I/16 Nová Paka - obchvat
Re: I/16 Nová Paka - obchvat
Včerejší fotka východu měsíce nad estakádou.Foto Zdeněk Trejbal
- Přílohy
-
- 18.10.2024.jpg (43.58 KiB) Zobrazeno 3162 x
Překreslil jsem výkres a tady máte tu Vidochovskou chobotnici v celé kráse.
červená barva značí hlavní tah Jičín - Trutnov
zelená,směr Vrchovina - Nová Paka
modrá barva je větev z OK,pod mostem do obce Vidochov a dále na Stupnou.
žlutá je odbočka k čerpací stanici,obchod kamna krby,stavebniny či spojovací komunikaci do obce vidochov
hnědá,nová připojovací komunikace pro rodinné domy
šedá barva je původní komunikace I/16
červená barva značí hlavní tah Jičín - Trutnov
zelená,směr Vrchovina - Nová Paka
modrá barva je větev z OK,pod mostem do obce Vidochov a dále na Stupnou.
žlutá je odbočka k čerpací stanici,obchod kamna krby,stavebniny či spojovací komunikaci do obce vidochov
hnědá,nová připojovací komunikace pro rodinné domy
šedá barva je původní komunikace I/16
- Přílohy
-
- P1180155 (1).jpg (131.16 KiB) Zobrazeno 2966 x
Hary, hezky jsi si s chobotnicí pohrál. I lampy tam máš

Je to překreslené z výkresu,ale dělal jsem to od ruky,takže nic profesionálního.Je to jen pro lepší představu kam jednotlivé větve vedou.
Lampy tam jsou,u větve na N.Paku jich je víc,ale to už bylo mimo výkres.

Lampy tam jsou,u větve na N.Paku jich je víc,ale to už bylo mimo výkres.
Kdo pamatuje toto? To byla hlavní silnice Jičín - Trutnov u stavského kostelíčka nad kopcem Babák.Nová silnice se stoupacím pruhem se stavěla v roce 1991-1992.
Bylo to prudké stoupání se zatáčkami a každý autobus už nahoře funěl jak lokomotiva.
K začátku obchvatu Nové Paky to je asi 1 km. Foto Jaromír Samek
Bylo to prudké stoupání se zatáčkami a každý autobus už nahoře funěl jak lokomotiva.
K začátku obchvatu Nové Paky to je asi 1 km. Foto Jaromír Samek
- Přílohy
-
- Babák,U stavského kostelíčka1 směr Jičín.jpg (263.9 KiB) Zobrazeno 2801 x
-
- Babák,U stavského kostelíčka 2 směr Nová Paka.jpg (245.42 KiB) Zobrazeno 2801 x
Zrovna teď ideální houbařské místo pro zaparkování uprostřed lesa...
Starej Babák si dobře pamatuji. Od kostelíčka dolů padák a dole prudká pravá zatáčka. Jeden čas tam po nehodě byl dlouho v lese vyhořelý flek.
Jo,to tam měli nehodu ruští vojáci.Jeli do Jičína,kde měli kasárna a cisterna se tam převrátila.Myslím,že to byl smrťák.Bylo to někdy v roce 89 nebo 90,já tam v těch letech jezdil do učení do Jičína.Než to vyšetřili a uklidili,tak se tři dny muselo jezdit přes Stav.
Přátelé,kamarádi,stavaři,stavařky,stavebníci a stavebnice,
dal jsem dohromady výběr fotek ze stavby mostovky estakády Štikov.Je to od začátku mého focení obchvatu Nové Paky od 26.9.2023 do 15.10.2024.
Je to impozantní a monumentální stavba,která změní horizont a výhled z některých částí města.Z vyvýšených míst je vidět na kilometry.
Myslím,že si zaslouží poděkování všichni,kdo se na stavbě mostu podíleli a podílejí,protože ještě není zcela hotovo,od vedoucích pracovníků,geodetů,českých i zahraničních dělníků,po strojníky všech stavebních strojů.Zvláště ukrajinští dělníci si pěkně mákli a dělali za každého počasí od pondělí do neděle!
Vybíral jsem fotky spíš celkové pohledy na most.Mám už svoje místa odkud fotím,takže se při troše dobré vůle může jednat i o časosběrné fotografie.
První fotka alba je usazování skruže ohromným jeřábem od Hanyše,kterou mi poskytl Etan,za což mu děkuji.
Je to 500 fotek,tak snad to nebude nudit.

dal jsem dohromady výběr fotek ze stavby mostovky estakády Štikov.Je to od začátku mého focení obchvatu Nové Paky od 26.9.2023 do 15.10.2024.
Je to impozantní a monumentální stavba,která změní horizont a výhled z některých částí města.Z vyvýšených míst je vidět na kilometry.
Myslím,že si zaslouží poděkování všichni,kdo se na stavbě mostu podíleli a podílejí,protože ještě není zcela hotovo,od vedoucích pracovníků,geodetů,českých i zahraničních dělníků,po strojníky všech stavebních strojů.Zvláště ukrajinští dělníci si pěkně mákli a dělali za každého počasí od pondělí do neděle!
Vybíral jsem fotky spíš celkové pohledy na most.Mám už svoje místa odkud fotím,takže se při troše dobré vůle může jednat i o časosběrné fotografie.
První fotka alba je usazování skruže ohromným jeřábem od Hanyše,kterou mi poskytl Etan,za což mu děkuji.
Je to 500 fotek,tak snad to nebude nudit.
- Přílohy
-
- 101_0575 (1).jpg (282.77 KiB) Zobrazeno 2532 x
Hary, no jo teď si vzpomínám, ruská cisterna, snad prý usnul za volantem a v zatáčce to vzal rovně, bohužel i s autem co zrovna jelo nahoru. I roky souhlasí, 87 - 88 jsem byl na vojně a tak jsem tam jezdil až po vojně.
Jenyku,takováhle silnice,ta by už dnes snad ani neprošla.To byl opravdu nebezpečný úsek.O 2 kilometry dál mezi Špicí a Dřevěnicí než to narovnali,bylo takové esíčko a tam se taky vybourali ruští vojáci s gazikem a taky mrtví.Byl tam pomník,ale když se upravovala a narovnávala I/16 tak to zmizelo.
Hary, vždyť ta původní silnice byla z Paky do Úlibic cik cak. Něco jsem se tam najezdil.
Když nepočítám původní I/16 v lesních úsecích,tak poslední kousek se ještě zachoval před domkem naproti vjezdu do lomu Rumchalpa.Tam byla taky docela slušná zatáčka.
https://mapy.cz/letecka?l=0&x=15.494425 ... 58623&z=19
https://mapy.cz/letecka?l=0&x=15.494425 ... 58623&z=19
Včerejší video z dronu Etana z části Vidochov,Vrchovina.
Krom přesýpaných mostů jsou násypy skoro hotové a začíná se navážet a rozhrnovat první podkladová vrstva kameniva.Bude to pěkná rovinka.
https://www.youtube.com/watch?v=ywEY8YlQBPo
Krom přesýpaných mostů jsou násypy skoro hotové a začíná se navážet a rozhrnovat první podkladová vrstva kameniva.Bude to pěkná rovinka.
https://www.youtube.com/watch?v=ywEY8YlQBPo
Po menších zdravotních problémech zas na stavbě.Dnes v hlavní roli dvojice buldozerů.Na estakádě se demontuje skruž a bednící prvky.Jeřáby jsou najeté na svršku.Pokračuje se dál v betonování říms.Na deponii zeminy jezdil buldozer a rovnal terén.Na začátku zářezu velký buldozer CAT D8 a menší CAT D6 upravují boční šikminu zářezu.D8 narušuje a rozrývá pískovcové podloží.Bude to ještě hodně práce.Natočil jsem 5 krátkých videí s buldozery a detail rozrývání.V kamenolomu byl dnes klid - byl velký servis drtičky.Bagr Volvo nakládá auta nadrceným materiálem a ty ho vozí na trasu obchvatu.Na křižovatce na násypu je položena první vrstva asfaltu.A na konec alba zase trochu pasoucích se zvířátek. 
- Přílohy
-
- 102_0851 (1).jpg (241.98 KiB) Zobrazeno 1954 x
Tak teď nevím,zda to pisatel komentáře myslí vážně,nebo si dělá blázny. Prej jestli se to dá projet na kole???
- Přílohy
-
- P1180157 (1).jpg (144.36 KiB) Zobrazeno 1941 x
Hary, až po prohlídce časosběrných fotografií estakády / která tvoří pouze malou část tvé fotodokumentace / je vidět pravidelnost a pečlivý rozsah tvé aktivity ! Stavební společnost by si měla na tvou dokumentaci připravit slušné finance
Ten kaňon v kamenolomu je opravdu masakr ! Na to kolik je tam nasazené techniky a co se tam průběžně děje za psí kusy je dokončení ještě pěkně daleko...
Ten kaňon v kamenolomu je opravdu masakr ! Na to kolik je tam nasazené techniky a co se tam průběžně děje za psí kusy je dokončení ještě pěkně daleko...
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
Ta fotka monitoru, to jako vážně? Snad se dělá screenshot, ne? Ne takovýhle prasárny.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Pardon Nulle, v čem vidíš problém ?
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
Tohle je velmi negativně fascinující, fakt. Je objektivně špatně vyfotit monitor, místo udělání screenshotu. Tohle se prostě nedělá. Udělat screenshot je jednoduchý, nahrát ho někam je taky jednoduchý. Fascinuje mě, že víc lidí tohle nevidí jako problém. Ano, záleží na tom. Dělat věci pořádně, ne takhle.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Ano samozřejmě,je to amatérismus,ale já to prostě neumím.Nikdo mě to neučil a v práci na PC nedělám.Pro toho,kdo to umí je to brnkačka.
Kote,ten výběr fotek z průběhu stavby mě zabral 2 dny.Prokousával jsem se 9 tisíci fotografií.

Rovnou mě sem prosím napište,zda mám točit i ta krátká videa.Vím,že to žádná velká kvalita a sláva není,někdy se to trochu seká a rozostřuje se.Ten foťák řídí AI a někdy to nestíhá.
Rovnou mě sem prosím napište,zda mám točit i ta krátká videa.Vím,že to žádná velká kvalita a sláva není,někdy se to trochu seká a rozostřuje se.Ten foťák řídí AI a někdy to nestíhá.
Dnes jsem byl věšet prapor k zítřejšímu svátku,tak jsem cvaknul pár pohledů na estakádu.Firma MTEK pokračuje v rozebírání skruže.Ukrajinští dělníci za pomocí bílého jeřábu pokračují v rozebírání bočních bednících prvků ULMY.
- Přílohy
-
- 102_0924 (1).jpg (166.01 KiB) Zobrazeno 1477 x
-
- 102_0925 (1).jpg (135.54 KiB) Zobrazeno 1477 x
-
- 102_0926 (1).jpg (142.47 KiB) Zobrazeno 1477 x
-
Scotty Mac
Ve Windows 10 a 11 existuje aplikace Výstřižky. Spustí se stiskem kláves Win + Shift + S a potom jen myší vybereš oblast obrazovky, kterou chceš "vyfotit".