Elektromobilita

Odpovědět
chaden

Re: Elektromobilita

Příspěvek od chaden »

Tak i s takovou podminkou to rozhodne neni desetinasobek

nereklamuji, neprodavam to, vyskocilo z googlu
https://www.hadex.cz/r972a-lifepo4-akum ... h-1024kwh/

45 tisic / 4000 cyklu / 10.24 = 1.1Kc/kWh

ale kdyz nekdo chce zaplatit obchodnikovi 3x-4x oproti cene jinde to je jeho vec.
Mike

Příspěvek od Mike »

vyskočilo :lol:
je ovšem třeba - jako vždy - číst až do konce 8-)
Dispozice Nebude skladem nejméně 4 měsíce
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
chaden

Příspěvek od chaden »

Mike píše: 29.10.2024 21:55:46 vyskočilo :lol:
je ovšem třeba - jako vždy - číst až do konce 8-)
Dispozice Nebude skladem nejméně 4 měsíce
A? To jako dukazuje ze je to 10x drazsi?
Nu tak kdyz chcete to primo tam a nutne hned koupit tak musite zaplatit
50 tisic. nebo 1.2Kc/kWh otocene energii
maji 14 ks skladem takze 2ks pro 10kWh budou mit
https://www.hadex.cz/r972-lifepo4-akumu ... ah-512kwh/
jozka

Příspěvek od jozka »

Já vidím že jeden anti-EV článek...
Clanek popisuje realitu.
Warcz

Příspěvek od Warcz »

https://www.youtube.com/watch?v=BNURfxbJtjs

Docela pro laika vysvětleno jak se balancují články a dělá diagnostika.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

chaden: nějak nám to podražilo, co? Už to není 0,26 Kč za otočenou kWh, ale najednou nabízíte zařízení s cenou 1,26 Kč za otočenou kWh, tedy témeř PĚTINÁSOBEK. Fajn, až zase přijdete s nějakými "skvělými cenami", nejprve je vynásobím pěti a ... pak zjistím, že nemá cenu vůbec reagovat.
Děkuji za odkazy. (Mimochodem - to nabízené zařízení nevypadá, že by se používalo pro FVE na RD - Vy snad máte v technické místnosti standardní 19" rack?)
Japao Joe

Příspěvek od Japao Joe »

Velká spousta modulárních bateriových systémů používá RACK 19" jako standard. Je pravdou, že většinou zesílený nebo s vlastními 'šuplaty', ale rozměry a způsob montáže je RACKový.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

S tím absolutně nemám problém, ale to je potom potřeba k té "super ceně" připočítat ještě ten zesílený RACK. Ten taky nebude za hubičku. Kolik? 5 tisíc? 10?
chaden

Příspěvek od chaden »

Prodražilo jen podle vašich požadavků. Ten samý modul objednaný v Číně bude 2x levnější. Články jsou ještě levnější. Kdo opravdu chce točit levně elektřinu přes baterku si řešení najde. Kdo chce stěžovat se na drahotu ten může si stěžovat dál.

To samý s rack skříní. Můžete samozřejmě si koupit zesílený rack za 5000, já si koupím ocelový regál s Hornbachu nebo Bauhausu a budu na půlce, A to ještě je dráhy řešení.
chaden

Příspěvek od chaden »

A také je blbost odepisovat regál když baterka doslouží, věřím že i za 20 let regál bude plně funkční.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Jo, jo, ať žije "režim bastl". O tom tu ale není řeč. i stravovat se můžete z odpadků a chodit v oblečení z charity - oboje bude nejlevněšjší řešení. Neznám ale nikoho, kdo by to dělal, proč asi?
Jen jsem nepochopil, proč zrovna v oblasti bateriových úložišť by to mělo být "snem každého elektromobilisty"?
Bezpečnosti zdar a protipožárním opatřením zvlášť.
chaden

Příspěvek od chaden »

Jo jo jen renomovaná firma za x miloinu může udělat bezpečný úložiště.
A BMSka za 100 EUR neumí měřit teplotu a ocharnit baterku vůči vy-/pre-biti. To v žádném případě.
To renomované firmy tam určitě cpou něco jiného :-)

Ale i hotové úložiště za cenu cca 1-1.5Kc otočené kWh mi nepřipadá jako moc drahý. Ono vám zachrání kWh které bez toho by se stejně vyhodily.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Já neříkám, že je 1,5 Kč moc, ale ceny dosáhnete jen jako fanda, který si postaví úložiště z komponent. Kolik takových lidí bude, co si na to troufnou? 1%? 2%? Víc asi ne. No, asi víc, ale jen to 1% to udělá bezpečně, ti ostatní si budou říkat o malér.
Kde jsem říkal, že to musí být renomovaná firma? Mně je úplně jedno, kdo to dodá, ale rád bych to koupil (když je to přece cílové řešení "pro všechny") takzvaně "na klíč". A to ty vaše komponenty nesplňují.
chaden

Příspěvek od chaden »

Já vám ukázal hotové moduly kde cena je 1.2kC/kwh. To není z komponent. Stačí jen připojit dráty a datový kabel.
Nebo kde jsou vaše hranice toho "na klíč"?
To možná chcete celou nemovitost mimo jiné vybavenou FVE, garáží a úložištěm? Pak samozřejmě to bude na splácení přes hypotéku.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

No, "jen připojit dráty a datový kabel". Je třeba prověřit s jakým střídačem to komunikuje, zda ten, co mám (pokud nějaký mám) je "ten vhodný". Pokud mám FVE, musím zjistit, zda připojením takovéhoto úložiště neporušuji nějakou záruku dodavatele té FVE, musím si někde sehnat ten RACK (nebo teda "regál z Hornbachu", chcete-li), někde sehnat ty kabely, sehnat "správné" koncovky pro můj střídač, zjistit, jak se to propojuje, pomodlit se, abych někde něco nevyskratoval, ... Mám pokračovat?
Já chápu, že pro Vás to je denní chleba a koníček, ale ne každý to tak má.
Mimochodem když si kupujete elektromobil, taky si (abyste ušetřil) koupíte auto bez baterky a potom do nej "bastlíte" levnou čínskou baterku? Asi ne, že?
A když stavíte barák, budete si zapojovat tepelné čerpadlo sám? Taky asi ne, že?
A proč zrovna tady bych měl být odborníkem na připojování čínských baterek k FVE?
kot

Příspěvek od kot »

Chadene, když čtu tvá nadšená doporučení co a jak, nestálo by za to, založit si společnost a dodávat NA KLIČ A SE ZÁRUKOU tebou propagovaná řešení. Řada nejen zdejších skeptiků by tvé znalosti využila. / toto není ironie ani pokus o vtip /
chaden

Příspěvek od chaden »

Když to neumíte sám tak musíte najít odborníka. A samozřejmě mu zaplatit. Odborníky berou různé ceny.
Někdy to bývá levný někdy dráhy. Někdy prostě smůla. To nelze obecně spočítat. Stejně tak když potřebujete udělat třeba rekonstrukci bytu je velice individuální kolik zaplatíte. Je to důvod obecně nedělat rekonstrukci bytu? Myslím že ne.
Já ale nic nedoporučuji a nereklamují. Jen ukazují na možnosti.
A oni ti levné články se nakonec promítnou i do ceníků FVE firm.

Také obecně dostupné řešení pro každého na každém rohu bude znamenat prostě pokles cen elektřiny v síti až do úrovně ze to obecně dostupné řešení zase nebude výhodný, a budete muset něco vymyslet aby se to vyplatilo. To je prostě trh.
Japao Joe

Příspěvek od Japao Joe »

Toto by chtělo zase odborníka na jazyk český.
RedBaron

Příspěvek od RedBaron »

Sám si dneska nesmíte doma udělat nic pokud nesplňujete zkoušku z nařízení vlády 194/2022. Nesmíte si ani zapojit zásuvku. Když vyhoříte, od pojišťovny pak nedostanete kačku.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

chaden píše: 31.10.2024 20:28:16 Když to neumíte sám tak musíte najít odborníka. A samozřejmě mu zaplatit.
Ale o tom tady Plho mluvíme už nějakou dobu.
Vy jste tvrdil, že jsou na trhu bateriová úložiště za "směšnou" cenu, když jsem Vám oponoval, že já vidím pouze ceny v násobcích té vaší, hodil jste sem odkaz na komponenty a i ten ukazoval ceny násobné proti té původní v příspěvku.
Takže já bych to shrnul: původně uváděná cena je nesmysl, neumítte jí dosáhnout ani Vy sám. Upravená (minimálně čtyřnásobná) cena už reálná je, ale nikoli za "bateriové úložiště", ale za "komponenty pro bateriové úložiště" a ještě za podmínky, že některé části v té ceně započítané nejsou (např. ten "regál z Hornbachu") a finalizace zařízení je na uživateli. Tedy musí to být fanda, musí tomu rozumět a musí přijmout fakt, že to, co si postaví je absolutně bez záruky.
Tak a teď zpátky na začátek - prosím o odkaz na nabídku bateriového úložiště (nikoli komponent k bastlení) za Vámi uváděnou cenu. Pak se můžeme bavit dál.
jozka

Příspěvek od jozka »

Prave jste dostal lekci z elektromobilni logiky.

V ni je vyrok

Mame elektromobily, co nejsou prilis drazsi nez auta se spalovacim motorem, co dojedou skoro to same jako auto se spalovacim motorem, co se daji nabit za par minut a jejichz baterka je temer nesmrtelna.

pravdivy.

Jen nejak prilis nezduraznuji, ze jde o ctyri ruzna auta.
Avantime
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avantime »

jozka: :ok: :D
chaden

Příspěvek od chaden »

MPMP píše: 1.11.2024 9:55:56 Tak a teď zpátky na začátek - prosím o odkaz na nabídku bateriového úložiště (nikoli komponent k bastlení) za Vámi uváděnou cenu. Pak se můžeme bavit dál.
Když nechcete bavit dál to je vaše věc. Jen nechápu jak chcete zapojit úložiště bez odborníka. Vy chcete nabídku i s odborníkem? Já ale nic neprodávám. Kdo chce, ten udělá levně. Kdo chce jen stěžovat se jak to nejde, bojí se, nevěří ... může to dělat dál.

Konec konců provozovat EV jde levně i na elektřinu ze sítě. Ušetřit na elektřině z FVE je bonus, pro který je potřeba něco udělat.
chaden

Příspěvek od chaden »

Japao Joe píše: 1.11.2024 8:02:16 Toto by chtělo zase odborníka na jazyk český.
Omlouvám se. Už jsem několikrát tady psal, že nejsem rodilý Čech.
A teď mám dilema: nepsat tady vůbec anebo psát a občas dělat chyby.
Snad, na chybách se poučím. Bohužel příspěvky po krátkém čase už nejde opravit.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

chaden píše: 1.11.2024 18:12:50Když nechcete bavit dál to je vaše věc. Jen nechápu jak chcete zapojit úložiště bez odborníka.
Tohle je možná počátek našeho nedorozumění. Já nikde nepsal, že chci něco sám zapojovat bez odborníka.
Diskuze vznikla z poznámky, že přes noc elektroauto z FVE nenabiju, když je tma a přes den taky ne, když jsem v práci. Na to jste Vy nabídl "levné" baterie s tím, že uchovat ve dne vyrobenou elektřinu do večera není problém. No a já jsem rozporoval, že ta cena mi nesouhlasí.
Ona totiž ta "levná baterie" sama o sobě nic neuchová, musíte ji také připojit a musíte mít někoho, kdo ji bude umět a smět připojit. Proto se možná ty ceny tak rozcházejí.
A na další námitku (když to chcete se všemi službami, tak budete muset zaplatit) říkám: A jak jinak bych to jako zákazník měl chtít?
Jezdíte např. Vy osobně s autem do servisu, nebo si vyměňujete brzdové destičky doma v garáži?
Proč (a na tuto otázku, byť kladenou opakovaně, jste ješte neodpověděl) na uvedené činnosti akceptujete odborníka, ale na zprovoznění bateriového úložiště Vám jeho cena přijde jako "nesmyslně předražená"?
Můžete mi na to, prosím, odpovědět?
Odpovědět

Zpět na „Vozidla - technika“