Dobrý den / Ahoj,
jsem tu relativně nový, sleduji informace i diskuze zde ohledně rozšíření D1 Kývalka - Holubice, protože jsem z Bosonoh a jezdím do práce na Černovické terasy. Takže každodenní kolony si užívám dosyta

. Zrovna sjezd Černovická terasa mě zajímá nejvíc, protože ji mám, jak říkám "za barákem", pracuji hned za plánovaným sjezdem. Nicméně mě zajímá i řešení MÚK Kývalka, protože máme rodinu na Vysočině a jezdíme tam celkem často, takže tuto MÚK využíváme pro nájezd i sjezd z D1. A také často jezdíme z Bosonoh do Troubska pod dálničním mostem D1-224 přes silnici III/15274. A teď konečně k mé otázce (omlouvám se za úvodní román, ale chtěl jsem uvést kontext). V info letáku je napsáno, že tento most bude zbourán a silnice bude přeložena (oficiální text níže). Máte k tomu někdo nějaké informace, nákresy apod.? Chtěl jsem vložit obrázek, ale nejde mi to.
Výtah z Info-letáku 3.3.2025 (bylo uvedeno i dříve)
Dálniční křižovatka Bosonohy v km 188,5 s připravovanou kapacitní komunikací I/73 Brno–Moravská Třebová a „D52 Brno, Jižní tangenta včetně zkapacitnění D2“ není součástí stavby. Následuje dálniční most přes silnici III/15274 v km 188,404, který bude zbourán a silnice bude přeložena.
Jedná se mi o most mezi Bosonohy - Troubsko přes silnici III/15274
https://letaky.rsd.cz/Upload/Stavby/14/ ... :44:11.629