D3 0306/II Rekonstrukce
-
Marek 3035
Re: D3 0306/II Rekonstrukce
https://zdopravy.cz/konec-letite-dalnic ... -h-214258/
Konec letité dálniční ostudy. Na D3 u Tábora se jezdí ve čtyřech pruzích 130 km/h
Konec letité dálniční ostudy. Na D3 u Tábora se jezdí ve čtyřech pruzích 130 km/h
Tak teď už tomu i věřím
. Konečně 
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Radek Mátl
@MatlRadek
ŘSD dnes po letech sporů dokončilo a zprovoznilo úsek D3 na dálničním obchvatu Tábora bez dopravních omezení. Skončilo tak dlouhodobé omezení dopravy v místě napojení Motocentra. Stavební práce na dokončení D3 trvaly 45 dní a provedla je spol. PORR za cenu 11,8 mil. Kč bez DPH.
@MatlRadek
ŘSD dnes po letech sporů dokončilo a zprovoznilo úsek D3 na dálničním obchvatu Tábora bez dopravních omezení. Skončilo tak dlouhodobé omezení dopravy v místě napojení Motocentra. Stavební práce na dokončení D3 trvaly 45 dní a provedla je spol. PORR za cenu 11,8 mil. Kč bez DPH.
Tramtaradááááá!
Ještě dostavět A ZKOLAUDOVAT 0136 a 4901 a ty hlavní pomníčky /ostudy budou opravdu vyřešeny. 
56 stránek, 1381 příspěvků (napočíje ty smazaný flejmy a OT), ale dokázali jsme to !!
Samozřejmě gratulace těm, kteří to na ŘSD dotáhli, snad od té doby došlo ke zlepšení procesů a personálního obsazení a podobné špeky se do budoucna už nebudou stávat.
Samozřejmě gratulace těm, kteří to na ŘSD dotáhli, snad od té doby došlo ke zlepšení procesů a personálního obsazení a podobné špeky se do budoucna už nebudou stávat.
Uvedomujete si prevratnost tohoto historického okamziku? Je to poprvé v dějinách lidstva, kdy je D3 otevrena v plnem profilu mezi exity 70 Chotoviny a 79 Tabor, Chynov. Do včerejška byla vždy část dalnice uzavrena, nedostavena, opravovana apod. Fascinujici.
Na těch několika fotkách to ale na nějaký snadný příjezd pro bourače nevypadá. Ty dva motorové vraky si ani Bratránci neodvezli ?
No jo, Miku, je to velká věc.... Malý krok pro řidiče, ale velký krok pro Bratránka.
Nechci kazit všeobecné veselí, ale zajímala by mě informace, jak bude probíhat demolice? Protože jediná funkční přístupová cesta je z dálnice! Těžko tam můžou vjíždět a vyjíždět nákladní auta za plného provozu.
Takže to se tam zase vzápětí vrátí omezení? Kdy to bude? Každopádně je to trochu Kocourkov .... Doufal jsem, že to v dnešnímu datu zmizí komplet, ale pořád je tam bohužel takhle záležitost k dořešení.
Takže to se tam zase vzápětí vrátí omezení? Kdy to bude? Každopádně je to trochu Kocourkov .... Doufal jsem, že to v dnešnímu datu zmizí komplet, ale pořád je tam bohužel takhle záležitost k dořešení.
Demolice objektu muze probihat bez omezeni dalnice. Vlastni, predem pripraveny odvoz je pak otazkou jednoho dne. V zasade jakekoliv sekani travy, obnova VDZ nebo oprava svodidel je stejne "slozita" operace...
@Mike - tak imho to nebyl upně megaprůser, jako průser bych viděl spíš časové zpoždění všech ostatních částí D3, tohle bylo spíš takové trapné a otravné, ale kdyby to byla jediná chyba na jinak zprovozněné D3...
@Lynx - koukám, že jsem projev k uzavření vlákna měl předčasně, ale zase ono ten odvoz suti zase nebude nějaký dlouhotrvající projekt, zřejmě k tomu stačí omezit jeden pruh ve směru na ČB, není asi úplně časový tlak, takže se to dá naplánovat, a to hlavní co slavíme je, že se ukončila ta troch trapná agonie uvařená ze směsi chyb, právní neschopnosti a chytristiky.
@Lynx - koukám, že jsem projev k uzavření vlákna měl předčasně, ale zase ono ten odvoz suti zase nebude nějaký dlouhotrvající projekt, zřejmě k tomu stačí omezit jeden pruh ve směru na ČB, není asi úplně časový tlak, takže se to dá naplánovat, a to hlavní co slavíme je, že se ukončila ta troch trapná agonie uvařená ze směsi chyb, právní neschopnosti a chytristiky.
Poslední větu vytesat do kamene pane kolego Sudr... 
pohled do křišťálové koule mi říká, že demolice nebude před krajskými a senátními volbami 
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Nedal bych ruku do ohně ani na termín do konce 2024... Na druhé straně spěchat není kam. Likvidace staveb je pro provoz nepodstatná !
Jestli to půjde opravdu takhle snadno, tak opravdu o nic nejde. Jde o to, aby tam nebylo zase zúžení "na pár měsíců". Pár dní nevadí.Sudr píše: ↑7.8.2024 7:32:15 @Lynx - koukám, že jsem projev k uzavření vlákna měl předčasně, ale zase ono ten odvoz suti zase nebude nějaký dlouhotrvající projekt, zřejmě k tomu stačí omezit jeden pruh ve směru na ČB, není asi úplně časový tlak, takže se to dá naplánovat, a to hlavní co slavíme je, že se ukončila ta troch trapná agonie uvařená ze směsi chyb, právní neschopnosti a chytristiky.
Oslavu chápu a přeju jí nám všem a zejména těm, co tam často jezdí, protože to muselo být dlouholeté utrpení. Z D3 se konečně stal ucelený pořádný kus dálnice. Už nyní je to ucelených cca 70 km a až zanedlouho přibyde obchvat ČB a další úseky, tak bude ještě lépe.
Ty barabizny netřeba bourat, nic a nikdo určený k likvidaci v nich není, takže jde o bezcenné objekty, které strhne čas. Žertuji. 
Soutěží se demolice motocentra https://tenderarena.cz/dodavatel/seznam ... zka/837803
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Ostudu to dělá. Takže je dobře, že se do toho jde...
Hlavně vždy, když člověk jede kolem a vidí motocentrum, tak se mu lehce zvýší tlak. Za mě uzavření jedné kapitoly, bude o další stresor míň. S čím dřív se na tuhle trapnou anabázi se čtyřmi sty metry zapomene, tím lépe.
Co tam bude? Nálety? Pastva jako naproti po benzině?
Co tam bude? Nálety? Pastva jako naproti po benzině?
Jak jsem taky za to, aby se tyhle opuštěné fragmenty bývalých silnic, odpočívek a staveb důsledně odstraňovaly a aby se to vrátilo přírodě. Případně jinému druhu využití.
Vysoutěžena zakázka na demolici motocentra: https://vvz.nipez.cz/vyhledat-formular/ ... 4e981c864e
Takže se toho fakt dožijeme...