Mapy na internetu
Re: Mapy na internetu
O leteckých vím, já se třeba už nějakou dobu snažím najít nějáký historičtější online atlas 1950-90. Myslím něco kde jsou rozlišené i silnice I., II., a III. třídy.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
Stanley, darwousek: Taky hledám. Taky by mě to zajímalo. Prostě mapy.cz, ale jak by vypadaly léta páne 1970 nebo tak něco.
Jasně, něco si člověk domyslí podle čísel, ale i tak.
Jasně, něco si člověk domyslí podle čísel, ale i tak.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Nejblíž je tomu OpenHistoricalMap v rámci OpenStreetMap, pokud vím. Tzn. bylo by potřeba to tam přidat ručně.
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/OpenHistoricalMap
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/OpenHistoricalMap
Vrátím se k mapám.cz, můžu se někoho znalejšího zeptat proč jsou někde tak zvláštně rozkouskované snímky panorama? Jako příklad uvedu obchvat Chýnova. Na začátku obchvatu snímky s otevřeným obchvatem https://mapy.cz/zakladni?pid=105981943& ... z=19&ovl=8 ale na obchvatu snímky nejsou. V půlce obchvatu u č.p. 26 taky snímky s otevřeným obchvatem https://mapy.cz/zakladni?pid=105981755& ... z=19&ovl=8 ale obchvat prostě není. Je pro tohle nějáké vysvětlení ?
Konkrétně ten Chýnov vypadá, jako by se jim kvůli nějaké chybě "nesešly" snímky se skutečným stavem.
Zkus to poslat na podporu jako chybu.
No a u Tábora je to taky, https://mapy.cz/zakladni?pid=105944992& ... z=19&ovl=8 snímky končí 150m před křižovatkou na které snímky jsou https://mapy.cz/zakladni?pid=105945076& ... z=19&ovl=8 zkusím to nahlásit.
google mapy teď nějak nezvládají průjezd po I/6... mapy.cz fungují v pohodě.
- Přílohy
-
- mapy.png (375.96 KiB) Zobrazeno 6117 x
-
- google.png (312.92 KiB) Zobrazeno 6117 x
Tak google mapy s tím mají evidentně problém i jinde, po dobu celého jednoho týdne nezvládaly navigovat na novou estakádu z Tomkáče na Rokytovu a naopak a vlastně v předchozí etapě během léta kdy byl zavřený tunel myslím že po celou dobu trvání tvrdily že v jednom směru vůbec nejde projet od Svatoplukove na Provazníkovu a navigovaly vždy uplně jinou trasou i když byl provoz v pohodě. Waze naprosto bez problému, stejně tak od prvního dne otevřené estakády...
Google mapy něco (často třeba uzavírky) automatizovaně přebírají z Waze, ale už ne ty nové silnice, takže se často dostanou do pasti...
Ale tady mají těch uzavírek nějak moc, to nechápu, odkud se tam vzalo... A podobný problém je ještě i na jesenické křižovatce...
Ale tady mají těch uzavírek nějak moc, to nechápu, odkud se tam vzalo... A podobný problém je ještě i na jesenické křižovatce...
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
To vznika na zaklada dat o intenzite provozu. Kdyz tam chybi oproti normalu (a okoli), tak to odvodi, ze je ta silnice uzavrena. Ze to vypada divne, je pak dane tim, jak jsou ty cesty rozsegmentovane.
-
Martin96
- Kontaktovat uživatele:
Tak I/36 je zpátky... tedy aspoň mezi Pardubicemi a Holicemi, dál je to stále špatně 
Sám jsem jim poslal podnět na úpravu úseku Sezemice - Holice tak týden zpátky.
Sám jsem jim poslal podnět na úpravu úseku Sezemice - Holice tak týden zpátky.
- Přílohy
-
- obrázek_2024-08-28_233442683.png (299.57 KiB) Zobrazeno 5838 x
Na Google maps poslední dobou nějak není spoleh... teď mě táhly tudy - povšimněte si trasu přes služební nájezd na dálnici v Řehlovicích... nejkratší trasa by měla být ta s přímým nájezdem na dálnici v Trmicích, ale tamtudy mě to vůbec nenabízí
- Přílohy
-
- Snímek obrazovky 2024-09-02 214623.png (205.09 KiB) Zobrazeno 5590 x
Google maps a Waze si testují alternativní cesty tak, že tam občas někoho pošlou.
Musím říct že mapy.cz informují v této situaci perfektně, včera jsem si všiml že si zkoušeli pohrávat i s funkcí "zaplavená oblast" která docela rychle zmizela. Ale jinak
vždycky si zkontroluju jestli je tady na Jihu daná cesta otevřená nebo ne, zatím 100% úspěšnost, nevím jak to funguje v oblastech jako Krnov nebo Opava ale za mě
.
Mapy.cz většinově berou uzavírky z JSDI/NDIC. Netuším, jestli to zadávají ručně nebo automaticky (někdy si myslím, že to druhé).
Waze taky bere většinu uzavírek odtamtud. Za pátek a sobotu nám poslali 500 (!!) různých událostí typu záplava nebo padlý strom, z toho jsme zadali (poloautomaticky, na každou se musí aspoň šáhnout) asi 80%.
Waze taky bere většinu uzavírek odtamtud. Za pátek a sobotu nám poslali 500 (!!) různých událostí typu záplava nebo padlý strom, z toho jsme zadali (poloautomaticky, na každou se musí aspoň šáhnout) asi 80%.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Je to zajímavé i pro přehled na stávajících dálnicích. D1 na prvních kilometrech na několika místech není na státním...
Google mapám se to opět povedlo
D49 je plná nesmyslů.
Na D3 chybí všechny MÚK takže navigace je nepoužitelná....
Dobrý den, poradíte mi někdo, jak dostat do aplikace Mapy.cz nové dálniční úseky? Pokud koukám přes webové stránky, nové úseky dálnic byly nahrány ještě před jejich zprovozněním. V aplikaci stále nic. Odinstalovány staré mapy offline a nahrány nové, zaplacené premium a také to nepomohlo.
Díky
Díky
Počkat. Vrstvy do aplikace aktualizují Mapy.cz v delších intervalech než co je vidět přes web.
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
Navigace na těch úsecích však funguje, takže nevidím úplně obrovský problém.
-
Martin96
- Kontaktovat uživatele:
Nejjistější je na mobilní navigaci Waze, dnes jsem projel D49 a úplně bez problému.
V ČR jezdím zásadně bez navigace. Nejde mi tedy tak o navigaci, jako o to se kochat novými dalnicemi v mapách
)
Ale díky, počkám. Jsem rád, že chyba není v mém přijímači.
Ale díky, počkám. Jsem rád, že chyba není v mém přijímači.