I/16 Nová Paka - obchvat
Re: I/16 Nová Paka - obchvat
Dnešní focení nedopadlo dobře.Nejdřív bylo krásné počasí,když jsem došel na estakádu začalo dost foukat a šly černé mraky,jak je vidět na několika fotkách.Pak se to umoudřilo a u posedu zase dost silně foukalo a pak se přidal i déšť.Zapadl jsem do lesa a pak šel domů a to jsem chtěl jít fotit do Heřmanic pokládku MZK.Na estakádě se betonovaly nějaké části opěry.Přípravek na betonování římsy je posunutý o další kus dál.Nechci být nějaký rejpal,ale ta římsa je vybetonovaná pěkně křivě.Stačilo by si natáhnout od začátku do konce provázek a bednění seštelovat a vypodložit.
V kamenolomu se těží,nákladní auta materiál odváží k Vrchovině.Tam to rozhrnuje grejdr.Bagr Volvo pokračuje v těžbě podloží.Mluvil jsem se strojníkem a už to bagrování jde dost ztuha.Idyž bagr sílu má,ale má se jít níž ještě o 5 metrů.Takže to vypadá na další odstřely.V pondělí mají přijet na servis bagru a budou se navařovat nové zuby na lžíci.K bagru Liebherr,který pomáhá s nakládáním nadrceného materiálu přijela pojízdná benzínka.
V kamenolomu se těží,nákladní auta materiál odváží k Vrchovině.Tam to rozhrnuje grejdr.Bagr Volvo pokračuje v těžbě podloží.Mluvil jsem se strojníkem a už to bagrování jde dost ztuha.Idyž bagr sílu má,ale má se jít níž ještě o 5 metrů.Takže to vypadá na další odstřely.V pondělí mají přijet na servis bagru a budou se navařovat nové zuby na lžíci.K bagru Liebherr,který pomáhá s nakládáním nadrceného materiálu přijela pojízdná benzínka.
- Přílohy
-
- 102_0230 (1).jpg (262.1 KiB) Zobrazeno 2897 x
Nové video Etana z 10.10.2024.Další větev OK Vidochov je hotová - směr čerpací stanice, kamna a krby a spojovací komunikace do obce Vidochov.
Navážení a rozhrnování vytěženého materiálu bagrem Volvo u třetího přesýpaného mostu.
https://www.youtube.com/watch?v=uUia13wvYD0
Navážení a rozhrnování vytěženého materiálu bagrem Volvo u třetího přesýpaného mostu.
https://www.youtube.com/watch?v=uUia13wvYD0
Tak ten zářez je fakt masakr ! Ta cisterna tam v podstatě ani není vidět... Ve Vidochově to teď trochu přibrzdí dokončení toho nového mostu a dosypaní materiálu z obou stran.
Jo,jo,zářez je monumentální a ještě to dá spoustu práce.Ty boční šikminy se musí ještě odstřílet nebo se musí pozvat velký bagr s výkonným kladivem,aby to zarovnal.A přitom mohlo být vše jinak...Říkal mě jeden pán ze Štikova,že původní verze estakády měla být s vyššími pilíři.Jenže po přepracování a v rámci šetření se most snížil,Ano ušetřilo se na betonu,armatuře,ušetřilo se na mnoha hodinách lidské práce,ale asi nikdo nepočítal s tím,že ten kopec tvoří skála. Když se spočítá kolik nyní stojí ta těžba a práce drtičky a hlavně drahé odstřely,tak nula od nuly pojde a možná to bude ještě dražší.(Upozorňuji,že se jedná o neověřenou informaci).
Pokud to velký bagr nezvládne odtěžit,tak se bude střílet až k posedu.Snad jedinné pozitivum je,že se vytěžilo obrovské množství pískovcového materiálu,který se naváží na trasu obchvatu.
Přesýpané mosty dají hodně práce,vše se musí pořádně zaizolovat a postupně zasypávat a hutnit.
Na fotu je přesýpaný most,který se stavěl jako první,stav k 28.9.2024.
Pokud to velký bagr nezvládne odtěžit,tak se bude střílet až k posedu.Snad jedinné pozitivum je,že se vytěžilo obrovské množství pískovcového materiálu,který se naváží na trasu obchvatu.
Přesýpané mosty dají hodně práce,vše se musí pořádně zaizolovat a postupně zasypávat a hutnit.
Na fotu je přesýpaný most,který se stavěl jako první,stav k 28.9.2024.
- Přílohy
-
- 101_9304 (1).jpg (248.61 KiB) Zobrazeno 2610 x
-
evilcleaner
njn, at si nafackuje kazdy, kdo volil v roce 2010 VeVerky 
estakada mohla byt se stoupakem, o jedno pole delsi. jinak projekt s trhacimi pracemi pocital dokonce ve vetsi mire nez se realizuji
estakada mohla byt se stoupakem, o jedno pole delsi. jinak projekt s trhacimi pracemi pocital dokonce ve vetsi mire nez se realizuji
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Přesně tak,estakáda mohla mít stoupací pruh,ve Štikově MÚK a hlavně nadjezd směr Valdov,Lázně Bělohrad.Ale rozkaz zněl jasně :"Ušetřit se musí za každou cenu"! Podle "střeláků" je už investor v rozpacích,hlavně z finanční stránky odstřelů.
Na estakádě pokračují práce na římsách a armuje se mostní svršek na posledním poli.Mezi prvním a druhým pilířem je připravený velký bagr na pondělní servis.V zářezu bagr nakládal auta a ta vozila materiál k Vidochovu,kde to rozhrnoval grejdr.U pneuservisu je postavená podpůrná konstrukce a už je částečně hotové bednění dna mostu.Na mostu přes rybník se staví konstrukce k betonáži říms.V Heřmanicích na násypu je položena vrstva MZK.Zvláštní je ta prohlubeň před mostem,ale asi to tak má být. Dnes byla perfektní viditelnost,takže na konec alba pár pohledů a detailů na Sněžku a Černou horu.
- Přílohy
-
- 102_0361 (1).jpg (260.66 KiB) Zobrazeno 2445 x
Na straně 103 + 104 to na fotkách vypadá na slušný hup či pěkně táhlou vlnu. Je tomu tak i v reálu Hary ? Horám chybí už jen bílá pokrývka 
Ten "hup" je rozprostřen na cca 400 metrech trasy. Ze sklonu 0,5% se postupně zvedá na 5,6 a poté na vrcholu stoupání plynule klesá podélný sklon do nuly. Staničení trasy 1,8 - 2,2 km.
Etane,má ta vlna nějaký speciální účel? Materiálu na dosypání do roviny je všude dost.
Jinak je pravda,že při pohledu z boku to pouhým okem není vidět,z čelního pohledu to je markantní.
Jinak je pravda,že při pohledu z boku to pouhým okem není vidět,z čelního pohledu to je markantní.
- Přílohy
-
- 102_0395 (1).jpg (173.38 KiB) Zobrazeno 2343 x
-
- 102_0391 (1).jpg (245.33 KiB) Zobrazeno 2343 x
Na netu jsem našel fotky z odstřelu v Rakousku.
Používají stejnou technologii,trhaviny a zpožďovací roznětky jako na trhacích pracech na obchvatu NP.Na fotkách je pěkně vidět trhavina ("šiška salámu")
https://www.youtube.com/watch?v=ivVZQt07paU
Na videu je dálkově řízená vrtná souprava a stejná drtička Kleemann jaká je na stavbě obchvatu.
Pokud to sem nepatří,ať to Jirka vymaže.
Používají stejnou technologii,trhaviny a zpožďovací roznětky jako na trhacích pracech na obchvatu NP.Na fotkách je pěkně vidět trhavina ("šiška salámu")
https://www.youtube.com/watch?v=ivVZQt07paU
Na videu je dálkově řízená vrtná souprava a stejná drtička Kleemann jaká je na stavbě obchvatu.
Pokud to sem nepatří,ať to Jirka vymaže.
- Přílohy
-
- odstřel 1.jpg (307.95 KiB) Zobrazeno 2223 x
-
- odstřel 2.jpg (338.38 KiB) Zobrazeno 2223 x
Dneska jsem byl po delší době v Nové Pace a estakáda je pěkně vidět v klesání na Pražské ulici, pěkná dominanta města. Z Haryho fotek jsem si to dříve ani neuvědomil nebo nevšiml.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Majkii,ten most je vidět ze všech vyvýšených míst.Je to monumentální dílo.Zvláště lidé bydlící na sídlišti v osmipodlažních panelácích,kteří mají okna směr Štikov mají novou dominantu na obzoru.Někomu se to líbí,někomu to je jedno a někteří to nemohou rozchodit...
Jak jsem byl fotit v sobotu,tak jsem to vzal ze Studénky zkratkou směr sídliště a našel jsem tam místo odkud to je krásně vidět.Příště to nafotím.Z pražské ulice to je také pěkně vidět.Já na to koukám každý den z práce z Mateřské školy.

Jak jsem byl fotit v sobotu,tak jsem to vzal ze Studénky zkratkou směr sídliště a našel jsem tam místo odkud to je krásně vidět.Příště to nafotím.Z pražské ulice to je také pěkně vidět.Já na to koukám každý den z práce z Mateřské školy.
- Přílohy
-
- 101_9942 (1).jpg (221.72 KiB) Zobrazeno 2009 x
Bude na estakádě nějaká PHS, Hary ? / když je ta estakáda kromě dominanty i budoucí "generátor" hluku / 
-
evilcleaner
bude tam oboustranná PHS s transparentní polykarbonátovou výplní tl. 15 mm a výšky 1,2m
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Díky za super rychlou odpověď, pane kolego 
No, kote, ono to je předvídatelné. Prakticky každá nová estakáda má osazené PHS a ty starší se dodatečně osazují. Využití polykarbonátu je stále častější vzhledem k nízkým nákladům a průhlednosti, a že je tady periferně na co koukat 
Dnešní album začíná na násypu,kde válec ještě válcoval MZK.Na nadjezdu bagr Komatsu se svahovkou upravoval zeminu na bočních šikminách.
Na estakádě je dobetonováno! Dnes se betonovalo poslední pole a tím bude hrubá stavba mostu hotova.Na závěr pak chlapi vztyčili májku.Makalo se pořád od rána do večera,soboty,neděle,za každého počasí,ale výsledek stojí za to.Velký bagr je po servisu,lžíce dostala nové zuby.Dnes nakládal auta nadrceným materiálem.V kamenolomu se postupuje pořád vpřed.Boky odtěžené horniny jsou kolmé a tak to bude ještě hodně práce,než se vytvoří šikminy.Záběry betonáže mostu nejsou moc kvalitní,je znát,že slunce je už nízko a svítí do objektivu,odražené světlo od čerstvého betonu taky na kvalitě nepřidá.Když jsem už šel domů bagr komatsu upravoval druhou stranu nadjezdu.U pneuservisu je hotové bednění pro dno mostu.Odtěžuje se zemina stávající Štikovské ulice.Fotky číslo 56-58 je pohled z pod estakády směrem k městu.Ta žlutavá budova s červenou střechou je 2.MŠ a z horního okna s dýní každý den pozoruji stavbu.Dnešní závěr alba je opravdu voňavý-u posedu jezdil traktor s cisternou a hnojil pole.

Na fotu májka připravená na opěře.
Na estakádě je dobetonováno! Dnes se betonovalo poslední pole a tím bude hrubá stavba mostu hotova.Na závěr pak chlapi vztyčili májku.Makalo se pořád od rána do večera,soboty,neděle,za každého počasí,ale výsledek stojí za to.Velký bagr je po servisu,lžíce dostala nové zuby.Dnes nakládal auta nadrceným materiálem.V kamenolomu se postupuje pořád vpřed.Boky odtěžené horniny jsou kolmé a tak to bude ještě hodně práce,než se vytvoří šikminy.Záběry betonáže mostu nejsou moc kvalitní,je znát,že slunce je už nízko a svítí do objektivu,odražené světlo od čerstvého betonu taky na kvalitě nepřidá.Když jsem už šel domů bagr komatsu upravoval druhou stranu nadjezdu.U pneuservisu je hotové bednění pro dno mostu.Odtěžuje se zemina stávající Štikovské ulice.Fotky číslo 56-58 je pohled z pod estakády směrem k městu.Ta žlutavá budova s červenou střechou je 2.MŠ a z horního okna s dýní každý den pozoruji stavbu.Dnešní závěr alba je opravdu voňavý-u posedu jezdil traktor s cisternou a hnojil pole.
Na fotu májka připravená na opěře.
- Přílohy
-
- 102_0568 (1).jpg (221.82 KiB) Zobrazeno 1687 x
Pěkná fotka kapek rozstřikujícího se hnojiva ! Muselo to "vonět" masivně ...
Nejdřív nic,ale pak to na mě ovanulo.K posedu jsem ani nedošel,tak otočka a zpátky. 
Dnes zveřejněné fotky z dronu Etana. Pohled na estakádu ze začátku betonáže posledního pole.
- Přílohy
-
- obchvat 15.10.2024 1.jpg (42.44 KiB) Zobrazeno 1661 x
-
- obchvat 15.10.2024 2.jpg (104.03 KiB) Zobrazeno 1661 x
-
- obchvat 15.10.2024 3.jpg (87.95 KiB) Zobrazeno 1661 x
Druhé foto most přes rybník Zaďák.
- Přílohy
-
- obchvat 15.10.2024 4.jpg (60.66 KiB) Zobrazeno 1662 x
-
- obchvat 15.10.2024 5.jpg (75.38 KiB) Zobrazeno 1662 x
Majkii,Štikovská ulice je uzavřena od pivovaru až na křižovatku "U sekačky".Pokud chceš jet na Pecku a dál,tak je lepší to vzít Přibyslavskou a vyjedeš v Radkyni na křižovatce.Ale jde to projet i přes Štikov ulicí kpt.Fejfara a vyjedeš "U sekačky" z boční ulice.
https://www.bing.com/maps/traffic?setla ... 3f1f&ei=11
https://www.bing.com/maps/traffic?setla ... 3f1f&ei=11