Právě to myslím + bude tranzitně výhodnější i pro relace Praha - Passau/ Mnichov díky dokončení D4. Nevím o kolik to zrychlí ale málo to nebude.
D4 obecně
Re: D4 obecně
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
To je dobrá pochvala pro kvalitu silnic / pamatujících Štrougala /, michale 
Nechápu.
Pasov-Praha jede po D4 už dnes bez dokončení.
Mnichov-Praha pojede po D5 i po dokončení D4.
Co se tedy má změnit ?
tohle by pro začátek úplně bohatě stačilo
snad ten zmizelý přechod k tomu pomůže
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
ano, bylo by to krásné
prospělo by to plynulosti, bezpečnosti i emisím
ale bohužel, nestavíme...
a když už se najde někdo s odvážnějším názorem, protože to není postaveno zítra a nestaví se to na příští 2-3 roky, tak je umlácen "střídavým třípruhem" a finální realizací s kruháči o průměru 20metrů...
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Na mapě to možná vypadá, ale trasa z Prahy do Mnichova přes Strakonice není kratší ani rychlejší a nikdy nebude. Bude možná stejně dlouhá, ale i po dokončení D4 a německé A94 se bude přes Rozvadov jezdit minimálně o půl hodiny rychleji. Avšak pokud někdo nespěchá a chce se projet krajinou, proč ne? Půlhodina nic neznamená. A kdyby se na české straně podařilo vybudovat, to co na německé straně B12, bylo by to i pro kamiony paráda. Ale to zrovna řidiči osobáků nechtějí 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Tak, to že se povede z I/4 udělat něco podobného jako B12 to je bohužel utopie, s Mnichovem jsem to přestřelil, ale jsou i města kam by to rychlejší bylo, např. Salzburg, nebo, a to mě osobně překvapilo, Pobřeží Itálie. Být spojení Německé A94 a Rakouské A1 vychází to ještě líp.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Smiř se s tím, že ne každá česká dálnice má prvotní úkol spojení se zahraničím a důležitý tranzit. Lidé bydlí i mimo mezinárodní tahy a i tam potřebují rychlejší spojení se světem.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Asi by mě nenapadlo jet Praha - Mnichov po I/4, nicméně po tom, co jsem si koupil EV s 500ps se mi trochu změnili preference při plánování tras. Je pro mě teď I. třída daleko příjemnější než se spalovákem, protože předjet se dá takřka všude, do zatáček se nebrzdí ale rekuperuje a z nich se naopak rychle akceleruje. Pokud se dá ušetřit kilometry a silnice neni tragická, nebo rozkopaná, volim radši kratší cestu po I. třídě, než po dálnici. Je to pro mě i jízdně daleko příjemnější. Na čas se to pak dá jet stejně. Typicky třeba Plzeň - Brno pak vychází o poznání líp jet po I/19, než po dálnici.
Tak ono táhnout se po I/19 za kamiony 70-80 km/h (a přes vesnice 40-60), to opravdu může vyjít energeticky výhodněji, než jet Plzeň - Humpolec přes Prahu. O tom "jízdně daleko příjemější" bych si ale dovolil pochybovat. Ano, může se to stát - o víkendu a když nespěcháte. Ale jinak, zejména časově? To vítězí D5-D0-D1 a nedivím se tomu. Ovšem kdyby ve stopě blízké I/19 existoval čtyřpruh, může být všechno jinak. Ale na tom se v jiném tématu točíme již roky.Vitapb píše: ↑6.11.2024 21:57:29 Pokud se dá ušetřit kilometry a silnice neni tragická, nebo rozkopaná, volim radši kratší cestu po I. třídě, než po dálnici. Je to pro mě i jízdně daleko příjemnější. Na čas se to pak dá jet stejně. Typicky třeba Plzeň - Brno pak vychází o poznání líp jet po I/19, než po dálnici.
To se právě netahnu, díky okamžitému výkonu se dá bezpečně předjet na každém úseku, kde je vidět trošku před sebe. Je jich zkrátka daleko víc, než se spalovákem. Ale nerad bych to tu dál plevelil offtopicem o EV.Avantime píše: ↑6.11.2024 22:27:05Tak ono táhnout se po I/19 za kamiony 70-80 km/h (a přes vesnice 40-60), to opravdu může vyjít energeticky výhodněji, než jet Plzeň - Humpolec přes Prahu. O tom "jízdně daleko příjemější" bych si ale dovolil pochybovat. Ano, může se to stát - o víkendu a když nespěcháte. Ale jinak, zejména časově? To vítězí D5-D0-D1 a nedivím se tomu. Ovšem kdyby ve stopě blízké I/19 existoval čtyřpruh, může být všechno jinak. Ale na tom se v jiném tématu točíme již roky.Vitapb píše: ↑6.11.2024 21:57:29 Pokud se dá ušetřit kilometry a silnice neni tragická, nebo rozkopaná, volim radši kratší cestu po I. třídě, než po dálnici. Je to pro mě i jízdně daleko příjemnější. Na čas se to pak dá jet stejně. Typicky třeba Plzeň - Brno pak vychází o poznání líp jet po I/19, než po dálnici.
Viťo z Příbrami, až silnice osliznou nebo namrznou, tak dvaapůltunu pošleš v zatáčce po tečně a bude vymalováno, my se spalováky o tunu lehčími budeme všude rychleji. To je k bezpečnosti provozu. Ale konec OT. D4 je jižním směrem to co D35 východním - odlehčující a dočasně zátěž přebírající alternativa.
Díky za obavy, vím co si s tim autem můžu dovolit a co ne. Moje auto má 2 tuny a těžiště proklatě nízko. A doporučuju EV zkusit, cestování s ním je skutečně o poznání rychlejší.pjezek164 píše: ↑7.11.2024 9:08:42 Viťo z Příbrami, až silnice osliznou nebo namrznou, tak dvaapůltunu pošleš v zatáčce po tečně a bude vymalováno, my se spalováky o tunu lehčími budeme všude rychleji. To je k bezpečnosti provozu. Ale konec OT. D4 je jižním směrem to co D35 východním - odlehčující a dočasně zátěž přebírající alternativa.
Kromě modelu, či značky / ty pozornější si přečetli počet koníků výše /, kolik průměrně to ujede do nabíjení ?
Pokud je tvým stylem jízdy "brzda-plyn", tak to se v EV určitě vyřádíš. Otázka ale je, kolik tím ušetříš času a kolik za to zaplatíš opotřebením svých nervů.
Souhlasím, že tento styl se ve spalováku umí podražit na palivu a v EV je to ekonomicky nezajímavé, otázka ovšem je, jestli to je žádoucí z hlediska bezpečnosti a předvídatelnosti okolních vozidel.
To je samozřejmě věc další, trošku přesunu diskuzi o D4 od Prahy ke Strakonicím. V rámci té uzavírky to bude ve Strakonicích a na I/22 masakr, proto mě to jen utvrzuje v tom že D4 má být tažená minimálně po I/22 směr ČB u Strakonic, právě zaprvé pro běžný provoz kterého je plno a pořád si stojím za názorem že být I/4 ve slušných parametrech tak z ní může být i něco významnějšího, a za druhé kvůli podobným mimořádnostem. Upřímně se budu v době uzavírky vyhýbat Nádražní, Písecké a Podsrpenské obloukem. Trošku doufám že v té studii na vizi dálniční sítě bude D4 do Strakonic zakomponovaná.
ono jde o to, odkud z Prahy
ze Smíchova nebo Řeporyj určitě
z Kyjí, už to po dostavbě 511 ( už aby - sakra ) tak jednoznačné nebude
Tesla model Y LR AWD. Lidovka to je, volba ekonomická, ne srdcová. Jezdím za 1,4 kč vč DPH.
Já spalovákem jezdil právě dost střídmě, ekonomicky, na VaculíkaMPMP píše: ↑7.11.2024 15:15:53Pokud je tvým stylem jízdy "brzda-plyn", tak to se v EV určitě vyřádíš. Otázka ale je, kolik tím ušetříš času a kolik za to zaplatíš opotřebením svých nervů.
Souhlasím, že tento styl se ve spalováku umí podražit na palivu a v EV je to ekonomicky nezajímavé, otázka ovšem je, jestli to je žádoucí z hlediska bezpečnosti a předvídatelnosti okolních vozidel.![]()
Ač bydlim v paneláku a dobijim kousek na veřejnym AC, tak dojezd zas tak moc neřešim, ale těch 500 je celkem reálných. 400-500 celkem spolehlivě. Základ je mít kde auto nabít v době, kdy stojí (v noci, nebo v práci). Ten kdo by chtěl fungovat stejně s elektrem, jako s EV (nabíjet někde ne pumpě na rychlonabíječce) tak to moc příjemný nebude
Omlouvám se za OT, jen odpovídám na položené dotazy, tak snad bude odpuštěno
Nová stavba na mapě staveb ŘSD i s letákem, jde o rekonstrukci MÚK Kytín.
Nová zastávka na Skalce.
- Přílohy
-
- 20241211_083542.jpg (175.1 KiB) Zobrazeno 3528 x
-
- 20241211_083549.jpg (176.69 KiB) Zobrazeno 3528 x
-
- 20241211_083850.jpg (183.08 KiB) Zobrazeno 3528 x
Tak na tuto zakázku opravdu došlo
Možná už se to tady řešilo (v tom případě se omlouvám), ale proč jsou na nových úsecích na kilometrovnících uvedené i strany dálnice? Podle R 41 se měly v téhle formě použít jen na D0 kvůli ztížené orientaci na okruhu, tak mě tady celkem překvapily..