D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Re: D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Honey, jsme přece Češi / a Moravané /, takže mrmlání je náš způsob života... 
Na takto exponovaném úseku by to možná chtělo aspoň na straně k I/16 velikánskou plachtu s vizualizací podél stavby a stavět v klidu za plachtou...

Honey ještě jsi zapomněl na TOITOI, fotka vypujcena z FB, stav v neděli poledne
- Přílohy
-
- FB_IMG_1729023348207.jpg (357.67 KiB) Zobrazeno 5606 x
To asi aby se Poláci z našeho tempa nepo...

Ohledně té práce v noci by mě fakt zajímalo co je na tomto pravdy (druhá část):JVDB píše: ↑14.10.2024 19:40:29 A ještě jeden aktuální článek i s vyjádření Budimex.
https://krkonossky.denik.cz/zpravy_regi ... exu-2.html
Pokud je to pravda, tak proč to teda těm "Polákům" makajícím nonstop trvá 3 roky stejně jako u nás bez nočních pracíAlena Ronešová, obyvatelka Královce:
„Už se mohlo stavět rok, kdyby nechali dálnici stavět Poláky. Kus už mohl být hotový. To mě mrzí. Pořád je pomlouvají a hledají na nich chyby, ale myslím, že Poláci dělají dálnice lépe než my. Když tady stavěli dálnici u hranic, dělali do devíti večer, pak byl hodinu klid a nastupovala další směna od deseti večer do šesti ráno. Makali přes noc, reflektory byly vidět po celém Královci. Jsem zvědavá, jak to budou dělat české firmy.“
Očekával bych že v úseku K.Gora-Bolkow se makalo v noci v tunelu, ale to není relevantní pro hraniční úsek u Lubawky co mohla pozorovat obyvatelka Královce...
Tak jako já slibuju, že si tam nějakou noční střihnu. Ale jako co nejmíň...
Moje domněnka ohledně noční práce - Třeba šlo jen o finiš před dokončením, aby se stihnul termín.
A byla to určitě stavba? Nebyl to filmový štáb? 
Paní Ronešová je někdo jako Věra Pohlová, důchodkyně, 72 let?
Ta by všechny ty internety zakázala 
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Ano, Poláci tenkrát makali na posledním úseku S3 u hranic i za tmy a staveniště měli dobře osvětlené. Ale co ti chytří Češi, vracející se s nákupem z Biedronky zapomněli dodat, že to bylo pouze na těch dlouhých estakádách. Zřejmě kvůli betonáži a při dokončovacích pracích. A předpokládám, že z nákupu se nejezdí ve tři ráno, aby mohli pozorovat, že tam už možná nebyla ani noha. Kromě hlídače stavebního dvora 
A pokud si dobře pamatuji, tak ani tento úsek, natož ten letos otevřený, nebyl zprovozněn v řádném termínu.
Poláci stavějí rychleji, protože mají rychlejší přípravu a budují v dlouhých kusech. To jsme začali dělat až v posledních třech letech.
A pokud si dobře pamatuji, tak ani tento úsek, natož ten letos otevřený, nebyl zprovozněn v řádném termínu.
Poláci stavějí rychleji, protože mají rychlejší přípravu a budují v dlouhých kusech. To jsme začali dělat až v posledních třech letech.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Tak pár fotek z aktuálního stavu dnes.
Fotky prevzate.
V místě
krasne vyklizeno, ani Toi Toi nezůstaly
Kousek dál, ale už makaji.
Fotky prevzate.
V místě
Kousek dál, ale už makaji.
- Přílohy
-
- IMG-20241017-WA0001.jpg (130.09 KiB) Zobrazeno 4568 x
-
- FB_IMG_1729176964977.jpg (226.03 KiB) Zobrazeno 4568 x
Toi, toi vem čert, podstatné je, že tam mechanizace začala doopravdy něco tvořit a ne dělat jen stafáž u
Díky za nejčerstvější reportáž pane kolego JVDB
Teď ještě tu 511 a je co slavit !
Teď ještě tu 511 a je co slavit !
Komentáře pod videem jsou esencí lidské hlouposti.
Tak už to bude 14 dnů od zahájení a zatím tedy vlažný stav prací. Něco málo pouze u hranic, ale jinak na trase zatím všude mrtvo.
Zatím to vypadá asi tak, jak uvádějí v článcích, že nyni se budou soustředit na úsek u hranic, aby se otevřel za 18 měsíců a na ostatní trase se stavba rozběhne až po zimě.
Jsem zvědavý jak to stihnou za 3 roky. I podle různých vyjádření, že je to složitá stavba a může se stát cokoliv, cítím že to bude směřovat k půlrocnimu zpoždění a k otevření společně s 1108, když ta se nikde nezasekne.
Zatím to vypadá asi tak, jak uvádějí v článcích, že nyni se budou soustředit na úsek u hranic, aby se otevřel za 18 měsíců a na ostatní trase se stavba rozběhne až po zimě.
Jsem zvědavý jak to stihnou za 3 roky. I podle různých vyjádření, že je to složitá stavba a může se stát cokoliv, cítím že to bude směřovat k půlrocnimu zpoždění a k otevření společně s 1108, když ta se nikde nezasekne.
Jak jsem psal dříve...
"No jelikoz se musi nejdrive zacit projektovat, tak to vidim ze HTU se zacnou delat nekdy v listopadu/prosinci a nejake projekty zalozeni mostu budou na prelomu roku (s ohledem na kapacity projektantu to vidim spise nekde na konec unora)."
"No jelikoz se musi nejdrive zacit projektovat, tak to vidim ze HTU se zacnou delat nekdy v listopadu/prosinci a nejake projekty zalozeni mostu budou na prelomu roku (s ohledem na kapacity projektantu to vidim spise nekde na konec unora)."
-
Honey72
Je to pouhých 14 dní a ani měsíc nemusí na konečném termínu znamenat zpoždění. Staveniště dlouhé desítky kilometrů se musí dobře naplánovat, rozvrhnout kde co budete skladovat, kudy budou stroje najíždět, kde bydlet zaměstnanci, kteří většinou nebudou odsud. Odkud se bude brát materiál, sepsat smlouvy se stavebninami, kamenolomy a jinými dodavateli. Vyhradit techniku a zaměstnance z jiných staveb, kde již nebudou tolik potřeba, najmout nové lidi a subdodavatele. To opravdu nejde mávnutím proutku, zvlášť, když nebyl souboj o dálnici vůbec předem jasný a výsledek se dostavil z čistého nebe.
Každopádně, poslal bych na každý kousek aspoň nějaký buldozer, který bude jezdit sem tam, aby se místní uklidnili
Každopádně, poslal bych na každý kousek aspoň nějaký buldozer, který bude jezdit sem tam, aby se místní uklidnili
Taky mě fascinuje jak někteří očekávají okamžitý nástup na stavbu a to ještě v situací, kdy se dlouho čekalo na rozhodnutí úřadů, u nichž se nevědělo, kdy přijdou, a které měly rozhodnout o tom, jestli to tenhle zhotovitel vůbec smí dělat. Stavební firmy rozhodně v takovéto situaci nečekají se stovkami volných lidí a strojů na pokyn ke startu... Nicméně čekal bych, že na jaře se velkého stavebního ruchu už dočkáme na celé trase.
Presne tak. Diskuse odborniku na sitich uz ignoruji, pac je to vykvet jeden vedle druhyho. Jeden clanek, ze bude 1200 lidi denne ma stavbe a to je nejacastejsi odpoved tedka. Cist nadpisy, ale necist text je ted u lidi velice in a taktez to znaci o jejich IQ bohužel. Tim myslim lidi na FB, ne prispevek vyse.
Ale neco se deje a to je hlavni. Jsem zvedav na jaro, to dle MI zacne na vetsine trasy uz hodne prace.
Jinak, jiz jsem se ptal pred x lety, zajimalo by me, zda je nejaka zmena. Nekde jsem cetl, ze se uvazuje o presunuti označení E65 z Harrachova právě na D11. Nevíte, zda je v tomto nějaký update?
Ale neco se deje a to je hlavni. Jsem zvedav na jaro, to dle MI zacne na vetsine trasy uz hodne prace.
Jinak, jiz jsem se ptal pred x lety, zajimalo by me, zda je nejaka zmena. Nekde jsem cetl, ze se uvazuje o presunuti označení E65 z Harrachova právě na D11. Nevíte, zda je v tomto nějaký update?
Předpokládám, že většinu toho už má stavebník předpřipraveno. Spíš je otázka, zda se jim vyplatí rozjíždět stavbu před zimou a nebo to nechat až na jaro. Takže bych tipoval, že nyní budou jen přípravné práce typu sejmutí a odvozu ornice a naplno se vším všudy se stavba rozběhne až někdy začátkem jara příštího roku. Jen na tom hraničním úseku bude možná potřeba udělat i něco navíc už nyní.Honey72 píše: ↑24.10.2024 6:39:53 Staveniště dlouhé desítky kilometrů se musí dobře naplánovat, rozvrhnout kde co budete skladovat, kudy budou stroje najíždět, kde bydlet zaměstnanci, kteří většinou nebudou odsud. Odkud se bude brát materiál, sepsat smlouvy se stavebninami, kamenolomy a jinými dodavateli. ....
-
Honey72
Stavebník to předpřipravené mívá, ale jen v případě, že tu soutěž vyhraje normálním způsobem. Třeba Budimex si na Trutnovsku hned zřídil kanceláře. Metrostavu by místní nejspíš vytloukli okna 
Ale stavebnik je RSD. Asi mluvite o zhotoviteli.
přesně tak
Budimex měl za hranicemi zasmluvněné ubytovací kapacity, autobusy by už teď navážely tisíce pracovníku s lopatami a krumpáči
a ono to vyhraje něco, co defacto nemá ani existovat
Budimex měl za hranicemi zasmluvněné ubytovací kapacity, autobusy by už teď navážely tisíce pracovníku s lopatami a krumpáči
a ono to vyhraje něco, co defacto nemá ani existovat
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Kluci nevyznám se v zadávání státních zakázek a jak to chodí, můj obor je něco úplně jiného. Ale jak je možný, že Metrostav (ať se jmenuje jakkkoliv) vidí do nabídky konkurence a tudíž kvůli tomu může prudit?