D35 Úlibice – obchvat
-
evilcleaner
Re: D35 Úlibice – obchvat
nechci mluvit za etana, ale mam za to ze myslel SOUCASNY kruhac v ulibicich! samozrejme polomery mu nevychazeji, protoze uvazuje vzdalenost mezi osou JP a stredem, zatim co pro definovani polomeru resp spravne prumeru se meri az k kruznici opsane okruzce, tj. po vnejsi hranu okruzniho pasu
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Jsem rád, že matematika nedává zabrat jenom mně !!! 
Také nechci mluvit za Etana,ale určitě měl na mysli současný kruháč v Úlibicích,který je menších rozměrů.
Nevím jak se to správně počítá,ale pokud to Etan počítal od středu KO ke středu vozovky,tak to podle map.cz skutečně vychází na poloměr 10 metrů.
Celkový průměr stávajícího KO v Úlibicích je po přepočítání měřítka 27 metrů.
https://mapy.cz/letecka?l=0&x=15.430862 ... 75395&z=20
Nevím jak se to správně počítá,ale pokud to Etan počítal od středu KO ke středu vozovky,tak to podle map.cz skutečně vychází na poloměr 10 metrů.
Celkový průměr stávajícího KO v Úlibicích je po přepočítání měřítka 27 metrů.
https://mapy.cz/letecka?l=0&x=15.430862 ... 75395&z=20
Kraj zveřejnil oznámení o zahájení stavebního řízení na I/16 a související objekty.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
SP na hlavni trasu vydano
https://espis.desu.gov.cz/eDeska/downlo ... riloha=325
https://espis.desu.gov.cz/eDeska/downlo ... riloha=325
A tím pádem mají dneškem všechny zbývající plánované úseky D35 vydané SP. To je celkem značný milník 
To teda !
Teď to ještě všechno postavit a až do Turnova. A D1 bude hned o něco málo volnější.
Trochu tady uhasíme to nadšení z vydaného SP, posun realizace nově 2026-2029 (bylo 2025-2028).
Ale no taaak martasi. Poprvé po letech máme důvod na stavbu Úlibice, obchvat neplivat, protože doteď to byl pořád paskvil s nesmyslným kruháčem, a ty nám i tuto radost vezmeš.
Jinak tedy, řekl bych, že zahájit v roce 2025 by nemělo být nic nereálného. Nevím jak pozemky, ale dokumentace k tendru se už dělá.
Jinak tedy, řekl bych, že zahájit v roce 2025 by nemělo být nic nereálného. Nevím jak pozemky, ale dokumentace k tendru se už dělá.
Tak asi myšleno pro cesty od (jiho)východu do MB po D35+I/16 přes Jičín namísto kombinace D35+D11+I/38 přes Poděbrady, alternativně už od Brna s využitím I/43+D35 namísto běžných tras D1+I/38 přes HB nebo D1+D10 přes Prahu...
Já bych to té 16 popravdě přál, ať tam přibyde cca 5000 vozidel denně a hned se začne připravovat 4-pruh.
Jinak myslel jsem vztahy Brno (Morava) - Liberecko a tak. Dnešní doprava jedoucí převážně D1+D10 či silnice 38. To by měla přetáhnout D35. Žábou na prameni ale pro některé vztahy bude samozřejmě silnice 43. Třeba se už bude alespoň stavět 73 v době dokončování D35 k Turnovu.
dnes nákladák z Olomouce do Liberce jede většinou D1-D10 ( a po dostavbě 511 tuplem )
jak roste D35, tak začne dávat smysl i ten Mohelničák a paskvil D11xD35 u Libišan...
jak roste D35, tak začne dávat smysl i ten Mohelničák a paskvil D11xD35 u Libišan...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
aram: Tady je opět krásně vidět ta nesmyslnost střídavého třípruhu mezi Turnovem a Jičínem. Mohl být krásný několik set kilometrů dlouhý čtyřpruh (hranice s Německem až k D1, který by ulehčil několika dálnicím i 1. třídám a místo toho bude tento paskvil.
Já ve střídavém třípruhu problém nevidím. Kapacitně i rychlostně vzhledem k omezené rychlosti, která se stejně ve stoupání kvůli předjetí nedodržuje, stačí.
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
3pruh sem nepatří. Tohle měla být dálnice. Zase zpackaný, klasicky stavíme o kategorii míň.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
nejkrásnější ukázkou toho je I/3 Mirošovice - Benešov
kde je samozřejmě onen moderní prvek - tedy střídavý 3pruh pro sichr doplněn úsekovým měřením
naštěstí ne v celé délce, takže na posledních 200m se ukáže, co má kdo pod kapotou
protože do kopce jedete maximálně bezpečně a ohleduplně ke kytičkám, broučkům a celkovému klimatu maximálně těch 95kmh...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Mládenci, žijete v omylu. Za prvé, ve stoupání kdekdo a kdeco podřadí a ukáže, že ten kopec vyjede a ještě i nekoho jiného předjede. Tady jediná úsekovka na I/3 rozhodně nikomu vrásky nedělá - i tak se většina osobáků pomalu posune před supící kamiony. Pokud někam třípruh nepatří, tak jistě funguje mohutný sponzoring dálničního čtyřpruhu, o cca třetinu nákladnějšího. Nebo ne? 
Tady jsme ale o téma vedle.
Ani ne, Jirko, za mne stačí na reko jedničkách střídavé třípruhy v souvislosti s I/16, kterou tu kdosi zmínil. Ale konec OT, toto je o D35.
Nabylo SP právní moc? Nikde jsem se o této informaci nedočetl.
Podle informačního letáku/mapy ŘSD ANO.
-
1975
v letáku je jen tohle...
Dne 16. 1. 2024 zahájil DESÚ stavební řízení a 9. 9. 2024 DESÚ vydal nepravomocné stavební povolení.
https://letaky.rsd.cz/Upload/Stavby/51/ ... :53:32.529
Dne 16. 1. 2024 zahájil DESÚ stavební řízení a 9. 9. 2024 DESÚ vydal nepravomocné stavební povolení.
https://letaky.rsd.cz/Upload/Stavby/51/ ... :53:32.529
Je pravomocné.