0805 Lovosice – Řehlovice
Re: 0805 Lovosice – Řehlovice
Novinky společně s Honsovou, která ani nevystudovala meteorologii, jen straší. Nic hrozného to v tomhle místě nebude, stačí se podívat na reálné výstupy z modelů, je tam kolem 30mm
Honsová skutečně více "podniká v meteo předpovědích", než že by se tomu seriózně věnovala...
Pravdou ovšem je, že tři globální předpovědní modely se tentokrát docela liší ( ECMWF, GFS a ICON).... Zatímco jeden dává 30mm, druhý cca 100mm a třetí dokonce 250-300mm, což je level Povodně 2002.
Německý MetOffice je pro aktuální synopsy podstatně větší doomsayer než náš ČHMÚ , ale nechme to na Sv. Petrovi, kolik vody nakonec vypustí.
A snad pro doplnění - synoptická situace, jako je v těchto dnech (postupující tlaková níže v nevýrazném tlakovém poli nad střední Evropou) je noční můrou předpovědí ... Bo dopadnout může jakkoli
Jinak Kubačka to zvládne, tam se provedla hromada opatření... (Konec OT Meteo okénka
Pravdou ovšem je, že tři globální předpovědní modely se tentokrát docela liší ( ECMWF, GFS a ICON).... Zatímco jeden dává 30mm, druhý cca 100mm a třetí dokonce 250-300mm, což je level Povodně 2002.
Německý MetOffice je pro aktuální synopsy podstatně větší doomsayer než náš ČHMÚ , ale nechme to na Sv. Petrovi, kolik vody nakonec vypustí.
A snad pro doplnění - synoptická situace, jako je v těchto dnech (postupující tlaková níže v nevýrazném tlakovém poli nad střední Evropou) je noční můrou předpovědí ... Bo dopadnout může jakkoli
Jinak Kubačka to zvládne, tam se provedla hromada opatření... (Konec OT Meteo okénka
Článek o sporu DZ a ŘSD: https://www.lidovky.cz/domov/dalnice-d8 ... roj=sph_hp
Prosím o "přátelské" otevření. díky
Dotaz na Lennyho, mapmana a další znalce ..
Byli bychom v Evropě první, kdo zavře již 10 let otevřenou dálnici, kvůli zpětnému zrušení povolení ?
Jakože já bych se tomu fakt nedivil, kdyby to nastalo..
Byli bychom v Evropě první, kdo zavře již 10 let otevřenou dálnici, kvůli zpětnému zrušení povolení ?
Jukni Arame do křišťálové koule ! Tam je budoucnost D8 úplně jasná... 
Ne, nebyli bychom první a ne, dálnice se nezavře - u každého opatření se musí hodnotit veřejný zájem a pokud jsou dva v konfliktu, tak ten převažující. A tady naprosto jasně převažuje zájem na zachování provozu na dálnici proti nějakým administrativním půtkám nebo nedořešeným opatřením z hlediska vlivu na životní prostředí. Provozem dálnice bez řádného povolení nedochází k žádným hmatatelným škodám, naproti tomu uzavřením dálnice by k nim došlo...
Zní to logicky a jasně, mapmane. Takže se budeme těšit na pozitivní rozseknutí problému...
Díky.mapman píše: ↑26.6.2024 15:45:49 Ne, nebyli bychom první a ne, dálnice se nezavře - u každého opatření se musí hodnotit veřejný zájem a pokud jsou dva v konfliktu, tak ten převažující. A tady naprosto jasně převažuje zájem na zachování provozu na dálnici proti nějakým administrativním půtkám nebo nedořešeným opatřením z hlediska vlivu na životní prostředí. Provozem dálnice bez řádného povolení nedochází k žádným hmatatelným škodám, naproti tomu uzavřením dálnice by k nim došlo...
A zda bychom byli první, to jsem kote ten dotaz myslel opravdu vážně bez ironie.
Spor o D8. Stát musel vydat citlivé dokumenty ekologům, ve hře je i uzavření dálnice
Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/dalnice-d8 ... domov_halu
Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/dalnice-d8 ... domov_halu
Že okolo D8 bylo zmatků a problémů více než dost, to je jasné bez diskuze. Ale že každého z nás kverulantsví a zloba toho šmejda země stojí peníze z našich daní, o tom tedy taky žádná... 
Trošku nechápu k čemu bude dětem země zavřená dálnice, dálnice tam bude furt jen se desetitisícum lidí zkomplikuje cesta....
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
A o to přece jde darwousku ! 
Jak již psal výše mapman. Dálnici nikdo uzavře, to je jen sen některých našich spoluobčanů.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Je to celé PR a mediální prezentace. Prakticky nikdo nečeká uzavření D8, ale hlavním důvodem je zviditelnění se. Je to jednoduché...
Kdysi se Patrika ptali, proc to dela. Odpovedel proto, ze muze...
kdyby mělo ŘSD koule, tak to zavře
a před svodidla dá pěkně bilboard
"zavřeno péčí pana xxx, bydliště XXX "
a aby to bylo legální, tak jako citaci rozsudku
a před svodidla dá pěkně bilboard
"zavřeno péčí pana xxx, bydliště XXX "
a aby to bylo legální, tak jako citaci rozsudku
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Naštěstí na ŘSD už nikdo s takovými bolševickými nápady a touhou lynčovat už doufám nepracuje, V tom se hodně zlepšili. Věřím, že dnes by už D8 řešili jinak a ne po bolševicku jako někteří jejich předchůdci.
Pravdou je, že vy co se tady nejvíc rozčilujete, jste patřili k fanouškům toho bolševického násilí, teď to jen potvrzujete. Patrikovi nefandím, ale je to váš obraz v zrcadle. Když se něco prosazuje prasácky a navzdory pravidlům a přírodě, tak tohle je výsledek. Aneb, jak se do lesa volá ....
Pravdou je, že vy co se tady nejvíc rozčilujete, jste patřili k fanouškům toho bolševického násilí, teď to jen potvrzujete. Patrikovi nefandím, ale je to váš obraz v zrcadle. Když se něco prosazuje prasácky a navzdory pravidlům a přírodě, tak tohle je výsledek. Aneb, jak se do lesa volá ....
lynx, nezklamal jste...
Pravdu díš, Lynxi. Ostatně, i já jsem nosil rysa na hrudi. Tunel pod Kubačkou by vyšel levněji a bezkolizně. Nyní je to již jisté.
Jo jo, protoze problemy s geologii pod zemi neexistuji. A ten tunel se osvetluje a vetra sam.
Já mluvím hlavně o způsobu jakým ŘSD tuto stavbu tlačilo a předem vyloučilo tunelové varianty, i když se tyto naopak přímo nabízejí při průchodu skrz CHKO, kde je navíc České středohoří. Tunelové varianty byly v podstatě jediné seriózní a zákonné řešení, jak průchod skrz CHKO realizovat. Přesto je RSD skandálně škrtlo hned na začátku a tlačilo silou povrchovou varinatu, kde se zlehčovaly geologické problémy a byly zpracovány tendenční geologické posudky, které se ukázaly jako nepravdivé. To že byly nepravdivé nakonec ukázala sama příroda. Stálo nás to dost peněz navíc a bylo to závažné ohrožení. Jen štěstí, že se to nestalo za provozu dálnice a že vlak stačil projet bez nehody. Mimochodem, ta železnice je dodnes neopravená, což je další následek tohoto nehorázného šlendriánu a neskutečné drzosti ....
Nikde netvrdím, že jsou tunely bezproblémové a bez vlivu na přírodu, tak mi to nepodsouvejte.
Pánové : čo bolo, bolo terazky jsem majorom... Prosím už tuto kauzu neotvírejte ! Jede to tu po 157 stále dokola....
Ok.
Já naopak oceňuji současné chování ŘSD, které vypadá o mnoho lépe. Alespoň tedy na mě jako nezúčastněného laického pozorovatele, co to vidí jen z dálky, to tak působí. Například, když vidím, že pan Mátl jezdí jednat OSOBNĚ v případě problémových staveb a má to výsledky. Zjevně je snaha dohodnout se, chovat se vstřícně a ne to protlačit na sílu, jako dříve.
Já naopak oceňuji současné chování ŘSD, které vypadá o mnoho lépe. Alespoň tedy na mě jako nezúčastněného laického pozorovatele, co to vidí jen z dálky, to tak působí. Například, když vidím, že pan Mátl jezdí jednat OSOBNĚ v případě problémových staveb a má to výsledky. Zjevně je snaha dohodnout se, chovat se vstřícně a ne to protlačit na sílu, jako dříve.