D35 Džbánov - Litomyšl
Re: D35 Džbánov - Litomyšl
To se už pět měsíců čeká na podpis?
Já myslel, že se už staví, vždyť tam už nějaká technika na zemní práce na podzim byla... 
Nabídky byly zveřejněny již 30. 8. 2023. Vleče se to hrozně, ale je tam zkrátka tvrdý konkurenční česko-polský boj.
Že by tu cenu Budimex podtrhl až moc a ŘSD musí prověřovat, jestli je vůbec reálné to takhle levně postavit?
Stroje tam byly už minulý rok kvůli ZAV, pokud se nepletu.
Stroje tam byly už minulý rok kvůli ZAV, pokud se nepletu.
Nemyslím si že by nabídková cena byla příliš nízká, Budimex nabídl 75,8%, druhá nabídka 78% (jen o 100M více), třetí pak 79,1% (+51M). Takže je to docela těsné...
Tak jedině že bych tam zahlédl techniku, která to dávala do "původního" stavu po ZAV. Ale to byl fakt podzim 2023, už jsem myslel, že tam staví... 
Tak ono se stačí podívat klidně jen do pravidelně aktualizované mapky na webu k D35, a tam je to zjevné, navíc s proklikem na jednotlivé infoletáky bez hledání na webu ŘSD
https://www.dalnice-d35.cz/#useky-dalnice (lepší na PC)
Tak nevím, ale zdá se, že se ta výběrka poslední dobou dost sypou:
Tato stavba 5 měsíců od nabídek a stále není vybráno?
D3 312-I to je to samé, dávno známé nabídky a stále nic? Taky podezřelé
Ostrov-VM - tunel Homole, jakbysmet
1109 Trutnov-hranice PL - problémový Metrostav
D6 - Petrohrad-Lubenec se již 3/4 roku neustále posouvá termín nabídek, neskutečně dlouhá doba
Přijde mi, že poslední dobou příprava ok, ale výběrka jsou katastrofa.
D6 - Petrohrad-Lubenec se již 3/4 roku neustále posouvá termín nabídek, neskutečně dlouhá doba
Podle https://pardubice.rozhlas.cz/5-useku-na ... vDHJGh43zc by se mělo začít stavět už tenhle měsíc.
-
1975
...bohužel se vrátila ta "móda" do všeho tahat ještě UOHS....
Majkl píše: ↑9.2.2024 14:22:36 Tak nevím, ale zdá se, že se ta výběrka poslední dobou dost sypou:
Od Radka Mátla z profilu na Twitteru:
ŘSD vybralo zhotovitele stavby “D35 Džbánov - Litomyšl”, kterým je spol. BUDIMEX SA za nabídkovou cenu 3 423, 6 mil. Kč bez DPH. Na stavbu délky 7,5 km je vydáno SP v právní moci a dokončuje se majetkoprávní příprava. Zahájení realizace stavby plánujeme na přelom 1.-2. Q. t.r.
https://twitter.com/MatlRadek/status/17 ... 0604953775
ŘSD vybralo zhotovitele stavby “D35 Džbánov - Litomyšl”, kterým je spol. BUDIMEX SA za nabídkovou cenu 3 423, 6 mil. Kč bez DPH. Na stavbu délky 7,5 km je vydáno SP v právní moci a dokončuje se majetkoprávní příprava. Zahájení realizace stavby plánujeme na přelom 1.-2. Q. t.r.
https://twitter.com/MatlRadek/status/17 ... 0604953775
Tak dopadne to nebo bude zase odvolání od neúspěšného soutěžícího ?
O 100 mega druhý MI, tak to sem zvědav, zda to zase budou tahat po ÚOHS podvodníci.
Osobně tipuju, že ne, protože na 1109 se chytli tunelů a zkušeností Budimexu s tunely. Co by tak asi mohli vyštrachat tady
.. Navíc nejde o zdaleka tak velké sousto. 
Sice to není velké sousto, ale je to reference do dalších let.
moje řeč, ikdyby měli najít nedostatečné reference na pokládku AB povrchu či nějaký zastaralý typ AB finišéru, podle mě to napadnou, neboť, pokud si Budimex udělá dobré jméno referenčními listy, tak je to určitý, pro MI Roads dost špatný, precedens do budoucna a každý stejně dobrý konkurent není vítán ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Jo, to je fakt s tím precedensem. Pro ten každá stavba v ČR dobrá. Tedy pro Poláky..
Tak musíme doufat, že Budimex obstojí i tady.
Tak musíme doufat, že Budimex obstojí i tady.
Takže hned zkraje března víme na čem jsme. 
Druhý MI o 100M? No takže Džbánov-Litomyšl v lepším případě 2027 s obchvatem Litomyšle, očekávám stejný vývoj jako u 1109... Ještě že Budimex nevyhrál obchvat VM, to by to bylo s tou prioritou už totálně na palici... 
inu, ještě neobjevili "kouzlo" ; "sdružení Litomyšl" a nabídková cena o 100MKč nad předpoklad ŘSD....
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
https://zdopravy.cz/stavba-dalsich-14-k ... la-194424/

Pevně jsem v to věřil, tak třikrát hurá„Sdružení firem MI Roads, Doprastav a DUNA Aszfalt jako druzí v pořadí respektují výsledek této soutěže, proto jsme ŘSD zaslali vzdání se práva podat námitky proti výběru Budimexu tak, aby mohla realizace stavby začít co nejdříve,“ uvedla firma dnes v prohlášení.
Kurňa dyť jsem to říkal...
Na D35 fakt paráda.
Na D35 fakt paráda.
Ještě raději dodám, abych to nezakřikl:
Snad se tedy neodvolá ani žádný z dalších účastníků.
Snad se tedy neodvolá ani žádný z dalších účastníků.
Metrostav příjemně překvapil. Možná si chce šplhnout, aby se co nejdřív uzavřelo výběrko na D3 Kaplice, nádraží - Nažidla?
Pokračování všeobecnější diskuze přesunuto sem. Jirka L.
Pokračování všeobecnější diskuze přesunuto sem. Jirka L.