I/20, Severní spojka ČB
Re: I/20, Severní spojka ČB
Českobudějovickou severní spojku nabízejí nejlevněji Swietelsky, OHLA a Hochtief
https://zdopravy.cz/ceskobudejovickou-s ... .sznhp.box
https://zdopravy.cz/ceskobudejovickou-s ... .sznhp.box
Severní spojka v Českých Budějovicích se začne stavět začátkem listopadu
Tak budeme věřit...Podle šéfa Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Radka Mátla jsou vykoupeny všechny pozemky a nejsou „indikovány ani jiné problémy“.
Zhotovitel vybrán, viz tweet Mátla: ŘSD vybralo zhotovitele stavby “I/20 České Budějovice, severní spojka”, kterým se stalo sdr. SWIETELSKY stavební s.r.o.; OHLA ŽS a.s. a HOCHTIEF CZ a.s. za nabídkovou cenu 1 973,4 mil. Kč bez DPH. Zahájení realizace stavby důležitého propojení sil. I/20 a D3 plánujeme v 11/2024.
Pár info o Severní spojce
https://zdopravy.cz/severni-spojku-v-bu ... du-223231/
https://zdopravy.cz/severni-spojku-v-bu ... du-223231/
Přemýšlím kudy to bude po dostavbě rychlejší v relaci Tábor - České Vrbné, jestli zajíždět po D3 až na 131. km nebo sjet už na 125. km a pokračovat po II/603 + I/20. Na kilometry to vychází dost jasně, sjetí na 125 vychází o 1,5km lépe.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
A reálně časově ?
No, to je ta otázka, ale 131 bude vycházet lépe. V relaci Chotýčany -> Okružní x Pražská vychází o 2min líp 131. km
Naopak tedy Okružní x Pražská -> Chotýčany už je to vyrovnanější cca 1min rozdíl a 2km k dobru 125. km.
Naopak tedy Okružní x Pražská -> Chotýčany už je to vyrovnanější cca 1min rozdíl a 2km k dobru 125. km.
Ještě se dá sjet už na sjezdu Hluboká a vzít to tudy. Ale ten stav potom bude záležet i na tom, jak se povede křižovatka na Okružní a případný zákaz nákladní dopravy po levobřežce v ČB a povinnost použít severní spojku k obchvatu, jak moc odlehčí obchvat D3 dopravu v městě i v které denní době se pojede a kterým směrem. Případná nehoda to dovede překopat komplet.
Waze to umí docela přesně odhadnout, bere data z provozu všech navigujících přístrojů na dané trase v daném čase. Teď je na tyhle minutkové rozvahy podle mě ještě brzy, i když už se na dokončení tak dlouho potřebných staveb všichni moc těšíme.
Waze to umí docela přesně odhadnout, bere data z provozu všech navigujících přístrojů na dané trase v daném čase. Teď je na tyhle minutkové rozvahy podle mě ještě brzy, i když už se na dokončení tak dlouho potřebných staveb všichni moc těšíme.
Hlubokou už jsem to taky párkrát bral, jenže je to nepraktické když si ještě chcete nakoupit v globusu. Sev. spojku jsem dřív moc nemusel, viz. moje starší příspěvky každopádně docela jí teď přicházím na chuť. To samozřejmě neznamená že si nestojím za severní tangentou už od múk u Bavorovic k D3.
Zákaz nákladní dopravy na levobřežce mi přijde do dostavby tangenty absolutně neefektivní. Po dostavbě spojky Dasný - Úsilné klidně, ale do té doby to je takové přehazování problému z jedné části města do druhé bez jakéhokoliv řešení.RedBaron píše: ↑15.10.2024 21:55:45 Ještě se dá sjet už na sjezdu Hluboká a vzít to tudy. Ale ten stav potom bude záležet i na tom, jak se povede křižovatka na Okružní a případný zákaz nákladní dopravy po levobřežce v ČB a povinnost použít severní spojku k obchvatu, jak moc odlehčí obchvat D3 dopravu v městě i v které denní době se pojede a kterým směrem. Případná nehoda to dovede překopat komplet.
Souhlas, ale přestože je tu teď optimistické období, ta tangenta spojující čtyřproudem D3 a I/20 nemá zatím nic, ani stabilizovanou trasu, jen starší studii. Myslím že až tu bude, tak budu v důchodu.
https://geoportal.kraj-jihocesky.gov.cz ... budejovice
https://geoportal.kraj-jihocesky.gov.cz ... budejovice
Největší problém asi bude ta 1600m dlouhá estakáda u Hrdějovic a rozřešení té múk u Dasného, podle tohoto tam má vzniknout pomalu v každé variantě docela komplikovaná múk.
Red Barone, nevadilo by ti špitnout kolik ti řádově je ? Ať si udělám představu časového horizontu této výstavby...
Ročník 1978, důchod 2043.
Cituji z článku z ledna 2023:
Ideálem by byla Severní tangenta
Severní tangenta, kterou hejtman považuje za ideál, na jehož realizaci už je třeba pomalu začít pracovat, by svedla dopravu z D4 na D3 ještě před Budějovicemi. „Začínala by u křižovatky od Písku na Hlubokou a byla by to paralela k Jižní tangentě. I tu je třeba začít s ŘSD řešit, ale i ona je samozřejmě hlavně o penězích a o dlouhé přípravě. Teď je potřeba dotáhnout Severní spojku,“ uzavřel jihočeský hejtman.
Cituji z článku z ledna 2023:
Ideálem by byla Severní tangenta
Severní tangenta, kterou hejtman považuje za ideál, na jehož realizaci už je třeba pomalu začít pracovat, by svedla dopravu z D4 na D3 ještě před Budějovicemi. „Začínala by u křižovatky od Písku na Hlubokou a byla by to paralela k Jižní tangentě. I tu je třeba začít s ŘSD řešit, ale i ona je samozřejmě hlavně o penězích a o dlouhé přípravě. Teď je potřeba dotáhnout Severní spojku,“ uzavřel jihočeský hejtman.
Děkuji pane kolego. Měl-li by si pravdu s časovým horizontem, tak by to bylo fakt za dlooouho...
Dle Kuby je smlouva podepsaná a 28.11. by mělo dojít k zahájení stavby
RM na Twitteru (X)
"ŘSD uzavřelo smlouvu se zhotovitelem stavby “I/20 České Budějovice, severní spojka”, kterým je sdr. SWIETELSKY stavební s r.o.; OHLA ŽS, a.s.; HOCHTIEF CZ a.s. za cenu 1 973,4 mil. Kč bez DPH. Na stavbu je vydáno SP v PM a zahájení realizace stavby plánujeme na konec 11/2024."
"ŘSD uzavřelo smlouvu se zhotovitelem stavby “I/20 České Budějovice, severní spojka”, kterým je sdr. SWIETELSKY stavební s r.o.; OHLA ŽS, a.s.; HOCHTIEF CZ a.s. za cenu 1 973,4 mil. Kč bez DPH. Na stavbu je vydáno SP v PM a zahájení realizace stavby plánujeme na konec 11/2024."
Z výlukové porady SŽ:
Doplnil informace k připravované stavbě ŘSD v Nemanicích, u které probíhá dlouhodobá
koordinace s německou stranou, která v roce 2026 plánuje výlukovou činnost generující ZP
přes Passau a má požadavek na vedení objízdné trasy přes naše území. V měsíci září 2024
proběhlo výběrové řízení na zhotovitele pro tuto stavbu a v současné době se vede jednání
se zhotovitelem o úpravě harmonogramu. Jsou předpokládané dva možné scénáře. První
počítá se stavem, že výluky na našem území budou ukončeny do 10.06.2026, před začátkem
výluk na německé straně a odklonová trasa tak bude volná. Druhý scénář zahrnuje
vybudování provizorního propojení, které by bylo dvoukolejné a umožnilo by jízdu vlaků.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Dle letáku dnes zahájeno, UP 2027, předpokládaný měsíc zprovoznění jsem zatím nenašel.TomasP93 píše: ↑26.10.2024 6:22:49 RM na Twitteru (X)
To bych neřešil a viděl to na prosinec. Když vím jaké zpoždění nabrala Pohůrka, tak je to ještě dobrá varianta...
Tak teď jsem viděl na ČT, že se kvůli této silnici bourají domky. To jak se jako povedlo? Sem měl za to, že takovéto věci jsou už zapovězené. Navíc když vidím, že to jde defakto středem čtvrti, tak fakt smekám, že se to povedlo dotáhnout. Tohle by se mělo případně ukazovat jako vzorový přístup ala ANTI NIMBY.
Proč by měly být zapovězené? Jde o veřejný zájem a majitelé určitě nepřišli zkrátka.
Jel jsem okolo, tak jsem udělal fotku - bouralo se tady https://mapy.cz/s/pemebasare. Ostatní stavby zatím stojí a celkově se toho moc neděje, u Bosche vyrostly zábrany pro žabky. U OK Globus technika hrabe už nějakou dobu, ale tam není moc kde přibrzdit na foto. Až se oteplí, mrknu na to ještě z cyklostezky podél Vltavy.
- Přílohy
-
- IMG_2323.JPG (215.45 KiB) Zobrazeno 4120 x
Slušná "žabí zeď"... 
-
Tom od Budějc
Včera jsem si udělal vycházku kolem Suchomelu, tak ještě na doplnění pár obrázků z pravoběžné cyklostezky na Hlubokou.
Tak jsem to nemyslel, vím že takové nástroje existují, ale tak nějak jsem na vnímal, že všichni sice dálnice chceme, ale málokdo je kvůli tomu ochoten udělat kompromis. A tohle mi přijde jako fajn protiklad