A zde historicky první kompletní přelet nad rozestavěným úsekem Ostrov - Vysoké Mýto.
Jako již tradičně letíme od konce stavby na začátek (kvůli světlu) a na své si příjdou i milovníci couvajících kamionů
2 mat_mt : Tak jsem si říkal - hezké fotky z dronu, škoda že není rovněž video ! A ejhle ono bylo ob příspěvek a navíc na další stránce. Super !
Na východní straně tunelu nejspíše čekají na vegetační klid, aby vykáceli poměrně husté stromoví...
Ad les u východního portálu: Celkem to odpovídá vizualizaci, buďto se v tomhle místě už bude razit nebo udělali novou výsadbu nad hloubenou částí lehce v předstihu
Snímek obrazovky 2024-10-08 053519.jpg (93.68 KiB) Zobrazeno 5869 x
Ad dráty: všechny dráty u východního portálu jsou natažené. Vpravo od východního portálu je vedení 110 kV od Zámrska ke Stradouni (o něco dříve jsou na videu vidět staré zelené sloupy jdoucí rovnoběžně s I/17), které původně vedlo přes Homoli a těsně před dálnicí bylo přeloženo na sever a (ta řada nových barevných sloupů) a Homoli obíhá ze severu, tak aby se s D35 v tomto místě nekřížilo. Z videa to vypadá, jak kdyby tam dráty šly do pravého úhle, ale v reálu je ten úhel mnohem tupější.
Díky moc za vysvětlenou k těm drátům, po upozornění už vše vidím Taky jsem v tom měl hokej, vrtala mi hlavou ta nová přeložka na straně Zámrsku, když přes kopec to taky vylepšovali. Co se zeleně u východního portálu týče, tak ve vizualizaci určitě budou stromy, které musi jít dolů kvůli hloubeným úsekům, na snímku je pár metrů mezi portálem a lesem a to určitě nebudou razit. Ale zas kam spěchat, když se razí jen z jedné strany.
Tady ještě pro zopakování schematický řez z článku Františka Poláka a Tomáše Louženského o tunelu Homole v časopise Tunel 2/2021. To zaříznutí do svahu u východního portálu bude pořádné, ten východní portál ražené části severní TT bude pár metrů od I/17. https://www.ita-aites.cz/files/tunel/20 ... 21-def.pdf
michale, z toho obrázku to není moc čitelné, ale... To světle žluté na obou koncích tunelu je hloubené, je to tak ? Takže podle toho by ty stromy měly padnout k zemi. Vizualizace je na ten výkres "krátká" / nepřesná /
právě když jsem koukal na originál, tak hloubených je asi 180metrů
to ani nemělo cenu zasejpat, ale pak by tam asi nebyla ty drahé technologie, drahá údržba, pracovní pozice, vedoucí oddělení, služební vozidla...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Je vidět, že tu ze strany zhotovitele funguje stejná zpětná vazba jako od ŘSD, když tu někdo upozorní na chybu v letáku. V pátek jsem jel okolo a ony zapomenuté stromy (nevím jestli všechny, ale část určitě ano) jsou již pokácené