[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Re: [D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Furt tomu nemohu uvěřit ! Merlot došel, tak teď si zcela proti všem someliérským zásadám dávám před spaním drsoně...
Mám tu + 2 hod než doma. První příspěvek 19.3.2009. Teď vítězství !!!! Dobrou noc kolegové 
Ještěže to ten Bartoš tak pohnojil s tou digitalizací stavebního řízení, ani rozklady nedošly.
(vtip)
Mátl k tomu ještě dodal
V rámci stavebního řízení byly podány troje námitky, ale se všemi subjekty jsme našli shodu, aby se stavební povolení neblokovalo - např. i za využití smluvního závazku (ve smyslu plánovací smlouvy ) s MČ Kolovraty. Cílem je zahájit stavební práce do konce letošního roku.
Takže nějaké úsilí za tím bylo že to dopadlo jak to dopadlo
V rámci stavebního řízení byly podány troje námitky, ale se všemi subjekty jsme našli shodu, aby se stavební povolení neblokovalo - např. i za využití smluvního závazku (ve smyslu plánovací smlouvy ) s MČ Kolovraty. Cílem je zahájit stavební práce do konce letošního roku.
Takže nějaké úsilí za tím bylo že to dopadlo jak to dopadlo
Jak jsem psal už jinde, z dnešního vedení ŘSD mám v tomhle velmi dobrý pocit. Obrovská změna oproti dávnější minulosti 10+ let dozadu.
Snaha vyřešit to lidsky a vstřícně je znát a vyplácí se.
Takže snad nastává doba, kdy nekonečné kauzy jako Havránková, Bratránci, architekt z Poruby, Přerov, České středohoří, Libický luh .... atd, už nebudou a zůstanou jen nepříjemnou vzpomínkou. Jestli se v dohledné době několika let podaří vyřešit D0 - Suchdol a D3 v Posázaví, tak to bude snad na státní vyznamenání pro pana Mátla
Snaha vyřešit to lidsky a vstřícně je znát a vyplácí se.
Takže snad nastává doba, kdy nekonečné kauzy jako Havránková, Bratránci, architekt z Poruby, Přerov, České středohoří, Libický luh .... atd, už nebudou a zůstanou jen nepříjemnou vzpomínkou. Jestli se v dohledné době několika let podaří vyřešit D0 - Suchdol a D3 v Posázaví, tak to bude snad na státní vyznamenání pro pana Mátla
-
Speedy Gonzales
Tomu se ani nechce věřit. Už je to 15 let, co se tady o tom diskutuje a teď snad se začne i stavět. Já už sem moc nechodím, ale pamatuju si všechny starý diskutující, jak jsme si tady dělali naděje, že už by se to snad mohlo brzy začít stavět. Já osobně jsem za tu dobu vystřídal několik zaměstnání, jedno z nich obnášelo i denní dojíždění z Lysé nad Labem do Dolních Břežan - jezdil jsem takhle 8 let a pak jsem to vzdal i díky (především) tomu každodennímu utrpení na zacpané Štěrboholské nebo rallye Dubeč - Kolovraty - Lipany jako alternativa. Než se to postaví tak už to budu mít kousek do důchodu, no ale hlavně že už to bude!
Ještě ujištění pro mě
Ta kasační stížnost proti vydání ÚR byla definitivně zamítnuta? U spisu 6 As 186/2023 vidím Nabytí právní moci 20.7.2023 a působí to na mě, že nebyly odstraněny vady stížnosti a zamázli to, ale nemůžu k tomu nic najít.
Posun č. 36 - nově 04.09.2024
Speedy Gonzales píše: ↑14.8.2024 7:49:43 Tomu se ani nechce věřit. Už je to 15 let, co se tady o tom diskutuje a teď snad se začne i stavět. Já už sem moc nechodím, ale pamatuju si všechny starý diskutující, jak jsme si tady dělali naděje, že už by se to snad mohlo brzy začít stavět. Já osobně jsem za tu dobu vystřídal několik zaměstnání, jedno z nich obnášelo i denní dojíždění z Lysé nad Labem do Dolních Břežan - jezdil jsem takhle 8 let a pak jsem to vzdal i díky (především) tomu každodennímu utrpení na zacpané Štěrboholské nebo rallye Dubeč - Kolovraty - Lipany jako alternativa. Než se to postaví tak už to budu mít kousek do důchodu, no ale hlavně že už to bude!
Já si zase pamatuju, jak primátor Bém, v té době snad už na odchodu z funkce, nebo možná už po odchodu, říkal něco o tom, že bude obrovské selhání politické reprezentace, pokud se nezačne stavět tuším roku 2012
Mimochodem, poslední stavba pražského okruhu byla pokud se nepletu otevřena v roce 2010, tedy jihozápadní část okruhu. To je šílené, za 14 let nic. Ani zahájení, natož otevření.
Takových míst je více, kde stavba sousedních skončila třeba 2008 +- a další se dostavují až teď.
Protože dřív se to "připravovalo" podobnými politickými výroky a hubou a vůbec si politici nevšímali, co za paskvil se mezitím stal z legislativy. A samozřejmě nemluvím o velkém uzavření penězovodů do přípravy.
Protože dřív se to "připravovalo" podobnými politickými výroky a hubou a vůbec si politici nevšímali, co za paskvil se mezitím stal z legislativy. A samozřejmě nemluvím o velkém uzavření penězovodů do přípravy.
Máš pravdu, Arame. Jako obvykle, peněz je dost, ale na nesprávných místech. Ale snad se to pohne.
Trochu se zapomíná na ,, Vinikajícího ,, ministra Bártu , který zastavil přípravu spousty dopravních staveb.
Díky tomu se víceméně vše muselo začít projednávat znovu.
Lví podíl na přípravě staveb má ministr Ťok za jehož působnosti na ministerstvu se příprava staveb hodně rozhýbala.
Je stavař takže na něj zhotovitelé potažmo politici nemohli moc zkoušet levou , protože si myslím , že to byl odborník na svém místě.
A při dnešních zákonech než se kopne trvá jen příprava stavby spoustu let
Díky tomu se víceméně vše muselo začít projednávat znovu.
Lví podíl na přípravě staveb má ministr Ťok za jehož působnosti na ministerstvu se příprava staveb hodně rozhýbala.
Je stavař takže na něj zhotovitelé potažmo politici nemohli moc zkoušet levou , protože si myslím , že to byl odborník na svém místě.
A při dnešních zákonech než se kopne trvá jen příprava stavby spoustu let
Tady do toho navíc hodilo vidle schvalování ZÚR, tedy zásad územního rozvoje a to jak Prahy tak i Středočeského kraje, což do té doby nebylo. Právně tomu nerozumím, ale asi to byla novinka a trvalo roky než se to projednalo, schválilo, odsouhlasilo. A to zablokovalo na léta schvalování ÚR.
Nějaký pokus o ÚR proběhl již předtím, ale asi to bylo hodně hanebně připravené resp. nepřipravené, protože to Běchovice snadno shodily na tom, že tam bylo napsáno, že to defacto z jejich obytné čtvrti nedaleko křižovatky s I/12 udělá podřadnou hlukovou oblast. Opět možná neformuluju přesně, ale rámcově to takto bylo.
Nějaký pokus o ÚR proběhl již předtím, ale asi to bylo hodně hanebně připravené resp. nepřipravené, protože to Běchovice snadno shodily na tom, že tam bylo napsáno, že to defacto z jejich obytné čtvrti nedaleko křižovatky s I/12 udělá podřadnou hlukovou oblast. Opět možná neformuluju přesně, ale rámcově to takto bylo.
Když už to vypadá tak super pozitivně, podíval jsem se ze zvědavosti na situační výkresy VDZ v rámci MUK Modletice. Zajímalo by mě, jestli je to už ve stavu "přes to nejede vlak", nebo tam je ještě prostor pro nějaké optimalizace? Minimálně tyhle dvě místa mi přijdou jako zbytečné brzdy provozu. Je nějaký zásadní problém ubrat nadbytečný pruh z té druhé strany? Jasně, byl by tam oblouček, ale myslím, že by to fakt pomohlo a že teda zrovna provoz Praha-511 fakt nepotřebuje přímý průjezd...
Chystám se tudy relativně pravidelně jezdit, tak mě to dost zajímá.
To už se tady probíralo. U prvního problemtatického místa by za mě bylo nejmenší zlo zavřít rampu D0 (jih) -> exit 12. Doprava z D0 to může otočit na Exitu 8. Zajížďka je to podle map na 5-10 minut.
Alternativně to jde vzít přes exit Lipany, kde to časově může vycházet ještě líp, jen to ve vyhledávači asi jen tak nezměřím
Alternativně to jde vzít přes exit Lipany, kde to časově může vycházet ještě líp, jen to ve vyhledávači asi jen tak nezměřím
Ten druhý obrázek je přesně ukázka, jak se to nemá dělat. Bože můj to jsou jelita. Tak prvně tu dopravu rozjedu ve dvou pruzích a místo kapacitního připojení to za chvilku zase rvu do jednoho. Jo, to dává smysl...
Mimochodem, je zde tolik místa než se připojuje hlavní rampa z D1, že se měl prvně samostatně připojit ten kolektor, délka připojováku cca 250 m a ještě předtím je i dost místa na nabrání rychlosti.
A pak měla teprve přilehnout rampa z D1, a to správně 2-pruhová, jak je v plánu. Nechápu, proč se to tak nepostaví, to že už to stojí nachystané již 15 let je úplně jedno, měli to trošku přestavět, místa je na to habaděj co se týče délky, a neříkejte mi, že přídatný pruh nevleze na hlavní trasu okruhu společně se dvěma průběžnými.
A kdyby nevlezl, měli by to přestavět i s tím SDP mezi hl.tr. a kolektorem.
Takhle se měl připojit kolektor prvně: https://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalen ... 30342&z=17
Mimochodem, je zde tolik místa než se připojuje hlavní rampa z D1, že se měl prvně samostatně připojit ten kolektor, délka připojováku cca 250 m a ještě předtím je i dost místa na nabrání rychlosti.
A pak měla teprve přilehnout rampa z D1, a to správně 2-pruhová, jak je v plánu. Nechápu, proč se to tak nepostaví, to že už to stojí nachystané již 15 let je úplně jedno, měli to trošku přestavět, místa je na to habaděj co se týče délky, a neříkejte mi, že přídatný pruh nevleze na hlavní trasu okruhu společně se dvěma průběžnými.
Takhle se měl připojit kolektor prvně: https://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalen ... 30342&z=17
Exit Lipany ti pro příjezd do těch průmyslových areálů bude docela k ničemu a honit nákladní dopravu otočkou na Exit 8 je taky "broskvovina".Adam108 píše: ↑15.8.2024 16:46:48 To už se tady probíralo. U prvního problemtatického místa by za mě bylo nejmenší zlo zavřít rampu D0 (jih) -> exit 12. Doprava z D0 to může otočit na Exitu 8. Zajížďka je to podle map na 5-10 minut.
Alternativně to jde vzít přes exit Lipany, kde to časově může vycházet ještě líp, jen to ve vyhledávači asi jen tak nezměřím![]()
Ne každý z D0 jih jede do Říčan.
Já bych ani tak v tuhle chvíli neřešil nějaké změny stavebního provedení, to je složité a na dlouho. To, o čem jsem jen přemýšlel bylo, zda je VDZ součástí projektu do té míry, že s ním zkrátka nejde nic dělat a musí to takhle být namalované. Od jaké úrovně dokumentace je to stanoveno? Díky.Aram96 píše: ↑15.8.2024 17:15:00 Ten druhý obrázek je přesně ukázka, jak se to nemá dělat. Bože můj to jsou jelita. Tak prvně tu dopravu rozjedu ve dvou pruzích a místo kapacitního připojení to za chvilku zase rvu do jednoho. Jo, to dává smysl...
A pak měla teprve přilehnout rampa z D1, a to správně 2-pruhová, jak je v plánu. Nechápu, proč se to tak nepostaví, to že už to stojí nachystané již 15 let je úplně jedno, měli to trošku přestavět, místa je na to habaděj co se týče délky, a neříkejte mi, že přídatný pruh nevleze na hlavní trasu okruhu společně se dvěma průběžnými.A kdyby nevlezl, měli by to přestavět i s tím SDP mezi hl.tr. a kolektorem.
VDZ v projektu finále není, nebo alespoň nemusí být. Policie respektive pro dálnici ministerstvo vnitra to už určitě viděli a připomínkovali v rámci jednotlivých stupňů dokumentace, ale před finálním stanovením místní úpravy provozu to budou ještě schvalovat. Ale nevím o nikom, kdo by mohl iniciovat nějaké upravení VDZ - Zhotovitel k tomu moc důvod nemá, tedy buď ŘSD nebo samo MV. Přesný rozsah účastníků řízení nevím.Stanley píše: ↑16.8.2024 14:59:59Já bych ani tak v tuhle chvíli neřešil nějaké změny stavebního provedení, to je složité a na dlouho. To, o čem jsem jen přemýšlel bylo, zda je VDZ součástí projektu do té míry, že s ním zkrátka nejde nic dělat a musí to takhle být namalované. Od jaké úrovně dokumentace je to stanoveno? Díky.
Dopravní značení na dálnici stanovuje Ministerstvo dopravy, tam si s tím určitě dobře poradí
MV jen doporučuje...
Stanely: ta změna, o které jsem psal já, je vše v rámci pozemků samotné dálnice, to by byla formalita to postavit jinak. Klidně ať tu úpravu udělají chvilku před dokončením, smysl by to myslím si dávalo. Na x místech se to takto totiž plánuje, nechápu, proč ne tady. Proč se naprosto hloupě táhne kolektor až kdovíkam, a pak kvůli němu se primární rampa křižovatky připojuje pravým pruhem ani ne na 100 metrech. Tak že umíme dobře prasit křižovatky, to není nic nového ...
Spoléhat ve věci správných délek a počtu pruhů v dálničních MÚK na MV nebo MD je úplná sranda. Musí to zařídit ŘSD, jiná cesta není, ti na ministerstvech v tomto netuší, která bije.
Spoléhat ve věci správných délek a počtu pruhů v dálničních MÚK na MV nebo MD je úplná sranda. Musí to zařídit ŘSD, jiná cesta není, ti na ministerstvech v tomto netuší, která bije.
Člověku to fakt hlava nebere, že ta rampa od Brna směr 510 není hlavní směr, který plynule přejde v ten třetí pruh okruhu, když sem je to jen 2+2... 
Aktualizovaný grafík.
Opět 511 modrá vs 1109, posunů je aktuálně 36 vs 45.
Kam to směřuje nechť si každý posoudí...
Opět 511 modrá vs 1109, posunů je aktuálně 36 vs 45.
Kam to směřuje nechť si každý posoudí...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Pánové, jsem opravdu sám, komu se i přes 6 pokusů odkaz neotvírá ? Že by fakt na jihu byla diskriminace ?