I/35 Turnov - Úlibice (kauza Český ráj)
Re: I/35 Turnov - Úlibice (kauza Český ráj)
na tenderareně je vypsaná zakázka na I/35 Ohrazenice - Valdštejnsko, projekt podrobného geotechnického průzkumu a následný geotechnický dozor
k náhlednutí je i technická studie Turnov-Úlibice
https://tenderarena.cz/dodavatel/seznam ... zka/636671
k náhlednutí je i technická studie Turnov-Úlibice
https://tenderarena.cz/dodavatel/seznam ... zka/636671
Zveřejněna Dokumentace EIA na přivaděč Zelený háj: https://portal.cenia.cz/eiasea/detail/E ... 24?lang=cs
Nový leták
https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... :22:25.899
"V 11/2023 byla zveřejněna Dokumentace EIA k záměru přivaděče Zelený Háj (přeložka II/283). Nyní se připravuje záměr projektu, schválení ZP se předpokládá na závěr roku 2023".
ZP 2023 UR 2025 SP 2027 VŘ 2028 ZS 2029
Stále jsme ve formátu stav přípravy - studie.
https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... :22:25.899
"V 11/2023 byla zveřejněna Dokumentace EIA k záměru přivaděče Zelený Háj (přeložka II/283). Nyní se připravuje záměr projektu, schválení ZP se předpokládá na závěr roku 2023".
ZP 2023 UR 2025 SP 2027 VŘ 2028 ZS 2029
Stále jsme ve formátu stav přípravy - studie.
Tady je na vše ještě několik habadějů času.
RM na X: Záměry projektu byly projednány na CK MD tento týden, ale budou ještě vráceny k doplnění aktualizace hodnocení ekonomické efektivnosti.
https://x.com/matlradek/status/1748767667656196560?s=12
https://x.com/matlradek/status/1748767667656196560?s=12
Co tam zase chtějí řešit panebože ? Pomalu největší celostátní dálnice, na obou koncích defakto mezistátní vazby, a bude se řešit nějaká efektivnost ? Bohatě stačí, že na kousku to nebude ani poctivá dálnice, ale 3-pruh. 
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
3pruh není dálnice. Opět něco, co ŘSD asi neví.
Tenhle úsek by se rozhodně měl tlačit, a to agresivně, jako dálnice. Prostě D35 má vést od hranic s Německem až za Valašské Meziříčí.
Tenhle úsek by se rozhodně měl tlačit, a to agresivně, jako dálnice. Prostě D35 má vést od hranic s Německem až za Valašské Meziříčí.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Až na Slovensko do Žiliny.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Chlapci, chlapci...
Úsek se bude dělit na části. Jedna z nich bude nazvaná: I/35 Ohrazenice - Valdštejnsko. Už se takto vysoutěžil podrobný GTP: https://vvz.nipez.cz/vyhledat-formular/ ... 29e60317f8
Ten úsek Úlibice - Rovensko mě pěkně se.... Celá I/35 / D35 v čtyřpruhu a tenhle krátký úsek bude mít 3-pruh.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
A ještě by to chtělo jednu odpočívku místo té, co vypadla ..
Jinak mě osobně přijde také na hlavu, proč se to prostě nepostaví celé komplet ve 4-pruhu, na druhou stranu .. vzhledem k provozu tady ten 3-pruh nebude takový problém. Byly větší kraviny, které vymysleli (a bohužel stále vymýšlí a připravují) - jako např. 3-pruhy na I/38 u Kolína či na plánované S56 u Ostravy.
Ale jinak jsme strašní kolenovrti, kolik se ušetří proti S 21,5 ? Na dopad na ŽP to nemá absolutně vliv, ale možná očima ekologů ano, proto asi ta kategorie ..
Jinak mě osobně přijde také na hlavu, proč se to prostě nepostaví celé komplet ve 4-pruhu, na druhou stranu .. vzhledem k provozu tady ten 3-pruh nebude takový problém. Byly větší kraviny, které vymysleli (a bohužel stále vymýšlí a připravují) - jako např. 3-pruhy na I/38 u Kolína či na plánované S56 u Ostravy.
Ale jinak jsme strašní kolenovrti, kolik se ušetří proti S 21,5 ? Na dopad na ŽP to nemá absolutně vliv, ale možná očima ekologů ano, proto asi ta kategorie ..
-
NullDeVoid
Měli to celé udělat ve 4pruhu. Tohle je zase další paskvil, co je výsledkem šetřílkovštění.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Je to z důvodu ekologů, u kterých pokud slyší slovo dálnice, tak se objeví rudo před očima. Alespoň prošel třípruh, kapacitně zatím stačit bude. Tady je to volba třípruh nebo nic.NullDeVoid píše: ↑3.6.2024 15:37:13 Měli to celé udělat ve 4pruhu. Tohle je zase další paskvil, co je výsledkem šetřílkovštění.
-
NullDeVoid
No…ale vždyť to bude „jen silnice“ (sice 4pruh, s parametry blíže dálnici, než silnici, ale pšššt), ne? Tzn. mělo to být propagováno jen jako zkapacitnění silnice, nebo tak něco.
Mně ti ekoteroristiy nepřestávají fascinovat.
Z tohohle pohledu chápu ten „branding“ bývalé D43 jako I/73.
Mně ti ekoteroristiy nepřestávají fascinovat.
Z tohohle pohledu chápu ten „branding“ bývalé D43 jako I/73.
když už ekologická vyjímka, tak to měl být dvojpruh
s27 nebo s 32
s eko SDP
a jednou, až by se nikdo nekoukal, tak z toho experimentálně nebo dočasně, udělat 3+3
netýká se jen tohoto úseku, ale všech kapacitních komunikací v čechách...
s27 nebo s 32
s eko SDP
a jednou, až by se nikdo nekoukal, tak z toho experimentálně nebo dočasně, udělat 3+3
netýká se jen tohoto úseku, ale všech kapacitních komunikací v čechách...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
deVoide jukni + - na začátek tohoto vlákna a bude ti vše jasné. 43 se z toho poučila masivně. Tam je výhoda více obcí či městeček na trase. V tom Českém ráji jsou to povětšinou vesničky s pár obyvateli, a jejich hlas zaniknul v řevu ekologistů a maminek s kočárky. Tehdy se jim sdělovací prostředky věnovaly nadstandartně...
Není to primárně kvůli ekologům. Ale kvůli předpokládaným intenzitám.
Když EIA porovnávala variantu 2+1 a kombinovanou 2+2 a 2+1, tak ta kombinovaná vyšla lépe, protože 2+2 umožňuje vedení objízdné trasy po druhém pásu v případě nějaké nenadálosti. Kdežto 2+1 pošle dopravu na nižší třídy.
Kvůli intenzitám ne až tak doslova.
Kvůli intenzitám NAŠTĚSTÍ zvolili 4-pruh od Rovenska do Turnova.
Ale na tom úseku Úlibice-Rovensko mohl být 4-pruh klidně také, tam je to opravdu spíše úleva ekologům (záměrně nepíšu ekoteroristům), že to "nebude dálnice". To, že ta úleva je na palici, to je věc druhá. Není to tak, že by řekli: tady bude málo aut, tady bude jen 3-pruh S 15,25.
Já jsem hlavně rád, že to je ten pořádný 3-pruh se SDP, to je stěžejní, navíc tam bude MPR 110, takže reálné zpomalení nebude až tak hrozné.
Byť to bude vypadat divně, když člověk pojede od Ostravy do Liberce, jak kdybychom neměli na pár metrů asfaltu navíc ..
A všechno jen kvůli papírům ..
Kvůli intenzitám NAŠTĚSTÍ zvolili 4-pruh od Rovenska do Turnova.
Ale na tom úseku Úlibice-Rovensko mohl být 4-pruh klidně také, tam je to opravdu spíše úleva ekologům (záměrně nepíšu ekoteroristům), že to "nebude dálnice". To, že ta úleva je na palici, to je věc druhá. Není to tak, že by řekli: tady bude málo aut, tady bude jen 3-pruh S 15,25.
Já jsem hlavně rád, že to je ten pořádný 3-pruh se SDP, to je stěžejní, navíc tam bude MPR 110, takže reálné zpomalení nebude až tak hrozné.
Byť to bude vypadat divně, když člověk pojede od Ostravy do Liberce, jak kdybychom neměli na pár metrů asfaltu navíc ..
Já byl kdysi zarytý příznivec dálnice Českým rájem. Ale čím jsem starší a čím víc jezdím po I/16, tím více si myslím, že stávající řešení I/35 je opravdu úspěch. A že stejně bude tento region potřebovat řešit I/16, bez ohledu na to, jestli bude I/35 2+2 či 2+1 či jen 1+1. Obchvat Jičína se sice už začal nějak řešit, takže třeba jednou bude ve 2+2, ale zbytek po Martinovice prostě nějaký upgrade potřebuje. O pomníku marnosti jménem múk Úlibice raději mlčím...
Nevím, co ohledně 2+1 blázníte, když tam jsou intenzity mezi 7 -9 tis. aut. To by musely být 4-pruhy na polovině jedniček 
Souhlas. Tady prostě ten 3-pruh bude i na věky stačit. A u Úlibic se to bude dělit na dvě pořádné silnice směry Turnov + MB. 16 na MB se snad někdy také doladí do finálního stavu 3 nebo 4-pruh a jen MÚK.michal píše: ↑4.6.2024 10:50:45 Já byl kdysi zarytý příznivec dálnice Českým rájem. Ale čím jsem starší a čím víc jezdím po I/16, tím více si myslím, že stávající řešení I/35 je opravdu úspěch. A že stejně bude tento region potřebovat řešit I/16, bez ohledu na to, jestli bude I/35 2+2 či 2+1 či jen 1+1. Obchvat Jičína se sice už začal nějak řešit, takže třeba jednou bude ve 2+2, ale zbytek po Martinovice prostě nějaký upgrade potřebuje. O pomníku marnosti jménem múk Úlibice raději mlčím...
jenže co dnes jede z Liberce do Hradce, tak jede přes Boleslav
a najednou...
ejhle...
každá kapacitní komunikace si ten provoz nasaje
je to vidět i na tom stávajícím kousku D35 "od nikud nikam"
jak to zahustilo provoz na D11
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit