A tady je odkaz na zmíněnou reportáž: https://www.ceskatelevize.cz/porady/153 ... 000180628/ (od času 1:20)
[D3] 0312/I Kaplice nádraží-Nažidla
Re: D3 0312/I Kaplice nádraží-Nažidla
Na úseku začaly zemní práce (skrývky), např. u Kaplice a u Zdíků.
Pohled z komunikace spojující I/3 a Zdíky k severu, v těchto místech bude severní opěra estakády. Pohled ze stejného místa k jihu, kde bude hlavní část estakády. Pohled ze silnice III/359 spojující Nažidla a Bujanov k jihu, v místě budoucí estakády Nažidla
Pohled z komunikace spojující I/3 a Zdíky k severu, v těchto místech bude severní opěra estakády. Pohled ze stejného místa k jihu, kde bude hlavní část estakády. Pohled ze silnice III/359 spojující Nažidla a Bujanov k jihu, v místě budoucí estakády Nažidla
Díky za dokumentaci, jen tak dál.
Na odpočívce Suchdol - pravá začala skrývka ornice. Zemní práce pokračují i u Zdíků a u Kaplice.
Radost pohledět, jak silné stroje začínají přetvářet krajinu. 
Vždy když vidím ty stroje, tak mám smíšené pocity.
Silnice potřebujeme, ale tímhle také ničíme krajinu a domov pro mnoho druhů zvěře a rostlin.
Silnice potřebujeme, ale tímhle také ničíme krajinu a domov pro mnoho druhů zvěře a rostlin.
To si ty Patrik?
To bylo fakt ftipný....
Na blbý příspěvek blbá odpověď.
S respektem k přírodě, D3 opravdu není dálnice, která by neměla vznikat. V ČR takovou dálnici prakticky nenajdete. Stavíme to co je totálně nezbytné.
S respektem k přírodě, D3 opravdu není dálnice, která by neměla vznikat. V ČR takovou dálnici prakticky nenajdete. Stavíme to co je totálně nezbytné.
Tak nečekal jsem pochopení a ani nejsem ekologický aktivista.
A ani jsem nepopřel nutnost toho kousku dálnice, spíš jsem chtěl poukázat na to, že by si to jen člověk uvědomit a vážit si toho co zbývá.
A mé vyjádření hned nálepkovat Patrikem či označením za blbý příspěvek je fakt ubohý.
Ale to už jsme OT, vraťme se ke stavbě.
A ani jsem nepopřel nutnost toho kousku dálnice, spíš jsem chtěl poukázat na to, že by si to jen člověk uvědomit a vážit si toho co zbývá.
A mé vyjádření hned nálepkovat Patrikem či označením za blbý příspěvek je fakt ubohý.
Ale to už jsme OT, vraťme se ke stavbě.
Jistě, Arame, ale zkusme si nejprve uvědomit to, co přírodního zbývá a zkusme to chránit i v koexistenci s liniovkami, jež jsou nezbytné, a proto se staví. Bez vegetačního krytu, který je přirozený nebo alespoň přírodě blízký, a proto stabilizovaný, se my, lidé, prostě neobejdeme ( kyslík, oxid uhličitý, biorezonance...) mnohem závažněji než v případě dálnic jako jistého reliktu industriální epochy. Přesto podporuji dokončení nejen D3 tak jako Greyfin. Howgh!
Já si to (co přírodního zbývá) jako zemědělec uvědomuju neustále a daleko více, než každý druhý zde na fóru. Nicméně jestli chceme orodovat za krajinu a přírodu apod., tak to abychom šli demonstrovat proti další stavbě skladů a nebo demonstrovat proti magistrátům Prahy a Brna, které z našich dvou největších měst svojí politikou udělaly skanzeny, kde horko těžko najdete nějakou vyšší zástavbu. Přesně to totiž v konečném důsledku vede k další a další stavbě (RD i BD) v krajině na okrajích měst, v satelitech i v regionech. Brojit proti dálnicím ani proti těm pár přeložkám na jedničkách/dvojkách nedává smysl, pokud nejsme pokrytci.
Greyfine, ano pardon, mírním svoje předešlé nařčení. Nicméně tvé smíšené pocity z dálnice mě trochu vyděsily.
Greyfine, ano pardon, mírním svoje předešlé nařčení. Nicméně tvé smíšené pocity z dálnice mě trochu vyděsily.
Estakáda Zdíky, pohled k jihu
Estakáda Nažidla, pohled k jihu
MÚK Kaplice
Pohled směrem ke Kaplici, kde se bude přivaděč k dálnici křížit okružní křižovatkou s I/3, obchvatem Kaplice (esíčko za červenobílým sloupem VVN) a Lineckou ulicí. Za bílou budovou ve středu snímku (Ertl) je za silnicí vidět kamenolom. Pohled směrem k Budějovicím Pohled směrem k Dolnímu Dvořišti
Pohled směrem ke Kaplici, kde se bude přivaděč k dálnici křížit okružní křižovatkou s I/3, obchvatem Kaplice (esíčko za červenobílým sloupem VVN) a Lineckou ulicí. Za bílou budovou ve středu snímku (Ertl) je za silnicí vidět kamenolom. Pohled směrem k Budějovicím Pohled směrem k Dolnímu Dvořišti
Na to, že se tam začalo "včera" se to slušně hýbe vpřed ! Díky za fotoreportáž Marku 
Asi nejjižnější stavba úseku - dočišťovací nádrž ČOV odpočívky Suchdol (nebo retenční nádrž dálnice), budou vedle sebe.
Prostor mostní estakády Suchdol (Nažidla), pohled od jihu, materiál pravděpodobně na vrstvení náspu před jižní opěrou.
Nedostal jsem se jinam než na Suchdol 
Technika zajišťující skrývku ornice a její odvoz na deponii východně od II/603
Poslední zbytky ornice z prostoru odpočívky Suchdol levá nepřemístěné na deponii Severní část odpočívky Suchdol levá, za silnicí I/3 čekají další stovky kubíků ornice z prostoru odpočívky Suchdol pravá a konce úseku dálnice.
Technika zajišťující skrývku ornice a její odvoz na deponii východně od II/603
Poslední zbytky ornice z prostoru odpočívky Suchdol levá nepřemístěné na deponii Severní část odpočívky Suchdol levá, za silnicí I/3 čekají další stovky kubíků ornice z prostoru odpočívky Suchdol pravá a konce úseku dálnice.
Prostor estakády Suchdol od severu
Přibližně v místě hromad zeminy bude severní opěra
Práce severně od silnice III/00359
Silnice III/00357 mezi Kaplicí a Omlenicemi je již přerušena, objížďka je značena přes III/00359 i když kratší je to přes III/1572 přímo z Omlenické ulice v Kaplici
Přibližně v místě hromad zeminy bude severní opěra
Práce severně od silnice III/00359
Silnice III/00357 mezi Kaplicí a Omlenicemi je již přerušena, objížďka je značena přes III/00359 i když kratší je to přes III/1572 přímo z Omlenické ulice v Kaplici
Příprava prostoru pro jižní opěru SO201 mostu přes železniční trať poblíž Ravně
Konec úseku, blíže levá odpočívka Suchdol, za I/3 (vedoucí v zářezu) pravá odpočívka, odkud probíhá odvoz ornice na deponii východně od II/603. Vzadu želeniční trať 196 OJŘ České Budějovice - Horní Dvořiště - Summerau
Dva průjezdy přes zatím největší akci na úseku - estakáda Zdíky
Pár snímků z prostoru odpočívky Suchdol, skrývka se pomalu dokončuje.
Odpočívka Suchdol pravá, v těsné blízkosti žel. tratě 196 OJŘ Deponie východně od prapůvodní I/3, dnes II/603 Pohled od deponie k západu, v popředí II/603, pak stávající I/3, pak odpočívka Suchdol pravá, někde mezi těmi dvěma kopci půjde dálnice od estakády Suchdol
Odpočívka Suchdol pravá, v těsné blízkosti žel. tratě 196 OJŘ Deponie východně od prapůvodní I/3, dnes II/603 Pohled od deponie k západu, v popředí II/603, pak stávající I/3, pak odpočívka Suchdol pravá, někde mezi těmi dvěma kopci půjde dálnice od estakády Suchdol
-
Diaľničiar
- VIP
Re: [D3] 0312/I Kaplice nádraží-Nažidla
uprostřed tohoto týdne, nalito 170m3 betonu, už jen 120000m3 a je tam hotovo