I/19 Drhovice-Tábor, přeložka

[1. úsek] Plzeň (I/20) – Rožmitál pod Třemšínem (I/18) – Mirovice (I/4) – Milevsko – (I/29) – Tábor (peáž po D3) – Pelhřimov (I/34)
[2. úsek] Havlíčkův Brod (I/34) – Žďár nad Sázavou (I/37) – Boskovice (I/43)
kot

Re: I/19 Drhovice-Tábor

Příspěvek od kot »

Pjezeku, asi by jsi měl jít do politiky. Ale sem ji prosím netahej. Běž na Novinky apod. servery...
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Ono kdyby se asi v minulosti stavělo více dálnic, tak by je to dotlačilo k nějakému aktualizování současné sítě. Jenže když máme furt prd a spíš sníme o dostavění té současné, tak by přidávání nových vypadalo jako naprostá utopie.
To, že je v Čechách ta síť navržena celkově docela špatně a hlavně nedostatečně, to bylo všem v minulosti evidentně jedno.
duchymor

Příspěvek od duchymor »

Dražický občasník - prosinec 2023, aktuality z dražického zastupitelstva
31. 8.
Přeložka I/19 (obchvat) – v říjnu byl dokončen zoobiologický průzkum, do prosince 2023 bude proveden geologický průzkum, zpráva o stavu přípravy bude následně zaslána na Ministerstvo dopravy k odsouhlasení pokračování v projektové přípravě investičního záměru, je předpoklad povolovat stavbu
ve společném územním a stavebním řízení.
23.11.
Obchvat Tábor – Drhovice – do konce roku 2023 budou dokončeny průzkumy, záměr bude předložen Krajskému úřadu, který rozhodne, zda je nutné vypracovat vliv stavby na životní prostředí, tzv. posouzení EIA
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Těsně před MÚK Čekanice je čtyřpruhu navržena okružní křižovatka s plánovaným východním obchvatem Tábora silnice II/137 Měšice - Čekanice.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Avantime
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avantime »

Díky za info, Lenny. Ovšem pokud budou dopravní stavby praseny takovýmto způsobem, můžeme, abych parafrázoval poručíka Hamáčka, nějaké vize rozvoje pustit z hlavy, kruháčů na jedničkách bude jako...
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Tak to už se musím jedině smát. :D Místo toho, aby se to zde zkompletovalo třeba i na poctivý 4-pruh bez zúžení a dostavěly odbočováky a hlavně připojováky, a následná přeložka se dělala taktéž ideálně ve 4-pruhu s MÚK, tak se tam prdne kruháč do cesty. Potom nebude logicky argument, že vedle je 4-pruh s MÚK, tak nač jej stavět na těch následných přeložkách. :crazy:
Bravo, asi se inspirovali u Úlibic, tam kruháče na 4-pruhu celkem frčí. :lol:
NullDeVoid
Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland

Příspěvek od NullDeVoid »

Za navrhování kruháčů ve 4pruzích by se mělo dávat vězení. 4 roky natvrdo, za každý pruh, co tím kruháčem zmrví.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
darwousek

Příspěvek od darwousek »

To si z nás někdo dělá srandu nebo to myslí vážně ? Ještě ať tam napojí III/00346 a bude to úplně skvělý. Na I/19 je tohle jediný úsek co je v kategorii ve které by měl být a postavíme ta kruhák. Místo toho aby jsme jak říká Aram tu silnici dostavěly tak jí zničíme.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
duchymor

Příspěvek od duchymor »

Omlouvám se, že pokračuji v OT, ale zajímá mě to. Taky nemám rád kruháče.
1. jaký je zdroj k informaci o MÚK Čekanice, hledal jsem různě, ale nenašel
2. jak by to tedy šlo udělat bez OK, myslel jsem, že 2x MÚK hned vedle sebe nejde
3. našel jsem územní plán, podle kterého si představuji podobné řešení, jako je na následujícím exitu 79 s tím, že na západní OK bude ještě jedna větev na jihozápad
uzemni-plan-tabor.jpg
uzemni-plan-tabor.jpg (286.39 KiB) Zobrazeno 5696 x
Díky
darwousek

Příspěvek od darwousek »

Tohle je zrovna adept na nějaký uzel, ideálně čtyřlístek I/19 x D3 aby se do toho dala napojit nějaká D19 směr Pelhřimov (zatím by se do toho napojil obchvat Zaluží). A potom trumpeta nebo dvoupatrová OK z I/19 směrem na Mĕšice s tím že by to bylo spojené kolektory. Jen by se potom by se musela vyřešit MÚK D19 x II/137.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Jasně uzel, a bude to stát pětkrát tolik, což si můžeme dovolit, protože jsme velká bohatá země s neomezenými příjmy.
darwousek

Příspěvek od darwousek »

No ale nebyl by 1. svého druhu tady v ČR ,třeba D5 x D0, D1 x D0, D5 x I/20 u Černic a nebo D6 x D0 tam jsou taky do dálniční křižovatky napojeny silnice II. třídy. A jako takový Jihočeský uzel by to bylo fajn ,přece jen Tábor je 2. největší město kraje. Další uzel v JČ kraji bych viděl na Nové Hospodě u Písku A.K.A D4 x D20/D19 x II/604 a nemyslím jen to co se tam má stavět teď 2030-31 myslím něco kde se hlavní směry budou opravdu křižovat pouze pomocí ramp a ne OK/ stykovek . A upřímně tady jsem schopen překousnout všechno jen ne OK.

OT přesunuto do koše. Prosím o pokračování pouze k tématu. Díky. Jirka L.
duchymor

Příspěvek od duchymor »

Se zpožděním jsem prošel jsem dubnový Dražický občasník a našel zajímavé informace. https://www.obecdrazice.cz/www/obecdraz ... 1-2024.pdf

1) Realizace v se patrně dočkáme až v příští dekádě
Námitky, které vzneslo vedení obce Meziříčí znamenají, že před zahájením projektování bude muset proběhnou ještě velká EIA, která doloží
a prověří pochybnosti vznesené do řízení. Velká EIA odhadem zpozdí celou přípravu o rok až rok a půl
(původní plán byl 03/2027-12/2029)

2) Změna situace
Plánovanou a schválenou trasu obchvatu najdete na našich webových stránkách
Mělo by být tohle: https://www.obecdrazice.cz/www/obecdraz ... -celek.pdf

Na první pohled jsou oproti letáku ŘSD jinak křižovatky - MÚK a hlavně zmizelo křížení s II/123, na které byla před časem ve vlákně kritika.
Avantime
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avantime »

duchymor píše: 13.6.2024 8:52:53 Se zpožděním jsem prošel jsem dubnový Dražický občasník a našel zajímavé informace. https://www.obecdrazice.cz/www/obecdraz ... 1-2024.pdf

2) Změna situace
Plánovanou a schválenou trasu obchvatu najdete na našich webových stránkách
Mělo by být tohle: https://www.obecdrazice.cz/www/obecdraz ... -celek.pdf

Na první pohled jsou oproti letáku ŘSD jinak křižovatky - MÚK a hlavně zmizelo křížení s II/123, na které byla před časem ve vlákně kritika.
Díky, že ten občasník sledujete! :ok:

Loni v dubnu jsem psal (v reakci na zveřejněný leták ŘSD), že aby tato stavba mohla být považována za první etapu s cílem budoucí dostavby na čtyřpruh - což by bylo podle mě s ohledem na vizi D19 více než žádoucí - bude třeba podstatných změn.

Pokud by se projekt stavby pohnul naznačeným směrem, bylo by to jedině dobře.
  • Průsečná křižovatka s I/123 nahrazená mimoúrovňovým křížením bez napojení je v pořádku, na nízké intenzity na II/123 již upozornili jiní.
  • Průsečná křižovatka na západním konci stavby nahrazená mimoúrovňovou křižovatkou ("MÚK Drhovice-západ"). :ok:
  • Další MÚK jihovýchodně od Drhovic ("MÚK Drhovice-východ") mně přijde nadbytečná - je příliš blízko MÚK Drhovice-západ. Trochu mě to vede k myšlence, zda se při budoucí výstavbě obchvatu Oltyně (a navazujícího úseku Oltyně - Drhovice) nepočítá se zrušením MÚK Drhovice-východ s ponecháním podjezdu pod hlavní trasou.
  • Nad I/19 jsou v této variantě jen dva nadjezdy (na III/1236 a na původní I/19 mezi Drhovicemi a Dražicemi), ovšem bez rezervy na dostavbu čtyřpruhu. To je třeba změnit.
Otázka je, co je aktuálnější - zda leták ŘSD, naposledy aktualizovaný 5. 10. 2023, nebo tento návrh, který je na webu obce Dražice od 19. 3. 2024.
kot

Příspěvek od kot »

No, snad ten novější... :?:
duchymor

Příspěvek od duchymor »

Téma MÚK Čekanice se teď naťuklo i ve slavném moto-vlákně: viewtopic.php?p=295703#p295703

Pro referenci přidám zdroj i sem, kruháče budou: https://dopravnistavby.kraj-jihocesky.c ... ice-2etapa
darwousek

Příspěvek od darwousek »

Jak jsem již psal v tématu o motocentru, zastavit dokud je čas.... To je ten obchvat Záluží tak nutný ? Jediné kolizní místo je u vjezdu do obce A když už tak mi neříkejte že PHS v celé délce by nebyli levnější 500M PHS nikoho nezruinuje.... A OK bych taky vyřešil velice jednoduše. Trubkovitou MÚK, rampy by šli do OK ze které by pak byli výjezdy do Čekanic, II/137 a na tu polní cestu. A je mi jasný že existujou i normy ale když může být takový kousek za MÚK OK tak proč by nešla protlačit další MÚK..
kot

Příspěvek od kot »

Jenže výjimky jsou cesta do pekel. A to platí nejen pro dálniční známky a osvobozené úseky....
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

Toto vlákno se týká stavby Drhovice-Tábor, přeložka . Nekopírujte sem prosím odkazy z přesunutých příspěvků. Vznikají pak dvě paralelní diskuze ke stejnému tématu. Díky
-xdas-

Příspěvek od -xdas- »

darwousek píše: 24.7.2024 19:53:28 Jak jsem již psal v tématu o motocentru, zastavit dokud je čas.... To je ten obchvat Záluží tak nutný ? Jediné kolizní místo je u vjezdu do obce A když už tak mi neříkejte že PHS v celé délce by nebyli levnější 500M PHS nikoho nezruinuje.... A OK bych taky vyřešil velice jednoduše. Trubkovitou MÚK, rampy by šli do OK ze které by pak byli výjezdy do Čekanic, II/137 a na tu polní cestu. A je mi jasný že existujou i normy ale když může být takový kousek za MÚK OK tak proč by nešla protlačit další MÚK..
To není obchvat Záluží, ten už obchvat má, ale napojení II/137 od Mladé Vožice na obchvat, aby veškerá doprava neprojizdela přes město. Pokud by se postavil východní obchvat, přijde mi tato stavba už zbytečná. Otázka je jak by se tento obchvat napojit na I/19 u MUK Čekanice. Nakresleny je zatím kruhac, ale má mít údajně problém s nedostatečnou vzdálenosti od MUK s D3, z důvodu krátkých prupletu. V Cekanicich se taky zacinaji ozyvat Nimby
duchymor

Re: I/19 Drhovice-Tábor, přeložka

Příspěvek od duchymor »

Dražický občasník 2024 č.2 (září)
18. jednání, konané dne 30. 5.
Ochvat Tábor – Drhovice – dne 15. 5. 2024 proběhlo za účasti zástupců okolních obcí a kraje jednání na ŘSD v Českých Budějovicích, k záměru bude zpracována velká EIA, byly vzneseny připomínky k nedostatečným přechodům pro zvěř a obce Jistebnice vznesla námitku proti opomenutí připojení
směru na komunikaci II/123. Této námitce by mělo být vyhověno realizací pouze sjezdu z obchvatu ve směru na Písek. Podané připomínky odsunují zahájení projektových prací. Bude zpracována aktualizace studie. Změny v záměru mohou vyvolat negativní dopad do ekonomické stránky stavby.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Avantime
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avantime »

Tu S 11,5 tady opravdu nechápu, chce to alespoň rezervu pro dostavbu na čtyřpruh. Západně od Drhovic za mě určitě MÚK, žádné prasení kruháčem! I/19 by šla na mostě nad větví MÚK, takže není potřeba řešit rezervu pod nadjezdem. Problematický je ten průchod mezi Drhovicemi a kasárna, pokud by se někdy někomu rozsvítilo, pro čtyřpruh by se musel zářez rozšířit na obě strany a v tom nejexponovanějším místě silnici nejspíš oboustranně sevřít mezi zárubní zdi. Lávka z Drhovic do kasárna má sice délku 40 m, ale je třeba zajistit, aby se pod ní vešel čtyřpruh.

Tu II/123 by šlo přeložit takto a zapojit do OK na větvi MÚK u Tábora, ale počítám, že tím se nikdo zabývat nebude.

Nadjezd v MÚK u Tábora dimenzovat na čtyřpruh.

Pak by se o tom dalo uvažovat jako o přijatelné první etapě.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Nenapíšeme nějak skupinově na MD nebo alespoň RM ?? (ten by to možná mohl přetlumočit výše)

Jako sorry, nějaký jižní 4-pruh je prostě potřeba, ať se to někomu líbí nebo ne, a to se nebavíme o nějaké době za 30 za 50 let, ale v dohledné době. Ať na to vyjdou studie za miliony nebo nevyjdou.
A tohle je přesně stavba, která by to měla brát alespoň v úvahu. Když už není žádný plán na nějaký 4-pruh v úplně jiné trase, tak by se měl skládat přesně z takových kousků jako je tato stavba. Jenže musí být pro to využitelné, tohle je fakt prasečina.

Ono tenhle záměr je bohužel podobou dost prasečina i jako obyč stavba na jedničce bez vidiny nějakého 4-pruhu.
Avantime
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avantime »

Jo, napíšu e-mail panu Mátlovi.

Zrovna úsek Oltyně - Tábor je podle mě pro nějakou tu D19 jasně daný a pokud pro neznemožnění dostavby na čtyřpruh v horizontu deseti dvaceti let stačí postavit dostatečně dlouhou lávku v Drhovicích a čtyřpolový nadjezd místo třípolového v MÚK u Tábora, tak neudělat to bych považoval za nepochopitelnou krátkozrakost, spíš za sabotáž.

Další takový invariantní úsek je možná Pelhřimov - Humpolec, ale tam je otázka, zda neposunout MÚK někam do prostoru km 98 D1.

Pořád jsme ovšem neviděli tu mýtickou studii nových tahů, už ani nevěřím, že se jí dočkáme.
Odpovědět

Zpět na „I/19“