I/48 Frýdek-Místek, průtah
Re: I/48 Frýdek-Místek, průtah
Ono taky záleží do jaké části Ovy jedeš. Pokud máš jet z Příbora do Kunčic nebo opačně, tak v případě rozestavěného mostu mezi Závodní a Místeckou je to lepší vzít přes FM.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Dnes geodeti zaměřují TOPO na křižovatce ke starému AN.
Re: [D48] Frýdek-Místek, obchvat
Něco co se netýká přímo obchvatu, ale průtahu FM - https://www.msstavby.cz/zklidneni-dopra ... 6-07-2023/
"Na frekventované křižovatce ulic Hlavní, Frýdlantské, Janáčkovy a Ostravské bude zprovozněno nové odbočení. Půjde o levé odbočení z místní komunikace ve Frýdlantské ulici na silnici I/48 v ulici Janáčkové ve směru na Příbor. Jedná se o první z úprav, které mají zklidnit komunikaci po otevření obchvatu."
"Město již nechalo provést částečné měření provozu po spuštění obchvatu. Údaje z jednoho úseku získané z řadičů křižovatky ukázaly, že v průběhu ledna zde projíždělo 20 000 až 25 000 vozidel denně, přitom před zprovozněním obchvatu šlo o 32 000 vozidel za den. Další měření provozu nechá město provést po půlroce od spuštění obchvatu."
"Na frekventované křižovatce ulic Hlavní, Frýdlantské, Janáčkovy a Ostravské bude zprovozněno nové odbočení. Půjde o levé odbočení z místní komunikace ve Frýdlantské ulici na silnici I/48 v ulici Janáčkové ve směru na Příbor. Jedná se o první z úprav, které mají zklidnit komunikaci po otevření obchvatu."
"Město již nechalo provést částečné měření provozu po spuštění obchvatu. Údaje z jednoho úseku získané z řadičů křižovatky ukázaly, že v průběhu ledna zde projíždělo 20 000 až 25 000 vozidel denně, přitom před zprovozněním obchvatu šlo o 32 000 vozidel za den. Další měření provozu nechá město provést po půlroce od spuštění obchvatu."
Primátor při slavnostním zprovoznění se přímo třepal na to, jak zklidní ulici Hlavní, obnoví napojení zaslepených ulic apod.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych uvítal napojení Bezručovy na Beskydskou, stejně je tam už SSZ a pomohlo by to přístupu do čtvrti a omezilo provoz na Frýdlantské.
R48 -> D48 se podařilo!
Zajímavý podnět. Asi by to mohlo.Martin z Ostravy píše: ↑26.7.2023 19:36:46 Já bych uvítal napojení Bezručovy na Beskydskou, stejně je tam už SSZ a pomohlo by to přístupu do čtvrti a omezilo provoz na Frýdlantské.
Pamatuji že Beskydská s Bezručovou byla propojena.Jezdil tam i BUS
Tím by vytvořili kratší cestu na Palkovice a nebyl by tam jen provoz z a do sídliště. Z 3,7km od KO Bezručova/Frýdlantská na 2,7km. Pořád mám pocit, že je trend budovat uzavřené bloky měst, než je zprůjezdnit.
probíhá rekonstrukce mostu u Tesca a podle toho, jak dlouho už kladivem rozbíjejí betonové patky, klepu si na hlavu, zda nejde o zbytečnou práci. Té křižovatce se říkalo u dvou romů, protože když se stavěla, nikdo tam neviděl nikoho jiného, než dva romy s jedním kolečkem. Bylo by fajn najít jejich hrob a zapálit svíčku, že postavili ten most tak bytelně. Opět došlo k podcenění toho, jak se kdysi stavělo. Toho zoufalého bagristu, co klepal kladivem do opěrné zdi u Rubikovky, musí ta marná snaha budit dodnes
U Tesca taky musel Mrozek nakonec nasadit ten největší bagr a stejně už to klepe 3 týdny s hlemýždím tempem postupu. A to bouchá i víkendy. Nepřijde to nikomu divné, že se renovuje něco, co očividně ani moderní technika jen tak nezvládá a že to tím pádem nebylo ve stavu nutném k opravě? Nemluvím o mostní konstrukci, ta opravu potřebovala, ale ty patky. Není to jen úlitba pro Eurovii aby se opeřili po obchvatu?
Je to oprava za 60mil. kč tak na tom se tolik neopeří. Jako určitě se hodně věcí rozhoduje od stolu a když je jedna trhlinka v jedné části, tak to neznamená, že se to musí renovovat komplet.
Dálnice na Ostravu se stavěla nějak 1991-93 ? Tak z jakého roku byl ten most ?
Dálnice na Ostravu se stavěla nějak 1991-93 ? Tak z jakého roku byl ten most ?
Z hlavy 1975.
24 týdnů ... konec března ... a dnes tam zase bouchá kladivobagr ... vím že se nedozvím pravdivou odpověď, ale opravdu někdo věří, že měla stavební firma na prosinec a leden dělníky v pracovním poměru??? Na zimu, kdy nejednou obalovny a betonárny? Už jen z toho důvodu byl termín do 24 týdnů nesmysl od samého začátku. A k tomu si přidám poznámku, že na magistrátu hledají více úředníků na stavební odbor. Je snad rozvrácen? Nebo přibylo/de agendy? Jak moc mohli blokovat začátek stavby v naprosto nevhodném termínu? A není za celou tou hurá akcí nakonec blížící se převod průtahů ze státu pod kraj a tím i nemožnost ŘSD kontrolovat, kdo bude dělat rekonstrukci mostu. Skončil seriál Sedm schodů k moci, který ukázal, že nevládne vláda, ale lobbisti a nejvíce problémů je vždy a pouze kolem stavebních zakázek. Počítám, že 60 mega za opravu mostu nebylo nic moc ale za ty vícepráce, to bude určo pěkný vejvar. Za mě by neměli za to zdržení dostat ani těch 60 ale to jsem já, potížista 
na TV Fabex jsem včera viděl video, kde je sděleno, že na konci března by to mělo být v provozu, že se řeší mostní římsy atd. s tím, že je sice z konce února, ale zástupce zhotovitele říká, na konci března bude most na I/56 zprovozněn ... kvalitu si hlídá MS kraj kvůli převedení průtahu I/56 do majetku kraje, vyjadřuje se tam náměstek ... asi tak
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Most má být již průjezdný a budou probíhat nějaké dokončovací práce za provozu.
https://dopravniinfo.tv/region/moravsko ... cne-projet
https://dopravniinfo.tv/region/moravsko ... cne-projet
mohu potvrdit, včera jsem jel do Ovy a z Ovy skutečně odstraňovali veškerá omezení a přelepené cedule již nebyly přelepené a bylo to průjezdné ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Uz se jezdi
Cesta po českých dálnicích je stejně "snadná" jako cesta do budoucnosti. Stačí čekat
Nevíte proč z ničeho nic zapnuli semafory u OBI? Málem jsem projel na červenou. Neměli by tam dát nějakou značku upozorňující na změnu?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Viděl bych to jako prvek ke zklidnění dopravy.
Pro značku nevidím důvod, máš sledovat provoz a ne jezdit po paměti.
R48 -> D48 se podařilo!
Se lehko řekne. Ale pak to člověk zažije na vlastní kůži a není to příjemná zkušenost. K čemu pak máme značku IP22 - Změna organizace dopravy?Martin z Ostravy píše: ↑17.6.2024 11:51:26 Viděl bych to jako prvek ke zklidnění dopravy.
https://www.zakruta.cz/dopravni-znaceni ... e-dopravy/
Jesrli to nebude kvuli tomu, ze je zavreny sjezd z kruhoveho objezdu k Tesco a tim padwm ocekavanemu narustu dopravy na krizovatce.Uvidime
Cesta po českých dálnicích je stejně "snadná" jako cesta do budoucnosti. Stačí čekat
Tady souhlasím s Martinem. Zapnutí stávajícího semaforu není změna organizace dopravy v uvažovaném smyslu slova. Ten semafor tam je, jestli je zapnutý nebo ne je někdy jen otázkou časových oken. Rozdíl by byl, kdyby tam instalovali semafor, který tam nebyl.....mkyral píše: ↑17.6.2024 13:07:43Se lehko řekne. Ale pak to člověk zažije na vlastní kůži a není to příjemná zkušenost. K čemu pak máme značku IP22 - Změna organizace dopravy?Martin z Ostravy píše: ↑17.6.2024 11:51:26 Viděl bych to jako prvek ke zklidnění dopravy.
https://www.zakruta.cz/dopravni-znaceni ... e-dopravy/
Neřeknu, kdyby byl semafor vypnutý pár týdnů nebo jednotky měsíců. Ale ten semafor několik let jen blikal oranžově. A změna to je dost výrazná. Mnohem horší než přechod z aktivního stavu na neaktivní. To je taky mnohem častější situace, že se semafor pokazí či probíhá údržba.
Jestli to bylo skutečně několik let a v kuse, pak vůbec nechápu, proč teda blikal, proč nebyl prostě vypnutý.
A také bych to asi označil. Provoz máš sledovat, ale po x letech zapnout prostě světla je na palici totálně. A to jsem prvně souhlasil s názorem, že máš sledovat provoz.
Prostě je rozdíl, jestli to bylo dočasně vypnuté, i kdyby pár měsíců, a nebo několik let.
To je jak kdyby žel.přejezd blikal několik let naopak a pak to najednou spravili.
A také bych to asi označil. Provoz máš sledovat, ale po x letech zapnout prostě světla je na palici totálně. A to jsem prvně souhlasil s názorem, že máš sledovat provoz.
Prostě je rozdíl, jestli to bylo dočasně vypnuté, i kdyby pár měsíců, a nebo několik let.
To je jak kdyby žel.přejezd blikal několik let naopak a pak to najednou spravili.
Tak už je to oficiální: https://www.frydekmistek.cz/semafor-u-o ... -ve-meste/
Možná kdyby to zveřejnili před měsícem. Na FB jsem našel zmínku, že semafory byly zprovozněny začátkem června. A už tam byla minimálně jedna nehoda.
Příspěvky týkající se dostavby ramp na MÚK Frýdek-Místek (D48xD56) přesunuty sem. Jirka L.
Možná kdyby to zveřejnili před měsícem. Na FB jsem našel zmínku, že semafory byly zprovozněny začátkem června. A už tam byla minimálně jedna nehoda.
Příspěvky týkající se dostavby ramp na MÚK Frýdek-Místek (D48xD56) přesunuty sem. Jirka L.
STÁT PROVEDE SPOLU S MĚSTEM DLOUHO PLÁNOVANOU OPRAVU PODCHODŮ POD HLAVNÍ TŘÍDOU
https://www.frydekmistek.cz/stat-proved ... ni-tridou/
Já bych to neopravoval, já bych to zasypal.
https://www.frydekmistek.cz/stat-proved ... ni-tridou/
Já bych to neopravoval, já bych to zasypal.