Jinak, do příspěvků s popisem úseků jsem přidal mapky.
A závěrem informace o úseku Žilina, Strážov - Žilina, Brodno
Úřad pro VO nakonec tendr zrušil úplně. Skanska podala na ÚVO žalobu.
Já jsem tama jel a skutečně tam žádná značka není,tudíž nemám důvod sjíždět na starou.Spíš si myslím,že ji do toho seznamu někdo dopsal omylem.Michel píše:Diaľničiar: Ne, že bych z toho měl radost, že mám pravdu...upřímně zpoplatnění tohoto úseku pro osobní automobily mě celkem nemile překvapilo a ještě víc mě překvapilo, že na stránkách NDS mají zastaralé informace. A co už vůbec nehcápu, je, kde se má dozvědět běžný řidič, že je tento úsek zpoplatněn. Minulý týden jsem tamtudy jel (s rodiči na dovolenou) a tento úsek jsme radši objeli po staré cestě (původní I/11). Schválně jsem se cestou tam i zpět bedlivě díval a nikde - ani u odbočky z Čadce k tunelu Horelica, ani v opačném směru - od Žiliny, kde je poslední možnost sjet na starou cestu (na dopravní značce je Čadca (E75) rovně, Čadca (11) doprava), není nic, co by připomínalo značku "začátek zpoplatněného úseku". Tak opravdu nevím, jestli jsem se špatně díval a nebo jestli ten úsek přece jen zpoplatněn není...
No jo, ale v programovém prohlášení vlády paní Radičové není ani slovo o D3, jsou tam vyjmenovány různé jiné R-ky a D-čka.martini píše:Provizorní napojení není možné, dálnice je v kopci nad obcí. Musí se dostavět celý úsek po Čadcu, jinak to nemá valného smyslu. Podle mého, když se uzavře PPP na D1, tak se D3 zahrne do eurofondů a pojede to. Jinak ano, od roku 1997 je oficiálně stále ve stavbě.
Pokud budeme počítat "výnosnost" daného úseku.tak můžeme směle přičíst minimálně 50% hodnoty intenzity úseku I/11 Svrčinovec - Mosty u JDiaľničiar píše:pouze v bodech:
přes Svrčinovec-Skalité pouze 3.000, ovšem proto že je tady omezení do 7,5t...