[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Re: [D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
POSUN Č. 6 - nově 23.4.2024
posun č,7 - nově 25.4.2024
no jsem zvědavý na Budimex, odhaduji, že u tak velké zakázky určitě nabídku podají a nedivil bych se, kdyby se opakovalo martýrium alá D11 1109 ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Souhlas. Vidím to stejně. Tady je však výhoda, že tunely budou jen hloubené.
je-li na této komunikaci tunel výhodou ... 
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Poslušně hlásím, že v okolí plánované trasy v Hájku a Královic už jsou stromy pokácené. A všude jsou takové dřevěné tyčky zapíchané do země... Občas dost nelogicky. Netuším tedy co mají znamenat.
měly by to být kolíky buď s pachovými ohradníky kvůli zvěři nebo vytýčení obvodu ZAV, může jít i o zákl. vytyčovací síť stavby ... nebo vytýčené inž. sítě
pak jedině ZVS nebo nějaká přeložka IS, kterou ŘSD v předstihu řeší ... a nebo pachové ohradníky, ještě mě napadla místa, kde byly nalezeny pyrotechnické objevy detektorem kovů nebo tak něco třeba, nevím, vařím z vody ... kdo ví
Oproti letáku se podařilo výběr sdružení pro ZAV dokonce urychlit.
Sice jenom o pár dní, ale my jsme spíše zvyklí na prodlužování všech termínů...
bumbiku, co je prosím ZVS ?
já to - ač vlastník modré - pamatuji jako se silnicemi nesouvisející...
děkuji
já to - ač vlastník modré - pamatuji jako se silnicemi nesouvisející...
děkuji
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Dle všeho je tam vytyčený buď TZ a nebo katastr. ZVS to není zcela určitě a IS také ne.
posun č,8 - nově 29.4.2024
Stále se držíme + - na těch 48 dnech. Zatím...
Zkusím Vám ty kolíky nafotit.
Zahájeno řízení k převodu parcel SC Czech AGM. Hýbe se to, hýbe...
Odpovím si sám jiným obrázkem z dokumentace... Je to opravdu tak, jak jsem psal, z 511 na ŠR žádná "direktní, resp. semidirektní" rampa, ale pěkně dokolečka dokola...Stanley píše: ↑27.2.2024 10:50:52 Koukám do výkresů a zaujalo mě, že na MUK Dubeč podle všeho neplatí, co se píše v letáku:Koukal jsem se na to, protože mě zajímalo, odkud se bude dát sjet na současnou I/12. Podle všeho se na starou I/12 bude dát sjet jen z Štěrboholské radiály a z přeložené I/12, ale už ne z 511, což mi přijde trochu nepochopitelné. Nebo koukám špatně?Pro směry Štěrboholská radiála–úsek 510 a Štěrboholská radiála–úsek 511 a opačně jsou navrženy direktní, resp. semidirektní rampy.
MUKDubec.jpg
V letáku je to správně. Jde o direktní - přímou - a semidirektní - polopřímou rampu.
To že se rampa ŠR>510 dost otáčí kolem křižovatky neznamená, že není polopřímá. Alespoň se tak domnívám.
To že se rampa ŠR>510 dost otáčí kolem křižovatky neznamená, že není polopřímá. Alespoň se tak domnívám.
Arame, tady se musíme Stanleyho zastat, v letáku mají opravdu chybu. Píše se tam doslova:
Tato informace popisuje zřejmě nějakou variantu, která již několit mnoho let neplatí a hlavně ani nekoresponduje s nákresem v samotném letáku (511->ŠR je navržena vratná rampa, na to Stanley upozorňoval. semidirektní je jen ŠR->510)MÚK Dubeč je významnou dopravní křižovatkou s přeložkou silnice I/12 a Štěrboholskou radiálou. Trasa SOKP je z důvodu minimalizace hluku vedena ve spodní úrovni. Pro směry Štěrboholská radiála-úsek 510 a Štěrboholská radiála–úsek 511 a opačně jsou navrženy direktní, resp. semidirektní rampy.
Ježiš pardon, já přehlédl, že jednou se píše o 510 a jednou o 511.
Pak je to samozřejmě blbě a tento popis patří k ještě staré podobě křižovatky, kdy tam byly polopřímé rampy dvě.
Jinak Stanley: Připojení 511 - stará I/12 skutečně není umožněno jak píšeš. A je to tak správně. Já osobně bych to napojení zrušil i od 510 a nechal pouze směr ŠR.
Akorát to všechno komplikuje a zhoršuje parametry hlavní trasy okruhu resp. té hlavní křižovatky Dubeč.
Pak je to samozřejmě blbě a tento popis patří k ještě staré podobě křižovatky, kdy tam byly polopřímé rampy dvě.
Jinak Stanley: Připojení 511 - stará I/12 skutečně není umožněno jak píšeš. A je to tak správně. Já osobně bych to napojení zrušil i od 510 a nechal pouze směr ŠR.
Celá současná MÚK D0 x I/12 se dá zrušit a nahradit MÚK na nové I/12 x Ke Křížkám, čímž by obsloužila východní část Českobrodské. Západní část Českobrodské již dnes obsahuje MÚK ŠR x Národních hrdinů.
-
Mosquit
To by se ale na ulici Ke Křížkám dalo odbočit jen z 511, nebo kompletně předělat celou křižovatku ... .