D48 Bělotín – Rybí

Bělotín – Frýdek-Místek – Český Těšín
Odpovědět
Aram96

Re: D48 Bělotín – Rybí

Příspěvek od Aram96 »

Potvrzuju nicmoc povrch. Ale musím říct, že byly určitě úseky modernizace D1, kde to bylo ještě horší.
Projeto obousměrně v noci, značení konce dálnice a přejezd do protisměru směr Olomouc taky celkem zmatečné a nebezpečně náhlé co si tak vybavuju. Ale jel jsem také už v sobotu, snad se to teď po svátkách trochu zlepší.
160kmh

Příspěvek od 160kmh »

Za mě projeto směr Hranice-NJ
Asfaltové úseky bída a už asi tradiční skoky u přechodech mostů. Betonová část docela dobrá.
Oproti stavu, kdy se jezdilo objížďkou pod mostem obrovská změna k lepšímu a už to není žádný stres projet a celkem rychle se to projede. Předtím jsem raději volil cestu Příbor-D1-Olomouc a též kvůli levnému tankování, ale teď už bych se průjezdu nevyhýbal. Je to kratší a rychlejší.
andremarek

Příspěvek od andremarek »

Já to projel 28.12., také směr Hranice - NJ a mám úplně stejné pocity - beton hodně slušný, řekl bych v okolí z poslední doby určitě nejlepší. Ale ty asfaltové přechody před mosty a dilatace neskutečně špatné, jedna někde na konci Polomi, nebo přímo na tom železničním mostě - to nevím teď jistě naprostá tragédie s velkou ranou do podvozku.
kot

Příspěvek od kot »

Tak snad oprava v rámci záruky, ne ?
BohusdK

Příspěvek od BohusdK »

https://fb.watch/puuFd7z4YP/

První část mezikrajské stavby dálnice D48 Bělotín–Rybí je zprovozněna, na druhé části plynule pokračují úkoly neovlivněné nízkými teplotami 🛣⚒

Během tuhého mrazu mohou probíhat zemní práce, ale také vrtání pilot nebo montáže výztuží a bednění základů mostů 🏗❄️

Provoz je veden v režimu 1️⃣➕1️⃣🚗

ℹ️ leták ke stavbě 👇
https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... :59:57.194
I/11 every day
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

wazer.cz
Pište česky, prosím!
160kmh

Příspěvek od 160kmh »

Dnes v akci dva finišeři na úseku se sesuvem. Vypadá to, že se tam brzy převede doprava a mohou rozkopat část po které se doteď jezdilo.
bmw740d

Příspěvek od bmw740d »

Počasí je v těchto dnech více než teplotně příznivé, takže by byla škoda toho nevyužít.
andremarek

Příspěvek od andremarek »

Finišer tam jezdil už někdy před týdnem-dvěma. Když jeden den bylo nad nulou. Ty dny kolem výrazně mrzlo.
Ještě nyní je pořád zmrzlá zem tady v okolí, tak nevím, jaká bude kvalita takto položeného asfaltu.
Brzda

Příspěvek od Brzda »

No, když jsem tam minulý týden viděl finišery a několik válců, říkal jsem si, že to snad nemyslí vážně. Tak asi myslí. Divím se, že vůbec jede nějaká obalovna.....
ada031

Příspěvek od ada031 »

Taky jsem měl možnost v tomto týdnu po skoro měsíci projet úsekem (naposledy před Vánoci), když jsem jel v úterý směrem na Olomouc, tak stavba byla ještě víceméně pod sněhem. Na úseku Šenov - Palačov byla činnost jen na MÚK Starý Jičín na novém mostu v LJP, naproti bylo zaparkováno větší množství finišerů a válců, v pátek při zpáteční cestě, bylo celé staveniště již bez sněhu a jediná činnost, která přibyla byly nově položené AB vrstvy "na úseku se sesuvem", takže již v celé zbylé části v PJP, kde se dosud nejezdí již má položeny podkladní AB vrstvy. V úseku Bělotín - Dub v úterý vůbec žádná činnost, při zpáteční cestě v pátek 3 dělníci na mostě přes železniční trať ...
bmw740d

Příspěvek od bmw740d »

Pokud se nepletu tak ještě chybí minimálně obrusná vrstva v úseku sesuvu. Jel jsem naposledy včera dopoledne a pokládali další vrstvu živice.
sykyman

Příspěvek od sykyman »

Na casti useku je podle me uzi obrusna, ale na casti porad na a mam pocit, ze jsem tam zahledl i cerstve vyasfaltovany prejezd SDP, takze cely usek jeste asi do provozu nepujde
Cesta po českých dálnicích je stejně "snadná" jako cesta do budoucnosti. Stačí čekat
Brzda

Příspěvek od Brzda »

Dnešní průjezd: na části nad sesuvem je první vrstva, pak je proveden přejezd SDP a od něj ke sjezdu na NJ je i obrusná. Předpokládám, že se tam bude brzo jezdit....
Na dříve zprovozněném úseku od Bělotína k mostu přes koridor se zase jezdí jen v levných pruzích z důvodu sázení stromků a úprav krajních svodidel....
BohusdK

Příspěvek od BohusdK »

Nevíte, jak je na tom příprava stavby níže? Začne se příští rok stavět?
D48 MÚK Bělotín–Rybí, II. etapa
I/11 every day
PetrN

Příspěvek od PetrN »

No podle letáků to je jediná dálniční stavba k zahájení 2025, u které svítí zahájení VŘ až 2025, což už samo o něčem vypovídá (u všech ostatních zatím 2024). Takže hypoteticky je nejdŕívější možné zahájení na konci roku 2025... Ještě by to chtělo i pohled někoho kdo ví víc než je napsáno v letácích. Já osobně bych čekal až 2026
bumbik

Příspěvek od bumbik »

2025 je na hraně ... protože zatím reálně není vykoupen jediný z chybějících pozemků, ačkoliv se jich bude vykupovat jen 28, uvidíme během letoška ... stav. povolení taktéž nebude brzy, IČ k SP se rozjede reálně v půlce roku, žádost o SP odhaduji reálně říjen - listopad 2024 a dříve než někdy v létě příštího roku tedy asi nebude ... a do toho je tu případný ZAV ...a soutěž na zhotovitele taktéž může běžet dlouho ... za mě je start jaro 2026
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
kot

Příspěvek od kot »

A to budeme ještě rádi bumbiku...
ada031

Příspěvek od ada031 »

Tento týden jsem měl opět po 14 dnech projet úsekem, ve středu směr Olomouc, pátek směr F-M. Musím říci, že přesto, že teplé počasí stavbařům přeje, tak tady opět tak nějak zamrzli.

V úseku Bělotín - Dub žádná aktivní činnost na dostavbě LJP, konkrétně mostu přes železnici a mostu přes MÚK Dub. Jediná činnost byla okolo PHS, různé dodělávky a instalace svodidel. Další činnost byla v okolí vozovky a to sadba stromů a keřů, krytí mulčovací kůrou, a úprava terénu.

V úseku Šenov - Palačov pokračují práce na mostech v LJP, zejména tom v prostoru Autocentra Dacia. Dále pokračuje odtěžování původních vrchních podkladových vrstev. V PJP se skutečně rozjely finišery v prostoru tzv. sesuvu, ale jen zhruba na 2/3 úseku, kde se dosud stále jezdí na staré vozovce v LJP. Na části od MÚK Starý Jičín po most nad silnicí II/04812 spojující obci Jičina a Starý Jičín jsou komplet položeny AB vrstvy, tedy včetně obrusné, na zbylé části až po začátek CB povrchu, po kterém se zatím nejezdí jsou položeny jen prvotní AB vrstvy (dle výšky ukončení CB povrchu a umístění kanálů ve SDP chybí tak ještě 3 vrstvy. Je zajímavé, že na místě už nejsou finišery ani válce, ale je připraven nový přejezd ve SDP, což asi znamená, že v brzké době bude doprava převedena na uváděné 2/3 nového AB povrchu, ale pořád bude část, kde se bude jezdil sále v LJP. Na druhou stranu byly prováděny terénní práce na vně dálnice na části CB, kde se ještě nejezdí. Tak se necháme překvapit ...
kot

Příspěvek od kot »

No, na to že je teplo jako na jaře jsi nám moc skvělých zpráv nepřinesl. Každopádně díky za zpravodajský raport :P
bumbik

Příspěvek od bumbik »

myslím, že změny v organizaci dopravy nás čekají brzy ... určitě mě mapman doplní:
https://www.mdcr.cz/Ministerstvo/Uredni ... 2024-940-3
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Dokončovací práce budou probíhat.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
ada031

Příspěvek od ada031 »

Dnes po krátké době opět průjezd stavbou a to oběma směry. Počasí stále přeje, ale dělníků na stavbě moc není.

Úsek Šenov - Palačov - stále stejně pokračují práce na mostech v LJP, pokračuje odtěžování původních podkladních vrstev původní komunikace, v další části začalo svahování v zářezu odstraňováním stromů a keřů a následně odstraňovaní pařezů a kořenů. Pracovalo se také v úseku tzv. sesuvu, kde dosud nejsou všechny vrstvy AB povrchu, konkrétně probíhala betonáž krajnice u PHS, což je asi i důvod, proč zrovna tady nebyly zatím položeny všechny AB vrstvy vozovky, v dosud nezprovozněné části s položeným CB povrchem jsou prováděny úpravy terénu vně vozovky, výsadba stromů a keřů a posyp mulčovací kůrou a začalo také osazování vnějších svodidel.

Úsek Bělotín - Dub - dnes dělníci na mostě přes železniční trať v LJP, jinak nic ...
BohusdK

Příspěvek od BohusdK »

Stroje se na stavbě dálnice D48 nezastavili ani o víkendu 🚜🏗
V sobotu a neděli proběhlo například dláždění, pokládka obrub, hutněný zásyp za opěrami, příprava podloží skruže, montáž výztuže či betonáž základu u mostů ⚒🌉
Obousměrný provoz mezi Palačovem a Šenovem vede v režimu 1️⃣➕1️⃣

https://fb.watch/qbArUea834/
I/11 every day
kot

Příspěvek od kot »

Bohusi, omlouvám se ale : stroje se nezastavilY... Je to méně nápadné.
Odpovědět

Zpět na „D48“