Jak je to v projektu? Mašinko a spol?
[D3] 0310/I Úsilné - Hodějovice (v provozu)
Re: D3 0310/I Úsilné - Hodějovice (výstavba)
Mno... Srovnej s viewtopic.php?p=296307#p296307. Opravdu si nemyslím že by nyní Dobrovodský potok tekl po obtokové trase. Podle mě tekl korytem které bylo stále dostatečné na odvedení současných vod a nepřeléval se přes odlehčovací přeliv (a pak se voda následně přečerpávala). Škoda že jsem si nevyfotil ten fantastický skluz Dobrovodského potoka ZA tunelem.
Je to tak jak píše KIV. Dobrovodský potok se už nikam překládat nebude. Tohle je jeho nové stabilní koryto. V případě povodně bude voda přepadávat do retenční nádrže. Z nádrže potom shybkou pod tunelem poteče tato voda do Dobrovodského potoka se zpožděním pro transformaci povodňové vlny.
- Přílohy
-
- e844d16e-6950-4871-9728-5f271233a4c4.jpeg (207.44 KiB) Zobrazeno 5625 x
Pochopil jsem tedy správně, že suché koryto, které je zachyceno v odkazované reportáži, je umístěno v retenční nádrži jako přívod do ní? Dík.
Skvělé je, že je převedení velké vody otestováno před uvedením tunelu do provozu
.
Předpokládám, že dole v tunelu voda nijak zásadně nebyla.
Předpokládám, že dole v tunelu voda nijak zásadně nebyla.
V tunelu voda údajně nebyla, což je s podivem, neboť na úseku před ním od jihu je docela spád a chyběl tam obrus, takže voda nemohla do vpustí a žlabů, které jsou osazené na niveletu. Nejnižší místo je těsně před koncem tunelu u Pražského portálu, kam teče hlavně voda od severu. Dobrovodský potok z D.Vody nebyl zdaleka tak plný, jako někdy býval. A tak tekl okolo a nikoliv do retenčky.
Tak za ten tučný příplatek a změnu celého projektu bych prosil aby to projednou fungovalo!
Taky v trvalé sucho v tunenlu vroucně doufám.
Podíval jsem se na šestihodinové klouzavé průměry srážek během letošních povodní, a bylo štěstí, že významně intenzivnější srážkové úhrny začínaly nějakých 10 km jižně a jihovýchodně od odtokové oblasti Dobrovodského potoka. Samozřejmě, že spadlo vody dost i zde, ale pořád to byla i trochu klika... ostatně Dobrovodský potok vs. D3 stejně dříve nebo později prověří přívalový déšť při jihozápadním tahu silných bouřek. Letošní i loňská bouřková sezóna na budějovicku byla víceméně slabá,tak na pořádný test se ještě čekáNystrom píše: ↑20.9.2024 22:23:53 V tunelu voda údajně nebyla, což je s podivem, neboť na úseku před ním od jihu je docela spád a chyběl tam obrus, takže voda nemohla do vpustí a žlabů, které jsou osazené na niveletu. Nejnižší místo je těsně před koncem tunelu u Pražského portálu, kam teče hlavně voda od severu. Dobrovodský potok z D.Vody nebyl zdaleka tak plný, jako někdy býval. A tak tekl okolo a nikoliv do retenčky.
Z facebooku hejtmana Kuby. Dávám to sem kvůli fotce, jako politickou agitku.
A taky bych uvítal výklad místních, co je to, o čem mluví. Vidím tam nový asfalt, ale poněkud nelogické ukončení v levé části. A ta navazující stavba, která není na snímkj celá, končí zase v blízkosti té zastávky, ale přitom vede plynulým obloukem k té múk. Tak jsem z toho dost zmatený
Dobrá zpráva.
Propojení mezi mimoúrovňovou křižovatkou D3 Pohůrka a Ledenickou jsme stihli dokončit o měsíc dřív.
Bez něj by pak všechna doprava mezi dálnicí a Ledenickou musela jezdit přes Suché Vrbné a po Zanádražce což by byl masakr. Teď tedy zůstane ta definitivní nová silnice, která vyúsťuje na té nové křižovatce a ta dočasná se odstraní. V tom směru pak bude pokračovat obchvat Srubce, který bude křižovat Ledenickou mimoúrovňově a bude ji podcházet. Na něm pracujeme.
Je na tom zajímavá jedna věc. Když jsem se stal hejtmanem, tak tahle část byla pevně spojena s obchvatem Srubce a nebylo možné ji stavět samostatně. Přitom všem bylo jasné, že celý obchvat se do zprovoznění dálnice nestihne.To by znamenalo, že větev mimoúrovňové křižovatky nad dálnicí by teď zůstala zavřená a dalo by se sjíždět jen do Mladého..Proto jsem se sešel se zástupci Srubce projednali jsme že obchvat bude etapizován a tohle bude první etapa. Ta dohoda se podepsala v listopadu 2022 a začal jsme pracovat na projektu a povoleních. No a dneska hotovo. Někdy to není jednoduchý, nejde to za týden, ale prostě to jde Tak pracujeme dál.
My sliby plníme
Je na tom zajímavá jedna věc. Když jsem se stal hejtmanem, tak tahle část byla pevně spojena s obchvatem Srubce a nebylo možné ji stavět samostatně. Přitom všem bylo jasné, že celý obchvat se do zprovoznění dálnice nestihne.To by znamenalo, že větev mimoúrovňové křižovatky nad dálnicí by teď zůstala zavřená a dalo by se sjíždět jen do Mladého..Proto jsem se sešel se zástupci Srubce projednali jsme že obchvat bude etapizován a tohle bude první etapa. Ta dohoda se podepsala v listopadu 2022 a začal jsme pracovat na projektu a povoleních. No a dneska hotovo. Někdy to není jednoduchý, nejde to za týden, ale prostě to jde Tak pracujeme dál.
My sliby plníme
- Přílohy
-
- FB_IMG_1728675578101.jpg (195.73 KiB) Zobrazeno 3187 x
Kuba se snaží a výsledky má. Jedině dobře pro tamní obyvatele... 
Zatím je postaveno a provozováno zhruba tohle
https://mapy.cz/s/fegosadeze
Následující obchvat Srubce je čárkovaně, ta navazující silnice v levém dolním rohu fotky nevím k čemu je, to je mi taky záhadou. Nejspíš je to ale dočasné napojení, než byla dostavěna křižovatka Tedy tohle:
https://mapy.cz/s/rocegelafe
Obchvat přitom povede v jiné stopě a s Ledenickou se bude křížit mimoúrovňově. Tam už další křižovatka nebude.
https://mapy.cz/s/fegosadeze
Následující obchvat Srubce je čárkovaně, ta navazující silnice v levém dolním rohu fotky nevím k čemu je, to je mi taky záhadou. Nejspíš je to ale dočasné napojení, než byla dostavěna křižovatka Tedy tohle:
https://mapy.cz/s/rocegelafe
Obchvat přitom povede v jiné stopě a s Ledenickou se bude křížit mimoúrovňově. Tam už další křižovatka nebude.
Naposledy upravil(a) Lynx dne 11.10.2024 21:09:11, celkem upraveno 1 x.
Díky! To bude asi dočasná přeložka kvůli výstavbě jižního portálu tunelu, případně právě téhle křižovatky?
Není zač. Doplnil jsem, že je to podle všeho asi dočasná stavba, před doděláním křižovatky, tedy to vlevo dole. Ale je to jen domněnka na základě porovnání leteckých fotek a map.
A omlouvám se, že jsem "kecal", tady je kreslený kruháč obchvatu Srubce s Ledenickou. Já bycl přesvědčený, že tam křižiovatka není, asi z nějaké staré verze. Pokud tedy není ta stará verze tohl, co na stránkách Srubce
https://www.srubec.cz/assets/File.ashx? ... menty=6769
A omlouvám se, že jsem "kecal", tady je kreslený kruháč obchvatu Srubce s Ledenickou. Já bycl přesvědčený, že tam křižiovatka není, asi z nějaké staré verze. Pokud tedy není ta stará verze tohl, co na stránkách Srubce
Naposledy upravil(a) Lynx dne 11.10.2024 21:16:55, celkem upraveno 1 x.
To co je tam dole je provizorni prelozka, ktera se odstrani od te zatacky v levem dolnim rohu. Druha faze obchvatu Srubce pak pokracuje od teto zatacky smerem dolu.
Politicky snad jen, ze tak tahle část byla pevně spojena s obchvatem Srubce a nebylo možné ji stavět samostatně., ze byla chytra pojistka, jak si zajistit ten obchvat. Na druhou stranu, taky muze platit, ze kdo chce vic, nema nakonec nic, a mohli navzdy (jednotka docasnosti) jezdit pres tu Zanadrazni.
Politicky snad jen, ze tak tahle část byla pevně spojena s obchvatem Srubce a nebylo možné ji stavět samostatně., ze byla chytra pojistka, jak si zajistit ten obchvat. Na druhou stranu, taky muze platit, ze kdo chce vic, nema nakonec nic, a mohli navzdy (jednotka docasnosti) jezdit pres tu Zanadrazni.
Naposledy upravil(a) Geo dne 11.10.2024 21:16:19, celkem upraveno 2 x.
Pochopil jsem to stejně Lynxi.
Tady dodávám, že na stránkách Srubce je kreslený další kruháč na křížení obchvatu Srubce a místní hlavní ulice Ledenická. To tak bude? Já jsem mylně uváděl, že tam už křižovatka není, což se omlouvám
Tam nesedi ani to, co uz je postavene na fotce.
Takže pořádná "změna stavby před dokončením" !
Taky marně porovnávám ten plán s tou fotkou

Dával jsem to do tématu Srubec - obchvat, no ty jo, už to budou 2 roky...
S tim "mým" spodním obrázkem to celkem sedí, až na to, že na Ledenické jsou nakonec semafory místo OK.
Jižnější "provizorka" půjde určitě pryč, prakticky hned za tou ostrou "zákrutou," budoucím T-křížením.
A samotný obchvat Srubce by pak měl skutečně překročit Ledenickou mimoúrovňově, jak už psal Lynx.
S tim "mým" spodním obrázkem to celkem sedí, až na to, že na Ledenické jsou nakonec semafory místo OK.
Jižnější "provizorka" půjde určitě pryč, prakticky hned za tou ostrou "zákrutou," budoucím T-křížením.
A samotný obchvat Srubce by pak měl skutečně překročit Ledenickou mimoúrovňově, jak už psal Lynx.
Docela překvápko ty semafory. I když koukaje na původně zamýšlenou OK, tak hlavnímu směru by stavěl elipsu napříč, což není ideální. Ostatně stejně jako elipsovitý kruhák protínající spojnici z MÚK na zanádražku, nechápu že se elipsa staví takhle napříč hlavnímu směru. Buď je to blbá projektace, špatně zaměřené pozemky nebo jednoduše dopravní záměr zpomalit a umožnit lepší připojení bočních směrů.
Nedojde ke zmene hlavniho smeru? Soucasne funkci Lednicke prevezme nove budovany obchvat a privadec k dalnici. Pak je ta siska ve spravnem smeru.