D35 Litomyšl - Janov
Re: D35 Litomyšl - Janov
Mě to kolikrát přijde, že si tady web zdopravy.cz přečtě nějakou novinku a pak na to napíše článek a nakonec to tady vloží jejich zaměstnanec, aby si zvýšili sledovanost webu. 
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Že si redaktoři zdopravy.cz vypomáhají tady, o tom jsem taky přesvědčen, ale neviděl bych na tom nic špatného.
Mohli by se tu ale i inspirovat co se týče volnosti názorů, protože diskuse na zdopravy jsou dosti cenzurované mi přijde.
Mohli by se tu ale i inspirovat co se týče volnosti názorů, protože diskuse na zdopravy jsou dosti cenzurované mi přijde.
Me naopak prijdou zdejsi diskuse mnohem vice moderovane. Co nesouvisi s tematem jde rychle do kose. Coz vidim pozitivne. Na hospodske nadavani slouzi jine servery.
Moderované je jedna věc. Mazání příspěvků i bez vulgarismů na zdopravy je věc druhá. To se mi jednou už stalo. A když člověk řekne něco nepěkného, ale slušného, na velkého bratra Sůry, tak hned nějaký ban na x hodin nebo dnů. 
Jj, známe. Hrdý držitel banu. Sůra by potřeboval dospět a získat trochu nadhledu.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tady jste už taky OT, takže dost.
A tohle půjde do koše.
A tohle půjde do koše.
R48 -> D48 se podařilo!
Pozitivum je, že to vypadá, že relativně čerstvě jsou už skoro všechny pozemky oddělené. https://mapy.cz/s/nunobemasabumbik píše: ↑23.11.2023 10:08:25 daleko důležitější než řešit možné podoby průtahu co by kdyby, je teď urychlený výkup chybějících pozemků, a že jich tam ještě je ... to považuju za klíčový úkol č. 1 a to nemluvím o rozkladech u dalších úseků (Sadová - Plotiště a Opatovec - Staré Město - tam už se dle informací z médií ze včerejška jedná o memorandu a stažení rozkladu ...), současně jsem optimista, že v 1Q 2024 vypíše ŘSD tendr na zhotovitele ... není nereálné říci, že na konci příštího roku bude tento úsek již ve výstavbě (hlavně, aby výkupy dopadly dobře)
Chybí už jen pár nudliček v kú. Kornice.
Co jsem zaslechl, tak PDPS má být odevzdána někdy na konci března, takže VŘ bude pravděpodobně zahájeno v 2Q/2024. Do konce roku by se to stihnout mohlo, z hlediska komplikovanosti to není D6 Petrohrad ani D11 Trutnov, takže dotazů by nemuselo být moc. Ačkoliv ty dotazy bývají motivovány jinak než prostou komplikovaností úseku.
Stav vykoupených pozemků
plné rozlišení:
stav k 10.12.2023
stav k 2.1.2023
stav k 29.12.2021
náhled:
plné rozlišení:
stav k 10.12.2023
stav k 2.1.2023
stav k 29.12.2021
náhled:
To vypadá nadějně! 
Určitě ! Po všech jednáních, memorandech a dalších memorandech je cíl v dohledu. A výkupy pokračují...
Pokrok ve výkupech nemusí být lineární, jak tu předpokládáte. Stačí úzký pás statkáře, který ví, jakou má cenu.
Převádějí se pozemky SPÚ na ŘSD. To samé na úseku Staré Město-Mohelnice.
Zahájení stavby v prosinci 2024 by přijde celkem odvážný termín, když ještě nebyl ani vypsán tendr na zhotovitele stavby. Jsem zvědavý, kolik na to dostanou stavební firmy času.
Kolik času dostanou na samotnou stavbu nebo na co?
Co se týče stavby tak si myslím že zprovoznění do Vánoc 2027 se bez problému stíhá i když se zahájí třeba v březnu 2025, takže bych nějak na necelé tři stavební sezóny čekal i nastavení zadávačky a závazných milníků pro předčasné užívání... Podpis smlouvy, resp. zahájení stavby jsou schopni stihnout za 2-3 měsíce od otevírání obálek, když se chce a není to moc komplikovaná stavba (příkladem budiž sousední stavba D35 Janov-Opatovec).
Naposledy upravil(a) PetrN dne 6.2.2024 10:22:18, celkem upraveno 1 x.
Ano, kolik času dostanou na to to postavit.
No tak jak to píšete, to samozřejmě dává smysl. Ale nevylučoval bych snahu města (nebo i ŘSD?) nastavit co nejrychlejší postup prací i do soutěže. Protože rok 2027 bude v Litomyšli hooodně výživný a celá D35 bude vlastně odsouzena k postávání v kolonách na obou stranách města. Protože litomyšlský Lidl a semafor na křížení s Mařákovou je holt něco jiného než kruháč v Moravské Třebové. Jasně, karma je zdarma, takže se to vrací. Ale na druhou stranu těch postižených tranzitujících bude podstatně víc než místních.
To je pravda, nedivil bych se kdyby byla jedním ze soutěžních kritérií i doba realizace tak jak je to nastavené třeba u MUK Brno-jih a třeba se nakonec dočkáme otevření už před letními prázdninami, konec roku 2026 by byl asi velké sci-fi. Ale kdoví, obchvat VM se bude dělat jen 2 roky (11/23-12/25), ale tady bude více zemních prací, zejména zářezů, pokud se nepletu..
Vypsání tendru proběhne do konce března, zde info z tweetu Mátla: Na stavbu “D35 Litomyšl - Janov” je vydáno společné územní a stavební povolení v právní moci a probíhá majetkoprávní příprava. Do konce 1.Q. t.r. plánujeme zahájit výběrové řízení na zhotovitele stavby.
Chlapi, ale tento úsek by teoreticky bylo opravdu možný stihnout i za ty dvě sezony. Je sice delší, ale to by nemuselo tolik vadit.
Tady to bude hlavně o zemních pracích, které přecejen nebývají tím úplně limitujícím faktorem, co se týče délky výstavby .. A těch pár krátkých mostů by mohli stihnout. Jen by se muselo skutečně hned brzy na jaře 2025 začít naplno stavět. Do prázdnin 2027 by to mělo být stihnutelné celkem vpohodě.
Každopádně tento úsek je důkazem, že i dálnice se dá nyní už připravit opravdu docela rychle. Palec hore ŘSD za ten sprint tady.
Něco jako na 511.
Tady to bude hlavně o zemních pracích, které přecejen nebývají tím úplně limitujícím faktorem, co se týče délky výstavby .. A těch pár krátkých mostů by mohli stihnout. Jen by se muselo skutečně hned brzy na jaře 2025 začít naplno stavět. Do prázdnin 2027 by to mělo být stihnutelné celkem vpohodě.
Každopádně tento úsek je důkazem, že i dálnice se dá nyní už připravit opravdu docela rychle. Palec hore ŘSD za ten sprint tady.
... bych se nedivil, že bude snaha zprovoznit alespoň 1 pruh zároveň s okolními úseky na konci 2026, jinak si to v Litomyšli uzijou. Budou mít, co chtěli, ale mně by jako relativně častého uživatele trasy zase štvaly zácpy ještě větší, než jsou teď.
koní pod kapotou není nikdy dost 
Ano .. pokud by to zde bylo reálné, jakože by mohlo, tak tady se opravdu nabízí řešení zprovoznit alespoň poloviční profil třeba půl roku až rok před zbytkem stavby. Ale netuším, kde mají být přejezdy SDP na sousedních úsecích. Ale tady by asi mělo smysl postavit i dočasné přejezdy.
Nedivil bych se, kdyby poloviční profil v předstihu byl součástí výběrka od začátku.
Kurňa a chtělo by to nějaké ty velké odpočívky, je to zde fakt zatím totální bída, natož co za přesuny dopravy se zde očekává.
Stěžejní bude ta u Gajera, snad se prosadí.
Nedivil bych se, kdyby poloviční profil v předstihu byl součástí výběrka od začátku.
Kurňa a chtělo by to nějaké ty velké odpočívky, je to zde fakt zatím totální bída, natož co za přesuny dopravy se zde očekává.
Sněhuláku, předčasné zprovoznění jednoho pruhu se zrovna dneska probíralo ve vláknu D11. Moc souhlasných reakcí tam nebylo...
jj, četl jsem to taky, ale přece jen D11 je co se týče terénu a komplikovanosti jednotlivých SO někde jinde, tady to tak dramatické nevidím. Má to samozřejmě svoje pro a proti, o tom žádná, tak uvidíme, s čím se vyrukuje do vyberka.
koní pod kapotou není nikdy dost 
Litomyšl jasně chtěla si to užít
já osobně bych místo 1pruhu naplánoval reko té hlavní křižovatky, aby si to opravdu užili
já osobně bych místo 1pruhu naplánoval reko té hlavní křižovatky, aby si to opravdu užili
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit