I/27 Přeložka Klatovy
Re: I/27 Přeložka Klatovy
Den otevřených dveří byl zrušen
https://klatovsky.denik.cz/zpravy_regio ... 24073.html
https://klatovsky.denik.cz/zpravy_regio ... 24073.html
Je to zamčený článek... Co bylo důvodem zrušení dne otevřené dálnice, prosím ?
Články z denik.cz snadno otevřeš pomocí printfriendly.com
https://www.printfriendly.com/p/g/vnz5at
Vypadá to, že nestíhají termíny.
https://www.printfriendly.com/p/g/vnz5at
Vypadá to, že nestíhají termíny.
Pane kolego hypere, díky za zpřístupnění obsahu ! 
Severní část obchvatu Klatov již zakreslena v mapách.cz
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Kdy se má tato první část zprovoznit? Pojedu tam 28.8., tak doufám že už po novém, snad to nebude až k poslednímu v měsíci...
To jste mi tedy neudělal radost, ale díky za odkaz
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
Hmmm. A kdy dostaví další jízdní pás, aby z toho měl být ten 4pruh, co by tam byl adekvátní?
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Tady a 4-pruh ? To fakt ne .. bude zázrak, když na obchvatu bude více jak 6000 vozidel. Do 8k je to pořád na 2-pruh naprosto napohodu.
4-Pruh dává smysl po začátek obchvatu A.K.A budoucí MÚK Štěpánovice kde se bude odpojovat II/186 (doufám že v budoucnosti I/22). Odsud opravdu dává smysl 2-pruh, trošku spíš doufám že v budoucnosti přestaví OK s II/186 u Čínova a s I/22 na MÚK aby to mělo postupnou "degradaci" odtamtud až na hranice se SRN stačí postavit přeložky se stykovkami. Ale ne s OK! OK na jedničkách jsou prostě jedno velké NE.
-
NullDeVoid
No já nevím, já bych to viděl tak, jak to mám ve své vizi v podpisu.
Prostě robustní spojení, co bude stačit do budoucna.
Prostě robustní spojení, co bude stačit do budoucna.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Tak se čtyřpruhy by se (alespoň podle mě) mělo končit někde kde se ty dopravní proudy rozdělují, což zrovna na konci Klatov u Vrhaveče není. Takové místo je buď právě ta MÚK Štěpánovice kde by se to mohlo rozdělit od Plzně klidně 3 "proudy". Když už bych byl die hard fanoušek 4-pruhu tak možná k OK (později snad MÚK) u Sobětic s I/22, tam se to taky rozdělí na několik směrů. Ale táhnout to až k Vrhaveči mi nedává smysl, a budu si stát za tím že to má cenu max po Štěpánovice.
než tady 4pruh, to snad raději jiné obchvaty, třeba Horažďovice, Blatná, Kasejovice, atdatdatdatd..NullDeVoid píše: ↑14.8.2024 13:29:45 Hmmm. A kdy dostaví další jízdní pás, aby z toho měl být ten 4pruh, co by tam byl adekvátní?
On je to obchvat hezký, ale ta intenzita dopravy ve směru Plzeň - Ž.Ruda je vlastně dost malá. A ve směru Domažlice - Strakonice vhodné pro kamiony, pač pro osobák to bude kratší přes město a možná i menším počtem OK (podobně jako cesta na stejné silnici ve ST)
-
NullDeVoid
Jasně, uznávám, že tohle je asi jedno z těch méně potřebných míst pro 4pruh, to zase jo. Jen mi přijde, že když už se to stavělo, tak se to mělo postavit pořádně. Nebo tak, že teď postěví 1 jízdní pás a pak dodělají další. Kde to „pak“ je někdy tak okolo roku 2040. Po věcech jako S13, S16, D19, S20, D35, S38, S73 a dalších, které si už nepamatuju, protože toho je tolik.
Největší tranzit osobních aut je ve směru Plzeň - Sušice. Proto je obchvat východně od Klatov.
No, právě
Draženov - Vodňany po obchvatech - 1:46 117,6km
Draženov - Vodňany městy - 1:44 111,4km
Tah spojující v podstatě nejdůležitější silnice I. třídy na jih do SRN (I/26,I/27,I/4,I/20) a obchvaty k ho*nu (když už tam jsou)
Jo! Jak jsem již psal tady je 4-pruh blbost. A když už tak max po I/22 u Sobětic právě kvůli tomuto co píše tady kolega. Ale myslím si že i to by byl přežitek a stačilo by to po Štěpánoviceoutdoor píše: ↑17.8.2024 13:44:33než tady 4pruh, to snad raději jiné obchvaty, třeba Horažďovice, Blatná, Kasejovice, atdatdatdatd..NullDeVoid píše: ↑14.8.2024 13:29:45 Hmmm. A kdy dostaví další jízdní pás, aby z toho měl být ten 4pruh, co by tam byl adekvátní?
Kamion zablokoval provoz, urazil si konstrukci o viadukt v Lubech Snad poslední taková nehoda.
První část obchvatu Klatov je tu. Cestu na Šumavu zatím nezrychlí
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-pr ... i-40485978
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-pr ... i-40485978
Ono ta severní část bude ta důležitější část, pokud se člověk podívá na intenzity dopravy ve směru Ž.R., tak je to vlastně dost bída. Silnice na Nýrsko bude mít skoro 2x takový provoz než na Rudu, což je logické... Je to fajn, ale zázrak bych v Klatovech nečekal...
Ty OK jsou mi trnem v oku 
Za mě je trn v oku slabý výraz... 
Múk by tomu slušeli po I/22 o dost víc, a navazující úsek na dál na Plzeň bude ještě horší