PPP na D4 - výstavba
Re: PPP na D4 - výstavba
Mýtné brány se na několika místech stále používají jako kontrolní.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Popravdě, pokud je prostor (typicky to bývalo na I/3, než zavedli střídavý třípruh, nebo i třeba na původním obchvatu Milína), a vidím za sebou spěchače, tak mu uhnu přes plnou čáru, ať si mě v klidu předjedeVitapb píše: ↑3.7.2024 11:52:50 Taky nemám notorický spěchače rád, ale jak řikám pokud někdo jede rychleji než já, mám kam mu uhnout, tak tak učiním.. A napadá mě, že dvojpruh tam asi není z toho důvodu, že je to celkem krátký úsek a na jeho konci by se mohli tvořit kolony.. Takhle sice nepředjedem, ale provoz je zřejmě plynulejší
Tohle místo je ale opravdu dost krátké, a hlavně dole u MÚK by to pak asi dělalo paseku (tedy ona je tam už teď, když najednou ti v "odstavném" pruhu zjistí, že jsou najednou v odbočovacím, a bez blinkrů to šoupnou doleva
To je kontrolní brána. Sleduje, jestli mají vozidla nad 3,5 t aktivní mýtnou jednotku a jestli je správně nastavená kategorie vozidla.
mapmane + Majkii díky za vysvětlení. 
Dnes jsem 2x projížděl a kruháč u Těchařovic je fakt špunt, po cestě do Prahy cca 7:50 vše v pořádku. Po cestě z Prahy cca 14:00 v protisměru jako na Prahu kolona od MÚK Těchařovice až k Chrašticím.
U estakády Nerestce vznikla na původní I/4 změť čar, bílé a žluté se tam překrývají, jezdí se tam bývalým odbočovacím pruhem tudíž i přes ty štráfy takže hrozný zmatek.
U MÚK Lety rekultivují u původního průjezdu k Letovskému statku bývalý pruh na Prahu a taky se jezdí skrz odbočovací pruh.
Jinak teda ten nový úsek velký
těším se na prosinec až si to půjde v celé parádě projet .
U estakády Nerestce vznikla na původní I/4 změť čar, bílé a žluté se tam překrývají, jezdí se tam bývalým odbočovacím pruhem tudíž i přes ty štráfy takže hrozný zmatek.
U MÚK Lety rekultivují u původního průjezdu k Letovskému statku bývalý pruh na Prahu a taky se jezdí skrz odbočovací pruh.
Jinak teda ten nový úsek velký
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Radost vidět, povrch už troufám si říct na více než polovině stavby
.
Už aby bylo celkově hotovo
Jenom si pozvdechnu, už je to 9 měsíců, co obyvatelé MIrotic nemohou najet na hlavní silnici na Prahu. Což pro lidi, kteří pracují na sever od MIrotic (Praha, Příbram) je za trest. Výsledkem je, že se všichni naučili jezdit do zákazů vjezdu (okolo betonárky MIrotice, přes Boudy apod.), a motají se třeba s vozidly stavby.
A bohužel se nezdá, že by to někomu ze stavby vadilo, tempo jakým se zprovozňuje silnice pod mostem MÚK Mirotice je velmi vlažné, a to nevím jestli bude i nájezd ve směru na Prahu.
.
Na videu čas 1:43.
Jenom si pozvdechnu, už je to 9 měsíců, co obyvatelé MIrotic nemohou najet na hlavní silnici na Prahu. Což pro lidi, kteří pracují na sever od MIrotic (Praha, Příbram) je za trest. Výsledkem je, že se všichni naučili jezdit do zákazů vjezdu (okolo betonárky MIrotice, přes Boudy apod.), a motají se třeba s vozidly stavby.
A bohužel se nezdá, že by to někomu ze stavby vadilo, tempo jakým se zprovozňuje silnice pod mostem MÚK Mirotice je velmi vlažné, a to nevím jestli bude i nájezd ve směru na Prahu.
Na videu čas 1:43.
Tak časem se stejně bude znovu jezdit po rampách a po nové II/604 nebo ne https://mapy.cz/s/kolubekoge ?
@ darwousek
Pokud je to reakce na můj post, tak již 3/4 roku nejde z Mirotic najet takto:
https://mapy.cz/s/lopeporuro
Pokud je to reakce na můj post, tak již 3/4 roku nejde z Mirotic najet takto:
https://mapy.cz/s/lopeporuro
To je ale (nejspíš) proto, že tam byly potíže se stavebním povolením kvůli odporu toho vedlejšího pána chalupáře. Zde několikrát zmiňováno.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Já to spíš myslel tak že pro výstavbu toho napojení Mirotice -> Praha bude nejspíš potřeba převést dopravu tak jak jsem psal v předešlém příspěvku Str -> Pha, Pha -> Str. . Protože to vypadá že to stávající provizorní napojení tam bude rampě II/121 - > Pha překážet.
Že to je pro lidi problém, o tom žádná ! Ale světlo na konci tunelu se sakra blíží ! Srpen je tady a zprovoznění "za chvíli"...
Tedy i s těmi úsekovými radary. 
jj vím, sledoval jsem pečlivě celou kauzu.
již tomu rozumím, dává to smysl
pokaždé když projíždím, očima postrkávám každého kdo tam pracuje
Pokud to bude kvůli múk opět v tom režimu 1+0/0+1 tak to bude pěkně na palici. Neví se jestli je to i včetně odpočívky Krsice
?
Na nově rekonstruovaném úseku z Nové hospody do Písku mě překvapil počet zálivů, kterých je na úseku dlouhém nějakých 4 km asi 5. Myslím ten již opravený směr do Písku.
V druhém směru bude počet evidentně podobný, dle toho jak se bagry zakousávají do svahů.
V druhém směru bude počet evidentně podobný, dle toho jak se bagry zakousávají do svahů.
Ano je jich tam hodně, akorát jsou poněkud krátké. Přeci jen je třeba určitá dráha k dosažení 80 km/h.
Obchvaty by měli být bez OK.
Mně teda přijde že zrovna I/20 N. Hospoda - Písek by měla být regulérní dálnice se 130 km/h, většina to tam stejně tou 130 valí. V parametrech od D4 od Mirotic vlastně není změna tak proč ne. Jen to zhatí ty nové radary.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Zálivy jsou jen zálivem, pro jedno auto. I na dálnicích. A většinou, když v něm už vozidlo skončí, mívá větší poruchu, ke které vyráží asistenční služba.
Silnice do Písku sice jako dálnice vypadá, ale pro 130 má trochu užší pruhy. Ale jednou se přestavby na dálnici určitě dočkáme
Silnice do Písku sice jako dálnice vypadá, ale pro 130 má trochu užší pruhy. Ale jednou se přestavby na dálnici určitě dočkáme
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
N. Hospoda - Písek je 22,5 stejně jako D4 Mirotice - N. Hospoda ne ?
Přesně tak.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Ehm, ty zálivy takto hustě vypadají jako past a zdoj kolizních situací. A to i v případě nízké intenzity provozu. Já využívám dálnice k rychlému přesunu, ne k zastavování, na to mám odpočívky a sjezdy. Nezpohodlněli a nezblbli jsme?
A odkdy jsou nouzové zálivy určené k parkování? Ty jsou tam kvůli NOUZOVÉMU zastavení v případě poruchy nebo pro umístění vozidel správce při označování krátkodobých uzavírek apod.