Lepší, mnohem lepší. SuperBeekee píše: ↑10.11.2023 19:56:06 Toto je lepší?
https://ags.cuzk.cz/archiv/openmap.html ... 1067333.70
Mapy na internetu
Re: Mapy na internetu
Zatím jenom jednotlivé snímky.
Až za pár týdnů/měsíců se to dostane do všech služeb. Ono dá dost práce to všechno srovnat a slícovat...
Až za pár týdnů/měsíců se to dostane do všech služeb. Ono dá dost práce to všechno srovnat a slícovat...
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
Nějak mi nejde do hlavy, proč je na všech mapách I/32 a seznamu silnic první třídy nikoli. Přitom se tam pracuje na obchvatech.
Mám trochu off-topic dotaz, možná někdo zde na fóru bude vědět. díky mapy.cz se dají snadno prohlížet katastrální mapy na podkresu ortofoto. Věděl by někdo, proč jsou v Příbrami pozemky děleny na první pohled úplně nezávisle na vedení ulic? Třeba tady https://mapy.cz/s/nofucucenu je to pěkně vidět, ale mají to podobně různě po městě. Pochopil bych, že sídliště se mohla stavět na místě původních polí, která byla dělena jinak, ale podobně to mají i na hlavních ulicích poblíž centru...
ElWapp: Příbram neznám, ale v tomhle konkrétním případě nejspíš došlo k proražení Milínské skrz zástavbu a nikdy nedošlo ke scelení parcel podle nového stavu. Myslím, že je to celkem častý stav.
Na různých místech republiky probíhá digitalizace katastru a scelování takových parcel, možná se to plánuje i pro Příbram?
Na různých místech republiky probíhá digitalizace katastru a scelování takových parcel, možná se to plánuje i pro Příbram?
Ano, jak píše KarelLer, je to způsobeno jiným využitím pozemků. Proč nejsou takovéto pozemky sceleny, to je dobrá otázka na večerní diskusi u piva. Viděl bych to na různé vlastnické vazby ke konkrétním pozemkům, různá věcná břemena - i historicky, mimo město různá bonity půdy nebo využití pozemku. ČÚZK ke scelení parcel přistupuje při tzv. obnově katastrálního operátu, zjednodušeně se jde do terénu, změří se výměry a nakreslí se nová katastrální mapa. S digitalizací se scelení sveze jen v malém procentu případů. A hlavní důvod, proč se scelení neděje ve větším měřítku - je to práce navíc a nikomu vlastně rozdělení pozemků nevadí. Ba naopak, dá se v tom "šťourat" a pátrat, jak dané území vypadalo před desítkami či stovkami let - moje oblíbené místo je třeba v Záběhlicích https://mapy.cz/s/dudutecuvu .
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
V dnešní digitální době už není scelování pozemků nutné. Kliknete myší, označíte oblast a vše vyjede v tabulkách. Avšak dříve, kdy se třeba kvůli jedné silnici muselo prohlédávat tuny pozemkových knih a map bylo scelování pozemků obrovským usnadněním.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Prakticky ale k obnově katastrálního operátu průběžně dochází a tím i ke scelování parcel (aspoň u nás ano).
-
Honey72
Tak samozřejmě, pro vlastníka bude vždy jednodušší a přehlednější, když bude mít v LV zapsáno jen několik pozemků než desítky či stovky. A ono i v mapách vypadá lépe zakreslena vodní nádrž jako jeden celek než zákres celé původní vesnice i s cestami a domy 
Ale někdy je to docela opruz. Dělal jsem projekt na opravu asi 1,3 km chodníku, (vlevo), a musel jsem vypsat do zprávy 123 pozemků (4 stránky), z nichž asi 10 mělo jiného vlastníka než město...
0310/II kolem Malše
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
No a sranda je, kdyz mate dva sousedni pozemky stejneho uziti a typu a mate v planu, ze jeden prodate (nebo na nej zridite vecne bremeno) a do toho vam katastr posle dopis ve zneni "mily vlastniku, mas dva stejne pozemky, tak jsme ti je sloucili do jednoho". To jsou ty chvile, kdy obracite hlavu k nebesum a rvete "proc, paneboze, proc?".
Tak tohle jsem ještě nezažil aby Katastr samovolně sloučil pozemky (bez žádosti či rozhodnutí Stavebního úřadu), ale to že samovolně změní druh pozemku (ostatní plocha na např. zahrada) bez odpovídající náhrady to docela často a to bez možnosti odvolání.
Samovolně je nesloučí. Vloni mě ve věci sloučení poslali oznámení do datovky, měl jsem dva měsíce na vyjádření nesouhlasu - nemusí být ničím podepřen, prostě stačí NECHCI. Zavolal jsem dané úřednici, zeptal se na okolnosti, a potvrdil, že svým mlčením se sloučením souhlasím.
Mapy.cz konecne zobrazuji Kbelskou jako SMV. Vypada to hned v mape lip, takovy sisaty okruh...
Přidány letecké mapy z roku 1992 https://ags.cuzk.cz/archiv/?start=lms
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Lenny: dívám se, že jenom částečně, u spousty míst rok 1992 chybí.
Však ano, nikdy se nesnímkuje celá republika.
D47 už máme, teď ještě D48
-
Honey72
Spíš nesnímkovala. Bylo to drahé, žádné satelity, jen letadla. Tehdy se ještě fotilo na film a nejednalo se o žádný kinofilm, ale velké negativy s jemnějším zrnem, aby je šlo co nejvíce zvětšit. Jo to byly časy, kdy jsem jezdil kupovat letecké snímky do Dobrušky od vojáků a pak podle nich kreslil mapy 
Letecké snímky na Mapy.cz budou aktualizovány častěji
https://www.novinky.cz/clanek/internet- ... i-40464790
...v dohledné době se Mapy.cz dočkají nových leteckých snímků. „Ještě na jaře se uživatelé mohou těšit na novou verzi střední části České republiky z roku 2023,“...
https://www.novinky.cz/clanek/internet- ... i-40464790
...v dohledné době se Mapy.cz dočkají nových leteckých snímků. „Ještě na jaře se uživatelé mohou těšit na novou verzi střední části České republiky z roku 2023,“...
mapy.cz - 27. 6. 2024Leteckou mapu ČR máme zase o něco aktuálnější. Nové snímky najdete v Jihočeském, Královéhradeckém, Pardubickém kraji, ve východní části Středočeského kraje, na Vysočině a v Praze.
-
Martin96
- Kontaktovat uživatele:
Docela se divím, jak dlouho všechno trvá Googlu aktualizovat, co se označení silnic i nových silnic samotných týče.
I/36 po 2 letech přeznačili konečně na II/211... jenže ji přeznačil i tam, kde je to stále I/36...
I/36 po 2 letech přeznačili konečně na II/211... jenže ji přeznačil i tam, kde je to stále I/36...
- Přílohy
-
- obrázek_2024-07-11_010302633.png (81.92 KiB) Zobrazeno 2195 x
V tomto případě jsou Mapy.cz zlaté...
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
Google mapy jsou totální odpad, nevím, proč by to vůbec někdo používal. Mapy.cz jedině. Minimálně po celé Evropě.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.