[D3] 0311 Třebonín-Kaplice nádraží (v provozu)
Re: D3 0311 Třebonín-Kaplice nádraží (výstavba)
Ja tipuju, ze do CB bude popularni D4, protoze pro spoustu lidi to znamena se vyhnout prekonavani Prahy a dobyvani Benesova. Navic to bude casto koncentrovane do odpoledni/sobotni ranni spicky. Takze ta uspora na zactku bude velika.
Zpatky naopak tipuju D3, protoze sjizdet u CB se nikomu moc nebude chtit. Kor kdyz to po dalnici bude odsejpat a Milicin jeste daleko.
Zpatky naopak tipuju D3, protoze sjizdet u CB se nikomu moc nebude chtit. Kor kdyz to po dalnici bude odsejpat a Milicin jeste daleko.
No podle toho jestli se dřív stihne 2+1 Písek - Pištín nebo D3 v Středočeském kraji.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Na tyhle stránky, nebo do diskuze na prapůvodní stránky, přispívám skoro dvacet let, tak to mě další pětiletka nevytrne a počkám si
Pokud bude čb - Písek v uspořádání 2+1, tak to jistě hodně pomůže, avšak nutně i MÚK. Pokud totiž něco urychlilo dopravu mezi Mirošovice a Benešovem, tak střídavý pruh samozřejmě ano, ale ještě více kompletní předělávky na MÚK...
Že to bude na I/3 náročný o tom žádná. Ale bude možnost alespoň nějaké volby Michale. Teď je to bohužel dané.
Že to na I/3 Miličín - D1 to bude po dostavbě D3 náročný je mi jasný už od začátku, jenže něco podobného si zažije I/4 v úseku Strakonice - SRN po dostavbě D4.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
Zdá se vám, že je to možné za 4 měsíce dodělat ? Nějak je tam ještě hoooodně práce ….
Podle mne to je naprosto nereálné. To není na čtyři měsíce práce.
To se stihne s prstem v nose... Schválně jsem si našel video od BananaDronu z D6 Krupá přeložka z dubna (tj. také cca 4 měsíce před zprovozněním) a od tohohle úseku D3 se to moc neliší. Také tam na spoustě úseků ještě nebyl ani asfalt.
Stále se ptám, proč jim stavba trvá tak dlouho.
Tento úsek byl zahájen 02/2022, takže poměrně běžná doba stavby, nebo v čem je problém?
Barone, moc díky za video.
Co tu nervujete, vždyť je to prakticky hotové, všechny složitě zakládané stavby na úseku stojí, dálnice komplet v niveletě, dokonce 80% vyasfaltováno. Doasfaltovat zbytek, montáž zábradlí a cedulí, v prosinci obrusná vrstva, pruhy a jedem.
Co tu nervujete, vždyť je to prakticky hotové, všechny složitě zakládané stavby na úseku stojí, dálnice komplet v niveletě, dokonce 80% vyasfaltováno. Doasfaltovat zbytek, montáž zábradlí a cedulí, v prosinci obrusná vrstva, pruhy a jedem.
Jak osvěžující bylo sledovat D6 kolem Krupé, nebo třeba D11 kolem Jaroměře, kde se čekalo na 1106. Vše zelené, dálnice nalajnovaná, hotová. Tyhle zimní otevíračky jsou fakt na prd, není to prostě ono.
Co se vám zdá horší : některé části D55 nebo toto ? 
Další část letu Petra D. od Kaplice nádraží do ČB
Opět průlet od Petra D., děkujeme.
Nebo možná čte fórum.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Budete se stavebními pracemi na tomto úseku hotovi do Vánoc? Co je třeba do té doby ještě udělat?
Otevření je plánováno na 21. prosince 2024.
Zvládnete to? Zdá se, že je před námi ještě hodně práce.
Skutečně se váš dotaz týká tohoto úseku stavby? Nebo celé aktuálně dokončovaného D3 ? Protože zrovna tento úsek se zdá být připraven k předčasnému užívání. Celý jsem si ho před třemi týdny projel na kole a něčeho zásadního pro odložení otevření jsem si nevšiml... Nebo?
(Btw. Během posledních slunných víkendu letošního podzimu, to na trase D3 vypadalo jako při Le Tour Grand Départ
Mám na mysli pouze úsek Třebonín - Kaplice Nadřazí Protože v posledním videu Petra D. se některé mosty ani nezdály být izolované a chyběly ještě svodidla apod.
Video je staré měsíc, pár izolací, povrchů, svodidel a dopravního značení není za dobu přes dva měsíce problém stihnout, celá hrubá stavba je hotová už delší dobu. Po zprovoznění budou mít ještě další rok na dokončení prací na okolí, finální úpravu zeminy, výsadbu zeleně atd. Při posledních kontrolních dnech byl termín 21.12.2024 potvrzen ministrem dopravy, hejtmanem a ředitelstvím silnic a dálnic. Viz https://x.com/MatlRadek/status/1849057718373347424