PPP na D4 - výstavba
Re: PPP na D4 - výstavba
Nebude důvodem třeba chybějíci kolaudace?
defaultně D11
po 4 většinou jen do Příbrami a pak po staré na Rožmitál
ale tuhle jsem tam viděl kolonu až k Dobříši, protože se prý za Příbramí na dálnici zasekl kamion a tak dálnici uzavřeli
nepřekvapivě to bylo v pátek po obědě....
2 Vitapb:
ta pokora mě má stát příští rok přes 7litrů...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
V clanku jsou rozepsana dopravni opatreni, jak se bude jezdit po nove otevrene casti. Vcetne uzavirek doprovodnych komunikaci
https://pisecky.denik.cz/zpravy_region/ ... -usek.html
https://pisecky.denik.cz/zpravy_region/ ... -usek.html
Když už jde vše podle hmg a čekají nás světlé zítřky, víte někdo jak to vypadá s těma úsekovkama ?
Odkud kam / délka / jednotlivé úseky či jiné info ... díky 
Na zprovoznění plného profilu není postaveno, věcně se to možná dalo stíhat, ale pro Koncesionare to není finančně výhodné, s prvním ctyrpruhem začne totiž formálně jeho plná odpovědnost za kvalitu dle Smlouvy a začne běžet těch 25 let provozu a na to fakt ještě dálnice teď připravena není... Co se týče usekovky, je to na každém mezikrizovatkovem úseku vždy v délce cca 1,5 až 2 km. Měřit se bude vždy jen max. dva úseky v každém směru najednou. Na ZPI bude svítit info, že měření probíhá, pokud tam nebude důležitější informace třeba o omezení. Když bude omezení, bude se měřit ta omezena rychlost. Holt prostě kontrola dodržování povinností...
Příspěvky týkající se úsekového měření rychlosti přesunuty sem. Jirka L.
Příspěvky týkající se úsekového měření rychlosti přesunuty sem. Jirka L.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Dnes v 7:30 už se jezdilo od Těchařovic po Milín po novém pruhu dálnice. U Milína ještě zpátky na kruháč u Silmetu, ale už tam všude postávali auta dopravního značení.
Natocte nekdo prujezd po nove dalnici, diky
Ahoj značení u Těchařovic ve směru na Prahu nic moc... rano sjme tam jel a něktěří řidiči byli dost zmatení a pokračovali po původní 4ce
Dnešní průjezd
Potvrzuji, že se tam zmatkuje, třeba v čase 12:15 jede červené auto na kruháči v protisměru.
Ale řekl bych, že značení je v pořádku.
Potvrzuji, že se tam zmatkuje, třeba v čase 12:15 jede červené auto na kruháči v protisměru.
Ale řekl bych, že značení je v pořádku.
Už se těším, až tam pojedu 
Za mě dvě věci:
1. 11:58 - kruháče u Těchařovic - tam je myslím velmi nezvyklé to, že směrovky u výjezdů mají "šipky" rovně, a ne doprava... Podíval jsem se schválně i na starší videa z kruháče Buk, a tam je zatím jediná směrovka, ale také tímto stylem. Přitom ale oranžové směrovky objížděk jsou (z mého pohledu mnohem zvyklejší a logičtější) se šipkou vpravo. To jsou nějaké nové normy, nebo je to jen nějaké "vylepšení" od projektanta? Například na kruháči u Dubence (na I/18) je standardní značení se šipkami vpravo.
2. 15:10 - tady je krásně vidět, jak řidiči přemýšlí (a na druhou stranu, jak projektant nepřemýšlí) - je tam svedení dopravy doprava mimo standardní pruh - a za tímto svedením se mají auta vrátit nazpátek - ale není tam k tomu žádná značka - ani svislá, ani vodorovná - projektant je v DIO nenamaloval, a je krásně vidět, že se většina aut drží stále vpravo, protože netuší, že už mohou nazpátek (vyjma Jirka L, který si před jízdou DIO prostudoval a tím pádem věděl
). V opačném směru tam jsou alespoň sloupky, které ukazují cestu (ale svislá značka není).
Za mě dvě věci:
1. 11:58 - kruháče u Těchařovic - tam je myslím velmi nezvyklé to, že směrovky u výjezdů mají "šipky" rovně, a ne doprava... Podíval jsem se schválně i na starší videa z kruháče Buk, a tam je zatím jediná směrovka, ale také tímto stylem. Přitom ale oranžové směrovky objížděk jsou (z mého pohledu mnohem zvyklejší a logičtější) se šipkou vpravo. To jsou nějaké nové normy, nebo je to jen nějaké "vylepšení" od projektanta? Například na kruháči u Dubence (na I/18) je standardní značení se šipkami vpravo.
2. 15:10 - tady je krásně vidět, jak řidiči přemýšlí (a na druhou stranu, jak projektant nepřemýšlí) - je tam svedení dopravy doprava mimo standardní pruh - a za tímto svedením se mají auta vrátit nazpátek - ale není tam k tomu žádná značka - ani svislá, ani vodorovná - projektant je v DIO nenamaloval, a je krásně vidět, že se většina aut drží stále vpravo, protože netuší, že už mohou nazpátek (vyjma Jirka L, který si před jízdou DIO prostudoval a tím pádem věděl
Ano, směráky na výjezdu se u malých OK mají dělat až na výjezdové větvi a ve směru přímo. Dělá se to takto běžně. Směráky doprava, které se umisťují před odbočením, jsou na malých OK vidět špatně a z nevhodných úhlů, což dělá problémy nejen přes den ale i v noci kvůli retroreflexi.
Pravda, tahle OK je opravdu malá, a ve standardním provoz to logiku má. Ale z pohledu dočasného vedení provozu bych se tedy přimlouval za důslednější vyznačení toho, kudy je třeba jet, aby nevznikaly rizikové situace. Asi všichni, co se dívají na toto fórum, tak problém mít nebudou. Ale ti, co tam pojedou bez přípravy, tak mají opravdu hodně příležitostí ke zmatkování.
Dneska jsem projížděl otevřený úsek v pátečním odpoledním provozu. Děs a hrůza. Celý kopec nahoru od Dubence na jedničku, pak se to malinko rozjelo k Milínu a pak zase pomalu až na konec, přitom před kruháčem na konci úseku volno... To se všichni kochají a nejedou? Dálnice vypadá moc pěkně.
Poněkud mě zarazilo, že se bourá nedávno nově opravená původní silnice od Milína směrem ke kruháči u Těchařovic. Za mě to v tom případě za tu opravu byly vyhozené peníze a zbytečné časové ztráty, když se tam stálo na semaforech v kolonách. Existuje k tomu nějaké racionální vysvětlení?
Poněkud mě zarazilo, že se bourá nedávno nově opravená původní silnice od Milína směrem ke kruháči u Těchařovic. Za mě to v tom případě za tu opravu byly vyhozené peníze a zbytečné časové ztráty, když se tam stálo na semaforech v kolonách. Existuje k tomu nějaké racionální vysvětlení?
Toho asfaltu, který se na tehdejší I/4 před začátkem stavby dálnice vylil a během stavby znovu odfrézoval je opravdu moc.. Kolony kvůli tomu byly tehdy přes léto náramný. Stejně tak se zhruba v roce 2018 dělalo zasíťování svahu v zářezu u Milína, který dnes už ani neexistuje. Taky to stálo miliony a padlo to vniveč. Bohužel, tohle jsou věci který se zřejmě špatně koordinujou, když je to v daný chvíli potřeba udělat. Blbý ale je, když se hledaj úspory a na druhý straně prachy mrhaj zbytečně..Mirdulac píše: ↑21.6.2024 21:21:17 Dneska jsem projížděl otevřený úsek v pátečním odpoledním provozu. Děs a hrůza. Celý kopec nahoru od Dubence na jedničku, pak se to malinko rozjelo k Milínu a pak zase pomalu až na konec, přitom před kruháčem na konci úseku volno... To se všichni kochají a nejedou? Dálnice vypadá moc pěkně.
Vždy se našly důvody, proč se to "muselo" udělat... Prostě tomu časování výstavby PPP se obecně moc nevěřilo a pak je tu odpovědnost správce, nedej bože, aby se tam něco stalo někomu, kdyby se to neudělalo a bylo to příčinou, to by pak byl každý chytrý...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Já to svym způsobem chápu, samozřejmě ideální stav by byl to, kdyby se místo zasíťování svahu u Milína rovnou k jeho rozšíření, místo zbytečného asfaltování a následného frézování nového asfaltu, tak by se rovnou stavěla doprovodka podle návrhového stavu.. Ale samozřejmě chápu, že oprava současné silnice a stavba dálnice v podobné stopě jsou 2 na sobě nesouvisející akce.. BTW měřil jsem to tak vodvoka a odfrézovalo se zhruba 3 km vozovky, která se tehdy dělala nová..
Včera večer (cca 19 hod.) na silnici 4 mi přišel docela hustý provoz a před kruháčem u nájezdu na nově otevřený půlprofil prakticky bez fronty, 4 auta dávala přednost a vlastně jsem ani nezastavil, průjezd úsekem pak ukázkových 70 - 80 km/h, oproti pátku velké překvapení a spokojenost.
Včera jsem se při průjezdu soustředil na značení, a:
1. OK u Těchařovic (směr z Prahy) - výjezd směr Chraštice je podle mě dost nepřehledně označený - směrák je z OK v hodně šikmé pozici, takže cíl (myslím) Chraštice není úplně optimálně čitelný. Ostatní se na místě zdají být rozumně čitelné, ale v tomto případě, kdy úhel odbočování vychází na méně jak 90 stupňů, tak to značení není úplně šťastné.
2. Zářez u Milína (směr do Prahy) - po svedení provozu mimo pruhy (cca 15:10 výše uloženého videa) se včera prakticky nikdo nevrátil zpátky vlevo, a 90% aut jelo stále v odstavném pruhu - za mě tam jednoznačně chybí nějaké doplňující značení - do správného" pruhu se část řidičů vracela dokonce až u MÚK Milín, samozřejmě bez jakéhokoli znamení o změně směru jízdy...
3. a pak jen dotaz k úseku "R20" od Nová Hospoda - Krašovice - zdálo se mi, že v pravém pásu doplňují odstavné plochy, protihlukové stěny, a možná i prodlužují odbočovací pruhy - nechystá se tam třeba změna kategorie z "R" na "D"? Nevíte o tom někdo něco více?
1. OK u Těchařovic (směr z Prahy) - výjezd směr Chraštice je podle mě dost nepřehledně označený - směrák je z OK v hodně šikmé pozici, takže cíl (myslím) Chraštice není úplně optimálně čitelný. Ostatní se na místě zdají být rozumně čitelné, ale v tomto případě, kdy úhel odbočování vychází na méně jak 90 stupňů, tak to značení není úplně šťastné.
2. Zářez u Milína (směr do Prahy) - po svedení provozu mimo pruhy (cca 15:10 výše uloženého videa) se včera prakticky nikdo nevrátil zpátky vlevo, a 90% aut jelo stále v odstavném pruhu - za mě tam jednoznačně chybí nějaké doplňující značení - do správného" pruhu se část řidičů vracela dokonce až u MÚK Milín, samozřejmě bez jakéhokoli znamení o změně směru jízdy...
3. a pak jen dotaz k úseku "R20" od Nová Hospoda - Krašovice - zdálo se mi, že v pravém pásu doplňují odstavné plochy, protihlukové stěny, a možná i prodlužují odbočovací pruhy - nechystá se tam třeba změna kategorie z "R" na "D"? Nevíte o tom někdo něco více?
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
K číslu 2, já takhle třeba jezdím záměrně, je tam dostatek místa pro to, aby se tam vešla 2 auta vedle sebe, když tedy za mnou jede někdo rychlejší, zůstávám v "odstavném", aby mě průběžným mohl bezpečně předjet.. Vpodstatě je za mě škoda, že to takhle neni standardně značené, ty 2 pruhy by se tam fakt vešly bez potíží.JiriS píše: ↑1.7.2024 5:27:02 Včera jsem se při průjezdu soustředil na značení, a:
Dnes ráno, masivní nasazení techniky, dělníků a asfaltování dálnice u Letovského statku směr Praha.
JInak děkuji @darwousek za odkaz na zajímavý článek o využití hald/odvalů.
JInak děkuji @darwousek za odkaz na zajímavý článek o využití hald/odvalů.
Ano, zrovna včera jsem potkal jednoho "rychlejšího" - mě předjel v tom zúžení pod budovaným mostem u Zalužan, za Novým rybníkem tam švihnul další dva, pak za Chraštičkami ještě jednoho. Na OK u Těchařovic jsem byl o 5 vteřin později než on. Připadá mi, že si vůbec nevšimnul toho, že ta šňůra aut, která jede plus mínus 90 km/h, je prostě hodně dlouhá. A tohle jeho "poposkakování" bylo všechno možné, jen ne bezpečné.Vitapb píše: ↑1.7.2024 8:42:56
K číslu 2, já takhle třeba jezdím záměrně, je tam dostatek místa pro to, aby se tam vešla 2 auta vedle sebe, když tedy za mnou jede někdo rychlejší, zůstávám v "odstavném", aby mě průběžným mohl bezpečně předjet.. Vpodstatě je za mě škoda, že to takhle neni standardně značené, ty 2 pruhy by se tam fakt vešly bez potíží.
Ale zásadní - pokud na tom úseku je 80 m/h, tak pokud všichni jedou rozumnou rychlostí, tak neexistuje důvod, proč by měl mít kdokoli potřebu kohokoliv předjíždět. A za sebe mám pocit, že to zrovna mezi Těchařovicemi a Dubencem jelo opravdu velmi pěkně (pardon, na MÚK Milín se přede mě nacpal řidič, co nebyl schopný to na připojováku rozjet na víc jak 50, takže pak to bylo už nepěkných 70
Ale souhlas, dva pruhy by se tam sice vešly, ale za sebe nevidím důvod, aby tam teď byly - v 80 km/h je opravdu nesmysl předjíždět. Smysl to má jen u traktorů, nebo u cyklistů (a toho jsem na stoupání od Těchařovic k Milínu také potkal
Taky nemám notorický spěchače rád, ale jak řikám pokud někdo jede rychleji než já, mám kam mu uhnout, tak tak učiním.. A napadá mě, že dvojpruh tam asi není z toho důvodu, že je to celkem krátký úsek a na jeho konci by se mohli tvořit kolony.. Takhle sice nepředjedem, ale provoz je zřejmě plynulejšíJiriS píše: ↑1.7.2024 8:58:06Ano, zrovna včera jsem potkal jednoho "rychlejšího" - mě předjel v tom zúžení pod budovaným mostem u Zalužan, za Novým rybníkem tam švihnul další dva, pak za Chraštičkami ještě jednoho. Na OK u Těchařovic jsem byl o 5 vteřin později než on. Připadá mi, že si vůbec nevšimnul toho, že ta šňůra aut, která jede plus mínus 90 km/h, je prostě hodně dlouhá. A tohle jeho "poposkakování" bylo všechno možné, jen ne bezpečné.Vitapb píše: ↑1.7.2024 8:42:56
K číslu 2, já takhle třeba jezdím záměrně, je tam dostatek místa pro to, aby se tam vešla 2 auta vedle sebe, když tedy za mnou jede někdo rychlejší, zůstávám v "odstavném", aby mě průběžným mohl bezpečně předjet.. Vpodstatě je za mě škoda, že to takhle neni standardně značené, ty 2 pruhy by se tam fakt vešly bez potíží.
Ale zásadní - pokud na tom úseku je 80 m/h, tak pokud všichni jedou rozumnou rychlostí, tak neexistuje důvod, proč by měl mít kdokoli potřebu kohokoliv předjíždět. A za sebe mám pocit, že to zrovna mezi Těchařovicemi a Dubencem jelo opravdu velmi pěkně (pardon, na MÚK Milín se přede mě nacpal řidič, co nebyl schopný to na připojováku rozjet na víc jak 50, takže pak to bylo už nepěkných 70). Obecně mám ale opravdu překvapivě pocit, že na tomto úseku se zatím jezdí docela svižně, a reálně to opravdu i bude těch předepsaných 80...
Ale souhlas, dva pruhy by se tam sice vešly, ale za sebe nevidím důvod, aby tam teď byly - v 80 km/h je opravdu nesmysl předjíždět. Smysl to má jen u traktorů, nebo u cyklistů (a toho jsem na stoupání od Těchařovic k Milínu také potkal)
Jinak na tom novém úseku je klasická mýtná brána. Nevíte na je tam dobrá, když už několik let snad používáme jiný (myslím že satelitní) výběr mýtného?