Nemám co vysvětlovat. Mně to nevadí. Jen jsem psal že je to také diskomfort. Nic víc
Elektromobilita
Re: Elektromobilita
Sami fobií, projekce a nálepky. A při tom nejspíš nikdo s tou "projekci" v EV ani neseděl. Pak by možná napsal nějaký věcný příspěvek.
Ok - pro Vás je diskomfort spalovací auto, pro mě je diskomfort elektroauto. Shodneme se na tom?
Pokud ano, můžeme tuto diskuzi uzavřít a vrátit se k meritu věci: proč se mne snažíte přesvědčit, že moje vnímání diskomfortu používání elektroauta je falešné a že "objektivně" to žádný diskomfort není?
Fakt hledate logiku a argumenty tam, kde je neochvejna vira?
Hodne stesti.
Hodne stesti.
Protože o tom to tady je - je to diskuzní fórum.MPMP píše: ↑4.5.2024 23:24:55Ok - pro Vás je diskomfort spalovací auto, pro mě je diskomfort elektroauto. Shodneme se na tom?
Pokud ano, můžeme tuto diskuzi uzavřít a vrátit se k meritu věci: proč se mne snažíte přesvědčit, že moje vnímání diskomfortu používání elektroauta je falešné a že "objektivně" to žádný diskomfort není?
Mimochodem, už jste někdy jezdil elektroautem? Protože já spalovakem samozřejmě jezdil dost dlouho.
Budete se asi divit - jezdil. Naštěstí jen "okolo komína" se zápůjčkou za vůz v servisu. Upřímně řečeno: stačilo mi to.
Mně se líbí toto:
"N e-shift zprostředkovává pocit kontroly nad přenosem hnací síly a napodobuje řazení. S touto funkcí navíc spolupracuje systém N Active Sound +, který vytváří nejen futuristický elektromobilový zvuk, ale také napodobuje zvukové projevy spalovacího motoru.
Takže EV jsou vlastně jen takové napodobeniny
Vtipný je to v tom, že spousta zastanců EV vyzdvihují hlavně dvě vlastnosti u EV a to spotřebu a ticho.
"N e-shift zprostředkovává pocit kontroly nad přenosem hnací síly a napodobuje řazení. S touto funkcí navíc spolupracuje systém N Active Sound +, který vytváří nejen futuristický elektromobilový zvuk, ale také napodobuje zvukové projevy spalovacího motoru.
Takže EV jsou vlastně jen takové napodobeniny
O čem to píšete? O N-kovem Hyundai Ioniq 5? Není to auto pro každého ale ti kdo s tím jel jsou nadšeni. Takže můžete se smát dál.Paul1 píše: ↑6.5.2024 12:12:40 Mně se líbí toto:
Takže EV jsou vlastně jen takové napodobeniny![]()
Ano je to hračka. Ono jaké koliv "sportovní" auto pro provoz na běžných komunikacích je hračka. A v podobě EV má tu výhodu že zmáčknutím tlačítka se z toho stává tichý pohodlný vůz.
To dělají i pro spalovací auta - myslím ten umělý zvuk.
Zajmavy uměly zvuk ještě má Smart #3. U EV od MB a BMW je to podlě me nudný.
Musím ale říci že s ničím podobným osobně nejel. Moje EV jsou bez umělých zvuků motoru vevnitř.
Coz je vtipne, kdyz pocitaji nezdanenou spotrebu a ignoruji prevladajici slozky hluku nad cca 40km/h.spotřebu a ticho
Ono tam totéž jde o zvuk vevnitř auta který se dá vypnout.
Také vtipný je jak ignorují energii potřebnou na přepravu a rafinaci ropy, nezdaněné (zatím) emise nejen CO2 a i jiných nepříliš zdravých látek kterými dýchají nejen oni sami ale i všichni okolo. A pak ještě ta bezohlednost pálení cenné suroviny která je konečná (myslim surovina).
Ale jo, pomoci Pisvejcovych konstant se zduvodnit cokoliv 
Vy taky kontakty trakcni baterie neoliznete...
To je opravdu argument, někdo je zas nadšený i jízdou na velbloudovichaden píše: ↑6.5.2024 12:21:08O čem to píšete? O N-kovem Hyundai Ioniq 5? Není to auto pro každého ale ti kdo s tím jel jsou nadšeni. Takže můžete se smát dál.Paul1 píše: ↑6.5.2024 12:12:40 Mně se líbí toto:
Ano je to hračka. Ono jaké koliv "sportovní" auto pro provoz na běžných komunikacích je hračka. A v podobě EV má tu výhodu že zmáčknutím tlačítka se z toho stává tichý pohodlný vůz.
Musím ale říci že s ničím podobným osobně nejel. Moje EV jsou bez umělých zvuků motoru vevnitř.
Někomu možná stačí umělý zvuk nebo umělá panna, ale ty skutečné (živé) varianty budou vždy lepší...alespoň pro většinu
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Na dlouhé trasy je to stále nepoužitelné, víc není třeba rozebírat. Doma kolem komína možná........
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
To je prostě směšný. Ty tam sám býval u tich Chvaletic?
Je jsem sice nebýval u Chvaletic ale býval často u Tisové a Vřesové - není to tak hrozný.
Rozhodně lepší než ve špičce jít po ulici v Praze.
A také nabíjím z FVE - takže nějaké Chvaletice jsou prostě mimo.
Už jsem to psal a budu psát po každý.
No a já ti zase budu pokaždý argumentovat tím, že tu energii někde potřebuješ vzít a jiná použitelná elektrika než z fosilu nebo jádra za mého života prostě nebude. Takže z mého pohledu je tvůj NIMBYsmus (čuchání výfuků) jen poprděná Muskafariánská póza. Stejně tak tvrzení, že výroba energie z obnovitelných zdrojů bez kompletního vyhodnocení vlivu (globálních emisí) výroby a recyklace potřebných zařízení, nyní na začátku jejich životního cyklu, jsou jen zbožní přání.
K čemu je ta diskuse? Nutí vás někdo kupovat N-kovy Ioniq 5? Nutí většinu lidí někdo kupovat N-kovy Ioniq 5? Potřebuje většina lidí N-kovy Ioniq 5?Paul1 píše: ↑6.5.2024 17:41:34To je opravdu argument, někdo je zas nadšený i jízdou na velbloudovichaden píše: ↑6.5.2024 12:21:08O čem to píšete? O N-kovem Hyundai Ioniq 5? Není to auto pro každého ale ti kdo s tím jel jsou nadšeni. Takže můžete se smát dál.Paul1 píše: ↑6.5.2024 12:12:40 Mně se líbí toto:
Musím ale říci že s ničím podobným osobně nejel. Moje EV jsou bez umělých zvuků motoru vevnitř.Ze žádného eNka neuděláš pohodlný vůz, zvlášť ne na nízkoprofilových 21“ kolech a ani adaptivní podvozek to nezachrání...
Někomu možná stačí umělý zvuk nebo umělá panna, ale ty skutečné (živé) varianty budou vždy lepší...alespoň pro většinu![]()
Jel jste v N-kovem Ioniq 5?
Nejspíš nejel. Můžete samozřejmě mít na to názor i bez toho.
Jenze "Napodobeniny" jsou zpravidla rychlejší než ti vaši "práva" auta. Takže zase zůstává vám jen nálepkování.
Ano potřebuji vzít energii. Teď' beru ze slunce. V zimě beru i z fosilií a pořád je to čistší než spalovat to přímo pro pohon.Japao Joe píše: ↑7.5.2024 9:08:58 No a já ti zase budu pokaždý argumentovat tím, že tu energii někde potřebuješ vzít a jiná použitelná elektrika než z fosilu nebo jádra za mého života prostě nebude. Takže z mého pohledu je tvůj NIMBYsmus (čuchání výfuků) jen poprděná Muskafariánská póza. Stejně tak tvrzení, že výroba energie z obnovitelných zdrojů bez kompletního vyhodnocení vlivu (globálních emisí) výroby a recyklace potřebných zařízení, nyní na začátku jejich životního cyklu, jsou jen zbožní přání.
Není to póza ale REALITA. Jdi prostě do ulic a uvidíš.