Liknavý? Vy jste asi nejezdil podél vznikající D4 v posledních letech, co?
[D1] 0136 Říkovice – Přerov
Re: [D1] 0136 Říkovice – Přerov
To jsme asi viděli jiné video. Zemní práce a zakládání mostů v plném proudu, navíc v podmínkách, kdy trasa dálnice prochází velmi složitou krajinou, přes dva koridory, trať na Brno, musí se řešit výluky se SŽ atd. "Liknavý postup výstavby", to by vás chlapi ze stavby hnali
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Dokud Lynx neuvidí řetěz náklaďáků se zeminou pro náspy, neuvěří 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Na stavbě se skoro nic neděje. Pusto, prázdno, Přitom velká část stavby je na rovině. Žádné velké přesuny hmot oproti jiným úsekům se nekonají, Naopak, patří to k těm jednodušším úsekům.
Proč to má trvat více než 3 stavební sezóny? Jedná se o jeden z nejdůležitějších úseků v ČR a jde jim to jako psovi pastva. Zhotovitele evidentně nic nellačí k tomu, aby to urychlil, To je chyba ze strany ŘSD. Měli od začátku tlačit na kratší termíny.
Jezdil, Tam to jde, tady ne, Proč?
To asi opravdu ano, každý jsme viděli jiné video. Kromě té estakády tam mic zvláštního není, jde to většinou po rovině. Na většině této "prioritní" stavby se nic neděje. A přitom to není nic náročného na přesuny hmot atd. Pohodový úsek. Kromě té estakády.Brnak46 píše: ↑13.5.2024 16:53:08 To jsme asi viděli jiné video. Zemní práce a zakládání mostů v plném proudu, navíc v podmínkách, kdy trasa dálnice prochází velmi složitou krajinou, přes dva koridory, trať na Brno, musí se řešit výluky se SŽ atd. "Liknavý postup výstavby", to by vás chlapi ze stavby hnali
No neřekl bych, že stavba je po rovině. Co jsem se díval na vizualizaci stavby tak z větší částí je tento úsek vedený na několika metrovém náspu oproti terénu. Navíc z videií nejde uplně dobře vidět jak se postupně zvětšuje násep. Za mě tam celkem makají. Navíc poslední video bylo točeno na státní svátek tak si stavaři asi udělali jeden den volna
Stavba je většinově po rovině. Nějaký násep nebo zářez je všude, tedy i na té rovině, ale to je detail oproti stavbám v kopcích.
Tak hurá do montérek a rychle do Strabagu, ať mohou zrychlit tempo.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Ano, trasa vede po rovině. Proto je výhodné že se nekonají žádné zářezy. Ale napr celý úsek od rikovic po letiště vede na násypu udajne kvuli stolete vodě. A ten se musí dovézt. Nevím proč ale všechno jede přes prerov. Od jihu jsem auta neviděl. Zkus se podívat na poslední video a pořádně se zaměř na výšku náspu hned na začátku useku. Myslím že za rok a 5 měsíců je toho uděláno hodně. Děsí mě jen info že se ještě ma navazet 2 miliony kubiku.
Prioritní stavba, čeká se na ní sakra dlouho, Přerovem kvůli tomu jezdí tranzit, je to poslední dílek skládačky, 10 km délka, stavebně nepatří ten úsek k nejnáročnějším a přesto 39 měsíců na výstavbu, Za mě je to moc.
Opravdu by se to nedalo udělat alespoň trochu rychleji? Třeba za 2 a půl sezony = 30 měsíců?
Chybí mi tady tlak na rychlost dokončení u těchto důležitých úseků. Chápu, že by to mohlo znamenat mírně zdražení výstavby ale u prioritního posledního dílku stavby bych ocenil co nejdřívější dokončení.
Opravdu by se to nedalo udělat alespoň trochu rychleji? Třeba za 2 a půl sezony = 30 měsíců?
Chybí mi tady tlak na rychlost dokončení u těchto důležitých úseků. Chápu, že by to mohlo znamenat mírně zdražení výstavby ale u prioritního posledního dílku stavby bych ocenil co nejdřívější dokončení.
Dle meho nazoru asi dalo. Stavba zapocala v lednu 2023 a nas betonare na SO209 pustili delat pilire az v srpnu 2023- puvodne jsme meli termin v Dubnu 2023 takze tato doba na zacatku kdy se delaji prelozky, CEZ zdrzuje s prelozkami protoze maji na vse statem stanovene doby na vyrizeni atd… takze tento zacatek dle me sel urcite zrychlit. Ale od srpna 2023 na stavbe skoro po sobe slapeme. Spodni stavbu betony delaji dve firmy, ocelovku 3 firmy, mostovku budou betonovat dve firmy.. kazdych 6 dni se bude betonovat cca 25m mostu a most ma necely kilometr. Ted uz moc cas nahnat nejde. Prostor byl asi na zacatku, ted uz je to o “hubu” …Lynx píše: ↑14.5.2024 18:56:46 Prioritní stavba, čeká se na ní sakra dlouho, Přerovem kvůli tomu jezdí tranzit, je to poslední dílek skládačky, 10 km délka, stavebně nepatří ten úsek k nejnáročnějším a přesto 39 měsíců na výstavbu, Za mě je to moc.
Nemám staženou ZDS, ale pro představu jsem dohledal údaj v letáku z 02/2018, kde se ještě uváděly kubatury zemních prací:martys píše: ↑14.5.2024 6:53:47Ano, trasa vede po rovině. Proto je výhodné že se nekonají žádné zářezy. Ale napr celý úsek od rikovic po letiště vede na násypu udajne kvuli stolete vodě. A ten se musí dovézt. Nevím proč ale všechno jede přes prerov. Od jihu jsem auta neviděl. Zkus se podívat na poslední video a pořádně se zaměř na výšku náspu hned na začátku useku. Myslím že za rok a 5 měsíců je toho uděláno hodně. Děsí mě jen info že se ještě ma navazet 2 miliony kubiku.
výkopy: 432 089 m3
násypy: 3 108 000 m3
Krásně se to čte

Super čtení ! Díky za post 
Hmm a proč nema ŘSD pravo na naklady řizeni ? To je dost smutne.Davesson píše: ↑16.5.2024 8:21:13 https://infodeska.justice.cz/soubor.asp ... id=8690848
https://infodeska.justice.cz/soubor.asp ... id=8694542
To je orchestr![]()
![]()
Lenže tu nejde robiť tlak na rýchlosť dokončenia, naopak sa musí úzkoprso kontrolovať, či sa stavba neodchyľuje od projektu alebo stavebného povolenia ani o milimeter. Každá úprava, každá snaha o zrýchlenie, každá zmena technológie sa rovná možnej žalobe so žiadosťou o predbežné opatrenie v podobe naopak úplného zastavenia stavby...
Na konci u Říkovic kompletují jeřáb a dneska večer jsem potkal 2 tahače s T nosníky, o víkendu budou usazovat 2. část přes koridor..?
koní pod kapotou není nikdy dost 
a podle veřejné vyhlášky to vypadá na osazování přímo v dluhonicích 11.6 a 12.6 (úplná uzavírka v místě křížení s dálnicí)
https://www.prerov.eu/redakce/index.php ... laim=25295&
https://www.prerov.eu/redakce/index.php ... laim=25295&
Dne 21.5.2024 ve 22h začal zdvih prvního nosníku nad Tratí Přerov Olomouc u Dluhonic na Připravené místo odkud po půlnoci byli nosníky uloženy na pilíře.
- Přílohy
-
- 20240521_215026(1).jpg (227.82 KiB) Zobrazeno 3405 x
-
- 20240521_174456(1).jpg (261.29 KiB) Zobrazeno 3405 x
Čili teď se daly nosníky po obou stranách až ke kolejím, a toho 11. a 12. června se budou dávat nad koleje?
Ne.V noci Měli pokládat 2 nosníky nad koleje,potom přesunou jeřáb o několik metrů dál a položí zbylé 2 nosníky nad koleje,to by Měli asi v pátek v noci. Nebyl jsem u toho zda položili oba nosníky nad koleje,v plánu k vůli počasí bylo umístit jeden a dnes v noci druhý ale možná stihly oba.
A k čemu tedy ta úplná uzavírka 11. a 12. června?
Na trati byla úplná čtyřhodinová výluka dnes v noci, další mají být zítra a od neděle do středy (to by měla osazovat konstrukce i v Olomouci), pak ještě 18.-19. června.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
podle úřední desky bude omezená silnice do Dluhonic kvůli dočasným podporám pod nosníky a ta úplná uzavírka by mi dávala tedy smysl pro ukládání těchto nosníků přes silnici do Dluhonic, ale neznám přímo tu situaci, jen jsem koukal na obrázky v odkazu se značením