PPP na D4 - výstavba
Re: PPP na D4 - výstavba
Kdy se má u Mirotic převádět komplet na od Písku levou stranu ? Přijde mi že tam už pár týdnů leží asfalt a nic.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Nerozumím, proč se bude rekonstruovat navazující úsek Skalka - Háje otevřený celkem nedávno?valvos píše: ↑16.2.2024 10:04:40 Dnešní článek v píseckém deníku
https://pisecky.denik.cz/zpravy_region/ ... spoda.html
Jako laik si myslím, že důvod je stejný jako úsek Mirotice - Písek. Konsorcium bude provozovat celý úsek od Skalky až po Písek těch 20 let, proto v době zprovoznění novýhch úseků chce mít "vše nové".Atos píše: ↑19.2.2024 20:43:32Nerozumím, proč se bude rekonstruovat navazující úsek Skalka - Háje otevřený celkem nedávno?valvos píše: ↑16.2.2024 10:04:40 Dnešní článek v píseckém deníku
https://pisecky.denik.cz/zpravy_region/ ... spoda.html![]()
od 1.3. do 15.5. by měl být uzavřen celý pás dálanice D4 od MÚK Háje až po MÚK Skalka.
To jakože se uzavře celá dálnice a bude se jezdit po doprovodné?
Dalnice ma zpravidla dva pasy, tak snad druhy bude v provozu...
Ano, bude se jezdit po polovine, soucasti praci jsou hlavne instalace dalnicni technologie, ZPI, promenne DZ atp. A ano, obnova vrchni obrusne vrstvy.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
A jaký je důvod výměny obrusné vrstvy? Dálnice se zprovozňovala nějakých 5 let zpátky, to je to ve špatném stavu, nebo je to vůle koncesionáře tak aby nedocházelo k omezením po dobu ostrého provozu?
ono, kdyby, se obrus měnil po 5ti letech, tak pak nemáme dálnice zavřené na půl roku
když už se rozpadnou i podkladní vrstvy....
když už se rozpadnou i podkladní vrstvy....
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Projektovana zivotnost obrusne vrstvy je 5 let. Podkladnich vrstev 15 let.
Za týden to bude 6 a půl roku od zprovoznění.
Ano, recyklace je možná dokonce i rovnou při pokládce v soustavě strojů.
.
.
Barone, super video ! Díky 
Martini, provedení ekoduktu u Milína je finální? Nepředstavují takřka kolmé gabionové stěny riziko pro projíždějící auta? Dřív nebo později z toho ty kameny začnou vypadávat.
Gabionové stěny nejsou z principu nosné, pouze pohledové, nosné stěny se obvykle za nimi skrývají. Nevím ale, jak je to řešeno konkrétně zde.
Mám pocit, že za těmi gabiony trčí ze země roxorové tyče. Matně jsem si toho všiml, ve směru do Prahy na tom teď vyšívají před mostem vpravo.
Gabionové zdi jsou normálně nosné. Ještě jsem snad neviděl gabionovou zeď jako pohledovou zeď na dopravních stavbách.
Naopak gabion jako zkrášlení povrchu je naprosto nevhodné řešení zejména ve chvíli, když je v blízkosti silniční doprava (potencionální náraz vozidla představuje velmi sloužitou opravu).
Nebyl by to první ani poslední případ kdy po pár letech uhnije klec a kamení se pod tlakem čehokoli shora či zezadu jednoduše rozsype, podle mě nejde o nosný prvek ani náhodou.
Vůbec to nerozporuji. Já sám jsem velký odpůrce gabionů. Bohužel mnozí projektanti/zhotovitelé to vidí jinak a gabiony považují za dobré řešení.
...tady je gabion jako zkrášlení, ne?JakubMD píše: ↑1.3.2024 11:47:15 Gabionové zdi jsou normálně nosné. Ještě jsem snad neviděl gabionovou zeď jako pohledovou zeď na dopravních stavbách.
Naopak gabion jako zkrášlení povrchu je naprosto nevhodné řešení zejména ve chvíli, když je v blízkosti silniční doprava (potencionální náraz vozidla představuje velmi sloužitou opravu).
https://www.skyscrapercity.com/threads/ ... -186750566
No jistě že ano, milión výztuh, cementace a betonů jako podklad, gabion jako pohledovka navrch.
Gabiony se používají jako alternativa opěrných zdí, takže to jsou nosné prvky. Na druhou stranu jim není rozhodně přikládána taková důležitost (u klasické žb opěrné zdi se dimenzuje výztuž podle zemních tlaků), u gabionů tolik ne.
Jinak zrovna na D4 máte pěkný příklad zaručeně nenosné konstrukce u Předotic.
Jinak zrovna na D4 máte pěkný příklad zaručeně nenosné konstrukce u Předotic.
Ano máte pravdu, na portály tunelů jsem zapomněl.Cody píše: ↑1.3.2024 12:44:53...tady je gabion jako zkrášlení, ne?JakubMD píše: ↑1.3.2024 11:47:15 Gabionové zdi jsou normálně nosné. Ještě jsem snad neviděl gabionovou zeď jako pohledovou zeď na dopravních stavbách.
https://www.skyscrapercity.com/threads/ ... -186750566