[D3] 0310/II Hodějovice-Třebonín (v provozu)
Re: D3 0310/II Hodějovice-Třebonín (výstavba)
Taky jsi si na to poletování počkal sakra dlouho ! A nejsi v tom sám...
Mezi Hodějovicemi a Vidovskou estakádou dnes.
Javito díky za tvé fotky ! Díky nim už můžeme opravdu vidět hodně "světla na konci tunelu"... Tím chci říci, že KONEČNĚ stavba přináší ladění na téma ekologie a dokončení do estetického konce. Otvíračka je tedy fakt za "rohem". 
Je to tak, ale Doprastav je na tomto úseku s dokončovacími pracemi mnohem dál, než M-Silnice na I. úseku. Tak snad to stihnou.
Od 5. do 14. července uzavřena III/15332 mezi Roudným a Vidovem z důvodu rekonstrukce.
Aktuálně cesta z okružního mostu v Hodějovicích do Roudného puštěna a jezdí se.
Tak to si hned sjedu.
Ještě se pozastavím na jedním. Ve směru z Hodějovic není vlevo od této cesty navezena na poměrně velké ploše ornice shrnutá a odvezezená v rámci stavby D3. Návoz ornice bude znamenat jízdy desítek až stovek sklápěček s ornicí po této opravené silnici. Je otázkou, zdali nebude opět poškozena. Měl jsem za to, že ornici mají již navezenu. Nemají.
Ještě se pozastavím na jedním. Ve směru z Hodějovic není vlevo od této cesty navezena na poměrně velké ploše ornice shrnutá a odvezezená v rámci stavby D3. Návoz ornice bude znamenat jízdy desítek až stovek sklápěček s ornicí po této opravené silnici. Je otázkou, zdali nebude opět poškozena. Měl jsem za to, že ornici mají již navezenu. Nemají.
Foceno mezi Roudným a Plavem
- Přílohy
-
- af541411-33f5-412d-a222-18f0460b4a01.jpeg (176.62 KiB) Zobrazeno 5990 x
javito ->: Pokud tomu tak je, tak jsme svědky házení perel, však víte komu. To vše z našich, byť EU fondy protočených daní...
v tomto focenem useku pokladani "asi" finalniho povrchu. Ze silnice vidim valce, finisery a vuni asfaltu.
Jinak jim opet ujela ornice na svahu, ale pomerne zvlastnim zpusobem. Jelikoz tam nebyl finalni povrch a kanalizace byla tedy vyse, tak to drive pretekalo pres kraje a zvrchu jim to bralo vse az dolu. Nyni se to utrhlo uprostred svahu a norlamne tam vytekal pekny potok. Az to vzalo tak od 3/4 svahu az dolu vcetne noveho oploceni. Kudy jim to tam proteklo je mi fakt zahadou. Dale asi neni uplne domysleny prepad z te retencni nadrze pod svahem, protoze od dokonceni jim to lita pri prutrzich ze skruzi nahoru (a to jsou pekne vysoko) a jak to preteka, tak to bere sebou vsechno kolem. Je to skruz na tech zachytnych jimkach.
Jeste usek Plav - Plavnice naznaceny opravy asfaltu.
Jinak jim opet ujela ornice na svahu, ale pomerne zvlastnim zpusobem. Jelikoz tam nebyl finalni povrch a kanalizace byla tedy vyse, tak to drive pretekalo pres kraje a zvrchu jim to bralo vse az dolu. Nyni se to utrhlo uprostred svahu a norlamne tam vytekal pekny potok. Az to vzalo tak od 3/4 svahu az dolu vcetne noveho oploceni. Kudy jim to tam proteklo je mi fakt zahadou. Dale asi neni uplne domysleny prepad z te retencni nadrze pod svahem, protoze od dokonceni jim to lita pri prutrzich ze skruzi nahoru (a to jsou pekne vysoko) a jak to preteka, tak to bere sebou vsechno kolem. Je to skruz na tech zachytnych jimkach.
Jeste usek Plav - Plavnice naznaceny opravy asfaltu.
Tak to je pěkné diletantství. Někde jinde se vysouvají mosty a tady nedokáží vyřešit přívalové srážky, což je zcela běžný, a tedy očekávatelný jev? Vodní eroze je přitom známý narušitel staveb již hoooodně dlouho. Nejdřív Pohůrka a pak toto??? Proč nakrkli Vodenku?
Ťok by to nazval kalamitním deštěm / srážkami / !!! 
No tak to mame kalamitni dest asi porad, protoze z tech zkruzi nad tema nadrzema to strika po kazdem desti. Ze zacatku se to vzdy snazili nahrabat bagrem zpet, ale uz tak mesic to nikdo neresi a tu zem tam ani nevraci. Trci tam dve skruze a nastavec a je to cele vymlete. Nekoukal jsem poradne pri vystavbe, kam vede prepad, ale laicky mi prijde, ze to nema kam odtekat, nadrze se preplni a pak to hold jde nahoru. Ono to totiz asi vede pres silnici do prikopu, ktere jsou ale stabilne preplnene (a zemedelcum to podmaci stabilne pole - uz jsem zde psal).
Vic me zarazi ten posledni problem, kdy se ve 3/4 svahu najednou objevil potok a vsechno jim ujelo. V tomto miste je to preci nasep, takze jim to musi zatekat z vozovky do skladby nasepu a v jedne vrste si to naslo cestu bokem vem. Pri poslednim desti to regulerne vytekalo z pod vozovky bokem ven a bralo to sebou vse.
Vic me zarazi ten posledni problem, kdy se ve 3/4 svahu najednou objevil potok a vsechno jim ujelo. V tomto miste je to preci nasep, takze jim to musi zatekat z vozovky do skladby nasepu a v jedne vrste si to naslo cestu bokem vem. Pri poslednim desti to regulerne vytekalo z pod vozovky bokem ven a bralo to sebou vse.
Tohle je ale vážně smutná zpráva. Za dobu, kdy předchozí úsek je přes dva roky ve skluzu tak tenhle kousek v pohodičce a pomaličku dokončují a neměli snahu tohle problematické místo, kde si nechali dokonce navýšit rozpočet a měnit technologii, dotáhnout pořádně? 
Nove DIO na zakaz vjezdu nad 7,5t do Vidovske, tj. nove udelana spojnice Vidov - Hodejovice. Az do konce prazdnin.
Tak ty zachytavaci nadrze u MUK Roudne nejsou asi domyslene. Dlouho ponechano osudu az cca 14dni zpet se opravovalo a opet navezena zemina. No a po destich opet vyplaveno do prikopu.
Proste kdyz prsi (a nemusi moc), tak se nadrze napni, zacne to stoupat do poklopu a tudy to tece ven a bere to sebou vsechno. Uprimne na toto nemusim byt genius, abych zjistil, ze to potrebuje prepad. Otazkou je, zda z techto nadrzi vubec prepad byt muze. I ja mam svedenou destovku do nadrze, mam tam prepad, ale kdyz fakt prsi, tak mi to vyrazi i revizni viko na privodu. To same se deje zde. Vzdy to odnese dost kubiku az jsou skruze cele obnazene.
Mimo to dnes opravovano oploceni, ktere jim vzala jina ujeta zemina.
Proste kdyz prsi (a nemusi moc), tak se nadrze napni, zacne to stoupat do poklopu a tudy to tece ven a bere to sebou vsechno. Uprimne na toto nemusim byt genius, abych zjistil, ze to potrebuje prepad. Otazkou je, zda z techto nadrzi vubec prepad byt muze. I ja mam svedenou destovku do nadrze, mam tam prepad, ale kdyz fakt prsi, tak mi to vyrazi i revizni viko na privodu. To same se deje zde. Vzdy to odnese dost kubiku az jsou skruze cele obnazene.
Mimo to dnes opravovano oploceni, ktere jim vzala jina ujeta zemina.
Selhání a někdo za to může. Voda si nesmí razit cestu "kufrem", ale stékat do sběrných a odvodných cest k nejbližší vodoteči. Jsem zhnusen technickou úrovní těch, kteří to takto dopustili.
Jel jsem včera přes MUK Krasejovka a začalo malování vodorovného značení.
V aktualizovaném letáku se píše: " Doba uvedení stavby do provozu se prodlužuje k datu 25. 9. 2024." Tak že by to přece jen zprovoznili dřív? Asi se tím mimojiné potvrzují i informace, že Pohůrka do konce roku nebude.
Paule, jak s tímto termínem souvisí Pohůrka ?
Všude se psalo, že obchvat Budějovic bude zprovozněn naráz až bude i Pohůrka.
A ono to už neplatí ? 
Dle letáku asi ne, když se má tento úsek zprovoznit koncem září. Z toho usuzuji, že Pohůrka do konce roku nebude, jinak by to nezprovozňovali. Koneckonců někdo tu i psal, že jedinej, kdo ještě věří ve zprovoznění Pohůrky do konce roku, je Kuba 
Takhle explicitně bych to nenapsal, ale.... ale tvrdit, že jsou všichni (stavitel, ŘSD, kraj a další) zcela v klidu a míru ohledně splnění termínu otevření tunelu Pohůrka, to by bylo přinejlepším "trochu odvážné"....
Doslechl jsem se, že jednou z variant "jak to může dopadnout" je zprovoznění pouze jedné tunelové trouby, druhá pak duben/březen 2025. Což jak tuším, by znamenalo max. 70 km/h a zipování před oběma portály. A jako bonus unikátní otevření obchvatu krajského města s implicitní zácpou od dne otevření...
Upřímně, mě se to moc nezdá. Nevíte někdo o tom víc?
Doslechl jsem se, že jednou z variant "jak to může dopadnout" je zprovoznění pouze jedné tunelové trouby, druhá pak duben/březen 2025. Což jak tuším, by znamenalo max. 70 km/h a zipování před oběma portály. A jako bonus unikátní otevření obchvatu krajského města s implicitní zácpou od dne otevření...
Upřímně, mě se to moc nezdá. Nevíte někdo o tom víc?