D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Re: D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Strašně mě štve, jaké máme pěkné počasí a mohlo se už krásně budovat 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Kéž by to tak dopadlo martasi ! Pokud ano, bleskem podpis a
. Tak budu v Africe držet palce a těšit se na Lennyho fotky... 
Dávám chladit šampaňské... Každopádně zbytečné - doufejme - měsíce zdržení kdy byla extrémně teplá zima a mohlo se vesele betonovat
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Po vzoru Smradů země bude Metrosrač pokračovat dál, dokud to půjde, už jen kvůli mindráku.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Nechci být pesimista, ale tím, že ÚOHS vydá rozhodnutí, ještě neznamená, že bude takové, jaké si tu přejeme. Podal jsem jen info, že se tak stane, ale výsledek nelze předjímat.
Přesně tak, aby se nemusel odvolávat Budimex.
A rozhodnutí ÚOHS je konečná, nebo to může dát Metrostav k soudu? Tedy za předpokladu, že by rozhodnutí bylo ve prospěch Budimexu.
každé spr. rozhodnutí je zalovatelne ve spr. soudnictví si myslím... čili spr. žalobu asi lze podat... 
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
A co budete dělat, když na základě rozhodnutí ÚOHS vyhraje MI Roads a Budimex ostrouhá?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Vždyť jsem to psal právě, aby to tak nedopadlo.
Já bych v tomto případě očekával odvolání Budimexu k předsedovi ÚOHS.
Každopádně u mě tento úřad nemá jedinou špetku důvěry, takže budu respektovat jakékoli rozhodnutí, jen aby se začalo stavět. Ale budu si myslet vždycky své. Je to jeden z nejhorších úřadů ever. A ve velkých věcech úplně k hov*u. A na druhou to platí o bývalém předsedovi.
Já bych v tomto případě očekával odvolání Budimexu k předsedovi ÚOHS.
Každopádně u mě tento úřad nemá jedinou špetku důvěry, takže budu respektovat jakékoli rozhodnutí, jen aby se začalo stavět. Ale budu si myslet vždycky své. Je to jeden z nejhorších úřadů ever. A ve velkých věcech úplně k hov*u. A na druhou to platí o bývalém předsedovi.
Soudy bych úplně nepřivolával. Věřím, že odůvodnění ÚOHS bude mít alespoň hlavu a patu a tudíž to ta daná firma bude respektovat. Očekávám odvolání k předsedovi (ať už MI nebo BDMX), prostě aby se neřeklo a "nevzdalo se to hned", ale soudy neočekávám.
Přece sakryš ŘSD není tak mimo, aby to všechno MI zamítlo a pak jeden úřad přišel a viděl to diametrálně jinak. To by pak byl slušný bordel. Pak by bylo na místě rozhodně i finančně postihnout ty zaměstnance, kteří ta odvolání MI zamítli. Ale pořád věřím, že ÚOHS rozhodne ve prospěch BDMX.
Přece sakryš ŘSD není tak mimo, aby to všechno MI zamítlo a pak jeden úřad přišel a viděl to diametrálně jinak. To by pak byl slušný bordel. Pak by bylo na místě rozhodně i finančně postihnout ty zaměstnance, kteří ta odvolání MI zamítli. Ale pořád věřím, že ÚOHS rozhodne ve prospěch BDMX.
No tak Metrostav standardně požívá nechci říkat přímo úplatky, ale stimuly strategie urychlení by se říci dalo jako firemní politiku a dokonce už i jako spolupracující obviněný, takže se klidně může stát, že to někdo bude vidět z jiného úhlu pohledu. 
Článek+repka o zázemí Budimexu: https://trutnovinky.cz/zpravy/z-trutnov ... im-nemuze/
ÚOHS rozhodl o zrušení výběru nejvýhodnější nabídky... Výběr se vrací zpět do hodnocení nabídek.
takže už 3. pokus správně vybrat nejvýhodnější nabídku? aby to nakonec ten MI nezískal ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Jakube, je k tomu někde něco více ? Co to ale znamená v reálu ? Když bude potřetí vybrán Budimex, to se bude znovu moci odvolat MI k UOHS ?
Tady dávám takové trochu OT čtení k samotnému ÚOHS. Proč to do prkýnka dost koresponduje s tím, co tu o tom úřadu občas napíšu .. náhoda ?
A jsem teda zvědav, jak vyberou .. beztak zase vyberou Budimex. Hlavně jsem ale zvědavý na odůvodnění ÚOHS, pak můžeme dělat větší rozbory. Zatím to tam úřad nemá.
A jsem teda zvědav, jak vyberou .. beztak zase vyberou Budimex. Hlavně jsem ale zvědavý na odůvodnění ÚOHS, pak můžeme dělat větší rozbory. Zatím to tam úřad nemá.
Přesně tak, jak píše Aram. ŘSD musí prostudovat ovdůvodnění a následně rozhodne o dalším postupu.
Článek na idnes k tématu.
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpr ... zpravy_kvi
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpr ... zpravy_kvi
-
Marek 3035
Začínám pochybovat že se stavby tohoto úseku dožiju. 
Možností, jak tohle vyřešit asi moc není. VŘ zrušit a začít znovu, nebo vybrat druhého v pořadí, který kvalifikační předpoklady splňuje. Ale to ten první dá zase k soudu, takže to je celé na levačku.
Zrušit VZ mohou a uchazeči nemají na nic nárok.
Takzr argumenty MI ROADS zase nebyly tak marné, když jevysledek jaký je.
Takzr argumenty MI ROADS zase nebyly tak marné, když jevysledek jaký je.
D47 už máme, teď ještě D48