tak dnes projeto
přijde mi, že tam chybí polovina VDZ
na I/12 je, od Úval spíš není
I/12 obecně
Re: I/12 Běchovice - Úvaly
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Re: I/12 Běchovice - Úvaly
Super, hlavně že je po čem jezdit 
Re: I/12 obecně
Celkem škoda, že D11 nepostavili po Kolín v trase dnešní I/12. Jistě by tam nebylo tolik protihlukových stěn, za to ten výhled od Českého Brodu dál ke Kolínu, to je prostě úžas...
Ale jinak silnice celkem na prd, tolik spěchačů, kteří to valili přes 130 km/h, tolik nepotkávám ani na I/52 mezi přehradou a Mikulovem...
Pak se člověk ani nemůže divit množství červených pomníčků v policejní statistice...
Měli by celý úsek až do Kolína přestavět na čtyřpruh a byl by klid.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Při rovnávání starých letáků ŘSD mě napadlo zkusit najít na historických leteckých fotkách z CUZK průběh modernizace jednotlivých silnic. Sice to určitě není na 100%, protože klasické rozšíření silnice v původní trase je těžko postřehnutelné, ale i tak z toho vyšly zajímavé informace. Jako první jsem prošel současnou I/12. Celkem jsem našel 3 stavby (názvy jsou pracovní
):
Úvaly, obchvat - 1951 ve stavbě, 1954 v provozu
Český Brod, obchvat - 1955 ve stavbě , 1958 v provozu
Plaňany, obchvat - 1973 ve stavbě, poslední fotka místa je z roku 1975, a to je obchvat ještě ve stavbě. Předpokládám dokončení v průběhu roku 1976.
Úvaly, obchvat - 1951 ve stavbě, 1954 v provozu
Český Brod, obchvat - 1955 ve stavbě , 1958 v provozu
Plaňany, obchvat - 1973 ve stavbě, poslední fotka místa je z roku 1975, a to je obchvat ještě ve stavbě. Předpokládám dokončení v průběhu roku 1976.
-
jelinekp
Tyjo to bych nečekal, že se ty dva obchvaty postavily už v 50. letech. I když ono to dává smysl, I/12 v té době zastávala roli D1 na trase mezi Prahou a Brnem.
Na tu dobu to je moderně kocipovaná jednička se zářezy, přehlednými křižovatkami, byť pouze stykovými, široký profil... Musí přidat obchvat Úval, který je někdy z poloviny šedesátých let, koncem desetiletí jsme tam už jezdili s tátou pro benzín na Benzinu. Dříve se jezdilo po staré přes město.