Já si vždycky zkusím vzpomenout, jak vypadala na jaře 2006 D8 v úseku 0807 a to mě trochu uklidní
PPP na D4 - výstavba
Re: PPP na D4 - výstavba
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Mě zase dostává to "na jih Čech". Nějak jsem si nevšiml, že z Brna na jih Čech použiju D4. 
Na pásu ve směru na Prahu je již od MÚK Háje až po MiIlín prováděno vodorovné značení
8 úsekových radarů !!! No, potěš koště ! Takže v pravém pruhu ti co jedou 90 a v levém se pojede svižných 120, protože co kdyby... 
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Nevidím to tak černě. Úsekovky jsou po celé Itálii a Francii a nepřišlo mi to nijak jiné. Tedy vlastně ano, nejrychlejší jsem byl já se svými nastavenými 136 a nikdo se na mě nelepil 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Jenže u nás ti joudové fakt úsekovky neumí projíždět. Na dálnici jdou naštěstí předjet. Na jedničkách ne a plazit se za nimi kolikrát o 10-15 km/h nižší rychlostí než je limit je za mě na profackování. Ne, psychotesty jsem nedělal.
Jo .. a samozřejmě, že radary na rychlost pojedou a pokuty budou chodit .. váhy, ty beztak raději nepojedou a když už na krásně ano, tak vymáhání pokut bude další oříšek.
Co je ale nejvíc, je počet úředníků, které mají nabrat. Systém sám přečte SPZ, ale prohledat registr řidičů, naťukat přestupek do wordu, vytisknout to, dát do obálky a odnést na poštu, to pořád bude muset dělat lidská ruka placená z peněz nás všech. Toto je k zblití v dnešní době.
To nemůže něco z toho zvládnout AI ? Chápu, olíznout obálku a zalepit, to ještě nezvládne, proto asi ti ouřadové.
Pardon, ale nabrání byť jen jediného úředníka do státního navíc kvůli úsekovým měřením, je zhovadilost snad největšího kalibru. 6 hlav na 8 radarů ?
To už snad více dávalo smysl i nabírání hlav na berňák za Babiše...
Co je ale nejvíc, je počet úředníků, které mají nabrat. Systém sám přečte SPZ, ale prohledat registr řidičů, naťukat přestupek do wordu, vytisknout to, dát do obálky a odnést na poštu, to pořád bude muset dělat lidská ruka placená z peněz nás všech. Toto je k zblití v dnešní době.
Pardon, ale nabrání byť jen jediného úředníka do státního navíc kvůli úsekovým měřením, je zhovadilost snad největšího kalibru. 6 hlav na 8 radarů ?
To už snad více dávalo smysl i nabírání hlav na berňák za Babiše...
Arame, celý tvůj příspěvek je k zblití, hlavně ty neustálé spekulace na téma vymáhání pokut. Všichni se shodneme na tom, že přetížené kamiony jsou problém, ale vytahovat to pořád dokola v souvislosti s úsekovým měřením je dost mimo. Až se tady lidi naučí jezdit vklidu, můžeme řešit uplatnění úsekového měření, ale aktuálně je na silnicích největší problém agresivita řidičů, kteří nejsou jsou schopni pochopit, že někdo jede reálných 95 v 90. Neustálé nedodržování bezpečné vzdálenosti je úplně k smíchu, takže z mé strany je u
úsekové měření jednou z cest jak si vynutit alespoň trochu slušnosti na cestách. Každý kdo nějakou dobu žil na západě mi dá za pravdu.
A ne opravdu, to není o nějakém dokazování si, že já zvládnu jet 120 v 90 na mokru.
Mimochodem, nemalá část pokut dnes chodí přes datovou schránku, takže tvoje nářky na téma automatizace státní správy taky nejsou na místě.
úsekové měření jednou z cest jak si vynutit alespoň trochu slušnosti na cestách. Každý kdo nějakou dobu žil na západě mi dá za pravdu.
A ne opravdu, to není o nějakém dokazování si, že já zvládnu jet 120 v 90 na mokru.
Mimochodem, nemalá část pokut dnes chodí přes datovou schránku, takže tvoje nářky na téma automatizace státní správy taky nejsou na místě.
Zprovoznění po Těchařovice posunuto na 17.6.2024.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
To martini: přišlo mi, že to není reálné v příštím týdnu, podle toho konce u Těchařovic. Také na mostech to nevypadá na nějaký znatelný posun... Bude to do konce roku asi fuška.
Jel jsem tuhle kolem a vlastně mi vůbec nedošlo, že zprovoznění by mělo být v řádech dnů. Asi proto, že pohled na stavbu v člověku pocit o blížícím se uvedení do provozu vůbec nevyvolává... 
-
1975
Jsem tedy laik, ale přijde mi, že tam je ještě práce jak na kostele:o)
Nádherný video!
Na některých místech se bude makat až do posledního dne
Na některých místech se bude makat až do posledního dne
Řekl bych že tam bude práce na několika kostelech najednou... 
Konečně je vidět práce na II/604 u Mirotic, jinak teda nevím nevím. U Zalužan to vypadá na zprovoznění tak max v r. 2025. U Čimelic to naopak vypadá na zprovoznění za několik týdnů.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Jsem si to projel ted o vikendu v noci a musim rict... obcas jsem mel problem zorientovat se, kde vlastne jsem 
V noci je to no go zona. Teď to ještě jde ale v zimě kdy jsou ještě zablácené čáry tak je to horor. Ještě že už zimu při stavbě D4 nezažijeme.
Díky za svkělé video.
V čase 11:28 to vypadá, že by mohlo také dojít brzy k napojení Milína směr Praha. Nebo je s tím počítáno rovnou v tom posunutém termínu za pár týdnů?
V čase 11:28 to vypadá, že by mohlo také dojít brzy k napojení Milína směr Praha. Nebo je s tím počítáno rovnou v tom posunutém termínu za pár týdnů?
Nové letecké video ze stavby:
https://www.youtube.com/watch?v=NcJS-FudDKw
Příspěvky týkající se úsekového měření na dálnici přesunuty sem. Jirka L.
https://www.youtube.com/watch?v=NcJS-FudDKw
Příspěvky týkající se úsekového měření na dálnici přesunuty sem. Jirka L.
Po týdnu jsem jel dneska kolem Milína a na mostě a na budovaných nájezdech je vidět obrovský posun za těch 5 pracovních dnů. Těším se na 16.6. Už to vidím reálně.
Par fotek na linkedin. Uz namalovane pruhy kolem Milina, vypada to skvele!
https://www.linkedin.com/posts/twepolan ... er_android
https://www.linkedin.com/posts/twepolan ... er_android
Jen doufám, že pro ten spěch nebyly porušeny technologické lhůty.