Menší silniční stavby v Brně

VMO a jiné
Odpovědět
StavošUskanski

Re: Menší silniční stavby v Brně

Příspěvek od StavošUskanski »

Páska, vykopaný chodník... Samozřemě, že to nějak vždycky jde. Když si kleknete a pěkně poprosíte, každý vás rád pustí. Zvlášť poslední dobou, kdy všichni motoristi cyklisty milují.
Kamikadze

Příspěvek od Kamikadze »

Taky tam jezdím na kole, takže jsem tu poznámku s tím, že to "naposled s opatrností šlo" nemyslel nijak špatně.
Souhlasím, že je špatně, že tam není vyřešený provizorní průchod, protože za pěkného počasí tam chodí a jezdí dost lidí.
Holt na některých místech stále sedí jedinci, kteří mají pocit, že jediný správný a povolený dopravní prostředek je auto. Snad se to časem změní i tam.
Ondra K

Příspěvek od Ondra K »

Jezdím tudy každý den. Chodci i cyklisté ten zrušený přechod normálně používají. Většina řidičů se tam chová celkem ohleduplně, a nemálo z nich chodce a cyklisty i aktivně pouští.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Takže na tom nejsme jako společnost (a řidiči) zas tak špatně, jak se nám pořád snaží vtlačit do hlav média a notoričtí stěžovatelé na všechno. :)
Ondra K

Příspěvek od Ondra K »

Obvykle koordinaci uzavírek moc nekritizuju, nicméně souběh uzavírek Obvodové a Antonína Procházky je teda echt vypečený. Dneska kolem půl sedmé večer jsem před křižovatkou Kníničská x Obvodová x Odbojářská ve směru do Bystrce strávil víc jak půl hodiny.
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Tak Bystrc je případ sám pro sebe. Čekám kdy si Komín vydupe v rámci zklidnění dopravy provoz 1+1
StavošUskanski

Ondra K píše: 11.10.2024 17:57:26 Jezdím tudy každý den. Chodci i cyklisté ten zrušený přechod normálně používají. Většina řidičů se tam chová celkem ohleduplně, a nemálo z nich chodce a cyklisty i aktivně pouští.
Já tudy jezdím několikrát týdně. Pokaždé víceméně mimo špičku, tak mi to taky nepřipadalo kritické. Až jednou...
Nicméně ten nápad na uzavření přechodu bez náhrady vymyslela hlava pomazaná. Na tom trvám.
Ondra K

Příspěvek od Ondra K »

Ten přechod je zrušený kvůli tomu, že zasahuje do rozsahu stavby. Aktuálně je to vidět, protože severní půlka je už vyfrézovaná až do prostoru přechodu.

Korektní a civilizovaný řešení by bylo přechod a přejezd zrušit vždy pouze na nezbytnou dobu během stavebních prací v prostoru přechodu. Jenže stavby obvykle jdou cestou nejmenšího odporu, a OD MMB je to jedno.
ZGHK

Příspěvek od ZGHK »

Ondra K píše: 14.10.2024 19:50:40 Obvykle koordinaci uzavírek moc nekritizuju, nicméně souběh uzavírek Obvodové a Antonína Procházky je teda echt vypečený. Dneska kolem půl sedmé večer jsem před křižovatkou Kníničská x Obvodová x Odbojářská ve směru do Bystrce strávil víc jak půl hodiny.
Dívám se teď v úterý o půl sedmé večer na dopravu na mapy.cz a červeno je v této oblasti tak nějak jako každý jiný pracovní den. Došlo k nějaké úpravě semaforů a/nebo značek nebo prostě Bystrčáci jezdí šalinou?
StavošUskanski

Ondra K píše: 15.10.2024 16:11:20 Korektní a civilizovaný řešení by bylo přechod a přejezd zrušit vždy pouze na nezbytnou dobu během stavebních prací v prostoru přechodu. Jenže stavby obvykle jdou cestou nejmenšího odporu, a OD MMB je to jedno.
Omlouvám se, ale nesouhlasím. Tady se nebavíme o cyklostezce z Malé nad Veličkou do Velké nad Maličkou. Tady se bavíme o dálkové cyklotrase číslo 5 (ekvivalent silnice 1. třídy), která je součástí Eurovelo - EV9. (Ekvivalent mezinárodní silnice Exx). Představte si, že by na takovou silnici někdo hodil závoru a motoristo raď si. Je to prasárna.
Zajímavé je, že kolem Svratky to v rámci možností řešit jde.
PetrN

Příspěvek od PetrN »

Navenek se sice ta dálková cyklotrasa č.5 tváří jako hogo-fogo EV9, ale v reálu je to celé jedna velká ostuda, a to že je zavřený přechod mě nijak neuráží vzhledem k tomu jak ta trasa vypadá dále na oba směry... Křížení s hodně vytíženou Kaštanovou úplně bez přechodu (někdy dost komplikované přejít), kus k Černovické vede štěrkovým tankodromem, donedávna neexistence podjezdu přes Hladíkovou byl úplně jinej level, přes Křenovou je to taky zážitek, kdy musíte často využívat šalinový pás namísto ostrůvku abyste se vůbec dostali na druhou stranu a doufat že v mezičase nepojede šalina, kolem Albertu na Cejlu je to taky chuťovka... Proti tomuto všemu je zavřený přechod na Černovické naprosto marginální obtíž, obzvlášť když si můžete popojet pouhých 150m na sousední přechod pod železničním mostem, za jízdu po tom liduprázdném chodníku vás zrovna tady fakt nikdo pranýřovat nebude... To náhradní trasa kolem stavby náplavky u Svratky mě teda obtěžuje výrazně více, hlavně ty uzoučké štěrkové průjezdy k výškovkám na Holandské a z Renneské do podjezdu pod Heršpickou...
StavošUskanski

PetrN píše: 16.10.2024 9:26:33 když si můžete popojet pouhých 150m na sousední přechod pod železničním mostem,za jízdu po tom liduprázdném chodníku vás zrovna tady fakt nikdo pranýřovat nebude...
Prima a co ta zastávka autobusu? Já jsem to tudy zkusil a a pohledy byly výmluvné. Už to neudělám. Jestli byl takový záměr, tak to tam měl ten chytrák vyznačit. Protože 300 metrů pěšky fakt nikdo nepůjde.
A to, že to o kus dál taky není ideální není argument.
U Svratky mě to neobtěžuje vůbec. Je to tam tak krátké, že si toho prakticky nevšimnu. Hlavně nejsem odkázán na něčí dobrotu srdce.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Ta trasa č.5 je dobrá a dobře značená... tedy až na jednu výjimku - skoro celé Brno. :D (nemám tedy samozřejmě projetou zdaleka celou 5, jen větší část v JMK)
Takže jestli se v Brně dočasně zrušil nějaký přechod, kde 5 vede, nebo nezrušil, je úplně jedno. Stejně je lepší si průjezd Brnem hledat sám a improvizovat. Jinudy než po značené trase je to totiž kolikrát lepší.
Ondra K

Příspěvek od Ondra K »

Dneska bylo na úřední desku MMB vyvěšeno stanovení MÚP, které ruší sedmdesátku na Kníničské. Nově bude v celém úseku od Žabovřeské po Obvodovou v obou směrech 50 km/h.
Hobr

Příspěvek od Hobr »

Na Gajdošové už začali pokládku AB vrstev
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Ondra K píše: 24.10.2024 14:35:40 Dneska bylo na úřední desku MMB vyvěšeno stanovení MÚP, které ruší sedmdesátku na Kníničské. Nově bude v celém úseku od Žabovřeské po Obvodovou v obou směrech 50 km/h.
No to snad ne. :evil:
Jako někde to smysl dává, že se vždycky divím, že tam není 50, ale plošně fakt ne.
ttc

Příspěvek od ttc »

Tak to je fakt blbost....

... mně na tomto úseku vždy fascinovala ta cyklostezka na přehradu ... bez oddělení od 4 pruhu, kde se jezdí oficiálně 70 (reálně víc), nevím jak kdo ale já bych na ni děti samotné nepustil a sám bych dost zvážil zdali ji využít a nebo radši nejet jinudy. Stále jsem čekal koho napadne tam dát svobidla, nebo alespoň zábradlí... a vidím, že tu máme levnější řešení - pár značek.... (a oni i ten radar časem přidají)

... ale co vůbec nechápu je úsek od Žabovřeské po Svrateckou ... tam podél nikdo nechodí/nejezdí....
PetrN

Příspěvek od PetrN »

ttc píše: 25.10.2024 8:22:33 ... mně na tomto úseku vždy fascinovala ta cyklostezka na přehradu ... bez oddělení od 4 pruhu, kde se jezdí oficiálně 70 (reálně víc), nevím jak kdo ale já bych na ni děti samotné nepustil a sám bych dost zvážil zdali ji využít a nebo radši nejet jinudy. Stále jsem čekal koho napadne tam dát svodidla, nebo alespoň zábradlí
Z úseku cyklostezky mezi lávkou přes Svratku u zastávky Kamenolom po přechod na Svratecké o celkové délce 1,4km je ve směru ke Svratecké prvních 600m odděleno od silnice betonovým svodidlem navýšeným o zábradlí: https://mapy.cz/s/nabefunobu
na dalších 700m je cyklostezka od silnice oddělena 3m širokým travnatým pásem se sloupy VO: https://mapy.cz/s/mumazapudo (ok tady by to svodidlo klidně být mohlo), jen posledních 120m před přechodem přes úzký prostor kolem elektrárny žádné oddělení není: https://mapy.cz/s/mumazapudo
martas

Příspěvek od martas »

Nejezdím tam často, ale ten úsek by si místo snížení rychlosti zasloužil nový povrch. Není to příjemná jízda. Ale zase když člověk jede nočním rozvozem, tak aspoň neusne, pač to jsou takový řachy, že to probere každého. A navíc se tam autobusáci s nějakou 70tkou moc nemazlí.
PetrN

Příspěvek od PetrN »

omluva za OT, noční rozjezdy jsou kapitola sama pro sebe, na povolené 50 mezi Makrem a Popelovou běžně přes 80km/h (skutečných) a i přesto často ani nestíhají ven z centra JŘ, takových případů bude samozřejmě vícero :D
ttc

Příspěvek od ttc »

PetrN píše: 25.10.2024 8:49:24
ttc píše: 25.10.2024 8:22:33 ... mně na tomto úseku vždy fascinovala ta cyklostezka na přehradu ... bez oddělení od 4 pruhu, kde se jezdí oficiálně 70 (reálně víc), nevím jak kdo ale já bych na ni děti samotné nepustil a sám bych dost zvážil zdali ji využít a nebo radši nejet jinudy. Stále jsem čekal koho napadne tam dát svodidla, nebo alespoň zábradlí
Z úseku cyklostezky mezi lávkou přes Svratku u zastávky Kamenolom po přechod na Svratecké o celkové délce 1,4km je ve směru ke Svratecké prvních 600m odděleno od silnice betonovým svodidlem navýšeným o zábradlí: https://mapy.cz/s/nabefunobu
na dalších 700m je cyklostezka od silnice oddělena 3m širokým travnatým pásem se sloupy VO: https://mapy.cz/s/mumazapudo (ok tady by to svodidlo klidně být mohlo), jen posledních 120m před přechodem přes úzký prostor kolem elektrárny žádné oddělení není: https://mapy.cz/s/mumazapudo
Ještě jsi zapoměl na most za kamenolomem ... https://mapy.cz/letecka?pid=102368668&n ... z=17&ovl=8

Pokud tedy detailně, tak mně fascinuje, že tu cyklostezku nikdo nevedl z druhé strany řeky, to by byla super cyklostezka nikomu by nezavazela, klid zeleň, minimální peřevýšení.... a to prakticky v super směru město->Přehrada a Bystr-město. A tu u té silnice klidně zrušit, nebo nechat pro cyklisty-závodníky (tam by se jim nikdo pomalý nepletl do cesty)....

Ale dle tvé reakce soudím, že si nemyslíš, že za tou 50-tkou jsou cyklisti, tak kdo tedy? (samozřejmě se ptám na skutečný důvod, ne ten oficiální)
Hobr

Příspěvek od Hobr »

pokud si vzpomínám na cyklostezka vede právě přes most a dál po Ulici pod Horkou. Po Kníničské už nepokračuje.
PetrN

Příspěvek od PetrN »

ttc píše: 25.10.2024 9:25:11 Ještě jsi zapoměl na most za kamenolomem ... https://mapy.cz/letecka?pid=102368668&n ... z=17&ovl=8
Pokud tedy detailně, tak mně fascinuje, že tu cyklostezku nikdo nevedl z druhé strany řeky, to by byla super cyklostezka nikomu by nezavazela, klid zeleň, minimální peřevýšení.... a to prakticky v super směru město->Přehrada a Bystr-město. A tu u té silnice klidně zrušit, nebo nechat pro cyklisty-závodníky (tam by se jim nikdo pomalý nepletl do cesty)....
Ale dle tvé reakce soudím, že si nemyslíš, že za tou 50-tkou jsou cyklisti, tak kdo tedy? (samozřejmě se ptám na skutečný důvod, ne ten oficiální)
Ne, nezapomněl, tama fakt žádná cyklostezka ani cyklotrasa nevede bo uhýbá u Kamenolomu přes řeku na pravý břeh... Cyklostezka po druhém břehu kolem komínského lomu? Ne díky, natáhnout tama pás asfaltu by bylo více než škoda, stačí že tam udělali ty vysuté dřevěné chodníky... navíc si myslím že by to nebylo úplně levné.. Jaký je pravý důvod nevím, ale upřímně bych se vsadil spíše na velmi úzké jízdní pruhy po celé délce, stav povrchu a taky pravidelným ne úplně krátkým kolonám v obou směrech. Nepřijde mi úplně bezpečné tam jet při rychlosti 70-80 km/h při předjíždění širšího auta a současně míjení protijedoucích aut v rychlém pruhu i když to sám dělám, ale příjemné to fakt není, je to pocitově srovnatelné s předjížděním kamionu na zúžených 2+2 během modernizace D1 (užší než máme dnes u Brna) s tím rozdílem že tady protisměr není oddělen nijak. V momentě kdy nejede nic v protisměru tak to velmi svádí během předjíždění většího auta k jízdě okrajem protisměrného pruhu (o pár centimentrů přes čáru či po čáře), kvůli vymlácenému kraji pravého pruhu je často obtížné jet pro předjížděná auta úplně při pravém okraji (hlavně od Žabin ke Svratecké). Cyklostezka v tom podle mě nehraje vůbec žádnou roli.
PetrN

Příspěvek od PetrN »

Tak po Gajdošové se bude jezdit 1+1 až do 22.listopadu: https://kraje.rsd.cz/jihomoravsky/4742-2/
Co jsem si dnes všiml tak nedodělky jsou hlavně v SDP
Ondra K

Příspěvek od Ondra K »

Přibližně do půlky prosince by měla proběhnout celoplošná oprava povrchu Hviezdoslavovy od OK Bedřichovická po Tilhonovu. Realizace by měla být po polovinách, přičemž v obou etapách bude zachovaný jednosměrný průjezd z Mikulčické do centra.
Odpovědět

Zpět na „Brno“