Budoucí rozvoj silnic II. třídy v JČ kraji

darwousek

Re: Budoucí rozvoj silnic II. třídy v JČ kraji

Příspěvek od darwousek »

Pronést v Krumlově tuhle větu asi by nepadali nejhezčí pohledy. O Kralově vile mám něco málo načteno hlavně z jejich stránek https://www.zivavila.cz/ , a chápu nějákou ochranu památek ale zachraňovat všechno nejde. Myslím že kdyby se chtělo a kdyby se za to někdo fakt postavil tak by to protlačit šlo a možná i jinudy, třeba právě bývalou vlečkou nebo vedle nádraží.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Horipe

Příspěvek od Horipe »

Odbočka pár km bokem na II/141. Nemá někdo nějaké nové informace ohledně obchvatu Prachatic? Zdá se, že to poslední léta nějak usnulo.
Jinak přidávám už ne docela aktuální info:
https://dopravnistavby.kraj-jihocesky.c ... nske-sedlo
Už je pokáceno. V průběhu se plánují semafory a snad i uzavírka.
Jestli je tento příspěvek duplicitní, omlouvám se. Zlobí tlačítko myši.
darwousek

Příspěvek od darwousek »

Na stránkách zmiňované Kralovy vily je záložka "argumenty proti přeložce". Asi poslední zmíňka co se mi ohledně přeložky podařilo najít je reportáž z ČT z r. 2020 https://www.ceskatelevize.cz/porady/120 ... st/752347/ . Celé je to dost zapeklité. Myslím si že kdyby se město a kraji chtělo tak to dávno přetrasují.
K Libínskému Sedlu dokážu říct jen. Konečně už bylo na čase
darwousek

Příspěvek od darwousek »

https://prachaticky.denik.cz/zpravy_reg ... bjezd.html Další zničená kvalitní silnice II. třídy.
kollma

Příspěvek od kollma »

Já to nechápu. V čem je tahle silnice zničená? Naopak to je jedna z těch lepší silnic II. třídy.
darwousek

Příspěvek od darwousek »

Právě tím kruháčem, nebýt OK u Bělče tak by se dala rovnat klidně s I/20, jenže teď tam všude narvou kruháče a dopadne jako každá 2. silnice II. třídy proto zničená. U Bělče a na Stopařce měli být MÚK jak už jsem tady pár příspěvků dozadu zmiňoval...
prof2

Příspěvek od prof2 »

U Bělče MÚK nakonec nezbytně bude. Přeložka od Prachatic povede pod mostem přes železnici, takže OK pozbude smyslu. Jenomže otázkou je, kdy přeložka od Prachatic bude? Stále platný projekt ze 70. let blokují aktivisti kvůli Kralově ruině. Mají tedy pravdu v tom, že ze současného hlediska je projekt zastaralý, ale ani k jeho přepracování se nikdo nemá.
RedBaron

Příspěvek od RedBaron »

Na obchvatu Žáru II/156 je aktuálně napojen začátek obchvatu na příjezdu od Trhových Svinů, ve stykové křižovatce se odbočuje do obce a průjezd obcí klasicky jako dosud. Za obcí na hrázi se druhou stykovou křižovatkou najíždí na křížení směru do Olešnice na provizoru a napojují konec obchvatu, provoz je zde na semafor.
RedBaron

Příspěvek od RedBaron »

Žár, obchvat, II/156: Aktuální video z dokončování, slavnostní otevření bude 17.7.2024.
Horipe

Příspěvek od Horipe »

darwousek píše: 1.3.2024 15:50:54 Na stránkách zmiňované Kralovy vily je záložka "argumenty proti přeložce". Asi poslední zmíňka co se mi ohledně přeložky podařilo najít je reportáž z ČT z r. 2020 https://www.ceskatelevize.cz/porady/120 ... st/752347/ . Celé je to dost zapeklité. Myslím si že kdyby se město a kraji chtělo tak to dávno přetrasují.
K Libínskému Sedlu dokážu říct jen. Konečně už bylo na čase
Pozdě ale přece. Teprve dnes se mi podařilo dohledat dokument, který jsem kdysi četl a kvůli kterému jsem vznesl dotaz. Je dva roky starý a tehdy to skoro vypadalo na malou naději.
http://www.prachatickonews.cz/0-zpr/zpr1565.htm
darwousek

Příspěvek od darwousek »

Ještě že k prodeji nedošlo, v ten moment už by to nepostavili nikdy.

Jinak jsem projel tendr arénu a je vypsána zakázka na EIA pro tuto stavbu. Podle smlouvy byla v r. 2023 vypracována studie proveditelnosti takže se za oponou v tichosti opravdu něco děje.
pjezek164

Příspěvek od pjezek164 »

->prof2: Staré projekty je nezbytné analyzovat z hlediska aktuální použitelnosti a následně případně upravit nebo nahradit novým. Jenže schopnost vysoce kvalifikované analytické a tvůrčí (projektové) práce začíná být vzácným zbožím a za to se platí nehorázné peníze. Nedivme se, že se vše tak ignoruje, oddaluje a nepodléhá to optimalizaci, když je navíc omezený rozpočet. Když jde o veřejné blaho, měly by jít nadměrné odměny stranou a využít by se měli ti, kteří to skutečně umí. I když, místní i krajské rozpočty jsou opět v přebytcích tak jako většinově. Komu je 40 tisíc měsíčně málo, měl by chodit kanáláma nebo je kopat. Howgh!
Odpovědět

Zpět na „Jihočeský kraj“