D52 Pohořelice – Mikulov – Rakousko
-
1975
Re: D52 Pohořelice – Mikulov – Rakousko
Ano, myšlen byl Drasenhofen. Je irelevantní, jestli na něco čekají, nebo ne (mimo jiné to rozběhnout pak v dnešní rakouské zelené realitě nebude taky jen tak). Prostě dnes tam dálnice není. Tečka.
Při průjezdu po A5 hned za hranicemi si představuji ,jak z tohoto budou dělat čtyřpruh 
- Přílohy
-
- Snímek obrazovky 2024-09-04 124744.jpg (126.12 KiB) Zobrazeno 3389 x
Tipnul bych si že o pár metrů vedle prostě udělají druhý tubus a bude z toho ekodukt už teď je nad tím nějaká louka. Všechny ostatní nadjezdy a most už přípravu pro druhý pruh mají.
Já si kdysi dal tu práci a psal na Asfinag a ti mi odepsali, že to je opravdu poloviční profil a že vše je pro rozšíření na 2+2 zohledněno. A že i ten zelený most půjde snadno rozšířit, že se snad jen ubourají ta vnitřní "křídla". Ono to samozřejmě úplně bez vlivu na dopravu být nemůže, protože ten kousek B7 se s tou novou dálnicí musí nějak vykřížit. A třeba ten nájezd na kruhový objezd směr Mikulov podle mě bude sjezdová rampa a dálnice se bude stavět rovně, takže nějaké omezení tam jistě bude. Ale jako pořád lepší než u nás. To, že se tam ve čtvrtek a v pátek pravidelně stojí není problém rakouské strany, ale kruhového objezdu u Billy...
Je rozdíl, pokud postaví jen obchvat kvůli tomu, že toho víc neplánují, nebo kvůli tomu, že my jsme blbci co to za 30 let neposunuli ani o metr a čekají na nás s plným profilem. Uuuuf, ono už je to fakt téměř 30, musel jsem to přepsat z 20.1975 píše: ↑4.9.2024 8:59:03 Klasiká mediální lež, že "rakouská strana má dálnici už od roku 2019" - žádná "dálnice" až na hranice na rakosuké dosud nevede, obchvaty jsou jen "obyčejné dvoupruhy".
A jinak je to fakt bizár. Celé se to opakovalo, aby to Rakušani věděli dopředu a aby bylo tlumočení do němčiny, ale stejně od nich nikdo nedorazil...
Btw, EIA třeba k rakouským úsekům ke Dvořišti s eprojednávala s tlumočením do češtiny? .o)
Je to bizár, nicméně to uspořádali kvůli předchozím odvoláním atd. kvůli té rakouské odnoži DZ.
U té EIE na S10 by mě to také zajímalo ..
-
1975
Říkají tam: "Rakušani už dálnici k hranici mají". A to je prostě lež. Nemají. Stejně jako my ji nemáme do Polska na D11, například.
Neřeším důvody, pocity. Vadí mi nepřesnost ve faktech, a to, že je tak trochu záměrná.
A přesně, jakmile se dokončí D3 na naší straně na hranice, nebudou reportáže "rakušani tam ještě nejsou, ale "stále chybí D3 ve středních Čechách".
Neřeším důvody, pocity. Vadí mi nepřesnost ve faktech, a to, že je tak trochu záměrná.
A přesně, jakmile se dokončí D3 na naší straně na hranice, nebudou reportáže "rakušani tam ještě nejsou, ale "stále chybí D3 ve středních Čechách".
To je takova ceska mrkvicka pro osliky, ze „Rakousko ceka na to, jak to v CR dopadne“. Ho*no, nejaka dalnice pro tranzit je jim ukradena. Prechodovy bod je davno znamy, klidne mohli A5 dostavet az na caru stejne jako se stavi az na caru ceska D3 a na rakouske budou ještě roky koprivy a lebeda. Ale pokud se někdo povazuje za blbce a potřebuje munici k sebebicovani, sky is the limit…
No na druhou stranu, není nejspíše nikde nic smluvně, takže ČR se klidne může rozmyslet, že to udělá jinak, že rozvětví D2 u Břeclavi a kolem Valtic dotáhne k hranici. K čemu pak bude Rakušákům dálnice k hranici s Mikulovem, když provoz půjde jinudy. Je to naopak hospodárné řešení.mts píše: ↑5.9.2024 8:26:25 To je takova ceska mrkvicka pro osliky, ze „Rakousko ceka na to, jak to v CR dopadne“. Ho*no, nejaka dalnice pro tranzit je jim ukradena. Prechodovy bod je davno znamy, klidne mohli A5 dostavet az na caru stejne jako se stavi az na caru ceska D3 a na rakouske budou ještě roky koprivy a lebeda. Ale pokud se někdo povazuje za blbce a potřebuje munici k sebebicovani, sky is the limit…
Ale realita může být i jak píšete, do toho my nevidíme.
Pokud vim tak prechodovy bod A5/D52 je smluvne dany uz radu let.
To jsi "kapánek" úplně mimo.mindik píše: ↑5.9.2024 9:20:00No na druhou stranu, není nejspíše nikde nic smluvně, takže ČR se klidne může rozmyslet, že to udělá jinak, že rozvětví D2 u Břeclavi a kolem Valtic dotáhne k hranici. K čemu pak bude Rakušákům dálnice k hranici s Mikulovem, když provoz půjde jinudy. Je to naopak hospodárné řešení.mts píše: ↑5.9.2024 8:26:25 To je takova ceska mrkvicka pro osliky, ze „Rakousko ceka na to, jak to v CR dopadne“. Ho*no, nejaka dalnice pro tranzit je jim ukradena. Prechodovy bod je davno znamy, klidne mohli A5 dostavet az na caru stejne jako se stavi az na caru ceska D3 a na rakouske budou ještě roky koprivy a lebeda. Ale pokud se někdo povazuje za blbce a potřebuje munici k sebebicovani, sky is the limit…
Ale realita může být i jak píšete, do toho my nevidíme.
Jinak dodám, že taky úplně nechápu, proč to nepostavili rovnou celé, to je věc druhá. Ale slovíčkařit a hanobit média kvůli tomu, že napíšou, že Rakousko čeká na nás, je také chucpe. Prostě to tak je. Je to jedna z mála věcí, kde z ČR média dělají blbce oprávněně. Většinou vytváří ve čtenářích pocity české malosti a negativismu neoprávněně.
-
1975
Je mi jasné, že admin brzo zasáhne, ale motáš dvě věci. Fakta - Rakousko NEMÁ dálnici k hranicím, a pokud to média říkají, tak lžou. A pocity - kdo na koho čeká. Fajn, na to ať má každý názor. Ale nemotejme fakta a názory.
No dobře, uznávám, mohli by to napsat lépe.
třeba to nakonec dopadne tak, že po dostavění rozestavěné části D55+ obchvatu Břeclavi, naroste počet osobních aut mezi reintalem a groskrutem do takové míry že se dříve dostaví odbočka z A5 anebo aspoň lepší silnice s obchvaty v této trase. V příším roce uvidíme. Velká část D55 se dokončí a křižení D1/D2 v brně se rozkope. Myslím že pro velkou část moravy plus tranzit z PL jasná cesta na jih
Dobře, uznávám, že dohoda asi existuje, ale na politické úrovni, potažno konceptuální. Ale od dohody, smlouvy se dá většinou odstoupit. Ale to už je teorie. Nicméně my nemáme ani schválený projekt(SP), tudíž se vlastně neví přesná poloha, kam by to mohli v AT dotáhnout. Jsou to každpopádně moje domněnky, pokud máte někdo přistup ke smlouvám, tak sem s informacemiAram96 píše: ↑5.9.2024 11:43:05 To jsi "kapánek" úplně mimo.
Jinak dodám, že taky úplně nechápu, proč to nepostavili rovnou celé, to je věc druhá. Ale slovíčkařit a hanobit média kvůli tomu, že napíšou, že Rakousko čeká na nás, je také chucpe. Prostě to tak je. Je to jedna z mála věcí, kde z ČR média dělají blbce oprávněně. Většinou vytváří ve čtenářích pocity české malosti a negativismu neoprávněně.
Každopádně, zajímavý je i příspěvek Martyse, i když teda dálnice tamtudy nejspíš nikdy nepůjde.
Ale abych to shrnul, ano přesné to od medií není, ale AT se nedivím, že to udělali takto.
Existuje stejny typ dohody jako v pripade D3 u Dolniho Dvoriste. Tam RSD stavi skoro az k hranici, udela provizorni sjezd na starou silnici a ten se zrusi az Asfinag dostavi tu jejich rychlostku z druhe strany. Stejne tak to mohl Asfinag udelat v pripade A5 ale vykaslali se na to. Cemu na tom porad nerozumite?
Konkrétní smlouvy neznám, ale těžko si představit, že budeme stavět část mezinárodní dálnice za miliardy, aniž by existovala dohoda o dálničním pokračování na druhé straně hranice. Konkrétně D52 a A5 je součást E461.
Já se tomu půlprofilu na Rakouské straně divím, moc peněz tím moc neušetřili a navíc průjezd Drasenhofenem může být za určitých okolností lehce rychlejší než jízda po obchvatu. Už se to tady někde před delší dobou řešilo.
Já se tomu půlprofilu na Rakouské straně divím, moc peněz tím moc neušetřili a navíc průjezd Drasenhofenem může být za určitých okolností lehce rychlejší než jízda po obchvatu. Už se to tady někde před delší dobou řešilo.
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Proč by si helmuti stavěli plný profil s předstihem když na naší straně nebyl leta vidět ani reálný termín, natož nějaká snaha?
Je rozhodně lepší si postavit půlprofil a provozovat jej jako obchvat, než sice s nižšími náklady postavit plný profil a pak pálit OPEX celé desetiletí na provozu dálnice končící v okresce u pepíků.
Je rozhodně lepší si postavit půlprofil a provozovat jej jako obchvat, než sice s nižšími náklady postavit plný profil a pak pálit OPEX celé desetiletí na provozu dálnice končící v okresce u pepíků.
Smlouva určuje přesný hraniční bod. Protože původně česká strana chtěla dálnici vést okolo Nového Přerova, ale rakouský tlak na Mikulov byl silnější.
Kdyby po revoluci řekli Rakušané, že postaví A5. Mohlo se to postavit v 90. letech najednou spolu s úsekem Rajhrad - Pohořelice. A nemusela se dělat rekonstrukce Pohořelice- Rakousko na S 11,5.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Máme zde více úhlů pohledu a taky pěknou hru se slovíčky. Obchvat Drasenhofenu je značen jako A5. Pokud někdo řekne či napíše, že A5 je až na hranice, není to pravda (nebo lze říct, že to je lež, jak kdo chce). Rakouská A5 končí ca 1,5 km od hranic. A to už pak záleží na formulaci konkrétní věty a chuti to vnímat kladně, či naopak negativně, jestli chcete vnímat 1,5 kilometru jako nepřekonatelnou vzdálenost, srovnatelnou se stavem D52 u nás... Že postavili jen poloviční profil, je čistě jejich věc. Je to podle mě kompromis mezi nechutí stavět nové dálnice (hlavně tam, kde chybí několik desítek km navazující dálnice u sousedů k propojení) a nutností vyřešit dopravu v Drasenhofenu. Pro někoho kočkopes, pro mě třeba legitimní řešení. Ano, může se stát, že my budeme s plným profilem na "čáře" a oni nic. Ale to žádné dopravní problémy představovat nebude, protože jediným problémem obchvatu Drasenhofenu (A5) v jeho stávající podobě je chybějící obchvat Mikulova v jakékoli podobě.
Zkusil jsem Google a napsalo mi to: provozní náklady.
Rakouska A5 konci 10 km od hranic na exitu 47. Obchvat Drasenhofenu je jen 2 pruhova silnice (byt oznacena jako dalnice). Podle logiky "Rakousko dotahlo svou dalnici az na hranice" lze kontrovat "Ceska D52 je kompletni s vyjimkou poslednich 30 km pred hranicemi". Ale dosti hry se slovicky...
No když chcete své pocity nadřazovat svislému dopravnímu značení, tak prosím...
Hlavně to pak nezapomeňte vysvětlit policii, že to je důvod, proč tam nemáte známku. 
Jo, ta dvoupruhova silnice s vignettepflicht je taky pekna krivarna. My tu resime desitky kilometru dalnic bez poplatku a rakusaci vybiraji poplatek i za tuhle nedalnici...