I/3 Mirošovice - Benešov (přeznačení na třípruh)

[1. úsek] (D1) – Benešov – Votice (I/18) – (D3)
[2. úsek] České Budějovice (D3) – Kaplice – Rakousko
Odpovědět
Bert

Re: I/3 Mirošovice - Benešov (přeznačení na třípruh)

Příspěvek od Bert »

Neskončilo nějaké období, na zakladě kterých bylo rozšíření financované? 3 roky? 5 let? Něco jako legendární betonové "truhlíky" na Smíchově?
Mike

Příspěvek od Mike »

tak to už aby skončilo "financované období" na prvních 8km D11 8-)
omlouvám se za OT
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
kot

Příspěvek od kot »

Dneska "jedeš" Miku ! :lol:
arnold

Příspěvek od arnold »

Dnes jsem koukal, že mezi Mirošovicemi a Benešovem jsou demontované všechny balisety. To se chystá nějaká oprava povrchu? Při předjíždění jsem neměl moc dobrý pocit, přece jen ty balisety působí alespoň jako nějaká bariéra mezi směry.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Taky by mě to zajímalo... Jinak za posledních pár měsíců bylo k vidění docela dost poničených balisetů, následně nahrazených novým kusem. Třeba za snesení balisetů stojí prosté úspory...
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Ty "prosté úspory" by ale musely projít přes úřední desku jako nové stanovení místní úpravy.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Nejedná se o úspory, jsou údajně jen dočasně pryč kvůli lajnování středové čáry.

Na jejich odstranění by sice bylo potřeba stanovení, ale protože se nejedná o zákazovou, příkazovou nebo jinak práva upravující značku, tak se to nemusí dělat opatřením obecné povahy a nemusí se tudíž vyvěšovat na úřední desce. Dělá se to prostým přípisem žadateli.
vils

Příspěvek od vils »

Potvrzuji odstranění kvůli obnově VDZ. V pátek lajnovali...
Mike

Příspěvek od Mike »

přesně ;)
kdy jindy tady lajnovat, než v pátek :zvraci:
Saljack

Příspěvek od Saljack »

V sobotu dopoledne (ne to není legrace to opravdu dělali). Jinak musím říct, že v Mirošovicích do kopce se mi bez těch balisetů jede mnohem příjemněji. Vůbec nechápu jejich smysl.
kot

Příspěvek od kot »

No, přesně o tom to ale Sakjacku ! "Něco" máš v cestě, takže zpozorníš a jedeš opatrněji. Přece si nechceš odřít lak. Já je rovněž nemiluji...
kot

Příspěvek od kot »

Omlouvám se pane kolego, ťuknul jsem na písmenko vedle. :o Promiň, nebyl úmysl ničit ti nick !!
Mike

Re: I/3 stavební úpravy u Benešova

Příspěvek od Mike »

ZBmaster píše: 3.1.2024 9:33:21 ... 2+1 funguje jen při malém provozu, při provozu jaký je tam standartně je spíš na obtíž.

...
ono by fungovalo, nebýt úsekového měření...
kot

Příspěvek od kot »

Udeřil jsi hřebíček - přímo hřebík - na hlavičku Miku :D
Mike

Příspěvek od Mike »

takže je potřeba najít dobrovolníka, který zatluče hřebík do kabelů, co k těm kamerám vedou :lol:
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Stačí tu kameru pootočit.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
ZBmaster

Příspěvek od ZBmaster »

Kamery před Bene, situaci naopak nepatrně zlepšily. Všichni se drží vpravo a jede se 90 - 100 km/h. Kdyby měřený úsek byl až ke sjíždění pruhů, pomohlo by to víc.
Mike

Příspěvek od Mike »

jasně, takže ty dva kamiony bych předjel až za Bystřicí :zvraci:
jsem myslel, že dva pruhy tam jsou proto, abych bezpečně předjel a ne čuměl na ručičku tachometru
ZBmaster

Příspěvek od ZBmaster »

Mike píše: 16.1.2024 21:07:14 jasně, takže ty dva kamiony bych předjel až za Bystřicí :zvraci:
jsem myslel, že dva pruhy tam jsou proto, abych bezpečně předjel a ne čuměl na ručičku tachometru
Kamion normálně předjedu i na měřeném úseku, kde do kopce jede pomaleji. Už nejezdí Tatry s přívěsem 60 po rovině....
A navíc k čemu vám je předjet kamion a pak se na konci potkat při zipování... Jezdím to každý den a je vidět jak to pomohlo. Už se předjíždí jen pomalá vozidla, jinak všichni jedou vpravo. Jenže pak skončí měřený úsek a mamlasové hned plnej a předjet vše a nakonci prudce brzdy a zip :crazy: :crazy: :crazy: fakt praktické toto.
Saljack

Příspěvek od Saljack »

ZBmaster píše: 16.1.2024 14:02:01 Kamery před Bene, situaci naopak nepatrně zlepšily. Všichni se drží vpravo a jede se 90 - 100 km/h. Kdyby měřený úsek byl až ke sjíždění pruhů, pomohlo by to víc.
To teda nezlepšilo vůbec nic. Směrem na Prahu to dělá kolony, protože to tam každý druhý zašlápne aby nedostal pokutu (nechápu proč tam všichni zpomalují na 70-80 Km/h) a pak furt brzdí z kopce aby se nepřiblížili 90 Km/h. Takže tady je jasné zhoršení oproti stavu před instalací. V opačném směru se to jenom zpomalilo nic víc nic míň (pro mě zpomalení, protože jsem tam, jako většina ostatních jel klidně i 100 Km/h). Na konci měření se to začíná štosovat úplně stejně jako před tím a pak už je kolona až k OK. Možná by to úsekové měření až za sjíždění pomohlo před výstavbou té OK, ale teď by ten efekt nebyl žádný. Ono taky když člověk jeden ve špičce a tuší že tam bude kolona, tak se na to úsekové měření může klidně vybodnout a jet klidně víc než 90, protože na konci stejně bude stát a ten čas se zprůměruje :D . Taky je super, že to úsekové měření nebere ty co sjedou nebo najedou u Mrače.
PetrN

Příspěvek od PetrN »

To je obecně fakt co mě u některých rozčiluje, jedou raději na měřených úsecích tacho 85, co kdyby náhodou jim tacháč začal podměřovat a oni jeli reálných 90+
Nevím jak mají tady nastavené tolerance, ale téměř s jistotou bude tempomat tacho 100 (reálných 92-97 podle auta) naprosto v pohodě bez pokuty. Navíc je to úsekovka, takže krátkodobější větší zrychlení (klidně 100-110) pro předjetí a následné zařazení a zpomalení na 90 to vhodně vykompenzuje
Japao Joe

Příspěvek od Japao Joe »

Tolerance závisí na obci, která přestupky zpracovává. Bohužel jsou obce, které při překročení MPR o 1km/h (po odečtení chyby měření) rozesílají pozdravy za 600,-. Nelze se pak divit lidem, kteří jezdí málo nebo střídají auta, že na měřeném úseku jedou jak jedou. Já mám svoje auto očuchaný na kilometr přesně, ale když sednu do manželčina a nemám puštěnou navigaci tak vím taky prd.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Překročení o 2 km/h (nevím teď přesně, možná to byly 3) je mimo rozpoznatelnou schopnost řidiče. Je na to soudní usnesení.
Sudr

Příspěvek od Sudr »

OFFTOPIC
Samozřejmě nevím všechno, ale o takovém rozhodnutí nevím. Existuje rozhodnutí NSS, které říká, že při projednání přestupku překročení rychlosti je třeba stále zkoumat materiální stránku tj. zjednodušeně "společenskou nebezpečnost", která v závislosti na konkrétním případě nemusí být dána pouze samotným překročením rychlosti. Ve věci šlo (přibližně šátrám v paměti) o mírné překročení rychlosti v již fakticky nezastavěném úseku při výjezdu z obce a utajené měření "za keřem".
Nepřehlédněte též, že při strojovém měření a automatickém placení "na výzvu" se vlastně nedává pokuta za rychlost, ale většina platí provozovatel za nesdělení řidiče pro účely přestupkového řízení, kde až bychom mohli řešit nějakou materiální stránku.
Ještě jednou se omlouvám za OT a ještě takový dlouhý příspěvek, který nikoho nebaví číst. :)
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Ano, když je to přímo na VÝJEZDU z obce, kde nic není a je tam mírně překročena rychlost, tak to taky neobstojí. Podobně jako nedodržení např. 30ky u školy v 10 v noci (samozřejmě při zároveň dodržení 50ky :) )
Odpovědět

Zpět na „I/3“