Jaroměř - obchvat
Re: Jaroměř - obchvat
Takže viník nepřežil?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Ano, čili pokud se bojí jet rychleji než 70km/h, není to bezdůvodná pomalá jízda, ale dodržování odst. 1.
Lenny: pokud to potvrdí vyšetřování, tak to tak vypadá.
Michal: Ano, to jistě. Ale pokud má někdo takové schopnosti nebo vlastnosti vozidla že nezvládá jízdu rychleji než 70kmh na široké přehledné silnici první třídy tak by měl především zvážit zda vůbec vyjíždět, protože svojí pomalou jízdou pouze zvyšuje napětí všech co jedou za ním a to následně vyústí v rizikové předějíždění které ohrožuje všechny.
Nejenže zvyšuje napětí, ale bezdůvodně pomalou jízdou vytváří překážku v bezpečnosti a plynulosti silničního provozu se všemi důsledky z toho plynoucími (např. neprojití praktickou částí zkoušky žadatele o získání řidičského oprávnění).
No pokud je někdo držitelem řidičského oprávnění a nedokáže vyhodnotit, že na našich silnicích není možné jezdit jen nejvyšší povolenou rychlostí, a má problémy tento stav vzhledem ke svým časovým či psychickým možnostem akceptovat, tak by také měl zvážit, zdali vůbec vyjet. 
Michal: asi se shodnem že tohle bezezbytku platí někde na silnici druhé třídy s rozpadlou krajnicí, stromy metr od silnice a samou zatáčkou. Tam samozřejmě nikdo s mozkem nepojede 90 i když tam taková maximální rychlost povolená je. Tady se bavíme o I/33, široké celkem přehledné silnici první třídy s dobrým asfaltem. Tam fakt není důvod jet 70.
Jak se říká, když se na tebe tlačí jedno auto, je problém to auto za tebou, když se na tebe tlačí 10 aut tak ten problém jsi ty.
Jak se říká, když se na tebe tlačí jedno auto, je problém to auto za tebou, když se na tebe tlačí 10 aut tak ten problém jsi ty.
Já tam zrovna dneska jel. Na to, že to je nové, tak za mě asfalt nic moc. Jet se tam dá samozřejmě hodně rychle. Vzhledem k provozu a "vykukovačům" za mě zcela zbytečné. Pokud tam někdo pojede 60, nic s tím nenadělám. S čím něco nadělat mohu je to, jak se v takové situaci zachovám.
Takže doplatil na svou uspěchanou jízdu a špatný odhad rychlostí a vzdáleností jednotlivých aktérů. Stejně mu to nepřeju 
např. ženy Octavia 3 ; 2.0TDI ; 110kW
ale tou jsem tam nebyl
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Fakt omezovač ? Nebo to více neumělo ? Někdy v devadesátkách jsem se párkrát svezl Fordem Probe, Ten měl omezovč na 100 mílích. Cuklo to a dál to nešlo za plynem.
tohle už necukne
neodpojí to vstřik, jen to omezí dávku, takže to víc nejede...
když jsem v devadesátkách jezdil Astrou GSi, tak ta necukla, tam jsem těch 240kmh nevyzkoušel
neodpojí to vstřik, jen to omezí dávku, takže to víc nejede...
když jsem v devadesátkách jezdil Astrou GSi, tak ta necukla, tam jsem těch 240kmh nevyzkoušel
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Dnes ráno zase, cesta do práce. Až k Vysokovskému kopci oktávka 65-70. Pochopím, když někdo něco veze těžkého nebo řídí někdo nezkušený či starý, ale ať jede aspoň u čáry a dá najevo, že si uvědomuje jak všechny brzdí. Ale ne. Ve Vysokovském kopci, kde jsou konečně dva pruhy, najednou všichni tihle umrlci najednou ožijó a já ho stovkou nemůžu předjet
A ani nechci, když hned nahoře odbočuju.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
tak to je
To máme na I/43 také - jak taková místa, tak takové .. ne řidiče .. jak slušně .. individua. Tyhle typy "20 minut 70 ale na dvou pruzích 120" bych střílel. 
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Pěkně dlouho tam ten chlápek s tím návěsem čekal... Šetřit se holt musí, ať to stojí co to stojí 
-
Honey72
Dnes v poledne (sobota) kruhový objezd naprostá katastrofa. Kolony stály ze všech stran, jen od Trutnova ne, protože se všichni hnali na hory
. Od Náchoda fronta až na estakádu, protože se na kruhák nedalo najet, jak skoro nikdo nejel směr Náchod, ale Trutnov.
Myslím, že by ŘSD mělo nainstalovat cca 2 km před koncem dálnice světelnou tabuli se značkou nebezpečí kolony. I já jsem byl zvyklý pustit plyn na mrtvé dálnici až skoro na konci a ke kruháku dojet setrvačností, ale poté co otevřeli obchvat už je pohoda fuč. V pravém se štosují kamiony a v levém je neustále předjíždějí osobáky. Vlastně je zácpa hned dvakrát. První, jak se auta na konci dálnice řadí do jednoho pruhu, potom chvilku jakoby jedete a pak zase poskakujete před kruhákem.
Myslím, že by ŘSD mělo nainstalovat cca 2 km před koncem dálnice světelnou tabuli se značkou nebezpečí kolony. I já jsem byl zvyklý pustit plyn na mrtvé dálnici až skoro na konci a ke kruháku dojet setrvačností, ale poté co otevřeli obchvat už je pohoda fuč. V pravém se štosují kamiony a v levém je neustále předjíždějí osobáky. Vlastně je zácpa hned dvakrát. První, jak se auta na konci dálnice řadí do jednoho pruhu, potom chvilku jakoby jedete a pak zase poskakujete před kruhákem.
A to ještě není zima a sníh na horách. Pak to bude ještě výživnější...
-
Honey72
To mi ani nepřipomínej. Já blbec jsem dnes nejel domů přes prdelky, ale po obchvatu. A kromě té zácpy u kruháku u D11 pak ještě musel absolvovat courání do Trutnova a dále až do Svobody. Předjíždět by bylo zbytečné, nekonečná šňůra. A přesto na mě pořád někdo najížděl a chtěl mě popohnat 
V zimě chci ty kolony na konci dálnice vidět.
V zimě chci ty kolony na konci dálnice vidět.
Jj, stává se to pátečním odpoledním standardem. Kolona na dálnici minimálně 2km před koncem jak vcera v pátek odpoledne, tak před týdnem.
Bylo to poprvé od otevreni dálnice, kdy mě navigace hnala na Trutnov přes Velichovky, tak jsem zavzpomínal na preddalnicni dobu, kdy to bylo přes Jaroměř skoro každý den.
Přes Jaroměř to na Trutnov taky bylo před kruhace pěkně ucpany.
Opravdu to způsobuje směr na hory, jinak přes týden mě celkem překvapuje, že to kruhak stíhá a fronta je minimální a nebo jede celkem rychle.
Bylo to poprvé od otevreni dálnice, kdy mě navigace hnala na Trutnov přes Velichovky, tak jsem zavzpomínal na preddalnicni dobu, kdy to bylo přes Jaroměř skoro každý den.
Přes Jaroměř to na Trutnov taky bylo před kruhace pěkně ucpany.
Opravdu to způsobuje směr na hory, jinak přes týden mě celkem překvapuje, že to kruhak stíhá a fronta je minimální a nebo jede celkem rychle.
Jen pro otrlé chodce a cyklisty. Obchvat Jaroměře odřízl obce, chtějí lávku
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpr ... zpravy_tuu
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpr ... zpravy_tuu
Já sem tam tedy žádného cyklistu, ani chodce ještě nezahlédnul.
Klasické české hledání problému tam, kde vlastně žádný není. Přitom by stačilo využít ten dálniční most nad železnicí!

- Přílohy
-
- heřmanice.jpg (109.91 KiB) Zobrazeno 2606 x
Ono je to naopak: železniční most nad silnicí
https://mapy.cz/letecka?pid=91932131&ne ... z=19&ovl=8
https://mapy.cz/letecka?pid=91932131&ne ... z=19&ovl=8