D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Re: D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
sice trochu mimo tema, ale Metrostav ma na krku dalsi podezreni z manipulace verejnych zakazek
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/doma ... rdy-253327
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/doma ... rdy-253327
A co to má společného s D11? Tady soutěží MI Roads. Metrostav DIZ není účastníkem soutěže.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
možná OT
ale je to zhruba stejné, jakože škoda MB 1000 nemá nic společného se škodou enyaq
ale je to zhruba stejné, jakože škoda MB 1000 nemá nic společného se škodou enyaq
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Nemá to s D11 společného nic, nedávejte to sem.
Dávno to je v tématu samotného Metrostavu, tam můžeme rozumovat, když už ..
Dávno to je v tématu samotného Metrostavu, tam můžeme rozumovat, když už ..
-
1975
Podali to?
Mameluk13 píše: ↑6.6.2024 14:46:20 „Odvolací řízení je rozsáhlé. V dalším kroku plánujeme do 10. června podat odvolání k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Rozhodli jsme se zvolit tento postup, neboť jsme přesvědčeni, že naše nabídka je po všech stránkách plně konkurenceschopná a předložené reference naplňují požadavky projektu D11,“ sdělila tisková mluvčí Budimexu Diana Zyglewská.
Zdroj: https://trutnovinky.cz/zpravy/z-trutnov ... VwmgdASQI5
Jirko díky za zaslání ! Vše jasné...
Twitter X @MatlRadek 5:36 odp. · 14. 6. 2024
BUDIMEX SA podala na ÚOHS návrh na přezkum rozhodnutí zadavatele o jejím vyloučení z účasti na zakázce “D11 1109 Trutnov-st. hranice ČR/PR”.
ŘSD zároveň znovu rozhodlo o vítězi VŘ, kterým je sdr. MI Roads, Doprastav, Metrostav TBR, Subterra a Duna Aszfalt za 11,71 mld.Kč bez DPH.
BUDIMEX SA podala na ÚOHS návrh na přezkum rozhodnutí zadavatele o jejím vyloučení z účasti na zakázce “D11 1109 Trutnov-st. hranice ČR/PR”.
ŘSD zároveň znovu rozhodlo o vítězi VŘ, kterým je sdr. MI Roads, Doprastav, Metrostav TBR, Subterra a Duna Aszfalt za 11,71 mld.Kč bez DPH.
M136R píše: ↑14.6.2024 16:52:45 Twitter X @MatlRadek 5:36 odp. · 14. 6. 2024
Přál jsem to Polákům, ale teď už bych rád, ať začne už někdo stavět. Uvidíme co vymyslí úřad, nejsem v tom nějaký expert, ale už si myslím, že Budimex skončil úplně, že už neuspěje. Ale třeba uspěje u úseku Jaroměř - Trutnov
Mameluku, ale oni už uspěli, staví na D35. Navíc tady je to takový názorový kolotoč, že u toho soudu to bude opravdu 50:50 a nikdo neví, jak to dopadne. Jak už psal někdo přede mnou, škoda že to k tomu soudu nejde v rámci nějaké předběžné otázky hodit rovnou.
Rovněž nejsem expert, ale pokud Budimex nedodal / kvalitní / reference, což dosud nejspíše neučinil, tak ŘSD či komise vybralo toho s referencemi. Což je z postu RM zřejmé. Takže MI tahá za delší provaz. Ne že bych jim fandil / očurávání soudního rozhodnutí novou firmou /, ale jak píše Mameluk : hlavně ať už NĚKDO STAVÍ. Když to bude OK, tak snad se podaří před zimou zahájit alespoň
. A to budeme ještě rádi.
Myslel jsem to jako tady s D11, ze maj utrum. Je jinak dobře, že se hlásí do dalších staveb.
Ale oni reference dodali a ŘSD dle jeho názoru stačí. To že po zrušení ze strany ÚOHS rozhodlo dle jeho názoru (nepodalo rozklad a změnilo své původní rozhodnutí) bylo taktický tah, který docela dost zkrátil tahanice které nyní následují - prostě se to musí dostat k soudu.kot píše: ↑15.6.2024 16:07:34 Rovněž nejsem expert, ale pokud Budimex nedodal / kvalitní / reference, což dosud nejspíše neučinil, tak ŘSD či komise vybralo toho s referencemi. Což je z postu RM zřejmé. Takže MI tahá za delší provaz. Ne že bych jim fandil / očurávání soudního rozhodnutí novou firmou /, ale jak píše Mameluk : hlavně ať už NĚKDO STAVÍ. Když to bude OK, tak snad se podaří před zimou zahájit alespoň. A to budeme ještě rádi.
Divil bych se, kdyby ŘSD současně neposlalo dotaz soudu, taková předběžná informace se vždy hodí. Mluvit či psát o tom se rozhodně nemusí.
Soud na dotazy neodpovídá. Dokud nepodáš žalobu, nikdo ti u soudu neřekne ani slovo.
Přesně tak. V ČR předběžnou otázku nemáme. 
ve finále čekám, že to MI tak o 10-20mega přecení, protože se zjistí, že na polské straně chybí 5-8cm asfaltu k hraniční čáře
a přeci to MI nebude dělat zadarmo...
a přeci to MI nebude dělat zadarmo...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Já jsem si od soudu stanovisko k jím řešenému případu vyžádal a dostal. Pochopitelně soud musí mít onen případ v gesci nebo musí existovat příslušný judikát. Měll jsem na mysli právě takový judikát. O nemožnosti podat předběžnou otázku u nás vím. S judikáty běžně pracují i advokáti a komerční právníci.
Z webu UOHS:
Nabytí právni moci: 3.7.2024
Návrh navrhovatele – Budimex S.A., IČO 010732630, se sídlem Siedmiogrodzka 9, 01-204 Varšava, Polsko – ze dne 17. 5. 2024 na zahájení správního řízení o přezkoumání úkonů zadavatele – Ředitelství silnic a dálnic s. p., IČO 65993390, se sídlem Na Pankráci 546/56, 140 00 Praha – učiněných při zadávání veřejné zakázky „D11 1109 Trutnov - státní hranice ČR/PR“ v otevřeném řízení, jehož oznámení o zahájení zadávacího řízení bylo odesláno k uveřejnění dne 19. 12. 2022 a uveřejněno ve Věstníku veřejných zakázek dne 22. 12. 2022 pod ev. č. Z2022-052046, ve znění pozdějších oprav, a v Úředním věstníku Evropské unie uveřejněno dne 23. 12. 2022 pod ev. č. 2022/S 248-719833, ve znění pozdějších oprav, se podle ustanovení § 265 písm. b) zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, v rozhodném znění, zamítá, neboť návrh nebyl podán oprávněnou osobou.
...
Proti tomuto rozhodnutí lze do 15 dnů ode dne jeho doručení podat rozklad k předsedovi Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, a to prostřednictvím Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže
Tak jsem zvědav jestli to Budi potáhne ještě dál.
Celý: https://uohs.gov.cz/cs/verejne-zakazky/ ... 21884.html
Nabytí právni moci: 3.7.2024
Návrh navrhovatele – Budimex S.A., IČO 010732630, se sídlem Siedmiogrodzka 9, 01-204 Varšava, Polsko – ze dne 17. 5. 2024 na zahájení správního řízení o přezkoumání úkonů zadavatele – Ředitelství silnic a dálnic s. p., IČO 65993390, se sídlem Na Pankráci 546/56, 140 00 Praha – učiněných při zadávání veřejné zakázky „D11 1109 Trutnov - státní hranice ČR/PR“ v otevřeném řízení, jehož oznámení o zahájení zadávacího řízení bylo odesláno k uveřejnění dne 19. 12. 2022 a uveřejněno ve Věstníku veřejných zakázek dne 22. 12. 2022 pod ev. č. Z2022-052046, ve znění pozdějších oprav, a v Úředním věstníku Evropské unie uveřejněno dne 23. 12. 2022 pod ev. č. 2022/S 248-719833, ve znění pozdějších oprav, se podle ustanovení § 265 písm. b) zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, v rozhodném znění, zamítá, neboť návrh nebyl podán oprávněnou osobou.
...
Proti tomuto rozhodnutí lze do 15 dnů ode dne jeho doručení podat rozklad k předsedovi Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, a to prostřednictvím Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže
Tak jsem zvědav jestli to Budi potáhne ještě dál.
Celý: https://uohs.gov.cz/cs/verejne-zakazky/ ... 21884.html
Návrh nebyl podán oprávněnou osobou?

To jim trvalo měsíc než došli na tento závěr? 
D47 už máme, teď ještě D48
Mameluku, podle mně se Budimex odvolá 100% ! Když už došel až sem, musí v tom pokračovat až do / hořkého / konce... Jenom doufám, že nebudou jako šmejdi země čekat do půlnoci posledního dne lhůty. Snad i soudruh předseda neodjede na příliš dlouhou dovolenou a finální rozhodnutí bude rychlé... 
Tak jsem to trochu přelouskal a jak to tedy chápu, tak to bylo zamítnuto z toho důvodu, že Budimexu nemohla vzniknout škoda tím, že bylo zrušeno rozhodnutí o jeho výběru. Což je víceméně logické, protože škoda mu vznikla až tím, že byly vyřazení. Tedy se "odvolali" proti špatnému právnímu úkonu.
Navíc z toho vysvětlení tak trochu lze vyčíst v čem byl ten spor v těch referencích. Jde tam (alespoň jak jsem to pochopil) o to, že se prokázaly ne jednou celkovou dodávkou novostavby tunelu, ale souborem nějakých dílčích prací asi na více zakázkách (a něco možná byly i nějaké rekonstrukce).
Navíc z toho vysvětlení tak trochu lze vyčíst v čem byl ten spor v těch referencích. Jde tam (alespoň jak jsem to pochopil) o to, že se prokázaly ne jednou celkovou dodávkou novostavby tunelu, ale souborem nějakých dílčích prací asi na více zakázkách (a něco možná byly i nějaké rekonstrukce).
Ještě tedy doplním, že toto asi nic moc neřeší, protože jak je v tom vysvětlení uvedeno, tak podali námitky i proti tomu rozhodnutí o vyřazení. A o tomto toto rozhodnutí není. A tedy předpokládám že teprve tam se bude řešit to meritum věci.