... Následně zadání a zpracování DUSP (v technickém řešení se oproti DÚR změní pouze tvar hlavní křižovatky z MÚK na OK, jinak trasa zůstává stejná).
I/16 Jičín - Trutnov
Re: I/16 Jičín - Trutnov
A nejspíš přibude další
Kde ?
Jako na tom obchvatu Horky ?
Jako na tom obchvatu Horky ?
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Tak v první řadě, proč se řešila výstavba cyklostezky v místech, kde na kole nikdo nejezdí, kromě závodních sebevrahů. Z Nové Paky do Horky je pro cyklisty výhodnější jet přes Levínskou Olešnici, kudy cyklotrasa (neznačená, ale doporučená) vede.
Navíc mezi oběma vesnicemi (Vidochov - Horka) vede polní/lesní cesta, stačí jí zpevnit. Sice to je do kopečka
Starou silnici nebude možné využít ani pro pěší, protože jí nová trasa na několika místech přetíná. A pokud by se vybudovala podél, bylo by to neúměrně nákladné, rozšiřovat násep či zářez.
Já jsem pro, aby podél silnic vedly cyklostezky, jako třeba v Dánsku. Jenže, oproti Dánsku mi český cyklista nezaručí, že stejně nepojede po silnici.
Navíc mezi oběma vesnicemi (Vidochov - Horka) vede polní/lesní cesta, stačí jí zpevnit. Sice to je do kopečka
Starou silnici nebude možné využít ani pro pěší, protože jí nová trasa na několika místech přetíná. A pokud by se vybudovala podél, bylo by to neúměrně nákladné, rozšiřovat násep či zářez.
Já jsem pro, aby podél silnic vedly cyklostezky, jako třeba v Dánsku. Jenže, oproti Dánsku mi český cyklista nezaručí, že stejně nepojede po silnici.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
-
Marooned17
Ano, napsal jste přesně všechny liché argumenty, které útočí na skupinu uživatelů, místo toho, aby vyvrátily potřebu kvalitního spojení pro bezmotorovou dopravu podél páteřních silnic. Samozřejmě, že s podmínkami výše tam na kole či jinak nikdy nikdo jezdit nezačne.Honey72 píše: ↑17.1.2024 19:51:34 Tak v první řadě, proč se řešila výstavba cyklostezky v místech, kde na kole nikdo nejezdí, kromě závodních sebevrahů. Z Nové Paky do Horky je pro cyklisty výhodnější jet přes Levínskou Olešnici, kudy cyklotrasa (neznačená, ale doporučená) vede.
nejenže nezaručí, jak aktuálně víme, tak legálně ani nemusí
sorry za OT
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
A v tom je ten zakopaný pes...
Prodloužení platnosti stanoviska EIA na stavbu I/16 Horka u Staré Paky
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Tak včera bohužel tragický den na obchvatu Jičína. Čelní střet po najetí Fabie OD PUMPY DO PROTISMĚRU ! Na 4-pruhu.
Jak toto se může někomu povést, to prostě nepochopím opravdu nikdy...
Zajímalo by mě, zda na pumpu najel normálně z hlavní trasy, nebo byl použit nájezd z vedlejších silnic (černý sjezd). Snad jedině tak si dokážu vůbec představit, že někdo po projetí pumpy prostě normálně odbočí doleva a myslí si, že je na běžné silnici.
Prohlídky u doktora u seniorů jsou už na úplně jinou diskusi ..
Jak toto se může někomu povést, to prostě nepochopím opravdu nikdy...
Zajímalo by mě, zda na pumpu najel normálně z hlavní trasy, nebo byl použit nájezd z vedlejších silnic (černý sjezd). Snad jedině tak si dokážu vůbec představit, že někdo po projetí pumpy prostě normálně odbočí doleva a myslí si, že je na běžné silnici.
Prohlídky u doktora u seniorů jsou už na úplně jinou diskusi ..
Tam to byl obrovský průšvih. Řidič (70 let) jel od Úlibic odbočil na benzinovou pumpu a potom jel zpátky,ale v protisměru.Nikdy se nedovíme proč tam takto najel.

-
evilcleaner
něco měl odžito, udělal fatální omyl, zaplatil za něj cenu nejvyšší. nicméně zabil člověka 47 let starého, což je podle mě skutečná tragédie v tomto neštěstí. údajně neměl zabitý bezpečnostní pás, protože jinak ten superb vypadal, že by přežít mohl.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
O to je to nepochopitelnější. Ten člověk prostě podle mě nemohl ani postřehnout, že do té doby jel na směrově dělené komunikaci (i když ne zcela typicky dělené). Jinak fakt nevím, jak se může povést takový zásek.
Když jsem to viděl tak jsem nemohl pochopit jak se to mohlo stát, myslel jsem že přeletěl svodidla(jsem místní).
Až když psali že vyjel z benzínky, tak jsem to pochopil. On v protisměru ujel docela kus a Úlibice byla na dohled
Každopádně jestli vyjel špatně z tyhle benzinky(viz. obr), tak za volantem neměl už co dělat nebo to byl celoživotní porušoval dopravních předpisu a teď se přepočítal.
Až když psali že vyjel z benzínky, tak jsem to pochopil. On v protisměru ujel docela kus a Úlibice byla na dohled
Každopádně jestli vyjel špatně z tyhle benzinky(viz. obr), tak za volantem neměl už co dělat nebo to byl celoživotní porušoval dopravních předpisu a teď se přepočítal.
- Přílohy
-
- Snímek obrazovky 2025-06-24 082657.png (751.62 KiB) Zobrazeno 1922 x
Nerolama
Je to ještě horší, na netu koluje video, z kterého je patrné, že tam vjel tudy: https://mapy.com/cs/zakladni?pid=790674 ... z=16&ovl=8
Takže přímo do zákazu vjezdu.
Takže přímo do zákazu vjezdu.
On vyjel do protisměru z vjezdu na čerpačku (je to vidět na tom videu na FB). Já si původně myslel, že na čerpačku přijel tou šoustkou ze severu.
A když na to tak koukám tak tam není přikázaný směr jízdy a zákaz je jen vlevo (ten vpravo je otočenej tak že není vidět).
A když na to tak koukám tak tam není přikázaný směr jízdy a zákaz je jen vlevo (ten vpravo je otočenej tak že není vidět).
Aha !! A já furt hledal, kudy tam právě vjel, protože z toho videa mi výjezd z ani jedné benzinky neseděl.
To samé mi neseděla fotka od nera.
Mapman díky, je to skutečně vlastně VJEZDEM na benzinku. Šílenost, tohle mě už vůbec nenapadlo.
Japao: ano, to jsem si taky říkal, že zmatení bylo kvůli příjezdu z té vedlejší.
Nebo to musel být anglán.
To samé mi neseděla fotka od nera.
Mapman díky, je to skutečně vlastně VJEZDEM na benzinku. Šílenost, tohle mě už vůbec nenapadlo.
Japao: ano, to jsem si taky říkal, že zmatení bylo kvůli příjezdu z té vedlejší.
Nebo to musel být anglán.
Neměl něco vypito ?
Však to víme.
Upito nevím, měla být pitva, ta to asi potvrdí/vyvrátí.
Upito nevím, měla být pitva, ta to asi potvrdí/vyvrátí.
Kdysi jsem jel taky jednou za hodně starým dědou přes Prostějov. A na MÚK centrum odbočil na větev PV - OL do protisměru a hnal se na Olomouc v protisměru. Jak to dopadlo nevím, ale asi dobře v tisku další dny nic nebylo.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Někteří senioři jsou na tom tak, že si vybírají způsob odchodu z tohoto světa. Že při tom sebou vezme protijedoucího již nepatří do mentální způsobilosti toho zoufalce. 70 let není žádný věk, Jarda Hošek pořád se svou buginou závodí a má odžito víc.