat už na MÚK Časy.
Přečerpávačka ne ?
Vy naděláte.
Každopádně si myslím, že pokud nedojde k uzavření I/17 kvůli ražbě, tak napojení v múk Vysoké Mýto mi přijde v pohodě a není třeba další provizorium za tunelem ve směru VM.
No napojení je přes kruhák, který nebude úplně velký a bude bez bypassu. Tam by se provoz mohl solidně štosovat. Nicméně ve svém starším článku z března 2018 jsem našel tuto citaci projektanta: „Když by se obchvat Mýta zprovoznil před tou předcházející stavbou a Ředitelství silnic a dálnic vědělo, že úsek Ostrov - Mýto nebude třeba do roka či dvou postavený, vypadala by křižovatka pravděpodobně jinak. Nebyla by asi ani okružní,“ prohlásil zástupce firmy Valbek Karel Dusbaba.
Zdroj: https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/d ... zpravy_jah
Jako že auta jedoucí z VM směr HK se budou vracet na dálnici směr Litomyšl, takže jim budou muset dávat přednost oba hlavní směry(HL-OL i OL-HK)? A kolik takových aut tam za den projede? Chápu, že předpokládáte omezené používání blinkrů, ale i tak bych v tom neviděl takový problém.
Výkres OK, z níž se bude z I/35 najíždět na D35 na MÚK Vysoké Mýto-západ.![Obrázek]()
- Přílohy
-
- OK.jpg (182.76 KiB) Zobrazeno 4240 x
Jenže kanál tu byl daleko před tím, než se na scéně objevil nějaký Miloš Zeman.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Ehm, kanál, nekanál, trasování je OK. Komu se nelíbí, však víte, co. 
Zvažovala sa tam možnosť fakt hlbokého zárezu miesto tunelu? Alebo je v tom kopci niečo strašne vzácne?
Kromě "krajinného rázu" nejspíše nic....
Ale před Zemanovým prezidentstvím žádná příprava neprobíhala, byl to prakticky mrtvý projekt (i když s územní rezervou), pokud vím. Kvůli Zemanovi jsme vyhodili miliony za další zbytečnou studii, která samozřejmě vyšla tak, že by se to mělo postavit.
Nejsem nějakým obdivovatelem MZ, ale myslím, že tvrzení, že vše okolo kanálu byla jen jeho práce je trochu mimo. A navíc, teď můžeme být rádi, že už je jisté, že se to nikdy stavět nebude a územní rezervy je možné v klidu zrušit....
Přidáno za 1 minuta :
Přidáno za 1 minuta 14 sekund:
Přidáno za 1 minuta 25 sekund:
Přidáno za 1 minuta 58 sekund: