I/34 Lišov - Vranín
-
Tom od Budějc
Re: I/34 Lišov - Vranín
Na křížení silnice Lišov-Zvíkov s budoucím obchvatem včera asfaltovali bypass. Předpokládám, že kvůli stavbě mostu se bude tento kousek objíždět...
-
Tom od Budějc
Přes silnici z Lišova do Zvíkova se již připravuje most budoucího obchvatu.
-
Tom od Budějc
Letecké snímky stavby obchvatu: https://ze-vzduchu.cz/fotografie-zajima ... 7nE7hT7M8s
-
Tom od Budějc
Tak nám na obchvatu roste první most (přes silnici z Lišova do Zvíkova).
-
Tom od Budějc
Nové video od Petra D.
Dnes projeto, OK u Klaudy už je prakticky hotová a čeká na zprovoznění to samé podjezd na II/634. Víc vlastně moc nevím co říct, mám celý průjezd stavbou natočený ale kvůli rozklepanosti je to v podstatě neplublikovatelné....
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
-
Tom od Budějc
Sestava dvou OK Na Klaudě je již několik dní v provozu, jen se na ně nedá odbočit od Lišova. Pouze od ČB. Píšou tam ale, že se dá jet jen do průmyslové zóny Jivno, ale ne na Rudolfov. A takto to asi delší dobu zůstane, protože již několik dní se na tomto úseku vůbec nepracuje.
Já právě vůbec nepochopil kudy jet, chvilku to vypadalo že se má jet na OK. Potom se tam zjevila původní I/34 na Lišov... hroznej bordel zase.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
Ono to na Klaudě vypadá jako dva kruháky, ale je to jenom jeden...
Pěkně je to vidět i na dalším videu od Petra D.:
Pěkně je to vidět i na dalším videu od Petra D.:
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Petr D. se po D3 proletěl i na Lišov
Jinak díky počtu dopravních staveb okolo Budějc si zjevně všimla i Armáda ČR, bo tu už několik dní z místního letiště startují dvě L-159 a dokonce létají v trase budoucí D3 + reko I/20.
Nějak tomu nerozumím - buď nacvičují bombardování vozidel s emisní normou EURO 4 a nižší, nebo filmují a RedBaron má nekalou konkurenci....
Nějak tomu nerozumím - buď nacvičují bombardování vozidel s emisní normou EURO 4 a nižší, nebo filmují a RedBaron má nekalou konkurenci....
Jde o cvičení Ample Strike 2024, v ČB jsou čtyři Alky. Mohli by nacvičit přistávání na dálnici 
Mezi Lišovem a Štěpánovicemi byl provoz převeden na nově zbudovanou část a stará silnice je pod budoucí MUK uzavřena.
Byla k tomu i tisková zpráva: https://kraje.rsd.cz/jihocesky/stavba-l ... vnim-tahu/
@martas Díky za link. Jel jsem tam včera v noci a trošku mě to (v dobrém) překvapilo. Jsem zvědav na to, kdy se vrhnou na úpravu napojení Ledenické u Bestu. Tu používám poměrně často tak si to musím pohlídat. Podle té tiskové zprávy by to mělo být poměrně brzo. Štěrkový podklad už tam je...
-
Tom od Budějc
Akorát pro kamiony je na té nové části trochu nepříjemnost, kolikrát se musí zastavit protisměr, aby si mohl kamion nadjet. Je třeba s tím počítat. Doufám, že toto provizorní řešení nebude trvat dlouho...martas píše: ↑14.10.2024 12:38:31Byla k tomu i tisková zpráva: https://kraje.rsd.cz/jihocesky/stavba-l ... vnim-tahu/
V článku se píše i o brzkém převedení konce 4-proudovky na Klaudě na tu novou kruháčovou osmičku. Ale podle stavu stavby to zas tak na brzké připojení nevypadá... Zatím se dost intenzivně hrabou na kraji lesa až za Klaudou.
-
Tom od Budějc
Z Lišova do Zvíkova se už jezdí pod novým mostem. Na stavbě se pracovalo i včera v neděli.
Opět díky Petrovi
Ta provizorka před Lišovem 3x 90st. za roh je hrozná... to tam nemohly být jiné úhly a poloměry? A stále trvající zákaz odbočení od Lišova vlevo na Rudolfov v místě okružky, když tam roky byl, to je taky bída...
A něco pozitivního - objevila se informace o potvrzeném termínu otevření - konec června 2025. Přijde mi to odvážné, ale zima je dobrá, staví se celou dobu, každý den od rána do večera.
A něco pozitivního - objevila se informace o potvrzeném termínu otevření - konec června 2025. Přijde mi to odvážné, ale zima je dobrá, staví se celou dobu, každý den od rána do večera.
Nemá prosím někdo tušení kdy se zhruba začne s přestavbou křižovatky u Vranína? Myslím tu kde se odbočuje na Ledenice a Římov.