PPP na D4 - výstavba
Re: PPP na D4 - výstavba
Fotky z kontrolního dne 1. 3. (LinkedIn Via Salis)
https://www.linkedin.com/feed/update/ur ... 130671104/
https://www.linkedin.com/feed/update/ur ... 130671104/
Byly by fotky k mání bez nutnosti přihlášení ? Netoužím totiž být připoután k nějaké síti. děkuji
Ad ještě ty gabiony: nešlo mi o to, zda jsou nosné, či nikoliv, ale právě jen o to vypadávání kameniva shora s ekoduktu na projíždějící auta. Můj laický názor je, že k tomu bude docházet prostým sedáním výplně a časem možná i deformací a degradací klecí. Hlava mi to nebere ...
Doufejme že ne, snad to mají zajištěné.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
https://www.mirotice.cz/modules/file_st ... 50cc%7C365
Na strahě 13 a 14 jsou informace o uzavírce komunikací směr Mirotice - Smetanova Lhota, od dubna až do srpna, bude se budovat KO směr Mirotice, výměna vrstev komunikace atd.
Na strahě 13 a 14 jsou informace o uzavírce komunikací směr Mirotice - Smetanova Lhota, od dubna až do srpna, bude se budovat KO směr Mirotice, výměna vrstev komunikace atd.
Jak je to vlastně s betonárkou, která kvůli dálnici vyrostla u Letů, slouží jen stavbě dálnice? Bude se po stavbě demolovat, nebo zústane tak jako třeba ta u Příbrami na Hájích?
Asi by věděl lépe martini, ale určitě je to mobilní betonárka a bude časem přesunuta na jinou stavbu, je to vše kontejnerizované. Nevzpomínám si teď, kde jsem to četl (možná tehdy v dokumentaci EIA?), ale pokud se nepletu, tak betonárka je skutečně čistě jen na stavbu a bude demontována po zprovoznění, a obalovna má ještě tuším pár let (5?) fungovat v souvislosti s rekonstrukcemi brownfieldových úseků provozovaných koncesionářem. Ale oboje je tuším koncipováno jako dočasné.
Tak už vím kde jsem to četl, v oznámení EIA. Podle samotného oznámení je 2 roky společný provoz (během výstavby) a pak 8 let samostatný provoz obalovny. Podle přílohy o vlivu na veřejné zdraví (k tomuto oznámení) je to 2 roky společný provoz a pak 10 let samostatně obalovna...
Měl bych dotaz na někoho znalého, týkající se odtěžení hlušiny z odvalů vedle D4 v Dubenci, odval viditelně klesl a dle zabarvení kameniva, je vidět, kde všude se na stavbě dálnice využilo. Ví někdo, zda těžba z dovalu bude pokračovat? Nemyslím si, že by se nějak naplnili černé scénáře zvýšené dopravy pro místní?
Děkuji
Děkuji
Je v plánu odval využít i pro jiné stavební akce. Více lze o tom dočíst v dokumentaci EIA.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Jestlipak ten uran v noci světélkuje ? 
Nevím jestli znalý, ale jsem místní, hlušina se vozí na přetřídění do spol. Ecoinvest https://mapy.cz/zakladni?source=coor&id ... ase=ophoto mají o třídění docela pěkný video na https://www.youtube.com/watch?v=7tJErU17B94. Odváží se halda 11 a 19, u 19 jsem viděl jak Tatra odjíždí z haldy skrze myčku podvozku pro eliminaci prachu a špíny na vozovce. Podle mě se halda 11 těžila i před stavbou dálnice v menší míře (určitě na stavbu úseku Skalka-Háje), takže snad se v tom bude pokračovat i po. Odtěžení hald je tady ale veliké téma, kterýho se místní hodně bojí, takže se toho chytaj populisti kteří likvidaci politicky zneprůchodňují.TomN píše: ↑13.3.2024 11:12:54 Měl bych dotaz na někoho znalého, týkající se odtěžení hlušiny z odvalů vedle D4 v Dubenci, odval viditelně klesl a dle zabarvení kameniva, je vidět, kde všude se na stavbě dálnice využilo. Ví někdo, zda těžba z dovalu bude pokračovat? Nemyslím si, že by se nějak naplnili černé scénáře zvýšené dopravy pro místní?
Děkuji
Video fakt zajímavé, díky. Zaujala mě zmínka na konci, že je kamenivo prané a je tak vhodné i do obaloven a betonárek – nevíte, jestli se používá takto i na D4 v tom výše diskutovaném provozu?
Řekl bych, že ano, ale těžko soudit. Obalovna je hned sousední provoz, takže by to vcelku dávalo logiku. Zároveň když se kamenivo obalí, mělo by být o to méně potenciálně škodlivé. Možná to není tak vhodné do obrusných vrstev. Ale nevím, jestli náhodou Viasalis nemá obalovnu svou v Letech? Nebo je to "pouze" betonárka?
No právě mají svou, v Letech je oboje, viz pár příspěvků výše. Tuším, že EIA na tuhle betonárku + obalovnu tehdy počítala s dovozem kameniva odněkud z Radotína, ale v té době ještě asi nebylo jisté využití odvalu pro dostavbu. Tak jsem si právě říkal, jestli náhodou pak nezvolili také tento zdroj, přišlo by mi praktické nemuset to vozit z dálky.
Neví někdo kdy se bude jezdit po pravém pásu dálnice u Mirotic ? Myslím tenhle úsek. Už několik týdnů tam je asfalt a stále nic. To tak spoléhají na to že na levém pásu nebude tolik práce ? Navíc by tím mohl aspoň částečně skončit ten stávající slalom.
na webu dopravniinfo, je vedeno,že stávající dopravní omezení má trvat do 31.3. , tak snad potom, by s eto mohlo pustit. uvidímedarwousek píše: ↑16.3.2024 21:15:19 Neví někdo kdy se bude jezdit po pravém pásu dálnice u Mirotic ? Myslím tenhle úsek. Už několik týdnů tam je asfalt a stále nic. To tak spoléhají na to že na levém pásu nebude tolik práce ? Navíc by tím mohl aspoň částečně skončit ten stávající slalom.
Dneska ráno jsem jel tímto úsekem, pokládal se asfalt v místech napojení na stávající dálnici směr Písek. Ještě je tam dost práce, než se to bude dát zprovoznit, ale do konce měsíce je to asi reálné...
Oboje koncipováno jako dočasné. Jednotku dočasnosti ale netuším, každopádně bez našeho souhlasu smějí pozemky státu využívat jen ku stavbě a provozování dálnice, takže pokud by tam měla zůstat a sloužit jiným účelům, tak musí mít náš dodatečný souhlas.ToKro píše: ↑10.3.2024 18:45:16 Asi by věděl lépe martini, ale určitě je to mobilní betonárka a bude časem přesunuta na jinou stavbu, je to vše kontejnerizované. Nevzpomínám si teď, kde jsem to četl (možná tehdy v dokumentaci EIA?), ale pokud se nepletu, tak betonárka je skutečně čistě jen na stavbu a bude demontována po zprovoznění, a obalovna má ještě tuším pár let (5?) fungovat v souvislosti s rekonstrukcemi brownfieldových úseků provozovaných koncesionářem. Ale oboje je tuším koncipováno jako dočasné.
Co se týče gabionů u Milína, ty jsou skutečně dle mého přesvědčení jen "na oko", v tom zářezu není co by nesly. Je za nimi skála.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Už nějakou dobu zde nebyla zmínka o panu Kvítkovi, je v dohledné době na stole řešení ? Do smluvního termínu zprovoznění to máme 9měsíců a 11 dní a teď by se to ještě snad stihlo. Nebo už se nějakým způsobem řeší alternativní řešení situace ?
K debatě o gabionech - na rakouské A5 jich je v místech bývalé S5 kolem Wolkersdorfu na výšku pár metrů a ta pod tíhou horních vrstev zvlněná dolní patra teda žadná sláva...
-
Diaľničiar
- VIP
včerejší průjezd:
uzavírka celého dvoupruhu smer od Prahy na Písek od Nové hospody ke Krašovicím, do 15.7.2024
uff nevíte někdo proč? buou zase frézovat dělat nové povrchy a bezp zálivy?
Díky
Díky