I/16 Nová Paka - obchvat
Re: I/16 Nová Paka - obchvat
Taky to nechápu,ale byly 4 návrhy trasy obchvatu a tak se nevědělo jaká trasa bude platit.Na plánu města z roku 1996 tam pneuservis vůbec není zakreslený.
Z oficiálního webu města Nová Paka:
Varianta B
úsek B2: Od křižovatky vede obchvat za areálem Silniční techniky a.s. a souvislou mostní estakádou kříží železniční trať,rybník Zaďák,silnici III.třídy směr Přibyslav.Tato estakáda dále pokračuje mimoúrovňovou křižovatkou se silnicí II.třídy v místech rozestavěného pneuservisu.
Úsek B2 byl navržen zpracovatelem dopravní části územního plánu Nové Paky a podrobně pak rozpracován Projektservisem Jičín v prosinci 1998.
Objekty určené k demolici:Heřmanice čp.51,Nová Paka - rozestavěná stavba pneuservisu,Štikov - provozovna u čp.36 a regulační stanice plynu.
Takže už tenkrát bylo počítáno,že v místě pneuservisu bude trasa obchvatu a dokonce mimoúrovňová křižovatka!!!
Z oficiálního webu města Nová Paka:
Varianta B
úsek B2: Od křižovatky vede obchvat za areálem Silniční techniky a.s. a souvislou mostní estakádou kříží železniční trať,rybník Zaďák,silnici III.třídy směr Přibyslav.Tato estakáda dále pokračuje mimoúrovňovou křižovatkou se silnicí II.třídy v místech rozestavěného pneuservisu.
Úsek B2 byl navržen zpracovatelem dopravní části územního plánu Nové Paky a podrobně pak rozpracován Projektservisem Jičín v prosinci 1998.
Objekty určené k demolici:Heřmanice čp.51,Nová Paka - rozestavěná stavba pneuservisu,Štikov - provozovna u čp.36 a regulační stanice plynu.
Takže už tenkrát bylo počítáno,že v místě pneuservisu bude trasa obchvatu a dokonce mimoúrovňová křižovatka!!!
Kdyby tam pneuservis nebyl,tak se celá trasa obchvatu mohla posunout oproti stávající trochu doprava,jak je vidět na snímku Etana.
- Přílohy
-
- obchvat 17.4.2024 most u pneuservisu.jpg (225.01 KiB) Zobrazeno 3074 x
-
Scotty Mac
Zdravím,
nevíte, co se buduje napravo od mostu štikovské estakády? Je to odkladiště zeminy nebo něco jiného?
nevíte, co se buduje napravo od mostu štikovské estakády? Je to odkladiště zeminy nebo něco jiného?
Ano,mělo by to být odkladiště (deponie) zeminy.
Jeden Etanův dronový pohled z dnešního rána na rozpracovanou OK ve Vidochově.
- Přílohy
-
- obchvat 9.7.2024 Vidochov.jpg (277.15 KiB) Zobrazeno 2739 x
Díky za foto ! Máte někdo představu, proč jsou tam 2 výjezdy z kruháče / na kruháč /, které končí / začínají / vedle sebe ? Jeden je nějaké provizorium ?
Udělal jsem takový situační obrázek pro orientaci.
Větev červenou barvou je silnice od Nové Paky,pokračuje přes tuto OK a napojuje se na stávající I16 v druhé zatáčce.Zatím provizorní trasa,aby se mohla překopat silnice a napojit příjezd od obchvatu (zelená),odbočka ke stavebninám (modrá).
Černou barvou je nakreslena větev nájezdu na nový most.Další detaily by musel osvětlit Etan.
Větev červenou barvou je silnice od Nové Paky,pokračuje přes tuto OK a napojuje se na stávající I16 v druhé zatáčce.Zatím provizorní trasa,aby se mohla překopat silnice a napojit příjezd od obchvatu (zelená),odbočka ke stavebninám (modrá).
Černou barvou je nakreslena větev nájezdu na nový most.Další detaily by musel osvětlit Etan.
- Přílohy
-
- P1180106 OK Vidochov.jpg (242.77 KiB) Zobrazeno 2662 x
Hary díky za osvětlení situačním plánkem.
Pomohl...Zřejmě bude ta "černá" odbočka na most součástí budoucí stavby I/16 obchvat Horky u Staré Paky. Zprovoznění bude příští rok, tak to je už "za chvíli" .
Tak to jsem rád,že to pomohlo.Od souseda jsem získal nákres křižovatky.
Ta "černá větev jde přes most a u autobusové zastávky se napojí na současnou I 16.Obchvat Horka u Staré Paky se má podle informačního letáku začít stavět až v roce 2030,takže obchvat N.Paky bude končit kousek za autobusovou zastávkou Vidochov..
Ta "černá větev jde přes most a u autobusové zastávky se napojí na současnou I 16.Obchvat Horka u Staré Paky se má podle informačního letáku začít stavět až v roce 2030,takže obchvat N.Paky bude končit kousek za autobusovou zastávkou Vidochov..
- Přílohy
-
- obchvat, výkres OK Vidochov.jpg (203.02 KiB) Zobrazeno 2522 x
-
- obchvat horka u st paky.jpg (82.14 KiB) Zobrazeno 2522 x
Další série fotek postupujících prací. Na mostu přes trať se buduje bednění dna mostu.První tři pole podpůrné konstrukce mostu přes rybník jsou rozebraná a pokračuje práce na mostovce.Na nájezdu na obchvat od OK Štikov je navezené další kamenivo a upravovala se boční šikmina náspu.
Na hlavním tahu násep také povyrostl,jak je patrné podle skruží kanalizace. Na estakádě pokračují armovací práce.Z kamionu pod pilíři jeřáb skládá balíky předpínacích lan.S pomocí jeřábu se rozebírá Pižmo konstrukce.
Na hlavním tahu násep také povyrostl,jak je patrné podle skruží kanalizace. Na estakádě pokračují armovací práce.Z kamionu pod pilíři jeřáb skládá balíky předpínacích lan.S pomocí jeřábu se rozebírá Pižmo konstrukce.
- Přílohy
-
- 101_4137 (1).jpg (249.99 KiB) Zobrazeno 2359 x
Srovnávací fotky násypu v místě nájezdu od OK Štikov na obchvat.První foto před dvěma měsíci,druhé a třetí včera.
- Přílohy
-
- 101_3206 (1).jpg (208.64 KiB) Zobrazeno 2260 x
-
- 101_4099 (1).jpg (242.81 KiB) Zobrazeno 2260 x
-
- 101_4107 (1).jpg (267.99 KiB) Zobrazeno 2260 x
Krásná fotka Jaroslava Brádleho - Pohled ze zříceniny hradu Kumburk (642 m) na Novou Paku (vzdušnou čarou 6,25 km).
Stavba estakády Štikov je dominující stavbou z poslední doby a asi ji stěží něco překoná.
Stavba estakády Štikov je dominující stavbou z poslední doby a asi ji stěží něco překoná.
- Přílohy
-
- obchvat, pohled na Novou Paku z Kumburku 11.7.2024.jpg (214.91 KiB) Zobrazeno 2182 x
Dnešní focení je zaměřené hlavně na betonáž první části mostovky.Dalším místem je nájezd na obchvat od Štikovské OK.Nakouknul jsem i do skruží kanalizace.
Nechci dělat chytrýho,ale průměr kanalizačních trubek se mi zdá malý (je to asi 300 mm) a když do skruže steče voda z několika míst,tak to snad nemůže pobrat.Samožřejmě,když bude pršet normálně tak to bude v pohodě,ale když příjdou přívalové deště a spadne hodně vody najednou,tak jak se to v poslední době stává,tak nevím,nevím.
U pneuservisu byla menší vrtná souprava.Pak jsem slyšel drnčení buldozeru.Jel od opěry mostu kolem pneuservisu na místo navezené zeminy ze zářezu nad estakádou.U pneuservisu jel pomalu a opatrně, aby neškrtnul to zaparkované osobní auto,pak přejel silnici a pokračoval na místo rozhrnování.
Nechci dělat chytrýho,ale průměr kanalizačních trubek se mi zdá malý (je to asi 300 mm) a když do skruže steče voda z několika míst,tak to snad nemůže pobrat.Samožřejmě,když bude pršet normálně tak to bude v pohodě,ale když příjdou přívalové deště a spadne hodně vody najednou,tak jak se to v poslední době stává,tak nevím,nevím.
U pneuservisu byla menší vrtná souprava.Pak jsem slyšel drnčení buldozeru.Jel od opěry mostu kolem pneuservisu na místo navezené zeminy ze zářezu nad estakádou.U pneuservisu jel pomalu a opatrně, aby neškrtnul to zaparkované osobní auto,pak přejel silnici a pokračoval na místo rozhrnování.
- Přílohy
-
- 101_4234 (1).jpg (245.44 KiB) Zobrazeno 1934 x
Srovnávací fotky postupného zvyšování násypu.První foto 21.5. druhé 2.7. třetí 15.7.2024
- Přílohy
-
- 101_2459 (1).jpg (180.31 KiB) Zobrazeno 1848 x
-
- 101_3886 (1).jpg (214.98 KiB) Zobrazeno 1848 x
-
- 101_4271 (1).jpg (236.1 KiB) Zobrazeno 1848 x
Další série fotek z úseku stavby Kumburský újezd - rybník Zaďák.
Na Kumburském Újezdu se pokračuje na stavbě podchodu.Od křižovatky na Pustou Proseč směrem k mostu je nasypán protihlukový val.Pokračují práce na mostu přes potok.Mezi mostem a nadjezdem na Studénce se prohlubuje zářez do krajiny.Buldozer upravoval boční šikminy,rozrývákem rozrušoval pískovcové podloží a pak to nahrnoval na hromadu pro bagr.Na trase obchvatu ve Studénce pokračují práce na mostních opěrách.Nadjezd ve středu obce je vybetonován a rozebírá se podpůrná konstrukce.Začaly zemní práce na křižovatce v Heřmanicích.Na opěrách mostu přes rybník se dodělávají bočnice.
Na fotu nasypaný protihlukový val.
Na Kumburském Újezdu se pokračuje na stavbě podchodu.Od křižovatky na Pustou Proseč směrem k mostu je nasypán protihlukový val.Pokračují práce na mostu přes potok.Mezi mostem a nadjezdem na Studénce se prohlubuje zářez do krajiny.Buldozer upravoval boční šikminy,rozrývákem rozrušoval pískovcové podloží a pak to nahrnoval na hromadu pro bagr.Na trase obchvatu ve Studénce pokračují práce na mostních opěrách.Nadjezd ve středu obce je vybetonován a rozebírá se podpůrná konstrukce.Začaly zemní práce na křižovatce v Heřmanicích.Na opěrách mostu přes rybník se dodělávají bočnice.
Na fotu nasypaný protihlukový val.
- Přílohy
-
- 101_4323 Kumburský Újezd 16.7.2024.jpg (225.45 KiB) Zobrazeno 1738 x
Dnes focení poslední části obchvatu.Ve Vidochově jsou hotové opěry a staví se podpůrná konstrukce.Koukal jsem co tam vyrostlo pouličních svítidel.
Obrubníky jsou ze žuly.Pokračují práce na přesýpaných mostech.Bagr Volvo 460 nakládal auta zeminou z velké hromady a ta je pak odvážela na násyp k OK.Na estakádě zraje beton,takže dnes minimální aktivita.Některé části bednění jsou už pryč a staví se podpůrná konstrukce pro mostní svršek.
Najednou začalo pršet,tak jsem se na chvíli schoval pod nadjezd přes obchvat.
Obrubníky jsou ze žuly.Pokračují práce na přesýpaných mostech.Bagr Volvo 460 nakládal auta zeminou z velké hromady a ta je pak odvážela na násyp k OK.Na estakádě zraje beton,takže dnes minimální aktivita.Některé části bednění jsou už pryč a staví se podpůrná konstrukce pro mostní svršek.
Najednou začalo pršet,tak jsem se na chvíli schoval pod nadjezd přes obchvat.
- Přílohy
-
- 101_4586 (1).jpg (249.37 KiB) Zobrazeno 1565 x
Hary, ty si při tvém super pravidelném focení vybuduješ svalový objem nohou jako hrom ! Pěkně jsi zachytil postupné vrstvení podkladu /č.32/. Pěkné a podrobné jako vždy... Ta Sněžka je pěkně přitažená k Pace !!! 
Díky Kote, jo dá to trochu zabrat,ale jsem zvyklý chodit.Mám to jako rehabilitaci po té trombóze.Ale přiznám se bez mučení,že bych celou trasu najednou nezvládl.Kdybych začínal na Kumburáku,tak tam to je 4 km,pak 8 km po trase do Vidochova a pak zase zpátky 4 km do Štikova a 2 km domů.
Tak jsem to rozdělil do tří úseků. Sněžku jsem si "přitáhl" 40x,víc už foťák na automatické zaostřování nezvládne.
Tak jsem to rozdělil do tří úseků. Sněžku jsem si "přitáhl" 40x,víc už foťák na automatické zaostřování nezvládne.
Včera jsem objevil na You tube video z dronu "Ládise".
Celá trasa stavby obchvatu od Kumburáku po Vidochov,kde se několikrát zatočil.
https://www.youtube.com/watch?v=UzdJTaRu_E8
Celá trasa stavby obchvatu od Kumburáku po Vidochov,kde se několikrát zatočil.
https://www.youtube.com/watch?v=UzdJTaRu_E8
Pořád přemýšlím,proč je střed OK ve Vidochově takhle vyosený.Řešilo se to i na Fb Nová Paka.Vozovka středem OK by měla sloužit převozu nadrozměrných nákladů.Pokud to má opravdu sloužit snazší dopravě nadrozměrných nebo dlouhých nákladů,tak proč to není v ose hlavní trasy obchvatu.
- Přílohy
-
- 101_4620 (1).jpg (181.88 KiB) Zobrazeno 1306 x
-
- 101_4621 (1).jpg (211.07 KiB) Zobrazeno 1306 x
Protože ten průjezd se nesmí nacházet přímo proti vjezdu vozidel do okružní křižovatky, aby to nevypadalo, že je možné tudy projet. Proto se to dává proti výjezdům z OK. Když jede nadměrná přeprava, tak se stejně zastavuje provoz a sundávají překážející značky, takže to nevadí.
Stavba se dá nazvat stavbou zářezů a náspů ! Na videu jsou přesuny zeminy slušně vidět ! O vysušeném a do budoucna odbahněném Zaďáku nemluvě. Video pěkně spojilo detailní Haryho reportážní fota s nadhledem seshora. Hodně pěkná práce....
A ještě jsi Kote zapomněl připsat stavbou mostů.Na trase jich je hodně,ať se jedná o nadjezdy,kratší či delší mosty,přesýpané mosty a estakáda Štikov.
Jak jsem se nedávno dozvěděl - ta má přezdívku "Novopackej Nuselák".
Jsme tady holt v podhůří Krkonoš a ten terén není rovina jak u Kolína. Převýšení od začátku obchvatu po Vidochov je zhruba 100 výškových metrů.
Přidávám srovnávací fotky ze zářezu nad estakádou.První 10.2. druhé 2.6. a třetí 2.7.2024.
Jak jsem se nedávno dozvěděl - ta má přezdívku "Novopackej Nuselák".
Jsme tady holt v podhůří Krkonoš a ten terén není rovina jak u Kolína. Převýšení od začátku obchvatu po Vidochov je zhruba 100 výškových metrů.
Přidávám srovnávací fotky ze zářezu nad estakádou.První 10.2. druhé 2.6. a třetí 2.7.2024.
- Přílohy
-
- 101_0733 (1).jpg (216.36 KiB) Zobrazeno 1122 x
-
- 101_2966 (1).jpg (182.63 KiB) Zobrazeno 1122 x
-
- 101_3935 (1).jpg (203.34 KiB) Zobrazeno 1122 x
Dnes jsem nafotil ještě jednou nějaké detaily největšího bagru,co na obchvatu pracuje.Dle výrobního štítku byl vyrobený v roce 2004,ale držák radlice je z roku 2018.První verze tohoto typu mají na horní části pásu 3 vodící kolečka,ty pozdější už jen 2.
Na estakádě se pořád pracuje a provádí se armování mostního svršku.V místě nájezdu na obchvat je položen betonový žlab na odtok vody.
Na mostu přes rybník je vybetonované další pole.
Na estakádě se pořád pracuje a provádí se armování mostního svršku.V místě nájezdu na obchvat je položen betonový žlab na odtok vody.
Na mostu přes rybník je vybetonované další pole.
- Přílohy
-
- 101_4785 (1).jpg (236.58 KiB) Zobrazeno 966 x