[D3] 0310/I Úsilné - Hodějovice (v provozu)
Re: D3 0310/I Úsilné - Hodějovice (výstavba)
jedna pani povidala, ze uz se nyni vi, ze se to nestihne, ale protoze jsou volby, tak do te doby se jede podle harmonogramu a vse bezi jako po dratkach, akorat po volbach do toho vstoupi opet nejaka "vysoka hladina spodni vody".
Známe i kalamitní sníh ... 
Úprava dálničního zářezu u okružní křižovatky Hodějovice dnes.
v článku je pár fotek z tunlu Pohůrka
https://prachaticky.denik.cz/z-regionu/ ... tavba.html
https://prachaticky.denik.cz/z-regionu/ ... tavba.html
Fakt doufám a věřím že se to letos po 5 letech povede zprovoznit.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
opět krásné video z tunelu Pohůrka
Úžasné. Vidím dobře, ze z hlavní betonáže zbývají pouze dvě sekce, vždy každá na jedné straně?
Nemáte někdo detailní harmonogram tunelu? Vnitřní technologie, zemní práce, … atd
Nemáte někdo detailní harmonogram tunelu? Vnitřní technologie, zemní práce, … atd
D3 nad zlato
Aktuálně z okolí Hodějovic. Z viditelných prací probíhá navážení ornice, pokládání žlabů, stavba plotů, dostavba protihlukovky, u okružní křižovatky SOS hláska a takové ty dokončovací práce.
Okružní křižovatka Hodějovice aktuální stav. Pohled z III/15523 (Hodějovice - Vidov)
Z výjezdu na Trhové Sviny zmizely z okružní křižovatky betonová prozatímní svodidla, což zavdávalo naději že budou nahrazena něčím subtilnějším a při přijíždění aut od Trhových Svinů začne být do křižovatky konečně vidět jestli je prázdná nebo po ní jedou vozy. Bohužel poslední tři segmenty protihlukovky to totálně zabily a nemálo aut před tím kruhákem natvrdo stojí. Plynulosti dopravy to věru nepřidává, zejména v ranní špičce dojíždějících do města za prací. Spolu s výjezdem z prudkého dolíku za mě tohle nesplňuje rozhledové poměry ani náhodou.
Souhlas, jezdím tudy taky a vůbec tomu nerozumím. Kde pak máme brát tu bezpečnost a plynulost, že....
Vypůjčil jsem si od kolegy javita foto aby bylo jasné o čem se mluvi. Je tam fakt vidět až hodně na poslední chvíli a ještě hodně zdola. Zajímalo by mě také jestli zrovna tyto tři segmenty protihlukovky vůbec mají nějaký účinek.
Deponie ornice u Hodějovic se den co den utěšeně zmenšuje. (V pozadí startovací a přistávací dráha budějckého letiště).
Kolem křižovatky na Hodějovicích se taky stále pracuje, rovná terén, dodlážďuje a dodělávají PHS, včera jsem to klukům nezáviděl, v tom vedru tam byli všichni v bundách, gatích a zelených vestách.
V tom vedru to bylo na kraťasy a trika. I ty zná BOZP.
Na kruháči nad D3 v Hodějovicích je už několik dní tma. Záliv MHD je ještě osvětlen a tím to zhaslo. 
Ale zase jsou vidět hvězdy, ne ?
No nevím, jestli při jízdě po kruháči si jich někdo všimne.
A do toho ještě částečně výhled zakrývající protihlukovka, jak píše RedBaron...
Možná, že plní při zhaslém kruháči i funkci protihvězdovky.
Tady je možný všechno. 
Tak teď jsem z toho úplný joloň.
Kouknu z okna a... kruháč svítí a ještě před hodinou byla tma. 
Vyšel článek o vývoji jednotlivých variant tunelu při projektování realizační dokumentace.
https://www.metroprojekt.cz/public/file ... %AFrka.pdf
https://www.metroprojekt.cz/public/file ... %AFrka.pdf
Díky, mašinko, hydrologické poměry tam jsou dobře popsány. To mi stačí.
Opět u Hodějovic dnes.
Kdy se má začít s montáží technologie pánové ? Přece jenom je to + - do konce roku jenom 8 a 1/2 měsíce... díky
Podle me uz na tom pracuji, ale zajimalo by me jestli se bude stejne tak chvatat na ten suchy polder a dalsi SO kolem prazskeho portalu...
Tedy suchý poldr vem čert !! Hlavně ať je zprovozněno...