I/16 Nová Paka - obchvat
Re: I/16 Nová Paka - obchvat
Dnes jsem šel ještě dofotit pátý odstřel nad estakádou.Vyskočilo to ze země tak o 1,5 m.Vrtají se otvory pro další pole,tentokrát ve dvou vrtacích soupravách.Tu druhou přivezli od Vrchoviny.Stopnul jsem vrtání,takže 3 metry vyvrtá za 45 sekund.Bagr Volvo nakládá auta,která vozí zeminu směrem k Vidochovu.Na estakádě jsou poloviny skruže smontovány a zbývá je výškově usadit.Na dnešní závěr alba jsem dal 3 fotky vojenského vrtulníku Mi 8,který letěl směrem na Krkonoše.
PS:Na dvou záběrech je vidět rameno teleskopického jeřábu Liebherr od Hanyše ve městě.Nevím to na 100%,ale je to ten samý jeřáb,kterého jsem fotil včera před estakádou.Koho zajímá jak se rozebírá věžový jeřáb,tak může mrknout na dnešní album na Rajčeti.
PS:Na dvou záběrech je vidět rameno teleskopického jeřábu Liebherr od Hanyše ve městě.Nevím to na 100%,ale je to ten samý jeřáb,kterého jsem fotil včera před estakádou.Koho zajímá jak se rozebírá věžový jeřáb,tak může mrknout na dnešní album na Rajčeti.
- Přílohy
-
- 101_8398 (1).jpg (242.94 KiB) Zobrazeno 3403 x
Tady ještě máte včerejší letecký pohled z dronu Etana na stav prací OK Vidochov.
Po původní silnici I 16 se už nedá jezdit.Dělá se větev směrem k benzínové stanici.(vpravo dole).
Po původní silnici I 16 se už nedá jezdit.Dělá se větev směrem k benzínové stanici.(vpravo dole).
- Přílohy
-
- obchvat 17.9.2024 OK Vidochov.jpg (225.11 KiB) Zobrazeno 3354 x
Těm demontážníkům jeřábu se hlava z výšek moc netočí... 
Mě bylo špatně,jen když jsem je viděl přes foťák.
Ti chlapi mají pud sebezáchovy posunutý někam úplně jinam.
Dnešní průlet na Vidochovem. Co nevidět zmizí semafor směrem na Novou Paku a bude se opět jezdit i na čerpací stanici.
Dnešní album jsem začal od úplného začátku - nultého kilometru.Na začátku trasy je položen asfalt.Na podchodu se od minulého focení moc nezměnilo.Další záběry jsou z nájezdu na obchvat od Nové Paky s vybudovanou autobusovou zastávkou Kumburský Újezd.Pokračují betonářské práce na mostních opěrách.Na zářezu za mostem spadlo po víkendovém větru asi 6 stromů.Na bočních stranách nadjezdu ve Studénce je nastříkaný hydroosev,který už začíná klíčit.Na začátku Heřmanic pokračují práce na mostu.Na začátku násypu bagr odtěžoval zeminu ještě v 16.30,na ostatních úsecích už byl klid.Začíná se armovat podchod pro pěší v Heřmanicích.Pokračují betonářské práce na mostu přes železniční trať.Na závěr alba opět zvířátka,když jsem fotil most v Heřmanicích tak se za mě na louku se přišly pást 2 srny.
Na fotu je nastříkaný hydroosev na náspu na nadjezdu.
Na fotu je nastříkaný hydroosev na náspu na nadjezdu.
- Přílohy
-
- 101_8517 (1).jpg (345.72 KiB) Zobrazeno 2971 x
Začátek úseku vypadá na zprovoznění do poloviny příštího měsíce. Na druhé straně kompletní zprovoznění 07/25 bude ještě slušná hoňka. Silná či slabá zima rozhodne o výsledku...
Na začátku stavby obchvatu jsou položeny 2 podkladové vrstvy.Finální povrch by se měl dělat,až to bude kompletně hotové.Největší zdržení je teď asi na tom zářezu.Všechny odstřely se musí nadrtit a dál k posedu to snad zvládne bagr.Musíme držet pěsti,aby bylo dobré počasí.
Dnes jsem ještě fotil,kde jsem včera přestal.Na mostě přes rybník se pracuje na opěrách.Na nájezdu na obchvat od štikovské OK a na křižovatce se mají příští týden pokládat základové vrstvy asfaltu.Na estakádě se frézuje nebo brousí betonový povrch a jeřáb zdvihá nějakou konstrukci na mostní svršek.I v sobotu jela drtička.Další pole je navrtané a připravené k pondělnímu odstřelu.Jedna vrtná souprava je zaparkovaná před pilířem,protože chlapi teď musí odjet a vrátí se asi za tři týdny.Na prvním přesýpaném mostu se provádí navařování lepenky.Nafotil jsem i detail speciální lžíce bagru a opravený čep.Dnes byla dobrá viditelnost,tak na závěr pár detailů Krkonoš.
Na snímku poslední úpravy před asfaltováním.
Na snímku poslední úpravy před asfaltováním.
- Přílohy
-
- 101_8609 (1).jpg (291.72 KiB) Zobrazeno 2852 x
Dvě srovnávací fotky z rybníka Zaďák.Trošku tam něco přibylo.
První foto 27.12 2023,druhé 21.9.2024
První foto 27.12 2023,druhé 21.9.2024
- Přílohy
-
- P1170765 (1).jpg (284.09 KiB) Zobrazeno 2719 x
-
- 101_8591 (1).jpg (263.82 KiB) Zobrazeno 2719 x
Krásné počasí,tak hurá fotit.Na násypu se pokládají vrstvy kameniva.Na estakádě se montují přípravky na betonování říms a jeřáb to opět zvedá na mostní svršek.Na zářezu měla drtička menší poruchu,tak se spravovalo.Od strojníka nakladače jsem se dozvěděl,že už se od začátku střílení odtěžilo
17 000 tun horniny.Už se do práce zapojil i pásový dopravník.Dále k posedu se dnes střílelo šesté pole.Teď bude měsíc pauza.U posedu bagr těžil další materiál a auta to odvážela směrem k Vidochovu.Buldozer upravoval šikminy zářezu a nahrnoval to pod bagr.Některá nákladní auta jezdila až k drtičce a tam do nich nakladač sypal nadrcený materiál.Pokračují práce na bednění na skruži.
17 000 tun horniny.Už se do práce zapojil i pásový dopravník.Dále k posedu se dnes střílelo šesté pole.Teď bude měsíc pauza.U posedu bagr těžil další materiál a auta to odvážela směrem k Vidochovu.Buldozer upravoval šikminy zářezu a nahrnoval to pod bagr.Některá nákladní auta jezdila až k drtičce a tam do nich nakladač sypal nadrcený materiál.Pokračují práce na bednění na skruži.
- Přílohy
-
- 101_8966 (1).jpg (220.19 KiB) Zobrazeno 2451 x
Srovnávací foto z mého prvního focení stavby obchvatu,16.9. to bylo přesně 1 rok.
První fotka je ze dne 16.9.2023 - jedna z největší vrtných souprav Bauer BG 45 vrtá piloty pro pilíře mostu.Druhé foto je 23.9.2024 - a most stojí!
První fotka je ze dne 16.9.2023 - jedna z největší vrtných souprav Bauer BG 45 vrtá piloty pro pilíře mostu.Druhé foto je 23.9.2024 - a most stojí!
- Přílohy
-
- P1170356 (1).jpg (242.44 KiB) Zobrazeno 2409 x
-
- 101_8780 (1).jpg (213.29 KiB) Zobrazeno 2409 x
Volvo s tridentem se fakt pěkně činí !
Díky hloubce zářezu se začíná budoucí pruh svižně zužovat...
Také se mi to zdálo hodně široké,ale když se půjde hluboko,tak to bude tak akorát.Mají to dobře spočítané a vyměřené.
Volvo s novou lžící pracuje slušně,po prvopočátečných problémech.Strojník je opravdu mistr a je radost na to koukat.Kdyby jezdilo ještě víc náklaďáků,tak to jde ještě rychleji.Včera byly nasazeny další 2 dumpery.(Ta speciální lžíce s tvrdokovem přišla na půl mega).
Na další dny slibují špatné počasí,tak jsem dnes vyrazil opět fotit.Pravděpodobně včera přijel na stavbu velký jeřáb Liebherr od Švestky.Na začátku estakády se montuje přípravek na betonáž říms.Na opačném konci se pokračuje v kompletaci bednění na skruži.Na stráň pod včelími úly se naváží spousty zeminy od posedu,že velký buldozer už není skoro vidět.Na zářezu se postupuje v odtěžování odstřeleného podloží.Na fotkách strojník posunuje drtičku i dopravník dál do zářezu.Bagr s kladivem upravuje boční šikminy.Velký bagr Volvo pokročil dál ke konci zářezu a malý buldozer upravoval terén.Na nájezdu na obchvat se dál naváží a finišer upravuje kamenivo pro podklad budoucího asfaltu.
Na fotkách je vidět roztrhané pískovcové podloží
Na fotkách je vidět roztrhané pískovcové podloží
- Přílohy
-
- 101_9135 (1).jpg (281.64 KiB) Zobrazeno 2040 x
-
- 101_9136 (1).jpg (205.66 KiB) Zobrazeno 2040 x
To je Etanův Trimble.
Bez těchto zeměměřičských přístrojů by to na stavbě nešlo.
- Přílohy
-
- 101_9117 (1).jpg (193.5 KiB) Zobrazeno 1966 x
Likasi já to myslel takhle : trident = trojzubec... 
Lžíce na tom velkém bagru připomíná Neptunův trojzubec.Z některých úhlů to vypadá přímo děsivě,zvlášť když to vidíte zblízka.
Strojník bagru pracuje bez optických zeměměřičských přístrojů,pokud ho tedy nenavádí přímo z "velína" v Praze.Zemina se odtěžuje postupně po vrstvách.
Strojník bagru pracuje bez optických zeměměřičských přístrojů,pokud ho tedy nenavádí přímo z "velína" v Praze.Zemina se odtěžuje postupně po vrstvách.
- Přílohy
-
- 101_8364 (1).jpg (168.63 KiB) Zobrazeno 1619 x
Svatováclavské focení jsem začal na rybníku Zaďák.Tam se odbedňovala opěra.Část jednoho pilíře u pneuservisu je vybetonovaná,druhý se bední.
Na násypu je položené a uválcované kamenivo.Povrch estakády se opět brousí, s obroušeným prachem si chlapi moc starosti nedělají - prostě ho vysypou z mostu dolů,jak jsem zachytil na jedné fotce.Už se armují římsy a zachytil jsem zvedání armovacích drátů na svršek mostu.V předchozích příspěvcích jsme řešili Trimble.Bagr Volvo ho nemá,ale na malém buldozeru Caterpillar je. V "kamenolomu" měli chlapi opět menší nehodu - sundali pás z vodícího kola.Pak jsem šel starou panelovou cestou skoro až k druhému přesýpanému mostu.Pár záběrů na křižovatku ve Vidochově.Před OK roste násyp do výšky.První přesýpaný most se postupně zasypává.Pokračují práce na retenční nádrži či suchém poldru.Dle mého názoru je nádrž dost malá.Když bude pršet normálně,tak to asi pobere,ale kdyby přišel přívalový dlouhodobý déšť,tak je nádrž naplněná hned a půjde to přepadem.Velký bagr přehodil lžíci a opět tam má klasiku.Dnešní závěr alba je takové malé houbařské okénko.
Na druhém záběru retenční nádrž.Spodní otvor je už trochu ucpaný listím.
Na násypu je položené a uválcované kamenivo.Povrch estakády se opět brousí, s obroušeným prachem si chlapi moc starosti nedělají - prostě ho vysypou z mostu dolů,jak jsem zachytil na jedné fotce.Už se armují římsy a zachytil jsem zvedání armovacích drátů na svršek mostu.V předchozích příspěvcích jsme řešili Trimble.Bagr Volvo ho nemá,ale na malém buldozeru Caterpillar je. V "kamenolomu" měli chlapi opět menší nehodu - sundali pás z vodícího kola.Pak jsem šel starou panelovou cestou skoro až k druhému přesýpanému mostu.Pár záběrů na křižovatku ve Vidochově.Před OK roste násyp do výšky.První přesýpaný most se postupně zasypává.Pokračují práce na retenční nádrži či suchém poldru.Dle mého názoru je nádrž dost malá.Když bude pršet normálně,tak to asi pobere,ale kdyby přišel přívalový dlouhodobý déšť,tak je nádrž naplněná hned a půjde to přepadem.Velký bagr přehodil lžíci a opět tam má klasiku.Dnešní závěr alba je takové malé houbařské okénko.
Na druhém záběru retenční nádrž.Spodní otvor je už trochu ucpaný listím.
- Přílohy
-
- 101_9351 (1).jpg (224.2 KiB) Zobrazeno 1448 x
-
- 101_9310 (1).jpg (273.87 KiB) Zobrazeno 1448 x
Po včerejším dešti pěkné mazlavé blátíčko. 
Nové video od pilota dronu Ládise.Skoro celá trasa obchvatu z výšky.Od minuty 9.22 tam skočila lepší kvalita obrazu.V Heřmanicích před nadjezdem se překopává stávající silnice. Škoda,že část trasy od zářezu nad estakádou po Vidochov je vystřižená.Na OK Vidochov to vypadá,že už je hotová větev k benzinové stanici,stavebninám a krbům.
https://www.youtube.com/watch?v=BJvhAGKgTBM
https://www.youtube.com/watch?v=BJvhAGKgTBM
Ladisovo video hezky doplňuje Haryho reportáže. Benzinka a krby mají celozávodní dovolenou