VMO: Žabovřeská I, II. etapa
Re: VMO: Žabovřeská I, II. etapa
Jsou přeškrtane všechny "šipky" i proměnné tabule s rychlosti. Těch proměných značek je okolo kotel :/
-
marecek.ch
Zdravám.
Zajímalo by mě když jsem viděl jak nízko je to nad hladinou řeky, co to udělá až se řeka zvedne. Když se to buduje za takové peníze, očekával bych i vzhledem k tomu že se v Brně dělají protipovodňové stavby nějakou ochrannou zeď či něco....
Cipísekmp.
Zajímalo by mě když jsem viděl jak nízko je to nad hladinou řeky, co to udělá až se řeka zvedne. Když se to buduje za takové peníze, očekával bych i vzhledem k tomu že se v Brně dělají protipovodňové stavby nějakou ochrannou zeď či něco....
Cipísekmp.
Cipisekmp: laicky bych řekl, že ta robustní protihluková stěna je "odlitá z jednoho kusu betonu" právě proto, že je to zároveň protipovodňová zeď. Jinak by stačila nějaká lehčí a levnější konstrukce.
Pánové děkuji vám za upřesnění. Na těch kanálech mi to přišlo jako obrusná, ale kamera frčela docela svižně. Ten přejezd jsem přehlédl Warczi 
Většinou je to kapanek složitější. Nemužete dělat kolem řeky jenom zdi, protože logicky vas budou lidi na protějši straně žalovat. Tedy děla se naplavka. V připadě Žabovřeske bych řekl že přečkala povodeň bez problemu. Když dojde voda co zaplavi chodnik, tak protějši Veslařska už bude pod vodou.
Zdravím!
Mě by zajímalo, co to je za "kachle" u značky 40km od Warcz z 1.10.2024?
To budou ještě předělávat silnici před tunelem z pohledu od Žabin?
Mě by zajímalo, co to je za "kachle" u značky 40km od Warcz z 1.10.2024?
To budou ještě předělávat silnici před tunelem z pohledu od Žabin?
A není to náhodou pouze "obtisk" od betonových svodidel, která tam stála a oddělovala komunikaci od stavby?
-
marecek.ch
Dneska už je nalajnováno!

- Přílohy
-
- 20241003_155854.jpg (82.46 KiB) Zobrazeno 5253 x
Těšim se jak babka na duchod 
Aktualně se přejiždi na novem mistě a je to nalajnovany
https://youtu.be/dtBl7napjU0?feature=shared
Aktualně se přejiždi na novem mistě a je to nalajnovany
https://youtu.be/dtBl7napjU0?feature=shared
Hledal jsem to v zákoně a tam je jenom že se nesmí takhle zneplatnit značky upravující přednost. O světelných signálech jsem tam nic nenašel.
No ano, protože to ustanovení vyhlášky o zneplatňování se týká jen dopravních značek, nikoliv světelných signálů! To je jako kdybys chtěl zneplatnit semafor tím, že mu přeškrtneš křížem příslušná světla. To se přece taky nedělá a je to zásadní pochybení. Ta pruhová signalizace (kříže a šipky) jsou totiž světelné signály. Kdyby šlo o proměnné značky, tak bych s tím až takový problém neměl, byť by se to taky mělo dělat jinak.
https://www.facebook.com/photo?fbid=845 ... 1093112349
Žabovřeská by se měla otevřít ve druhé polovině listopadu. Díky ní by se měly přestat tvořit kolony z obou směrů.
Krátce předtím se má otevřít blízký úsek městského okruhu v Bauerově ulici
Tz jak jsem si myslel nejdříve otevřou Bauerovu pak Žabovřeskou.
Tz jak jsem si myslel nejdříve otevřou Bauerovu pak Žabovřeskou.
Což je jedině dobře.
Já spíš pořád přemýšlím, jestli v souvislosti s průjezdnou Žabovřeskou není na místě nově stahovat do jednoho pruhu dopravu na okruhu (z Bauerovy) směr Žabovřeská a nikoli dopravu z pisáreckého tunelu. Nejezdí náhodou více aut z tunelu oproti Bauerově ? Uznávám, že je potřeba počkat, až to bude vše dodělané kolem řeky a doprava se plně "navrátí".
Já spíš pořád přemýšlím, jestli v souvislosti s průjezdnou Žabovřeskou není na místě nově stahovat do jednoho pruhu dopravu na okruhu (z Bauerovy) směr Žabovřeská a nikoli dopravu z pisáreckého tunelu. Nejezdí náhodou více aut z tunelu oproti Bauerově ? Uznávám, že je potřeba počkat, až to bude vše dodělané kolem řeky a doprava se plně "navrátí".
-
marecek.ch
Co je dobře na tom, že se tam ještě měsíc budou tvořit kolony? Jezdím tam každý den a řekl bych, že většina aut jezdí ve směru od Žabovřesk do tunelu. Chápu, že rozkopaná Bauerova je problém, ale proč to nemůžou pustit tady a ti, co jedou do tunelu by mohli v pohodě projet a nemuseli by čekat k kolonách. Například většina kamiónů od Svitav :-/
Dobře jsem měl na mysli, že otevřou prvně Bauerovu a až pak Žabovřeskou. Naopak by to byl nonsense. Byť toho jede do tunelu hodně.
Každopádně přesně jak píšeš, celou dobu nechápu, proč po projetí stavbou nejedou dva pruhy a z toho jeden přímo do tunelu a druhý normálně na Bauerovu. To jsem nepochopil. Nicméně kapacitě by to stejně nijak extra nepomohlo si myslím, už v tom jednom pruhu ta doprava stejně je. Rozplet Bauerova+tunel není špuntem. Pak by dávalo smysl otevřít i Žabovřeskou bez Bauerovy.
Každopádně přesně jak píšeš, celou dobu nechápu, proč po projetí stavbou nejedou dva pruhy a z toho jeden přímo do tunelu a druhý normálně na Bauerovu. To jsem nepochopil. Nicméně kapacitě by to stejně nijak extra nepomohlo si myslím, už v tom jednom pruhu ta doprava stejně je. Rozplet Bauerova+tunel není špuntem. Pak by dávalo smysl otevřít i Žabovřeskou bez Bauerovy.
Reportáž ČT s průjezdem: https://www.ceskatelevize.cz/porady/101 ... t/1071995/
Pěkná procházka s dokumentací Warczi
Zkus prosím někdy zaletět i nad tu stráň s chodníky.
Pro to abych tam zaletěl potřebuju startovací místo a to tam nikde není. Musel bych vlízt do Stavby. Druhý problém je, že z místa kde lítám je BTS ( https://mapy.cz/zakladni?source=base&id ... 21064&z=19 ) a ta dokáže dělat paseku. Kdybych mohl vlézt na galerii, tak to není problém, ale na stavbu nepolezu. Jednou jsem právě lítal kolem řeky a člověk se o metr pohne a úplně ztratí spojení. Naštěstí se dron správně vrátil na start, ale už to nechci pokoušet.
Ještě by byla možnost jít do výšky 100m kde to rušení zase není, ale to mi prostě přijde prasárna ve městě a zástavbě. Za měsíc už si to prohlídneme
Ještě by byla možnost jít do výšky 100m kde to rušení zase není, ale to mi prostě přijde prasárna ve městě a zástavbě. Za měsíc už si to prohlídneme
Díky za objasnění situace Warczi. 
Předčasné uvedení do provozu proběhne nejspíš v týdnu 18.-22.11. Přesné datum zatím není stanoveno.
Na co se nejvíce čeká ? Technologie ? Na Bauerovu ? Bude se ještě do té doby převádět doprava do nové galerie ? Předpokládám, že bude potřeba starou část znovu vyčistit a nalajnovat.